Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τετράωρη παναττική στάση εργασίας των εφοριακών
  • [02] Στο νοσοκομείο η Αλέκα Παπαρήγα, για προγραμματισμένες εξετάσεις
  • [03] Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την Πρωτομαγιά
  • [04] Τουρκία: Πληθωρισμό χαμηλότερο του 6% αναμένει ο υπουργός Οικονομικών
  • [05] Δέκα 'Ελληνες συγγραφείς μπροστά στην κρίση

  • [01] Τετράωρη παναττική στάση εργασίας των εφοριακών

    Παναττική στάση εργασίας, από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποιούν σήμερα οι εφοριακοί διαμαρτυρόμενοι για τα μισθολογικά θέματα των νέων εφοριακών.

    Η ΠΟΕ - ΔΟΥ καλεί τους εφοριακούς να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας, με παράστασή τους στον αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, στις 12:00, ζητώντας τη μισθολογική εξομοίωση των συναδέλφων τους.

    «Αίτημα της προειδοποιητικής στάσης εργασίας είναι η εξομοίωση των αποδοχών των συναδέλφων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1Κ/2013 διότι το μισθολογικό καθεστώς που διέπει τους εν λόγω συναδέλφους συνιστά μια κατάφορη αδικία απέναντί τους γιατί καλούνται να επιτελέσουν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα με όλους τους υπολοίπους ενώ η αμοιβή τους ανέρχεται στο ήμισυ αυτών. Ταυτόχρονα η διαιώνιση αυτού του καθεστώτος παίρνει τη μορφή μιας ωρολογιακής βόμβας που απειλεί να πλήξει το επίπεδο των αμοιβών όλου του κλάδου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

    [02] Στο νοσοκομείο η Αλέκα Παπαρήγα, για προγραμματισμένες εξετάσεις

    Στο νοσοκομείο «Ελπίς» εισήχθη, χθες, για προγραμματισμένες εξετάσεις ρουτίνας, η τέως γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    [03] Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την Πρωτομαγιά

    Με εικοσιτετράωρη απεργία, αλλά και με στάσεις εργασίας, μετέχουν και οι εργαζομενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά.

    Αναλυτικά, δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Επίσης, λόγω της απεργίας, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα σημερινά βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

    Σε οτι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) οι εργαζομενοι συμμετέχουν με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί.

    Τα λεωφορεία θα κινηθούν, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ από τις 8.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

    [04] Τουρκία: Πληθωρισμό χαμηλότερο του 6% αναμένει ο υπουργός Οικονομικών

    Πληθωρισμό χαμηλότερο του 6% αναμένει, για φέτος, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, σύμφωνα με δηλώσεις του. Σημειώνεται ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,19% μέσα στον Απρίλιο, σε σύγκριση με τις τιμές του Μαρτίου. Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια την αύξηση του πληθωρισμού, σε ποσοστό 7,61% σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού Ινστιτούτου Στατιστικής.

    Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι θα ομαλοποιηθούν οι τιμές στα τρόφιμα μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε να σταθεροποιηθεί το συνολικό ποσοστό του πληθωρισμού, αλλά και να αντισταθμιστούν αρνητικές επιπτώσεις, από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου. Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας αυξάνει τις τιμές πώλησης των εισαγόμενων προϊόντων στην Τουρκία, συμπαρασύροντας, προς τα επάνω, τον πληθωρισμό.

    [05] Δέκα 'Ελληνες συγγραφείς μπροστά στην κρίση

    Η κρίση απασχόλησε τους Έλληνες συγγραφείς από την πρώτη σχεδόν στιγμή, αλλά όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι σπεύδουν να καταγράψουν τη δύσκολη καθημερινότητά της. Η καινούρια χρονιά, προτού κλείσει καν τετράμηνο, πρόλαβε να φέρει τρία λογοτεχνικά βιβλία για την κρίση: δύο μυθιστορήματα και μία νουβέλα.

    Με το μυθιστόρημά της «Η άκρα ταπείνωση» (εκδόσεις Καστανιώτη), η Ρέα Γαλανάκη μιλάει για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα όλων των τελευταίων ετών: για τη Χρυσή Αυγή και το ερειπωμένο κέντρο της Αθήνας, για τη μοίρα των αστέγων, αλλά και για τη γενιά του Πολυτεχνείου, τη γενιά της, που προσπαθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει να καταλάβει τις απρόσμενες εξελίξεις.

    Από την πλευρά του, στη νουβέλα του «Αντί στεφάνου» (Εστία), ο Γιάννης Μακριδάκης θα προσεγγίσει την κρίση έμμεσα, κάνοντας έκκληση για την υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής ικανού να μας απαλλάξει από το άγχος του καταναλωτισμού. Τόπος της δράσης, όπως και σε προηγούμενα βιβλία του, η ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα, η Χίος. Στο μεταξύ, ζωντανεύοντας τη μνήμη των βασανισμένων της Μακρονήσου, ο Δημήτρης Φύσσας θα κάνει λόγο στο μυθιστόρημά του «Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης» (Εστία) για έναν συγγραφέα που προσπαθεί ανασυνθέτοντας το ιστορικό παρελθόν να ξεχάσει, αν και επί ματαίω, τη σημερινή οικονομική του εξαθλίωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 April 2015 - 6:30:23 UTC