Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας
  • [02] Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
  • [03] «Καμπανάκι» της ΕΛ.ΑΣ για τις επιχειρήσεις που δεν δαπανούν χρήματα για την ηλεκτρονική τους ασφάλεια
  • [04] Το ενδεχόμενο του εμπρησμού εξετάζει η Πυροσβεστική για τη φωτιά στη Ρεματιά Χαλανδρίου
  • [05] Politico: Μέρκελ και Λαγκάρντ θα προσπαθήσουν να βρουν λύση για την Ελλάδα
  • [06] Κομισιόν: Εργαζόμαστε για μία συνολική συμφωνία
  • [07] Μοσκοβισί: Υπάρχει ουσιαστική πρόοδος

  • [01] Έξι στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας

    Έξι στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας διεθνούς έρευνας έλλειψης ταλέντου της Manpower Group για το 2015. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια διεξαγωγής της έρευνας στη χώρα μας, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 17 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2014, ενώ βρίσκεται 21 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (38%).

    Η έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας (40%), τεχνικών δεξιοτήτων (31%), παραγόντων που σχετίζονται με το ευρύτερο περιβάλλον (21%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (18%) και διαθέσιμων υποψηφίων (16%), καταγράφονται ως οι κύριοι λόγοι δυσκολίας κάλυψης θέσεων εργασίας.

    [02] Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

    Τις 212.897 έχουν φτάσει οι αιτήσεις των πολιτών για ένταξή τους στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κατά την τέταρτη και τελευταία εβδομάδα υποβολής αιτήσεων.

    Από το σύνολο των αιτήσεων, οι 91.851 υποβλήθηκαν ιδιωτικά και σε ΚΕΠ οι 121.046.Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (84.442) ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.610) και τελευταίες είναι αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.569).

    [03] «Καμπανάκι» της ΕΛ.ΑΣ για τις επιχειρήσεις που δεν δαπανούν χρήματα για την ηλεκτρονική τους ασφάλεια

    Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υποστράτηγος και διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, για τις επιχειρήσεις που δεν δαπανούν χρήματα για την ηλεκτρονική ασφάλειά τους, από το βήμα του πρώτου πανευρωπαϊκού διήμερου συνεδρίου με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών, ENISA σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

    Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε, ότι έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα σε επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εξαπατηθεί από επιτήδειους που μπαίνουν στα λογιστικά συστήματα, μαθαίνουν την πιστωτική τους ικανότητα και μπορούν να παραπλανήσουν τον επιχειρηματία με διάφορους τρόπους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Στην Κρήτη, κατέληξε, το τελευταίο διάστημα είχαμε περίπου 12 τέτοια περιστατικά, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση επιχειρηματία που έχασε 400.000 ευρώ.

    [04] Το ενδεχόμενο του εμπρησμού εξετάζει η Πυροσβεστική για τη φωτιά στη Ρεματιά Χαλανδρίου

    Η εκδοχή του εμπρησμού, εξετάζεται από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για την πυρκαγιά που κατέστρεψε νωρίτερα το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, το οποίο αποτελούσε κόσμημα της πολιτιστικής ζωής τους θερινούς μήνες, στην περιοχή Χαλανδρίου και ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής.

    Η ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του δήμου Χαλανδρίου δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, ενώ υπάρχουν ευρήματα και μαρτυρίες που ενισχύουν αυτή την εκδοχή.

    Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν κάτω από τις κερκίδες γκαζάκια, ένα εκ των οποίων ήταν άθικτο, ενώ οι πρώτοι που έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς, μιλούν για δύο εστίες, μία στο κέντρο των κερκίδων και μία στην άκρη του θεάτρου.

    [05] Politico: Μέρκελ και Λαγκάρντ θα προσπαθήσουν να βρουν λύση για την Ελλάδα

    Στη διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης Politico, δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Έρχεται σύντομα: το σόου της Άνγκελα και της Κριστίν» και υπότιτλο «Μπορούν η Γερμανίδα Καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ, να βρουν μια λύση για την Ελλάδα που θα ικανοποιεί αυτούς στους οποίους λογοδοτούν;»

    Παραλληλίζοντας την ελληνική περίπτωση με ένα δράμα που αποτελείται από μέρη, η Politico προβλέπει ότι στο τρίτο μέρος της ταινίας «Ελληνική Διάσωση», θα πρωταγωνιστήσουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσπαθώντας να βρουν μια λύση που θα ικανοποιεί τους ψηφοφόρους της πρώτης και εκείνους στους οποίους λογοδοτεί η δεύτερη.

    Από τη μια πλευρά - όπως αναφέρεται - οι Γερμανοί έχουν κουραστεί να διασώζουν την Ελλάδα και αισθάνονται ότι καλούνται να πληρώσουν τους φόρους που οι Έλληνες πολίτες αρνούνται να πληρώσουν στην κυβέρνησή τους. Επιπλέον αναφέρεται οτι η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το γερμανικό Κοινοβούλιο το οποίο εμφανίζεται διστακτικό απέναντι στους «ηθικούς κινδύνους», ενώ παρατηρείται αύξηση της δυσαρέσκειας έναντι του ευρώ. Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει οτι η επικεφαλής του ΔΝΤ θα επιδιώξει την επανεκλογή της το επόμενο έτος. "Ως εκ τούτου, πρέπει να λάβει υπόψη το προσωπικό του Ταμείου και τη διστακτική στάση του ΔΣ να εμπλακεί και πάλι σε μια ελληνική διάσωση" επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

    [06] Κομισιόν: Εργαζόμαστε για μία συνολική συμφωνία

    Άγνοια σχετικά με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, περί πρότασης της Επιτροπής για συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής με σημερινό μήνυμα στο twitter.

    Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Ανίκα Μπράιτχαρτ στο μήνυμά της στο twitter αναφέρει: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ για πρόταση Επιτροπής/Γιούνκερ για την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε για καμία τέτοια πρόταση. Εργαζόμαστε προς μία συνολική συμφωνία».

    [07] Μοσκοβισί: Υπάρχει ουσιαστική πρόοδος

    «Ουσιαστική πρόοδος» έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους Θεσμούς, διαπίστωσε ο Επίτροπος για την Οικονομική Πολιτική της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, τόνισε, ωστόσο, ότι «ο χρόνος τρέχει» και πρόσθεσε ότι «ο χρόνος που απομένει για συμφωνία είναι περιορισμένος».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν είναι απαισιόδοξος, αλλά και ότι υπάρχει μόνο ένα σενάριο, «μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρωζώνη».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Σημειώνουμε ουσιαστική πρόοδο και πρόοδο επί της ουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί από το Βερολίνο και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην προσέγγιση των δύο πλευρών στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον ΦΠΑ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση, ενώ σημείωσε ότι Αθήνα συμμετέχει «πιο εποικοδομητικά» στη διαπραγμάτευση σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και έκανε λόγο για θετικά μηνύματα στην μεταρρύθμιση στον τομέα του αερίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2015 - 16:30:23 UTC