Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας για επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους: Που είστε ακόμα
  • [02] Ψηφίστηκαν οι 14 τροπολογίες στο ν/σ για τη δημόσια διοίκηση
  • [03] Διαχειριστικός έλεγχος σε ΕΟΦ, ΠΑΣΤΕΡ, «Σισμανόγλειο», σε έργα για την Ψυχική Υγεία και τον Υγειονομικό Χάρτη
  • [04] Kατά 2 δισ. ευρώ αύξησε το όριο του ELA η ΕΚΤ
  • [05] Γ. Βαρουφάκης: Ιδιαίτερα καρποφόρα η συνομιλία με τον Π.Κ. Πάντοαν
  • [06] Ανοίγει τις πύλες της στις 9 Μαΐου η Μπιενάλε της Βενετίας
  • [07] Ελπίδα σε ασθενείς με διάσπαρτο καρκίνο στην κοιλιά
  • [08] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό

  • [01] Αλ. Τσίπρας για επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους: Που είστε ακόμα

    Μια σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Αφού οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν ότι σήμερα ήταν μια πλούσια ημέρα σε επαφές και συνομιλίες, τόσο με τον κ. Γιούνκερ, όσο και με τον κ. Ολάντ, τον ρώτησαν εάν θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές, για να λάβουν την απάντηση από τον πρωθυπουργό «που είστε ακόμα».

    Σε άλλη ερώτηση για το εάν θα μιλήσει ξανά με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α.Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας χαμογέλασε και παρέπεμψε στη σημερινή γελοιογραφία της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου τον απεικονίζει ανάμεσα στις κυρίες Λαγκάρντ και Μέρκελ.

    [02] Ψηφίστηκαν οι 14 τροπολογίες στο ν/σ για τη δημόσια διοίκηση

    Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια οι συνολικά 14 τροπολογίες (υπουργικές και βουλευτικές) που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποκατάσταση αδικιών στη Δημόσια Διοίκηση μετά την ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε το Ποτάμι.

    Μεταξύ των τροπολογιών, ψηφίστηκαν οι δύο υπουργικές που αφορούν τη Διαύγεια και την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Από τη συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει η ΝΔ, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση για τον «καταιγισμό» των τροπολογιών, και το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας -πλην της αθρόας κατάθεσης άσχετων και αντισυνταγματικών τροπολογιών- και «σύγκρουση συμφερόντων» στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος και εισηγήθηκε το νομοσχέδιο.

    [03] Διαχειριστικός έλεγχος σε ΕΟΦ, ΠΑΣΤΕΡ, «Σισμανόγλειο», σε έργα για την Ψυχική Υγεία και τον Υγειονομικό Χάρτη

    Στη διενέργεια επιπλέον πέντε διαχειριστικών-οικονομικών ελέγχων, μετά τους ΕΟΜ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΠΥ, ΕΠΥ και ΙΦΕΤ, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας με εντολή του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Οι νέοι έλεγχοι αφορούν το Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο», το «Αμαλία Φλέμινγκ», το Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ από το έτος 2012 έως σήμερα, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα έργα «Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητικής και Συντονιστικής Υποστήριξης» και το «Σύστημα παραγωγής Δεικτών Υγειονομικού Χάρτη», καθώς και όλα τα έργα για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας από το έτος 2005 έως σήμερα.

    [04] Kατά 2 δισ. ευρώ αύξησε το όριο του ELA η ΕΚΤ

    Kατά 2 δισ. ευρώ αυξήθηκε το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε πριν από λίγο ν΄αυξηθεί το όριο χρηματοδότησης μέσω του μηχανισμού στα 78,9 δισ. ευρώ από 76,9 δισ.ευρω που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

    Για το θέμα του "κουρέματος" των εγγυήσεων (collaterals) που θέτουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον Μηχανισμό δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση.

    Το Δ.Σ. είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει σε συμφωνία αργότερα απόψε το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά από τα μέλη της ΕΚΤ τάσσονται με την άποψη η απόφαση για το επίμαχο θέμα να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα. Όπως έχει γίνει γνωστό η ΕΚΤ εξετάζει την αύξηση του κουρέματος, εξέλιξη η οποία αν επιβεβαιωθεί, θα περιορίσει τις δυνατότητες των ελληνικών τραπεζών να αντλήσουν πρόσθετη ρευστότητα από τον μηχανισμό.

