Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ακουστεί από την κοινωνία
  • [02] Ι. Δραγασάκης: Πρέπει να επιμείνουμε σε μία καθαρή λύση, που θα ξαναδώσει στο μέλλον ορατότητα
  • [03] Η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ακουστεί από την κοινωνία

    Την εκτίμηση ότι η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ακουστεί από την κοινωνία «και αυτό γιατί δεν έχουμε προχωρήσει στον αναγκαίο εσωτερικό διάλογο που θα αναγνωρίσει τα λάθη που έγιναν και θα επανακαθορίσει το στίγμα μας» εκφράζει η βουλευτής του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββατοκύριακου.

    Η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει την ανάγκη διεξαγωγής ενός ανοιχτού συνεδρίου «που θα καθορίσει την πορεία της παράταξης στο μέλλον» προκειμένου να αποκαταστήσει «τους δεσμούς της με τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, όλους εκείνους που αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση και μάχονται για να βγει η χώρα από την κρίση».

    Σχολιάζοντας τις 100 πρώτες ημέρες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι «αποδείχθηκε άκρως προβληματική» και προσθέτει: «Σε αυτές τις 100 ημέρες τα οικονομικά στοιχεία επιβαρύνθηκαν πολύ. Η Ελλάδα από μια δειλή ανάπτυξη έχει περάσει πάλι στην ύφεση. Κάθε ημέρα ύφεσης σημαίνει περισσότερες απολύσεις, περισσότεροι άνθρωποι στην ανεργία και απομάκρυνση από τον στόχο της ανάπτυξης».

    [02] Ι. Δραγασάκης: Πρέπει να επιμείνουμε σε μία καθαρή λύση, που θα ξαναδώσει στο μέλλον ορατότητα

    Υπέρ μιας καθαρής λύσης με μια συμφωνία, που δεν θα εξασφαλίζει απλώς πως η χώρα μας θα πάρει την επόμενη δόση, αλλά συμφωνία συνολική που θα επιτρέψει την ανασυγκρότηση της κοινωνίας, της οικονομίας, του κράτους, τάσσεται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Όπως τονίζει, κριτήριο για μια πετυχημένη συμφωνία είναι ποια πρωτογενή πλεονάσματα θα έχουμε υποχρέωση να αναλάβουμε, τι θα πληρώνουμε για χρέος και πως θα χρηματοδοτηθεί ένα επενδυτικό και αναγεννητικό σοκ. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προαναγγέλλει όμως και παρεμβάσεις προκειμένου οι τράπεζες να υπηρετήσουν την κοινωνία.

    «Βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση σα να έχουμε βγει από έναν πόλεμο» αναφέρει ο κ. Δραγασάκης και προσθέτει ότι απαιτούνται ριζικά μέτρα. «Θέλουμε μια λογική ανασυγκρότησης της κοινωνίας, των αξιών της, της οικονομίας, του κράτους, των πάντων. Γι΄αυτό έχει μεγάλη σημασία και η κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Πρέπει δηλαδή να επιμείνουμε σε μια καθαρή λύση. Όχι μια συμφωνία για το πώς θα πάρουμε την επόμενη δόση και ξανά τα ίδια, αλλά μια καθαρή λύση η οποία θα ξαναδώσει στο μέλλον ορατότητα. Θα μπορούν οι πολίτες της χώρας, οι εργαζόμενοι και ιδίως οι νέοι άνθρωποι αλλά και οι επιχειρηματίες και όλοι μας, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και προσθέτει: «Αυτή τη συμφωνία που επιδιώκουμε πρέπει να τη δούμε όχι στο επιμέρους αλλά στο σύνολο. Στόχος είναι αυτή η συμφωνία να μας επιτρέψει να πάμε ως κοινωνία μπροστά, στη βάση βεβαίως των επιλογών και των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό».

    [03] Η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945

    Η τεράστια στρατιωτική παρέλαση για την 70ή επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας άρχισε σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Πλατεία παρουσία είκοσι ξένων ηγετών και στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στη νίκη επί των ναζί.

    Παρά το γεγονός ότι οι Δυτικοί ηγέτες, που κατηγορούν τη Ρωσία ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, αρνήθηκαν να παραστούν στους εορτασμούς για την 70ή επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε «τη συνεισφορά» των Συμμάχων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε από την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.

    «Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτός ο οποίος, έπειτα από μια καταστροφική επίθεση εναντίον του Βερολίνου, έβαλε την τελεία στον πόλεμο εναντίον της χιτλερικής Γερμανίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την ομιλία του ενώπιον των περίπου 16.000 Ρώσων στρατιωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία, πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης.

    Ενώπιον πολλών εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, οι Ρώσοι στρατιωτικοί παρουσίασαν ένα αντίγραφο της σοβιετικής σημαίας που υψώθηκε τον Μάιο του 1945 στο Βερολίνο και στη συνέχεια ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε τους περισσότερους από 16.000 στρατιώτες που συμμετέχουν στην παρέλαση. Ο υπουργός έφθασε στην Κόκκινη Πλατεία επιβαίνοντας σε ένα ανοιχτό Zil της σοβιετικής εποχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 May 2015 - 12:30:28 UTC