Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελλάδα και Λουξεμβούργο υπέρ μιας ΕΕ με ένα ορθό σύστημα κατανομής προσφύγων
  • [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Στόχος της κυβέρνησης να σταματήσει την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση
  • [04] Η Μόσχα θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Κριμαία
  • [05] Ώρα Μαδρίτης για τον Ολυμπιακό

  • [01] Ελλάδα και Λουξεμβούργο υπέρ μιας ΕΕ με ένα ορθό σύστημα κατανομής προσφύγων

    Την κοινή αντίληψή τους για τα βασικά ζητήματα της ΕΕ, την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, της ανεργίας αλλά και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Λουξεμβούργου Νίκος Κοτζιάς και Ζαν 'Ασελμπορν στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν, αρχικώς κατ' ιδίαν και ακολούθως σε επίπεδο αντιπροσωπειών, σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Με αντικείμενο τις προτεραιότητες της λουξεμβουργιανής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2015, οι δύο υπουργοί, που συνδέονται όπως είπαν, και με προσωπική φιλία και «χημεία», επιβεβαίωσαν τις κοινές τους θέσεις για μία Ευρώπη που θα πρέπει να έχει αφενός ένα ορθό σύστημα υποδοχής και κατανομής προσφύγων και παράνομων μεταναστών και αφετέρου συνεκτικότητα και ισχυρούς μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας.

    [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του κόμβου του Ρίου, από τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαΐου, έως το τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαΐου.

    Ειδικότερα, η κίνηση των οχημάτων από Αθήνα προς Πάτρα και Πύργο, θα εκτρέπεται αρχικά μέσω του κλάδου εξόδου του κόμβου του Ρίου, προς την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και θα κατευθύνεται προς την αποβάθρα των φέρι - μποτ στο Ρίο. Στην συνέχεια, μέσω της οδού Σώμερσετ και του κλάδου εισόδου του κόμβου Ρίου, τα αυτοκίνητα θα εισέρχονται ξανά στη εθνική οδό, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

    Αντίθετα, η κίνηση των οχημάτων από Πύργο και Πάτρα προς Αθήνα, θα εκτρέπεται αρχικά, μέσω του κλάδου εξόδου του κόμβου του Ρίου, προς την παλαιά εθνική οδό. Στην συνέχεια, τα αυτοκίνητα και θα εισέρχονται στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, μέσω του κλάδου εισόδου που βρίσκεται πριν από το σταθμό διοδίων του Ρίου.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Στόχος της κυβέρνησης να σταματήσει την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση

    «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία συμφωνία», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι «όταν θα διαμορφωθεί αυτή, τότε θα πάμε στα όργανα και θα πούμε "συμφωνούμε;". Εάν όχι, τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Εάν ναι, τότε είναι συλλογική ευθύνη».

    Μιλώντας στην «ERTOpen», ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν έχει πατηθεί καμία κόκκινη γραμμή, σημειώνοντας ότι στις διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά διερωτάται «αν εγώ πατήσω την κόκκινη γραμμή, εσείς θα πατήσετε τη δικιά σας;». Υποστήριξε δε, ότι όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι και τίποτα δεν έχει κλείσει «και μέχρι να κλείσει δεν υπάρχει τίποτα». Σημείωσε, μάλιστα, ότι «στη διαπραγμάτευση δεν πας για τη ρήξη. Διαπραγμάτευση σημαίνει συμβιβασμός. Δεν έχουμε τα όπλα για να επιβάλουμε τις θέσεις μας. Αλλά δεν πρόκειται να πέσουμε αμαχητί», προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.

    Απαντώντας σε όσους του ζητούν να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «δεν εξελέγην για αυτό», ενώ αναφορικά με εκείνους που λένε να κλείσει τη συμφωνία, επισήμανε ότι «δεν εξελέγην για να εφαρμόσω το ε-mail Χαρδούβελη. Ο κόσμος μάς εξέλεξε για να δεχτούμε το κόστος της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης». Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι «εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη, τότε θα υποχωρήσουμε και θα υποταχθούμε όπως οι προηγούμενοι».

    Στόχος της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, υποστήριξε, είναι να σταματήσει την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση και να αναδιανείμει τα βάρη.

    [04] Η Μόσχα θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Κριμαία

    Η Ρωσία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Κριμαία, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει την επέκτασή του στην ανατολική Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντερ Γκρούσκο, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Μόσχας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

    "Φυσικά, θα αυξήσουμε τις δυνάμεις μας στην Κριμαία επειδή οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν εντείνει τη δραστηριότητά τους (...) κοντά στα σύνορά μας" είπε ο Γκούσκο.

    Ο Ρώσος διπλωμάτης διευκρίνισε ότι η Μόσχα θα ενεργήσει σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για "την ανάπτυξη ορισμένου τύπου όπλων" στην Κριμαία.

    [05] Ώρα Μαδρίτης για τον Ολυμπιακό

    Ραντεβού στον τελικό της φετινήςEuroleagueθέλει να κλείσει η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζει στη Μαδρίτη στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ- φορ τη ρωσική ΤΣΣΚΑ.

    Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας θέλοντας να συνεχίσει μια ευνοϊκή παράδοση απέναντι στη ρωσική ομάδα την οποία κέρδισε στα δυο τελευταία φάιναλ- φορ που συμμετείχε στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο όπου και τις δυο φορές στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης

    Ολα τα τελευταία νέα και οι εξελίξεις για το μεγάλο αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη μπορείτε να δείτε στην ειδική σελίδα του ΑΠΕ- ΜΠΕ για το φάιναλ φορ της Euroleague.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 May 2015 - 16:30:24 UTC