Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γνωρίζουμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που θέτει η κοινωνία
  • [02] Η κυβέρνηση υιοθετεί υφεσιακά μέτρα, λέει η ΝΔ
  • [03] ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Πώς χίλια άτομα μετέτρεψαν σε χωριό ένα γκουλάκ της Ρωσίας
  • [04] Απολογείται η μητέρα της Άννυ, ενώ στην ανακρίτρια θα καταθέσουν και οι γονείς της 25χρονης
  • [05] Για τις 12 Μαΐου διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [06] Κ. Μητσοτάκης:Απόλυτα υφεσιακό μέτρο η αργοπορία στις διαπραγματεύσεις
  • [07] Φλαμπουράρης: «Να είστε βέβαιοι ότι και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει»

  • [01] Γνωρίζουμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που θέτει η κοινωνία

    Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές και επιδιώκει μέσα σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, οι κόκκινες γραμμές επιβεβαιώνονται μέσα από την κοινή δήλωση του πρωθυπουργού και του Γιουνκέρ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

    «Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είναι οι "κόκκινες γραμμές" που θέτει η κοινωνία, ξέρουμε τα όρια και να είναι όλοι σίγουροι πως δεν θα ξεπεραστούν αυτές οι "κόκκινες γραμμές"» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Σε οτι αφορά το θέμα του χρέους τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπιστεί και τόνισε ότιη ένδειξη θέλησης της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στάση της και η εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.Ξεκαθάρισε δε ότι «δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για μείωση συντάξεων» και σημείωσε ότι «θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως αυτή η συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό».

    Το καλύτερο για τη χώρα είναι το συντομότερο δυνατό να επιτευχθεί απόφαση, ακόμα και στο Eurogroup της Δευτέρας ή ακόμα και κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών στο πλαίσιο που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ο επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Για το πολυνομοσχέδιο δήλωσε ότι θα έρθει όταν καταλήξουμε σε συμφωνία, προκειμένου να ψηφιστεί στη Βουλή, ενώ τη Δευτέρα δεν πρόκειται να κατατεθούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

    Όπως είπε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους αυτές θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ και αν χρειαστεί και αύριο το πρωί.

    Εν τω μεταξύ αξιόπιστες πηγές που συμμετέχουν στις συζητήσεις επιβεβαιώνουν τη σύγκλιση σε βασικά μέτωπα των διαπραγματεύσεων γεγονός που αναμένεται να καταγραφεί ως σημαντικό βήμα προόδου στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. Σημεία σύγκλισης αποτυπώνονται στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, στις αλλαγές στη φορολογία και στις ιδιωτικοποιήσεις παρότι, ακόμη,σε αρκετά ζητήματα εξακολουθούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων αναμένονται εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και τον ΟΛΠ.

    Στο ασφαλιστικό,η κοινή δήλωση τουπρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τουπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη σημασία εκσυγχρονισμού του,προκειμένου «να είναι δίκαιο, φορολογικώς βιώσιμο και αποτελεσματικό για την προστασία των ηλικιωμένων από τη φτώχεια» αποτυπώνει σημεία προσέγγισης των δύο πλευρών.

    Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί βασικό στόχο της ελληνικής κυβέρνησης.

    Συγκλίσεις παρατηρούνται και στο μέτωπο της φορολογίας

    [02] Η κυβέρνηση υιοθετεί υφεσιακά μέτρα, λέει η ΝΔ

    Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως συνεχίζει να ψεύδεται απέναντι στον ελληνικό λαό, εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Με non paper που έχει τον τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για τη δήθεν "περήφανη" διαπραγμάτευση» η ΝΔ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «θα λάβει 14 φορές περισσότερα μέτρα, ύψους περίπου 14 δισ. ευρώ».

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση υιοθετεί υφεσιακά μέτρα, όπως αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος και συμπίεση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, μέσω της κατάργησης των φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων.

    «Ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό διπλά. Όχι μόνο γιατί προτείνει τη λήψη πολλαπλάσιων δημοσιονομικών μέτρων από αυτά που περιλαμβάνονταν στο "e-mail Χαρδούβελη" αλλά και γιατί αντιγράφει τα περισσότερα από όσα περιείχε. Και επί αυτών προσθέτει φόρους, φόρους και πάλι φόρους» αναφέρεται στο non paper της Νέας Δημοκρατίας.

