Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικό Συμβούλιο: Αμοιβαία επωφελής λύση στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής
  • [02] Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Μ.Αναγνωστάκη στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου
  • [03] Ν. Ξυδάκης: Αρχίζει η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα

  • [01] Κυβερνητικό Συμβούλιο: Αμοιβαία επωφελής λύση στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής

    Η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής, επιβεβαιώθηκε στην σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην συνεδρίαση, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Υπουργούς, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα και προσθέτουν ότι ενημέρωση έγινε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο.

    Στο κυβερνητικό συμβούλιο συζητήθηκε επίσης η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκη.

    Στη συνεδρίαση αυτή, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [02] Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Μ.Αναγνωστάκη στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

    Στη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου ο Μανόλης Αναγνωστάκης είναι από τους πλέον χρησιμοποιημένους σε αναρτήσεις ποιητής. Οι πιο διαδεδομένοι στίχοι του είναι αυτοί του "Φοβάμαι" και το "Επιτύμβιον".

    "Οι στίχοι αυτοί δεν ήταν οι τελευταίοι", ήταν ο τίτλος της τιμητικής εκδήλωσης για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, και το έργο του, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο περίπτερο 13 της Helexpo-ΔΕΘ στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης βιβλίου.

    Στην πολυπληθέστερη ίσως εκδήλωση της τετραήμερης διοργάνωσης οι εισηγητές αναφέρθηκαν στον πολιτικό -αλλά όχι στρατευμένο και ουδέποτε επικαιρικό- ποιητή, στην άμεση, θερμή ποίηση του με τον υφέρποντα σαρκασμό, στον ανυστερόβουλο εργάτη της ποίησης, τον απενοχοποιημένο διανοούμενο. Στον ποιητή που "διδάσκει με την ποίηση και την γενικότερη κειμενική κατάθεση του " όχι μόνο την αξία της διαφάνειας αλλά και τον κώδικα ηθικής του διαλόγου που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δημοκρατία". Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κοινωνική στάση του Μανόλη Αναγνωστάκη, η οποία αποτελούσε "παράδειγμα πολιτισμικής και πολιτικής αγωγής".

    [03] Ν. Ξυδάκης: Αρχίζει η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα

    Την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να λειτουργήσει συμβολικά, για μια φορά στη διάρκεια του καλοκαιριού, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, ανακοίνωσε σε ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

    Ο κ. Ξυδάκης ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Κώστα Σουέρεφ, ενώ ενημερώθηκε και για την εξέλιξη των εργασιών στις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου.Ο υπουργός δήλωσε ότι το έργο, που έχει ξεκινήσει με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, θα συνεχιστεί με κονδύλια από το νέο κοινοτικό πλαίσιο.

    Ένα άλλο μνημείο, της νεότερης, παραδοσιακής τέχνης της Ηπείρου, το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το οποίο κατέρρευσε από τη κακοκαιρία στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης με τον υπουργό στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ο κ. Ξυδάκης διαβεβαίωσε ότι η αναστήλωση θα ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 May 2015 - 18:30:21 UTC