Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Γκρουέφσκι σε συγκέντρωση στα Σκόπια
  • [02] Εγκαινιάστηκε στη Θεσαλονικη το Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων 'Ασυλο
  • [03] Οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν από περιοχές της Παλμύρα
  • [04] Οι στιγμές χαλάρωσης των παικτών του Ολυμπιακού πριν τον τελικό

  • [01] Διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Γκρουέφσκι σε συγκέντρωση στα Σκόπια

    Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σκόπια με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο έχει βυθίσει τη βαλκανική αυτή χώρα στη χειρότερη πολιτική κρίση από το 2001 όταν κινδύνευσε με εμφύλιο.

    Πλήθος κόσμου, κρατώντας τη σημαία της χώρας, συγκεντρώθηκε στην κεντρική λεωφόρο, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ όπου βρίσκεται το γραφείο του Γκρουέφσκι.

    Πολλοί από αυτούς μετέβησαν στα Σκόπια από επαρχιακές πόλεις της ΠΓΔΜ με λεωφορεία, ΙΧ και άλλα μέσα.

    Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές σχεδιάζουν να κατασκηνώσουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο Γκρουέφσκι, τον οποίο κατηγορούν ότι κατέλυσε τη δημοκρατία έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τη Δύση θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ.

    [02] Εγκαινιάστηκε στη Θεσαλονικη το Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων 'Ασυλο

    ΤοΦιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων 'Ασυλο, συνολικής δυναμικότητας 28 κλινών σε επτά αυτόνομα δωμάτια, εγκαινιάστηκε σήμερα στον χώρο των πρώην στάβλων Παπάφη στην περιοχή της Τούμπας, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής "να κερδίσουν το στοίχημα της καθημερινής ανθρωπιάς", αγκαλιάζοντας τη νέα αυτή δομή.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Δυστυχώς για την Ελλάδα, είμαστε ο μοναδικός δήμος της, που μέχρι σήμερα κατάφερε να φτιάξει μια τέτοια δομή για τους πρόσφυγες. Η δομή αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή για πολλούς λόγους. Για λόγους ανθρωπιστικούς αλλά και για λόγους ευταξίας και ασφάλειας των ίδιων των προσφύγων και των κατοίκων της πόλης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης."Times New Roman";color:#0F1419;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Αναφερόμενος ειδικότερα στις αντιδράσεις που εκφράστηκαν για τη λειτουργία της δομής, η οποία θα προσφέρει προσωρινή στέγη και στήριξη σε πρόσφυγες, παρέχοντάς τους τα εργαλεία για να "σταθούν στα πόδια τους", τόνισε ότι «κάποιοι συμπολίτες μας έσπειραν συνειδητά ψέματα και κακοήθειες για να ξεσηκώσουν αντιδράσεις για τη δημιουργία του φιλοξενείου.. Παρά τις αντιδράσεις δεν πτοηθήκαμε και επιμείναμε στο στόχο μας. Και μόνο η δημιουργία του φιλοξενείου δείχνει πως κερδίσαμε το στοίχημα κατά της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων».

    [03] Οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν από περιοχές της Παλμύρα

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από περιοχές της ιστορικής πόλης Παλμύρας, στη Συρία, τις οποίες είχαν καταλάβει χθες Σάββατο. Η επίθεση της ένοπλης οργάνωσης στην Παλμύρα η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, προκάλεσε ανησυχίες για το αν το Μνημείο αυτό Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, θα έχει την ίδια τύχη με άλλους αρχαιολογικούς χώρους τους οποίους κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τζιχαντιστές του ΙΚ αποσύρθηκαν από τα βόρεια τμήματα της πόλης, τα οποία είχαν καταλάβει χθες, αλλά εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους ένα χωριό στα βόρεια της Παλμύρας.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η Παλμύρα είναι στρατηγικής σημασίας για το Ισλαμικό Κράτος, καθώς ανοίγει τον δρόμο προς την μεγάλη συριακή έρημο που συνορεύει με την επαρχία Αλ-Ανμπαρ, του Ιράκ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση.

    [04] Οι στιγμές χαλάρωσης των παικτών του Ολυμπιακού πριν τον τελικό

    Το πάρκο «Retiro» της Μαδρίτης επέλεξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, για εξόρμηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής, το πρωί του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ηλιόλουστη ημέρα που ξημέρωσε στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν σύμμαχος στα πλάνα των «ερυθρόλευκων» για περπάτημα στο καταπράσινο πάρκο, όπου βρίσκεται και το «Palacio de Cristal».

    Η βόλτα των παικτών του Σφαιρόπουλου και των υπόλοιπων μελών της αποστολής είχε ως τελευταία στάση, το καφέ «Galapagos».

    Με θέα τα ήρεμα νερά μιας μαγευτικής λίμνης -οικογένειες και ζευγάρια έκαναν βαρκάδα- ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, κάθισε δίπλα στον Γιώργο Πρίντεζη. Με την άφιξή των παικτών του Ολυμπιακού, οι σερβιτόροι ένωσαν πολλά τραπέζια ?σε ευθεία γραμμή- για να μπορέσει να καθίσει μαζί η ελληνική ομάδα.

    Χαλαροί, με ήρεμους τόνους και κουβεντούλα, οι πρωταγωνιστές της μεγάλης πρόκρισης επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της Παρασκευής (13/5) πέρασαν ευχάριστα μία ώρα (η αναχώρηση με πούλμαν από το ξενοδοχείο για το πάρκο «Retiro») είχε προγραμματιστεί για τις 11:45 ώρα Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 May 2015 - 14:30:25 UTC