Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο η ΝΔ
  • [02] Έξι οι τραυματίες από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
  • [03] Πέντε τραυματίες από πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου
  • [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου
  • [05] Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης
  • [06] Γ. Ρωμανιάς: Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση των συντάξεων
  • [07] Σε άνοδο η αγγλική λίρα στις ασιατικές αγορές
  • [08] ¶. Μέρκελ: Η Ευρώπη πρέπει να δείχνει αλληλεγγύη, αλλά με όρους
  • [09] Στη βασίλισσα ο Κάμερον στις 14:30 για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
  • [10] Χάκερ και στο χειρουργείο

  • [01] Για προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο η ΝΔ

    Για στημένη προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λόγο στη ΝΔ με αφορμή περιστατικό φραστικής επίθεσης κατά του Αντώνη Σαμαρά, χθες, σε περιοχή των Σερρών. Οπως αναφέρει υψηλόβαθμη πηγή του κόμματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε επίθεση με ύβρεις από δύο συγκεκριμένα άτομα χθες γύρω στις 20:15, ενώ στον ιδιο χώρο τον περίμεναν περί τα 100 άτομα. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η Αστυνομία απομάκρυνε αυτούς τους δύο ανθρώπους και τους πήγε για εξακρίβωση στοιχείων.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαρας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, επικοινώνησαν με τον αστυνομικό διευθυντή και ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν τη δίωξη αυτών των ανθρώπων και το περιστατικό δεν γράφτηκε στο βιβλίο συμβάντων, ούτε ως προσαγωγή. Ωστόσο απο τη ΝΔ καταγγέλλουν ότι αυτοί οι άνθρωποι παρότι τούς είπαν απο την αστυνομία οτι μπορούν να αποχωρήσουν, παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα επί μισάωρο. Από τη ΝΔ λένε, επίσης, ότι αυτά τα άτομα στη συνέχεια επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και μια δικηγόρο, η οποια ηταν υποψήφια του κυβερνώντος κομματος, πρόσωπα τα οποία προσήλθαν στο αστυνομικό τμήμα και έφυγαν λίγο μετά, μαζί με τους ανθρώπους που είχαν εξυβρίσει τον πρόεδρο της ΝΔ.

    [02] Έξι οι τραυματίες από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

    'Εξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Αττικό», όπου και νοσηλεύονται. Ειδικότερα, τρεις νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο ένας (31 ετών), φέρει 70% εγκαύματα και ο δευτερος (43 ετών) εισπνευστικό έγκαυμα. Ο τρίτος (29 ετών) φέρει εγκαύματα στα χέρια και η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

    'Αλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικό», με εγκαύματα και ανεπνευστική ανεπάρκεια. Οι δύο εξ αυτών -ο ένας με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού και ο άλλος με αναπνευστική ανεπάρκεια- αναμένεται να μεταφερθούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

    Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

    [03] Πέντε τραυματίες από πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

    Πέντε άτομα τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί, στο χώρο των διυλιστηρίων του Ασπροπύργου, εκ των οποίων το ένα σοβαρά, σύμφωνα με τη δήλωση του υπεύθυνου επικοινωνίας των ΕΛ.ΠΕ., Α. Στράνη. Και οι πέντε τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

    Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, ενώ η Πυροσβεστική, παρ΄ ότι έσπευσε με αρκετά οχήματα στο χώρο, δεν επενέβη, αφού την κατάσβεση ανέλαβε το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.

    Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα. Θετικά λειτούργησε, επίσης, το γεγονος ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε διαδικασία συντήρησης και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν περιορισμένος σε σχέση με τα συνήθη.

    [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στον χώρο των διυλιστηρίων του Ασπροπύργου, η οποία ξέσπασε το πρωί, σε δεξαμενή όπου γίνονταν εργασίες συντήρησης. Στα διυλιστήρια έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, αλλά δεν υπήρξε επέμβαση των πυροσβεστών, αφού την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανέλαβε το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.

    Μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες για τρεις τραυματίες από την πυρκαγιά.

    [05] Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης

    Mε τα βασικά μέτρα του φορολογικού πακέτου να βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς οδεύει η ελληνική πλευρά προς το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας με στόχο μια θετική δήλωση προόδου που θα ανοίξει την πόρτα για την τελική συμφωνία το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αναμόρφωση του ισχύοντος καθεστώς στο ΦΠΑ, μέτρα που θα μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα και στους έχοντες καθώς και ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βρίσκονται υπό εξέταση, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά αποδοχής και από τις δύο πλευρές.

    Η καθιέρωση του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες πλην ορισμένων βασικών που θα μείνουν στον χαμηλό συντελεστή ( φάρμακα κα), φαίνεται, συμφώνα με πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, ότι θα είναι ένα από τα βασικά μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ενώ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης εξακολουθούν να βρίσκονται ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη είσπραξη του φόρου στα νησιά του Αιγαίου.