    [03] ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Πώς χίλια άτομα μετέτρεψαν σε χωριό ένα γκουλάκ της Ρωσίας

    Με ροζ ταπετσαρίες στο κελί απομόνωσης και κουρτίνες στα παράθυρα των κελιών αντί για κάγκελα, αλλά και με κατεδάφιση των φυλακίων που είχαν στηθεί για να σκορπούν τον τρόμο στους κρατούμενους, "ξορκίζουν" τα δεινά που πέρασαν οι πρόγονοί τους, στο στρατόπεδο γκουλάκ, στην περιοχή Αντζερόμ.

    Περίπου χίλια άτομα αποφάσισαν να "σβήσουν" τις μαύρες μνήμες του παρελθόντος, δίνοντας ζωή στην περιοχή αυτή, που βρίσκεται περίπου 50 χλμ. έξω από την πόλη Σίκτιβκαρ, στη Βόρεια Ρωσία.

    Ο 81χρονος μοσχοβίτης Έλληνας Αλέξανδρος Διονυσιάδης, για πολλά χρόνια δεν μιλούσε ποτέ για ότι πέρασε ο πατέρας του στις πιο σκληρές φυλακές των γκουλάκ, το Σοσουμάν, της περιοχής του Μαγκαντάν της ρωσικής Άπω Ανατολής.

    Στα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην ΕΣΣΔ,εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί, κρατούμενοι, ύποπτοι, αλλά και οι κοινοί εγκληματίες δολοφόνοι» λέει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η Κυριακή (Κίρα) Γεροντίδη είναι το παιδί εξόριστων Ελλήνων. Όλη τη ζωή της ζει σε μια μικρή πόλη, κοντά στο Μαγκαντάν, τόπο φυλάκισης του πατέρα της και τόπο της δικής της ζωής...

    «Δύσκολες οι συνθήκες εδώ, αλλά αγαπήσαμε τον τόπο» λέει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η Κίρα Γεροντίδη, γιατρός η ίδια στο επάγγελμα, ενώ τα παιδιά της Αναστάσης και Βάνια ακολούθησαν τον δρόμο της Νομικής.

    Στην πόλη των πολλών σταλινικών φυλακών και στρατοπέδων, σήμερα υπάρχει ήδη ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα των γκουλάκ. Είναι η "Μάσκα της Οδύνης",έργο του παγκοσμίως γνωστού γλύπτη κι αρχιτέκτονα Έρνεστ Νεϊζβέστνι. Ωστόσο, ο "Σταυρός της Μνήμης" που τοποθετήθηκε στη πόλη το 2011 είναι το πρώτο μνημείο, αφιερωμένο σε Έλληνες - θύματα του σταλινικού τρόμου.

    [04] Απολογείται η μητέρα της Άννυ, ενώ στην ανακρίτρια θα καταθέσουν και οι γονείς της 25χρονης

    Ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας θα βρεθεί το μεσημέρι η μητέρα της 4χρονης Άννυ Δήμητρα Μπορίσοβα, προκειμένου να απολογηθεί για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

    Η γυναίκα που επί μέρες μπέρδευε τις Αρχές με τις αντιφατικές καταθέσεις της στην Αστυνομία, με την απολογία της θα κληθεί όχι μόνο να εξηγήσει τι ήταν αυτό που την οδήγησε να εμφανίζεται συγκαταβατική και προστατευτική απέναντι στον πατέρα της Άννυ, αλλά και να φωτίσει περισσότερο την προσωπικότητα του συγκατηγορουμένου της.

    Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 25χρονη, δεν γνώριζε το φρικτό τέλος της κόρης της, κάτι που άρχισε να σκέφτεται τις τελευταίες ημέρες πριν την αποκάλυψη της αλήθειας.

    Πριν την απολογία της 25χρονης στην ανακρίτρια αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς της, παππούδες του παιδιού, οι οποίοι είχαν το κοριτσάκι μέχρι πριν λίγους μήνες.

