Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβεβαίωσε τους νοσηλευτές για τις προσλήψεις ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδ. Ξανθός
  • [02] Συνεδριάζει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας
  • [03] Το πόρισμα για τις συνθήκες της εγκληματικής ενέργειας στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί
  • [04] Ακυβέρνητο πλοιάριο με αλλοδαπούς νοτιοδυτικά των Αντίπαξων
  • [05] Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας από τους τραυματίες των ΕΛΠΕ
  • [06] «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε», υποστηρίζει ο Αμερικανός νομπελίστας Thomas J. Sargent
  • [07] Κομισιόν: Η συμφωνία είναι ορατή στον ορίζοντα
  • [08] Απώλεια ανταγωνιστικότητας και αυξήσεις τιμών θα φέρει η αλλαγή στον ΦΠΑ, εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ
  • [09] Έως τις αρχές Ιουνίου προβλέπει συμφωνία για την Ελλάδα ο Γιούνκερ
  • [10] Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια συμφωνία με τους πιστωτές της, εκτιμά η Le Monde
  • [11] ΗΠΑ: Ο Μπ. Ομπάμα θέτει νέα όρια στην αστυνομία για την χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού
  • [12] 'Ελλειψη διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, καταγγέλλει ο Γκι Φερχόφστατ

  • [01] Διαβεβαίωσε τους νοσηλευτές για τις προσλήψεις ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδ. Ξανθός

    Θετική χαρακτηρίζουν τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος δεσμεύθηκε για αύξηση των προσλήψεων και εξορθολογισμό της διαχείρισης των κυτταροστατικών φαρμάκων. Επίσης, συζήτησαν για τη μεταφορά κληροδοτημάτων στο ΕΣΥ και τη συμμετοχή νοσηλευτών σε επιτροπές του υπουργείου.

    Η συζήτηση ξεκίνησε με το μείζον πρόβλημα που αφορά τα δημόσια νοσοκομεία, σχετικά με την υποστελέχωσή τους από νοσηλευτές και δόθηκε σαφής δέσμευση από τον υπουργό ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί προκήρυξη για 1.000 άτομα μόνιμο προσωπικό, από τους οποίους οι 700 θα είναι νοσηλευτές, ενώ παράλληλα γίνεται σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών και με επικουρικό προσωπικό, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

    [02] Συνεδριάζει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας

    Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαράσυνεδριάζει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας .

    Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν οι τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και αναμένεται να συζητηθεί η στάση του κόμματος σε σχέση με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [03] Το πόρισμα για τις συνθήκες της εγκληματικής ενέργειας στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί

    «Φώς» στις συνθήκες της εγκληματικής ενέργειας στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, δίνουν η ιατροδικαστική εξέταση και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο διοικητής τους νοσοκομείου.

    Όπως καταδεικνύει το πόρισμα της νεκροψίας που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, ο ένας ασθενής χτύπησε με «θλων-αμβλύ όργανο» τον άλλο ασθενή που νοσηλεύονταν στο τμήμα οξέων περιστατικών και υπέκυψε μετά την επίθεση.

    Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διέταξε η Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών το μόνο όργανο που βρέθηκε στο θάλαμο ήταν ένα κουτάλι στο κομοδίνο του ασθενούς.

    Ο ασθενής-θύτης έπασχε από βαρύτατη διαταραχή, μη ανταποκρινόμενη στη θεραπευτική αγωγή. Ενώ νοσηλευόταν καθηλωμένος κατάφερε να λυθεί μόνος του, χωρίς τη βοήθεια συνεργού.

    [04] Ακυβέρνητο πλοιάριο με αλλοδαπούς νοτιοδυτικά των Αντίπαξων

    Σήμα κινδύνου εξέπεμψε γύρω στις 2 το μεσημέρι πλοιάριο με μετανάστες που πλέει 12 μίλια νοτιοδυτικά των Αντίπαξων.

