Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Να φύγει η κυβέρνηση, αν δεν μπορεί
  • [02] Εισήχθη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα στην Εκπαίδευση
  • [03] Δημιουργική συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
  • [04] Γ. Πανούσης: Οραματιζόμαστε μια Αστυνομία κοινωνική, προληπτική και αποτρεπτική
  • [05] Θύμα ανθρωποκτονίας η τετράχρονη Άννυ
  • [06] O καθηγητής Ευθ.Λέκκας μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ γι' αυτά που συνάντησε στο πληγωμένο Νεπάλ
  • [07] Περαιτέρω ασκήσεις αντοχής για τις τράπεζες σχεδιάζει η ΕΚΤ
  • [08] Γερμανικά πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο
  • [09] Η Μέρκελ υπερασπίστηκε τη συνεργασία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών με την αμερικανική NSA σε θέματα κατασκοπίας

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Να φύγει η κυβέρνηση, αν δεν μπορεί

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στον Ρ/Σ «Βήμα» τόνισε ότι «Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, να παραιτηθεί».

    Ο κ. Μητσοτάκης ΝΔ διευκρίνισε ότι δεν ζητά εκλογές και πρόσθεσε: «Λέω στην κυβέρνηση να μπορέσει να κλείσει τη συμφωνία. Τι θα κάνουμε, θα αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει;».Ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε με τα περί δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια κυβέρνηση, η οποία έχει νωπή λαϊκή εντολή και η οποία φαίνεται ακόμα και σήμερα να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης, να θέλει να μετακυλίσει την ευθύνη για σημαντικές αποφάσεις στους πολίτες».

    Ερωτηθείς τέλος για τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το κόμμα «πρέπει να περάσει από μια φάση εσωτερικής ανασυγκρότησης».

    [02] Εισήχθη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα στην Εκπαίδευση

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εισήχθη από την κυβέρνηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

    Προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου και επειδή η Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας το επιτρέπει, αποφασίστηκε αύριο να κληθούν προς ακρόαση φορείς στην Επιτροπή και στη συνέχεια να διεξαχθεί η επί των άρθρων συζήτηση.Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή για συζήτηση και ψήφιση.

    [03] Δημιουργική συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

    Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

    Ενός συμβουλίου που διαμορφώθηκε στη δεκαετία του 1990, όπως είπε ο κ. Κοτζιάς και ήταν μία από τις προτάσεις του, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη «δημιουργική συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, τους εμπειρογνώμονες και την ηγεσία του διοικητικού προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών».

    «Νομίζω ότι όλοι αποκομίζουμε κέρδη όταν ακούμε τις διαφορετικές προτάσεις και τις δημιουργικές κριτικές. Από αυτή την άποψη πάω στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα εξοπλισμένος και με τις σκέψεις των άλλων κομμάτων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην τρίωρη «πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση» γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    [04] Γ. Πανούσης: Οραματιζόμαστε μια Αστυνομία κοινωνική, προληπτική και αποτρεπτική

    «Όραμά μας για την Αστυνομία είναι να είναι κοινωνική, προληπτική, αποτρεπτική και στο τέλος καταναγκαστική», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, εξερχόμενος από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας.

    «Επιδιώκουμε τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τον πολίτη και εμείς δίνουμε πρώτοι το χέρι», προσέθεσε ο κ. Πανούσης, ενώ υπενθύμισε την εφαρμογή νέων θεσμών, όπως η ώρα του πολίτη, ο αστυνομικός της γειτονιάς και τα τοπικά συμβούλια πρόληψης.

    Επίσης, ο κ. Πανούσης διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι πρόσφυγες που αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα ίσως ξεπεράσουν και τις 100.000, προσθέτοντας ότι οι αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν να κάνουν μόνο με τη φρούρηση.

    [05] Θύμα ανθρωποκτονίας η τετράχρονη Άννυ

    Τραγικό φινάλε είχε η υπόθεση της 4χρονης, η οποία αναζητούνταν τις τελευταίες μέρες, μετά την εξαφάνιση της από την περιοχή της Ομόνοιας.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κοριτσάκι δολοφονήθηκε από τον βιολογικό πατέρα του, ηλικίας 27 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος έκρυψε στην συνέχεια το πτώμα, γι' αυτό δεν έχει ακόμα βρεθεί.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής, με βάση συνδυασμό στοιχείων, τα οποία προέκυψαν τόσο από τη μαρτυρία προσώπου του στενού περιβάλλοντος του 27χρονου φερόμενου ως δράστη της ανθρωποκτονίας, όσο και γενετικό υλικό, το οποίο βρέθηκε σε συγκεκριμένα σημεία.

    Ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα γίνουν αύριο Τρίτη, από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Χρήστο Παπαζαφείρη.