    Ο παππούς της 'Αννυ, σε συνέντευξη του έχει πει πως το κοριτσάκι τού ζητούσε να την πάρει πίσω στη Βουλγαρία, ενώ η γιαγιά της μικρής έχει αναφερθεί σε βίαιη συμπεριφορά του 27χρονου στην κόρη και στην εγγονή της.

    [05] Για τις 12 Μαΐου διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Για τις 12 Μαΐου, στην ίδια αίθουσα, διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, για το αίτημα της μεταφοράς της διεξαγωγής της δίκης σε άλλον χώρο αρμόδια είναι η πολιτική ηγεσία. «Εμείς δεν επιλέγουμε χώρους για να δικάσουμε, το θέμα της αίθουσας ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Μόλις το λύσει, βρίσκοντας άλλον χώρο, αμέσως θα μετακινηθούμε» ανέφερε.

    Με τη λήξη της σημερινής διαδικασίας, η πρόεδρος ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παραδοθεί στο δικαστήριο κατάλογος με τις ημέρες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να συντονιστεί ανάλογα το δικαστήριο.

    Μάλιστα, η πρόεδρος είπε ότι μια λύση θα ήταν, το δικαστήριο να συνεδριάζει μετά τις μεσημεριανές ώρες. Ούτως ή άλλως, όπως επισήμανε, η δίκη δεν θα γίνεται κάθε μέρα, καθώς η ίδια αίθουσα χρησιμοποιείται και για εκδίκαση άλλων υποθέσεων, όπως για τις δικογραφίες των "Πυρήνων της Φωτιάς".

    Εν τω μεταξύ επίθεση δέχθηκε ένας νεαρός στην οδό Πλαταιών, πολύ κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο νεαρός άνδρας, που σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις τραυματίσθηκε ελαφρά, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Όπως είπε στους αστυνομικούς οι επιτιθέμενοι ήταν αντιεξουσιαστές που τον θεώρησαν χρυσαυγίτη χωρίς ο ίδιος να έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

    Νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να πλησιάσει στο σημείο της οδού Σολωμού, όπου βρίσκονταν λίγα άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. Εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    [06] Κ. Μητσοτάκης:Απόλυτα υφεσιακό μέτρο η αργοπορία στις διαπραγματεύσεις

    «Ως το απόλυτο υφεσιακό μέτρο χαρακτήρισε την αργοπορία που παρατηρείται για την επίτευξη της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Ναυτεμπορικής για την επιχειρηματικότητα, με τίτλο: «επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020».

    Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι εάν δεν είχαν γίνει οι εκλογές και δεν υπήρχε αυτό το διάστημα της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, τότε θα μιλάγαμε ίσως και για ανάπτυξη έως και 3% ενώ τώρα το 2015 υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί σε τροχιά ύφεσης, επικαλούμενος αρνητικές εκτιμήσεις διεθνώς.

    Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τις κόκκινες γραμμές και να κλείσει τη διαπραγμάτευση επ' ωφελεία της χώρας. Μάλιστα χαρακτήρισε στρουθοκαμηλισμό την αποφυγή της συζήτησης για το ασφαλιστικό και απευθυνόμενος στην επιχειρηματική κοινότητα, ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα.

    [07] Φλαμπουράρης: «Να είστε βέβαιοι ότι και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει»

    Μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Ναυτεμπορικής «Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020», ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε «ποια είναι τα φρέσκα νέα από τις διαπραγματεύσεις».

    «Τα νέα μπορεί να λέγονται φρέσκα αλλά είναι παλιά. Σας λέω λοιπόν ότι τα νέα δείχνουν ότι με μια σταθερή στάση, με σταθερή θέση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, θα υπάρξουν αποτελέσματα.

    Να είστε βέβαιοι ότι και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει και να είστε έτοιμοι να συμβάλλετε στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

    Ο υπουργός τόνισε ότι «διαπραγματευόμαστε σκληρά με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για να εγκαταλείψουμε την πολιτική της σκληρής λιτότητας που οδήγησε στην υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

    «Όσοι μας ασκούν κριτική ότι καθυστερούμε για την επίτευξη συμφωνίας οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια αν αποδέχονται την υφεσιακή πολιτική. Γιατί, άμεσο κλείσιμο συμφωνίας σημαίνει συνέχιση της λιτότητας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2015 - 10:30:33 UTC