    Στη θαλάσσια περιοχή σπεύδουν παραπλέοντα σκάφη και περιπολικό του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοιάριο που εξέπεμψε SOS είναι ακυβέρνητο και επιβαίνουν σε αυτό περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες

    [05] Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας από τους τραυματίες των ΕΛΠΕ

    Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας εργαζόμενος των ΕΛΠΕ που νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένος, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου στις 8 Μαΐου.Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που είχαν τραυματιστεί ήταν συνολικά έξι.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι "Ο θάνατος του εργαζόμενου στα ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, μετά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μάη στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου προσθέτει ακόμα ένα θύμα στο βωμό της κερδοφορίας του ελληνικού καπιταλισμού".

    [06] «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε», υποστηρίζει ο Αμερικανός νομπελίστας Thomas J. Sargent

    Τις ομοιότητες των αιτιών του προβλήματος της οικονομίας στην Ελλάδα με αυτό της Αμερικής ανέδειξε ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών καθηγητής Thomas J. Sargent μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ. Sargent, οι οποίος είναι κεντρικός ομιλητής στο οικονομικό συνέδριο του Atlas Network, που λαμβάνει χώρα σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, επεσήμανε ότι οι «Αμερικανοί πολίτες θέλουν να ξοδεύουν περισσότερα από αυτά που αναλογικά πληρώνουν σε φόρους». Για αυτό και η «Αμερική, αναγκάζεται να δανείζεται όλο και περισσότερο. Ή θα χρειαστεί να αυξήσουμε τους φόρους ή να μειώσουμε τα κρατικά έξοδα. Δε μπορούμε να συνεχίζουμε να δανειζόμαστε. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει», επεσήμανε ο κ. Sargent.

    [07] Κομισιόν: Η συμφωνία είναι ορατή στον ορίζοντα

    Συνεχίζονται οι εργασίες και οι επαφές των εκπροσώπων των θεσμών και των ελληνικών αρχών, προκειμένου να βρεθεί συνολική συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι αναμένεται συμφωνία με τις ελληνικές αρχές περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε πως η δήλωση Γιούνκερ βασίζεται στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς.

    «Η συμφωνία είναι ορατή στον ορίζοντα», προσέθεσε στη συνέχεια ο Μ. Σχοινάς, εξηγώντας, ωστόσο, ότι το χάσμα παραμένει σε κάποια ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

    Επανέλαβε ότι η πρόοδος που σημειώνεται είναι αργή και προσέθεσε πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται νυχθημερόν, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να βρεθεί μια συνολική συμφωνία, επί τη βάσει της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Μια συμφωνία, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι «προς όφελος της σταθερότητας και της ακεραιότητας της ευρωζώνης».

    Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η Επιτροπή «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» το σχέδιο για συμφωνία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που διέρρευσε χθες στα ΜΜΕ.

    [08] Απώλεια ανταγωνιστικότητας και αυξήσεις τιμών θα φέρει η αλλαγή στον ΦΠΑ, εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ

    Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε δύο δυναμικούς εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας θα οδηγήσει σε επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας εις βάρος του ΑΕΠ. Από την άλλη, η μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ θα ευνοήσει τις μεγάλες εισαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και την υποκατάσταση κατανάλωσης εγχώριων με εισαγόμενα προϊόντα.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Αυτό υπογραμμίζει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο η ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με τις πληροφορίες για εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Στην επιστολή τονίζεται ότι οι κατηγορίες που βρίσκονται στη χαμηλή κλίμακα συνδέονται κατά τεκμήριο με την εγχώρια παραγωγή και τον αγροδιατροφικό κλάδο (στον οποίο καταγράφεται το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας) και η μετάταξη στον υψηλό συντελεστή θα οδηγήσει σε απώλεια ανταγωνιστικότητας.