    [06] O καθηγητής Ευθ.Λέκκας μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ γι' αυτά που συνάντησε στο πληγωμένο Νεπάλ

    Ο κ. Λέκκας γύρισε με βιντεοσκοπημένες εικόνες και φωτογραφίες από το Νεπάλ, που αποτυπώνουν την κατάσταση.

    «Μιλάμε για μια ανθρωπιστική κρίση μεγάλων διαστάσεων, βεβαίως δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν αυτή της Αϊτής. Σε αυτές τις χώρες του τρίτου κόσμου, όπως λέγονται, ό,τι βοήθεια και να προσφερθεί, οι χώρες καταλήγουν στην κατάσταση που ήταν πριν. Δεν βελτιώνεται κάτι. Είναι τελείως διαφορετική η αντίδραση των κατοίκων του Νεπάλ από άλλες χώρες που έχουμε δει. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι οι κάτοικοι του Νεπάλ δέχθηκαν αυτή την καταστροφή με αξιοπρέπεια, δεν έγιναν επαίτες-όπως είδαμε σε άλλες χώρες-δεν ζητούν βοήθεια, οι γυναίκες δεν μοιρολογούν, όπως αλλού. Δεν λεηλατούν, δεν εγκληματούν. Ίσως αυτό πηγάζει από τη θρησκεία. Ο ινδουισμός έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στις καταστροφές».

    Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών τονίζει πώς ο μεγάλος προβληματισμός είναι πως και αυτό, όπως λέει, το αναφέρει για πρώτη φορά, είναι ο εξής: «Με ένα σεισμό της τάξεως των 8 βαθμών περίπου σε αντίστοιχο γεωδυναμικό περιβάλλον και με αυτές τις γενικότερες συνθήκες, που εκδηλώθηκε το σεισμικό γεγονός, θα έπρεπε να είχαμε 300 με 400 χιλιάδες νεκρούς.Εδώ έχουμε να κάνουμε με 6.000 νεκρούς, είναι μεγάλος αριθμός, αλλά συγκριτικά με άλλους σεισμούς δεν είναι τόσο μεγάλος».

    [07] Περαιτέρω ασκήσεις αντοχής για τις τράπεζες σχεδιάζει η ΕΚΤ

    «Οι ασκήσεις αντοχής σίγουρα θα είναι μέρος των εποπτικών δραστηριοτήτων στο μέλλον, με την μία ή την άλλη μορφή» είπε ο Γιούκα Βεσάλα, γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Μικροπροληπτικής Εποπτείας της ΕΚΤ σε τραπεζικό συνέδριο.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η ΕΚΤ μελετά τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών μοντέλων και της στρατηγικής των μεγάλων τραπεζών πραγματοποιώντας συναντήσεις με κορυφαία στελέχη στο πλαίσιο του Προγράμματος Εποπτικής Εξέτασης (SEP), το οποίο περιλαμβάνει επιτόπιους ελέγχους και έρευνα στα εσωτερικά μοντέλα των τραπεζών καθώς και τακτικές επιθεωρήσεις από πολυεθνικές εποπτικές ομάδες, είπε ο Βεσάλα.

    [08] Γερμανικά πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο

    Δύο σκάφη του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού έφθασαν σήμερα την Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο.

    «Πρόκειται για το πώς αυτά τα δύο σκάφη θα μπορούν να ενσωματωθούν ενδεχομένως στον μηχανισμό Frontex», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.Έπειτα από μία σειρά ναυάγια που προκάλεσαν περισσότερους από 1.200 θανάτους τον Απρίλιο, οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν, στη διάρκεια μίας έκτακτης συνόδου κορυφής που διεξήγαγαν στις 23 Απριλίου, να ενισχύσουν την παρουσία της ΕΕ στη θάλασσα.

    [09] Η Μέρκελ υπερασπίστηκε τη συνεργασία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών με την αμερικανική NSA σε θέματα κατασκοπίας

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υπερασπίστηκε τη γερμανική μυστική υπηρεσία BND η οποία έχει κατηγορηθεί για παραβίαση της νομοθεσίας επειδή βοήθησε τις αντίστοιχες αμερικανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν αξιωματούχους και εταιρείες στην Ευρώπη.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η καγκελαρία θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα που διεξάγεται από το κοινοβούλιο για το θέμα αυτό.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Αυτές ήταν οι πρώτες δημόσιες δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος για το ζήτημα. Όπως ανέφερε, εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν είναι αποδεκτό χώρες που διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους να κατασκοπεύουν η μία την άλλη, παραπέμποντας έτσι εμμέσως στην ψυχρολουσία που υπέστη η ίδια το 2013, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας είχε παγιδεύσει και παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνό της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 May 2015 - 14:30:25 UTC