Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασθενής σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών, νότια της Κρήτης
  • [02] Συμφωνία με τους εταίρους 'σε μια εβδομάδα', Γ. Βαρουφάκης στον Star
  • [03] Η ΠΤ επενδύει 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 για την παιδεία σε αναπτυσσόμενες χώρες

  • [01] Ασθενής σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών, νότια της Κρήτης

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 23:41 νότια της Κρήτης, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 38 χιλιόμετρα ΝΑ του Τυμπακίου.

    [02] Συμφωνία με τους εταίρους 'σε μια εβδομάδα', Γ. Βαρουφάκης στον Star

    «Πολύ κοντά σε συμφωνία» είναι η χώρα, προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας, «ας πούμε εβδομάδα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην ολοκληρωθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία».

    Μιλώντας στην εκπομπή «Enikos» στην τηλεόραση του Star, ο υπουργός αποκάλυψε παράλληλα τις ελληνικές προτάσεις για το φορολογικό σκέλος μιας συμφωνίας, αναφέροντας ειδικά για τον ΦΠΑ ότι ζητείται να υπάρχουν δύο συντελεστές (15% και 6,5%), οι οποίοι θα αυξάνονται σε 18% και 9,5% αντίστοιχα εάν οι πληρωμές γίνονται με μετρητά.

    Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, «η εντολή από τον λαό είναι διαπραγμάτευση. Αλλά, εάν δεν είσαι διατεθειμένος να πεις 'όχι', ρήξη με άλλα λόγια, δεν κάνεις διαπραγμάτευση. Δεν αποκλείουμε τη ρήξη, για να μην την έχουμε». Πρόσθεσε δε, ότι η διαπραγμάτευση έπρεπε να είχε λήξει στα μέσα Μαρτίου, αλλά μια σειρά από λελογισμένες προτάσεις από την Ελλάδα απορρίφθηκαν από την άλλη πλευρά, η οποία δεν είχε προτάσεις να παρουσιάσει.

    «Γινόταν η συνολική αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης σαν μια γάτα που κυνηγά την ουρά της. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για την άλλη πλευρά. Μία ρήξη θα είναι τραγική και για την άλλη πλευρά. Ζητάμε από τους δανειστές να κάνουν το ένα τρίτο του δρόμου, εμείς κάνουμε τα δύο τρίτα», είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Η ΠΤ επενδύει 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 για την παιδεία σε αναπτυσσόμενες χώρες

    Η Παγκόσμια Τράπεζα παρουσίασε ένα σχέδιο τη Δευτέρα (Τρίτη πρωί, ώρα Ελλάδας) το οποίο προσβλέπει σε διπλασιασμό της επένδυσης του οργανισμού στη δημόσια παιδεία τα επόμενα πέντε χρόνια σε αναπτυσσόμενες χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στο να βελτιωθεί η ποιότητα της παιδείας παρά να αυξηθεί ο αριθμός μαθητών που πηγαίνουν σχολείο, στόχο που είχε έως τώρα.

    Η Τράπεζα αποκάλυψε ότι θα ξοδέψει συνολικά 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 - ποσό διπλάσιο αυτού που είχε ξοδέψει τα τελευταία πέντε χρόνια - σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα πάνω από 120 εκατ. παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο και άλλα 250 εκατ. περίπου τα οποία δεν μπορούν να γράψουν ή να διαβάσουν παρά το γεγονός ότι παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία.

    Η ανακοίνωση έγινε ενώ πάνω από 160 χώρες εκπροσωπούνται στο Παγκόσμιο Φόρουμ Παιδείας που διεξάγεται στη Νότιο Κορέα σήμερα (Τρίτη), για να θέσουν τους στόχους για την παιδεία για τα επόμενα 15 χρόνια, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2015 - 4:30:23 UTC