    [09] Έως τις αρχές Ιουνίου προβλέπει συμφωνία για την Ελλάδα ο Γιούνκερ

    Έως τις αρχές Ιουνίου αναμένει τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Κομισιόν στο πρακτορείο Bloomberg η συμφωνία θα ξεκλειδώνει την έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα.

    Ο Γιούνκερ είπε ότι εμπλέκεται ο ίδιος στις προσπάθειες να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας ενώ διέψευσε χθεσινά δημοσιεύματα σε βρετανικά και ελληνικά μέσα ότι έχει εκπονήσει ένα συμβιβαστικό σχέδιο για λογαριασμό των πιστωτών. «Δεν υπάρχει σχέδιο Γιούνκερ» είπε. «Αυτή η φήμη στο βρετανικό και τον ελληνικό Τύπο για σχέδιο Γιούνκερ δεν είναι αληθής» πρόσθεσε.

    Στην ερώτηση κατά πόσο είναι αισιόδοξος για την προοπτική να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της, ο Γιούνκερ απάντησε «ναι, προς το τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου».

    Ο ίδιος απέκλεισε επίσης την πιθανότητα συμφωνίας με την Ελλάδα στη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας στις 21-22 Μαΐου.

    «Δεν γίνεται για αυτό η σύνοδος στη Ρίγα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι συναντήσεις για την Ελλάδα θα γίνουν «στο περιθώριο» της συνόδου στη Ρίγα.

    [10] Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια συμφωνία με τους πιστωτές της, εκτιμά η Le Monde

    «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια συμφωνία», τιτλοφορείται άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, στο οποίο γίνεται λόγος για την ύπαρξη ενός εγγράφου εργασίας το οποίο φέρεται ότι θα αποτελέσει τη βάση για μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα κείμενο κυκλοφορεί μεταξύ των Βρυξελλών και της Αθήνας, όμως επισημαίνεται ότι πρόκειται απλώς για ένα έγγραφο εργασίας. Το κείμενο αυτό δεν έχει υποβληθεί επισήμως στην κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τους πιστωτές της Ελλάδας, όπως δήλωσε μια ευρωπαϊκή πηγή.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Πάντως ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει ένα τέτοιο έγγραφο, τίποτε δεν έχει τελειώσει, εκτιμά η Monde, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να θεωρηθούν ανεπαρκείς από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Παρόλα αυτά η γαλλική εφημερίδα δεν αναμένει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ Επιτροπής και ΔΝΤ θα διαρκέσει, καθώς κύκλοι από τις Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι «υπάρχει πολύ περισσότερη απόσταση μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της απ? ό,τι μεταξύ των πιστωτών».

    [11] ΗΠΑ: Ο Μπ. Ομπάμα θέτει νέα όρια στην αστυνομία για την χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού

    O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απαγόρευσε στα αστυνομικά τμήματα να χρησιμοποιούν συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό και επέβαλε περιορισμούς στη χρήση ασπίδων και άλλου εξοπλισμού, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στις αμερικανικές πόλεις εξαιτίας των θανάτων μαύρων στα χέρια αστυνομικών.

    Ο Ομπάμα ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά, που αποφασίστηκαν με εκτελεστικό διάταγμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσι, όπου προώθησε τις προσπάθειες για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των αστυνομικών και των κοινοτήτων τις οποίες υπηρετούν.

    [12] 'Ελλειψη διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, καταγγέλλει ο Γκι Φερχόφστατ

    Να κληθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ζήτησε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ, ο οποίος καυτηρίασε την έλλειψη διαφάνειας στις συζητήσεις.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Έχουμε έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ζητά από τους βασικούς πρωταγωνιστές να έλθουν στο Κοινοβούλιο για ενημέρωση. Εννοώ τους κκ Τσίπρα, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ και Ντράγκι», πρόσθεσε.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο κ. Φερχόφστατ εξέφρασε την άποψη ότι η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 May 2015 - 12:30:32 UTC