Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού λένε τα διεθνή κινήματα που συναντώνται στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Στ. Θεοδωράκης:Το Ποτάμι θα ψηφίσει συμφωνία που θα μας κρατά στην Ευρώπη αλλά δεν θα συναινέσει σε νέα φοροεπιδρομή
  • [03] Ασθενής σκότωσε νοσηλευόμενο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου
  • [04] Ώρα Μαδρίτης για τον Ολυμπιακό

  • [01] «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού λένε τα διεθνή κινήματα που συναντώνται στη Θεσσαλονίκη

    Την πρόθεσή της «να κάνει ότι μπορεί» για να στηρίξει τους πολίτες και τα κινήματα της Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του νερού, γνωστοποίησε με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ευρωβουλευτής του ιρλανδικού κόμματος «Sinn Fein», Λιν Μπόιλαν η οποία βρέθηκε σήμερα στην πόλη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση των Κινημάτων του Νερού, που διοργανώνει το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSτε το νερό».

    Όπως επισήμανε η κ. Μπόιλαν, επικεφαλής εισηγήτρια (key author) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του σχεδίου έκθεσης για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών «Right2Water» κατά των ιδιωτικοποιήσεων των εταιρειών ύδρευσης, η Θεσσαλονίκη αποτελεί παράδειγμα περιοχής που αντιστέκεται επιτυχώς στην ιδιωτικοποίηση και «υπάρχουν πολλά να μάθουμε από αυτήν».

    Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη μαζική συμμετοχή των Θεσσαλονικέων στο δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 2014, σημειώνοντας ότι θα μεταφέρει το μήνυμα αυτού του δημοψηφίσματος και στην Ιρλανδία, όπου τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη αντίδραση για τις χρεώσεις στα τιμολόγια του νερού

    [02] Στ. Θεοδωράκης:Το Ποτάμι θα ψηφίσει συμφωνία που θα μας κρατά στην Ευρώπη αλλά δεν θα συναινέσει σε νέα φοροεπιδρομή

    «Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα μας κρατά μέσα στην Ευρώπη», τόνισε στην ομιλία του στη 2η Μετεκλογική Συνδιάσκεψη, ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι το κόμμα του «όχι σε όλα». «Εμείς» είπε «ακούμε-βλέπουμε-συζητάμε-αποφασίζουμε». Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα συναινέσει ώστε η εφαρμογή της συμφωνίας να σημάνει νέα φοροεπιδρομή αλλά ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέκλεισε κατηγορηματικά την προοπτική των εκλογών και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι ομαδάρχης, όπως είπε, των τάσεων του κόμματός του.

    «Να κοιτάμε συνεχώς προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να βλέπουμε τι πρέπει να αποφύγουμε. Ένα κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η διαιώνιση του είδους του. Στον ΣΥΡΙΖΑ ακούν απλώς ο ένας τη φωνή του άλλου. Και κανείς δεν ακούει τη φωνή της κοινωνίας» είπε στην ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης.

    Επέκρινε τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν για το ότι τον κατηγορούν πότε ότι είναι αγκαλιά με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και πότε ότι επιδιώκει μια θέση στην κυβέρνηση.

    [03] Ασθενής σκότωσε νοσηλευόμενο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου

    Έγκλημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 42χρονος ασθενής που βρισκόταν στο τμήμα οξέων περιστατικών και ήταν καθηλωμένος, κατάφερε να λυθεί και να επιτεθεί σε άλλον ασθενή, ηλικίας 63 ετών, που νοσηλευόταν στο ίδιο τμήμα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.

    Ήδη διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το πόρισμα της οποίας αναμένεται αύριο το μεσημέρι.

    Για το περιστατικό ανακοίνωση θα εκδώσει το υπουργείο Υγείας.

    Ταυτόχρονα, σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

    [04] Ώρα Μαδρίτης για τον Ολυμπιακό

    Αυτή την ώρα ο Ολυμπιακός διεκδικεί απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο τελικό της φετινής Euroleague την επιστροφή του στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης.

    Πριν τον μεγάλο τελικό που διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε το πάρκο «Retiro» της Μαδρίτης, για εξόρμηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής, το πρωί του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ηλιόλουστη ημέρα που ξημέρωσε στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν σύμμαχος στα πλάνα των «ερυθρόλευκων» για περπάτημα στο καταπράσινο πάρκο, όπου βρίσκεται και το «Palacio de Cristal».

    Η βόλτα των παικτών του Σφαιρόπουλου και των υπόλοιπων μελών της αποστολής είχε ως τελευταία στάση, το καφέ «Galapagos».

    Με θέα τα ήρεμα νερά μιας μαγευτικής λίμνης -οικογένειες και ζευγάρια έκαναν βαρκάδα- ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, κάθισε δίπλα στον Γιώργο Πρίντεζη. Με την άφιξή των παικτών του Ολυμπιακού, οι σερβιτόροι ένωσαν πολλά τραπέζια σε ευθεία γραμμή- για να μπορέσει να καθίσει μαζί η ελληνική ομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 May 2015 - 18:30:23 UTC