Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Δραγασάκης:«Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, είναι συνολικής ευθύνης»
  • [02] Ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση οι ομαδικές απολύσεις, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Π.Σκουρλέτης
  • [03] Κουτσούμπας: «Στάχτη στα μάτια του λαού» τα περί δημοψηφίσματος και εκλογών
  • [04] Ν. Φίλης : Η συμφωνία ελπίζω ότι θα δίνει προοπτική εξόδου από τη λιτότητα και θα ρυθμίζει το χρέος
  • [05] Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [06] Thessaloniki Science Festival:Ένα τετραήμερο γεμάτο φαντασία και επιστήμη
  • [07] Γκράφιτι ενάντια στον ρατσισμό, στο 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Δραπετσώνας
  • [08] Οι επενδύσεις της ΕΤΑΑ στην Ελλάδα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές
  • [09] Θεραπεία κατάθλιψης και άγχους σε λίγες συνεδρίες υπόσχεται η Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία

  • [01] Γ. Δραγασάκης:«Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, είναι συνολικής ευθύνης»

    «Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης», τονίζεται σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του Γιάννη Δραγασάκη στο facebook, και υπογραμμίζεται ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

    Στην ανάρτηση του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι, έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε στη χτεσινή συνεδρίαση της ΠΓ και του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με διαρροές και δημοσιεύματα.

    Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που φέρουν μέλη της ΠΓ και του προεδρείου της ΚΟ να εγείρουν διαφωνίες και να ασκούν κριτική επί θεμάτων που αφορούν στην τακτική της κυβέρνησης.

    [02] Ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση οι ομαδικές απολύσεις, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Π.Σκουρλέτης

    Στη θετική στάση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, απέναντι στη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση, να εισάγει μια λογική αυτονομίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αναφέρεται, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

    Όπως τονίζει επίσης ο κ. Σκουρλέτης ότι το θέμα των ομαδικών απολύσεων -το οποίο έχουν θέσει οι θεσμοί στις διαπραγματεύσεις- αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, η οποία δεν προτίθεται να το συζητήσει.

    Όπως λέει χαρακτηριστικά «τα κρίσιμα θέματα των ομαδικών απολύσεων, τα οποία όμως αποτελούν για την ελληνική κυβέρνηση μια καθαρή ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή και δεν τίθεται από μεριάς μας τέτοιο ζήτημα»

    [03] Κουτσούμπας: «Στάχτη στα μάτια του λαού» τα περί δημοψηφίσματος και εκλογών

    «Στάχτη στα μάτια του λαού», χαρακτήρισε τα περί δημοψηφίσματος και εκλογών ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε πως όποια συμφωνία έρθει θα είναι «ουσιαστικά Μνημόνιο» και κάλεσε τον λαό σε ετοιμότητα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να περιμένει τίποτε «από διαχειριστές μιας ίδιας πολιτικής».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Από την Κομοτηνή, όπου περιοδεύει, ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙZA-ΑΝΕΛ και δήλωσε: « Θέλουν το λαό μας συνένοχο σε μια πολιτική, η οποία εξακολουθεί να είναι αντιλαϊκή. Έχουν σε ισχύ όλους τους εφαρμοστικούς, αντιλαϊκούς νόμους, που ψήφισαν οι προηγούμενοι, έχουν υποσχεθεί στους εταίρους ότι από τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα πειράξουν τίποτε και ότι θα βάλουν και καινούργια μέτρα».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το πρόγραμμα του γ.γ. του ΚΚΕ στην Κομοτηνή περιλαμβάνει επισκέψεις στο νοσοκομείο και στην Οργάνη, ενώ στις 8μ.μ. Θα μιλήσει σε κομματική συγκέντρωση στην αίθουσα "Κύτταρο".

    [04] Ν. Φίλης : Η συμφωνία ελπίζω ότι θα δίνει προοπτική εξόδου από τη λιτότητα και θα ρυθμίζει το χρέος

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Είμαστε στις τελευταίες μέρες της διαπραγμάτευσης, η οποία συνεχίζει να έχει έναν χαρακτήρα -λιγότερο αυτή την εβδομάδα- κινούμενης άμμου. Δεν είναι σαφές τι δίνει και τι παίρνει κανείς από τη διαπραγμάτευση, επί του παρόντος. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι» δήλωσε στον ραδιοσταθμό real FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Θα κλείσει, όμως, αυτή η διαπραγμάτευση, όπως κλείσει και ελπίζω ότι θα κλείσει με μία συμφωνία που θα δίνει μία προοπτική εξόδου της χώρας από τη σκληρή λιτότητα και θα ρυθμίζει το χρέος, τουλάχιστον σε μία πρώτη φάση, μία συμφωνία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα, αμέσως, για ανάπτυξη, για χρηματοδότηση, για επενδύσεις και μείωση του χρέους, που και αυτό βοηθάει στην πρόοδο της ανάπτυξης» πρόσθεσε.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σε ερώτηση εάν η συμφωνία θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπερψηφιστεί στη Βουλή, ο κ. Φίλης απάντησε: «Όποια συμφωνία φέρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στη Βουλή, θα περάσει. Όποια φέρει. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας, με αφορμή τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι των μνημονιακών. Εμείς θα έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες».