    Τα εισπρακτικά μετρά του νέου φορολογικού πακέτου θα επικεντρώνονται στα υψηλότερα εισοδήματα. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται, χωρίς ως τώρα να έχουν κλειδώσει και οι αποφάσεις, είναι και η επιβολή έκτακτου φόρου στις 500 πιο πλούσιες οικογένειες της χώρας. Εξετάζεται ακόμη η αναστολή της μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από ένα ορισμένο όριο που μπορεί να είναι και τα 50.000 ευρώ ενώ δεν αποκλείονται αναπροσαρμογές προς τα πάνω στον ανώτερο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος.

    [06] Γ. Ρωμανιάς: Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση των συντάξεων

    Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Eχουν το mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, οι δανειστές «έχουν επιμονή στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», ενώ ζητούν επίσης να μην αλλάξουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 που τροποποιούν τον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, μέσω των ρυθμίσεων των οποίων, όπως είπε, επέρχεται μείωση.

    Εξήγησε πως αν η κυβέρνηση αλλάξει τους δύο νόμους, τότε για το 2015 θα επέλθει μια επιβάρυνση περίπου 2 εκατ. ευρώ. Υποστήριξε πως η απάντηση των δανειστών στο επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης ότι το κόστος είναι μόλις 2 εκατ. ευρώ, είναι ότι το θέμα είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό. Για τη διαπραγμάτευση είπε πως η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» και πρόσθεσε: «Σε μερικά σημεία τα οποία εμείς θεωρούμε βασικά δεν υποχωρούμε».

    [07] Σε άνοδο η αγγλική λίρα στις ασιατικές αγορές

    Σε άνοδο βρίσκεται η αγγλική λίρα έναντι του δολαρίου στις ασιατικές αγορές, καθώς επιβεβαιώνεται η νίκη του Συντηρητικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές. Η ισοτιμία είχε διαμορφωθεί στο 1,5520 έναντι του δολαρίου το μεσημέρι τοπική ώρα στο Τόκιο, αφού είχε φθάσει στο 1,5425 κατά την έναρξη των συναλλαγών.

    Το ευρώ βρισκόταν σε πτώση έναντι στις αγγλικής λίρας στο 0,7230 λίρα ανά ευρώ, έναντι 0,7286 κατά τις πρώτες συναλλαγές και 0,7382 πριν από τη μετάδοση των εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    [08] ¶. Μέρκελ: Η Ευρώπη πρέπει να δείχνει αλληλεγγύη, αλλά με όρους

    Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και να δείχνει αλληλεγγύη για τη σταθεροποίηση του ευρώ, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η βοήθεια δεν μπορεί να δίνεται χωρίς όρους, όπως μεταδίδει πρακτορείο Bloomberg. «Είναι καθήκον η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όπου αυτή χρειάζεται, είτε για το θέμα των προσφύγων είτε για τη σταθεροποίηση του ευρώ. Αυτό είναι δυνατό μόνο όταν, από την άλλη πλευρά, κάθε χώρα κάνει τις δικές της προσπάθειες. Αυτός πρέπει να είναι και να παραμείνει ο κανόνας για την Ευρώπη», δήλωσε η Μέρκελ από τη Βρέμη, στο πλαίσιο της εκστρατείας για τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή στην πόλη - κρατίδιο.

    Αν και η Μέρκελ δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Ελλάδα, υπογράμμισε την αντιπαράθεση που υπάρχει για τη χρηματοδότησή της εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg.

    [09] Στη βασίλισσα ο Κάμερον στις 14:30 για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πρόκειται να συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ στις 14.30 ώρα Ελλάδος μετά τη νίκη του Συντηρητικού του Κόμματος και την εξασφάλιση των περισσότερων εδρών στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του.

    Η επίσκεψη στη βασίλισσα είναι μία τυπική διαδικασία που απαιτείται για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    [10] Χάκερ και στο χειρουργείο

    Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Βιορομποτικής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, με επικεφαλής την ηλεκτρολόγο μηχανικό Ταμάρα Μπονάτσι και τον καθηγητή Χάουαρντ Τσίζεκ, πραγματοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις σε ένα ρομπότ-χειρουργό (συγκεκριμένα το νέας γενιάς χειρουργικό ρομποτικό σύστημα Raven II), το οποίο κατεύθυναν εξ αποστάσεως οι γιατροί.

    Στόχος των μηχανικών ήταν να δείξουν αφενός ότι δεν είναι καθόλου απίθανο στο μέλλον μια χειρουργική επέμβαση να πέσει θύμα κακόβουλων χάκερ και αφετέρου να αναζητήσουν τρόπους για να γίνουν οι τηλεκατευθυνόμενοι ρομποτικοί γιατροί πιο ασφαλείς.

    Οι αμερικανοί ερευνητές έδειξαν πως δεν είναι τόσο δύσκολο για έναν χάκερ να διεισδύσει και να δημιουργήσει (δυνητικά επικίνδυνες) παρεμβολές στην τηλε-χειρουργική επέμβαση. Τα πειράματα ασφαλώς δεν έγιναν με ανθρώπους που θα μπορούσαν να εκτεθούν σε κινδύνους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 May 2015 - 8:30:25 UTC