Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή της μνήμης και των αντιναζιστικών αγώνων του ελληνικού λαού, η ματαίωση της εκδήλωσης στην Καβάλα
  • [02] ΑνΕλ: Άμεση ανάκληση της ματαίωσης των αποκαλυπτηρίων μνημείου για τα θύματα του ναζισμού στην Καβάλα
  • [03] Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών μεταξύ Κάσου και Κρήτης

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή της μνήμης και των αντιναζιστικών αγώνων του ελληνικού λαού, η ματαίωση της εκδήλωσης στην Καβάλα

    «Η ματαίωση της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα προσβάλλει την ιστορική μνήμη και τους δημοκρατικούς και αντιναζιστικούς αγώνες του ελληνικού λαού» τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επισημαίνει επιπλέον ότι «είναι μία πράξη που υποδαυλίζει τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι ανεκτή».

    [02] ΑνΕλ: Άμεση ανάκληση της ματαίωσης των αποκαλυπτηρίων μνημείου για τα θύματα του ναζισμού στην Καβάλα

    «Είναι τουλάχιστον ακατανόητοι και απαράδεκτοι οι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε η δήμαρχος Καβάλας και υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο ώστε να ματαιωθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για τη ματαίωση των αυριανών αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Καβάλα.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Υπογραμμίζει πως «η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας είναι ρατσιστική και άκρως προσβλητική για τη μνήμη των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της πόλης που βρήκαν τραγικό θάνατο στους θαλάμους αερίων των ναζί» και τονίζει πως η απόφαση «εκθέτει όχι μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας αλλά και την ίδια την εικόνα της πόλης διεθνώς».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Κατά συνέπεια πρέπει να ανακληθεί άμεσα» καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

    [03] Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών μεταξύ Κάσου και Κρήτης

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 21:43, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης και έγινε αισθητή στη νοτιανατολική περιοχή του Λασιθίου.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 36 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Κάσου και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου Λασιθίου και 51 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλαιοκάστρου Σητείας.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το εστιακό βάθος της δόνησης φθάνει τα 10 χιλιόμετρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 May 2015 - 20:30:24 UTC