    [05] Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

    Πανέτοιμος, σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για την διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

    [06] Thessaloniki Science Festival:Ένα τετραήμερο γεμάτο φαντασία και επιστήμη

    Με την ευχή ?να γίνει θεσμός? άνοιξε τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ επιστήμης ? Thessaloniki Science Festival που πραγματοποιείται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Μέχρι την Κυριακή, 17 Μαΐου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον ?μαγικό? κόσμο της επιστήμης και να δουν από κοντά αντικείμενα να εκτυπώνονται σε τρεις διαστάσεις, ρομπότ, μικροσκόπια, τηλεσκόπια και πειράματα που κάνουν το... ?κρασί? νερό.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το περίπτερο 8 αλλά και ένας καινούργιος πολυχώρος, το ?We?, φιλοξενούν μια σειρά εκδηλώσεων, ομιλιών και δράσεων που φέρνουν πιο κοντά στο ευρύ κοινό τον κόσμο της επιστήμης.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: ?Χαιρόμαστε που βλέπουμε την έκθεση και πάλι με τόσο κόσμο και ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό. Θέλουμε το φεστιβάλ επιστήμης να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο?, δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο http://www.thessalonikisciencefestival.gr/

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [07] Γκράφιτι ενάντια στον ρατσισμό, στο 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Δραπετσώνας

    Μια μεγάλη τοιχογραφία ενάντια στον ρατσισμό δημιούργησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής της εκστρατείας, σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών «Urban Act», στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Δραπετσώνας.

    Την εικαστική παρέμβαση υλοποίησαν οι καλλιτέχνες Kez και Pupet από την ομάδα «Urban Act», που δρα υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    «Στόχος μας ήταν να απαντήσουμε με χρώμα στο μαύρο πρόσωπο του ρατσισμού, πάνω στους τοίχους να γκρεμίσουμε τα στερεότυπα και με όπλο την τέχνη να προβάλουμε το αίτημα για ειρηνική συνύπαρξη κι αλληλοσεβασμό», σημειώνει η Καίτη Κεχαγιόγλου, υπεύθυνη του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας.

    Στην τοιχογραφία απεικονίζεται μια πολύχρωμη πέτρα ως αναπόσπαστο τμήμα ενός λόφου από βράχια, ο οποίος συμβολίζει το κοινωνικό σύνολο. Δύο άνθρωποι επιχειρούν να αφαιρέσουν την πέτρα, με αποτέλεσμα ολόκληρο το οικοδόμημα να ετοιμάζεται να καταρρεύσει επάνω τους. «Η διαφορετικότητα αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνίας. Το σχέδιο καλεί τους πολίτες να σκεφτούν τους κινδύνους από την εξάλειψή της», εξηγεί η κ. Κεχαγιόγλου

    [08] Οι επενδύσεις της ΕΤΑΑ στην Ελλάδα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές

    Οι όροι των επενδύσεων, που υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελλάδα, θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους πιστωτές της και την πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της EBRD Σούμα Τσακραμπάρτι.

    «Οι ανάγκες είναι υπαρκτές και για αυτό το λόγο η Ελλάδα έγινε φέτος μια χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η EBRD», δήλωσε ο Τσακραμπάρτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τιφλίδα με αφορμή τη γενική συνέλευση της τράπεζας.

    «Το ερώτημα του πόσα μπορούμε να κάνουμε ? πόσα προγράμματα, σε ποιους τομείς ? εξαρτάται από την οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί στο μέλλον» πρόσθεσε.

    Στις αρχές Μαρτίου, η EBRD ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος επενδύσεων έως το 2020, του οποίου το ύψος δεν είχε καθοριστεί, ύστερα από αίτημα της Αθήνας.

    [09] Θεραπεία κατάθλιψης και άγχους σε λίγες συνεδρίες υπόσχεται η Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία

    Θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα ψυχονευρωτικών διαταραχών και διαταραχών της προσωπικότητας σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και με λίγες συνεδρίες υπόσχεται η τεχνική της Βραχείας Εντατικής Δυναμικής Ψυχοθεραπείας που εφαρμόζεται στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για μία μορφή δυναμικής ψυχοθεραπείας μέσω της πρόσβασης του ασθενή σε ασυνείδητα συναισθήματά του και επαναβίωσης αυτών κατόπιν ξεκλειδώματος του ασυνειδήτου μέσω μιας τεχνικής που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε από τον ψυχίατρο Habib Davanloo.

    Περίπου 60 ασθενείς υποβλήθηκαν σε αυτή τη θεραπεία το 2014 στο ολοήμερο ιατρείο του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα καθώς και στα απογευματινά ιατρεία και με μέσο όρο 20 συνεδριών τα αποτελέσματα ήταν από ικανοποιητικά έως πολύ καλά.

    «Οι ψυχονευρωτικές διαταραχές και οι διαταραχές της προσωπικότητας αποτελούν το 92% των παραπομπών στο ιατρείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα της τεχνικής αυτής είναι από ικανοποιητικά έως πολύ καλά» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ψυχίατρος -διευθυντής ΕΣΥ Κωνσταντίνος Μόνας στο περιθώριο επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιείται στο ΨΝΘ με θέμα την τεχνική αυτή


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 May 2015 - 12:30:25 UTC