Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: «Κυβέρνηση μη αποφάσεων που εγκυμονεί ενεξέλεγκτα ατυχήματα»
  • [02] Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα
  • [03] Κριτική Μιχελάκη σε Σαμαρά για τις επιθέσεις στον Κώστα Καραμανλή
  • [04] Διαφωνίες στο εσωτερικό της γερμανικής συγκυβέρνησης προκαλεί η διάσωση της Ελλάδας
  • [05] Δεν θα είναι οριζόντιες οι αυξήσεις στα μουσεία λέει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης

  • [01] Σαμαράς: «Κυβέρνηση μη αποφάσεων που εγκυμονεί ενεξέλεγκτα ατυχήματα»

    Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη θέση» και, όπως είπε, σήμερα απαιτούνται τρία πράγματα: «Αποφάσεις, ευθύνη και αλήθειες».

    Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μία κυβέρνηση «μη αποφάσεων» που, όπως σημείωσε, εγκυμονεί ανεξέλεγκτα ατυχήματα. «Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την πως έξω από τη χώρα εκθειάζει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ μέσα στη χώρα τα υπονομεύει. Αναφερόμενος στην επιστολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς το ΔΝΤ, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως αυτό αποτελεί μία ομολογία πλήρους αδυναμίας.

    [02] Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα

    Να συμβάλουν σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική και ανεξάρτητη, πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός τους υπογράμμισε την απόφαση της νέας κυβέρνησης, να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος.

    «Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα και αυτό που σας ζητά η Κυβέρνηση είναι να συμβάλλετε σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

    «Πρώτο σας μέλημα», συνέχισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, «είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων».

    [03] Κριτική Μιχελάκη σε Σαμαρά για τις επιθέσεις στον Κώστα Καραμανλή

    Κριτική στην ηγεσία της ΝΔ ασκεί ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία ο κ. Μιχελάκης δηλώνει ότι «μου είναι αδιανόητο αυτή την συγκεκριμένη στιγμή, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η ΝΔ, να γίνονται αναίτιες επίθεση στον Κώστα Καραμανλή. Άλλες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητές μας».

    Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται, ωστόσο δεν κερδίζει η ΝΔ. «Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά, ότι ο κόσμος δεν μας ακούει» συμπεραίνει.

    Ο κ. Μιχελάκης αναφέρεται και στην εσωτερική κατάσταση στη ΝΔ και υποστηρίζει ότι «πρέπει να πάμε άμεσα σε έκτακτο συνέδριο, δεν πρέπει να περιμένουμε το τακτικό το 2016, γιατί χάνεται χρόνος, όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά για την χώρα. Ο ρόλος της ΝΔ είναι θεσμικός, μία κακή αντιπολίτευση ευνοεί μία κακή κυβέρνηση, αντίθετα μία καλή αντιπολίτευση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να βελτιωθεί και η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρχει αντίπαλο δέος, γίνεται χειρότερη η κυβέρνηση».

    [04] Διαφωνίες στο εσωτερικό της γερμανικής συγκυβέρνησης προκαλεί η διάσωση της Ελλάδας

    Στις διαφωνίες στο εσωτερικό της Ένωσης Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) σχετικά με το ενδεχόμενο παροχής περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα αναφέρεται το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftwoche.Στο άρθρο του με τίτλο: «Αντίσταση στη διάσωση της Ελλάδας» το Wirtschaftwoche επισημαίνει ότι κάποιοι βουλευτές της Ένωσης, στην οποία ανήκει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, είναι αντίθετοι στην παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Αθήνα.

    Όπως αναφέρουν πηγές από την Ένωση, λόγω της ανησυχίας για την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης έχουν ήδη γίνει προετοιμασίες για ένα τέτοιο πρόγραμμα βοήθειας, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

    Επισήμως κανένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν θέλει να κάνει τέτοιες σκέψεις, όμως ανεπισήμως όλοι το σκέφτονται.Οποιοδήποτε νέο πακέτο βοήθειας θα πρέπει να εγκριθεί από τη Μπούντεσταγκ και ενώ είναι βέβαιο ότι θα περάσει από την ολομέλεια, τίποτε δεν προδιαγράφει ότι οι βουλευτές της Ένωσης θα το ψηφίσουν.

    [05] Δεν θα είναι οριζόντιες οι αυξήσεις στα μουσεία λέει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης

    Στη θεσμοθέτηση νέων τιμολογίων για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, αναφέρεται σε έγγραφό του διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων Νίκος Ξυδάκης.

    Όπως ειδικότερα ενημερώνει έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που ήδη επεξεργάζεται τα δεδομένα για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, σταθμίζοντας τους παράγοντες και εξετάζοντας τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό.

    Στο πλαίσιο αυτό δεν προβλέπεται οριζόντια αύξηση, αλλά γίνεται μελέτη ανά ομάδες χωρών-μουσείων. Παράλληλα θα αναπτυχθεί νέα πολιτική ενιαίων εισιτηρίων, τόσο για τον μαζικό τουρισμό, που παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια , όσο και για τους μεμονωμένους επισκέπτες.

    Η λελογισμένη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ιδιαίτερα σε χώρους, στους οποίους έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες επισκεψιμότητας, τονίζει ο κ. Ξυδάκης, καθώς και η ανάπτυξη της πολιτικής των ενιαίων εισιτηρίων αποτελεί μέτρο με άμεσο οικονομικό αντίκτυπο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2015 - 12:30:23 UTC