    [05] Γ. Βαρουφάκης: Ιδιαίτερα καρποφόρα η συνομιλία με τον Π.Κ. Πάντοαν

    «O υπουργός Πάντοαν και εγώ είχαμε μια ιδιαίτερα καρποφόρα και εντατική συνομιλία, με στόχο να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την καλύτερη οδό μέσω της οποίας το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας 11 του μήνα μπορεί να μετατραπεί σε μια πλατφόρμα για να οικοδομηθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους μας, όχι μόνον για να βρουν λύση οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αλλά για να οδηγηθούμε και στη μετά τον Ιούνιο περίοδο, που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να πετύχει ανάκαμψη και εκ νέου ανάπτυξη». Τη δήλωση αυτή έκανεο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στη Ρώμη.

    [06] Ανοίγει τις πύλες της στις 9 Μαΐου η Μπιενάλε της Βενετίας

    Ένα μήνα νωρίτερα από την παραδοσιακή της έναρξη, ανοίγει εφέτος τις πύλες της, στις 9 Μαΐου, η Μπιενάλε της Βενετίας.

    Στη διοργάνωση υπάρχουν 89 εθνικές συμμετοχές, οι οποίες θα εκτεθούν στα ιστορικά περίπτερα των Τζαρντίνι, στην Αρσενάλε και μέσα στην πόλη της Βενετίας.

    Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της Μπιενάλε, θα πραγματοποιηθούν σαράντα τέσσερις παράλληλες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή ανεξάρτητων ομάδων και θεσμών.

    Συνολικά, θα εκθέσουν έργα τους 136 καλλιτέχνες.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διεθνούς φήμης Ιταλός ιστορικός τέχνης Ακίλε Μπονίτο Ολίβα, η φετινή Μπιενάλε «είναι της ελπίδας, της δημιουργίας, της στράτευσης και του αγώνα».

    Η ελληνική συμμετοχή στην 56η Μπιενάλε αντιπροσωπεύεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία επέλεξε να παρουσιάσει ένα εννοιολογικό έργο υπό τον τίλο «Αγριμικά». Πρόκειται για αναφορά σε ένα παλιό μαγαζί επεξεργασίας δερμάτων άγριων ζώων του Βόλου. Η εγκατάσταση της Μ. Παπαδημητρίου είναι μια ανάπλαση του περιβάλλοντος εργασίας και διαμονής των δερματάδων. Εμπεριέχει σαφείς ιδεολογικές και κοινωνικές αναφορές, που στις μέρες μας γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτές, με αφορμή την κρίση.

    [07] Ελπίδα σε ασθενείς με διάσπαρτο καρκίνο στην κοιλιά

    Νέα όπλα στη φαρέτρα τους για την καταπολέμηση του διάσπαρτου καρκίνου στην κοιλιά έχουν τώρα οι επιστήμονες, μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών και χειρουργικών τεχνικών.

    Την τελευταία δεκαετία εφαρμόζεται στη χώρα μας μια καινούρια τεχνική που ονομάζεται κυτταρομειωτική χειρουργική και ταυτόχρονη διηγχειρητική υπέρθεμη χημειοθεραπεία, που έχει στόχο να εξουδετωρώσει όλα τα κύτταρα σε επίπεδο μικρότερο των 2 χιλ.

    Σύμφωνα με τον Συντονιστή Διευθυντή Α' Χειρουργικού Τμήματος του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» Γιάννη Σπηλιώτη, η εφαρμογή της μεθόδου αφορά ασθενείς με διάσπαρτο καρκίνο στην κοιλιά (παχέως εντέρου, ωοθηκών κ.α) και προσδόκιμο ζωής 3 με 6 μήνες. Μετά το χειρουργείο έχει αποδειχθεί πως το 40% των ασθενών ζει μέχρι και 5 χρόνια. Σήμερα υπάρχουν 28 κέντρα σε όλον τον κόσμο που έχουν πιστοποιηθεί ως προς την τεχνική αυτή. Ένα από αυτά λειτουργεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νοσοκομείο «Μεταξά».

    Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου , με αφορμή το διήμερο ιατρικό συνέδριο (8-9 Μαίου) στην Αθήνα, όπου ειδικοί στη μέθοδο απ' όλο τον κόσμο θα αναλύσουν την εμπειρία τους και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου της κυτταρομειωτικής χειρουργικής με ταυτόχρονη διηγχειρητική χημειοθεραπεία.

    [08] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

    Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ ψήφισε "παρών" δηλώνοντας πως θα υπερψήφιζε το νομοσχέδιο εάν ερχόταν με τη μορφή με την οποία είχε υπερψηφιστεί στην Επιτροπή, πριν δηλαδή την τελική συμφωνία του υπουργείου με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 May 2015 - 18:30:24 UTC