Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Βαρουφάκης: Παραμύθια τα περί ηχογράφησης του Eurogroup στη Ρίγα
  • [02] Μ. Γλέζος: Να βγούμε στους δρόμους για τις γενιές που έρχονται
  • [03] Τέρμα οι ουρές και η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  • [04] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group
  • [05] Κούρεμα χρέους και «προσωρινή» έξοδο από το ευρώ, προτείνει το γερμανικό ινστιτούτο Ifo
  • [06] ΟΟΣΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι ανισότητες μεταξύ πλούσιων και φτωχών

  • [01] Γ. Βαρουφάκης: Παραμύθια τα περί ηχογράφησης του Eurogroup στη Ρίγα

    Με τη φράση «παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια», ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε, προσερχόμενος στο υπουργείο, το δημοσίευμα των NY Times ότι ηχογραφούσε τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα. Πρόσθεσε δε, ότι «μετά από τόσες εβδομάδες διαρροών, απίστευτων ψευδών για το τι υποτίθεται ότι ειπώθηκε εκεί μέσα, έχω αποδείξει έμπρακτα τον απόλυτο σεβασμό στην εμπιστευτικότητα όλων αυτών των συνομιλιών, και καταλαβαίνεται τι εννοώ».

    Ερωτηθείς εάν αισθάνεται φόβο για την οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ένας υπουργός μιας χώρας που βρίσκεται σε μια τέτοια σκληρή διαπραγμάτευση απαιτείται να νιώθει φόβο, αλλιώς είναι επικίνδυνος. Φοβόμαστε, αλλά δεν είμαστε φοβισμένοι».

    Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν, στη συνάντηση που είχε στις 28 Απριλίου με τον πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank και οικονομολόγο Τόμας Μάγερ, να έχει συζητήσει μαζί του πρόταση για παράλληλο νόμισμα της Ελλάδος μέσα στην Ευρωζώνη.

    [02] Μ. Γλέζος: Να βγούμε στους δρόμους για τις γενιές που έρχονται

    Έκκληση, «αύριο κιόλας να βγει ο λαός στους δρόμους», απευθύνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε δήλωσή του στην οποία, παράλληλα, καταγγέλλει την ασφυξία που επιβάλλουν οι εταίροι στον ελληνικό λαό.

    Ο κ. Γλέζος περιγράφει με τη λέξη «ασφυξία», «εκείνο που σαδιστικά κάνουν επί 4 μήνες σε βάρος του λαού μας και της κυβέρνησής του οι περίφημοι Εταίροι, υπό τις συνεχείς επιδοκιμασίες των εγχώριων συνεργατών τους».

    Είναι, όπως αναφέρει, «σαν να έχουν περάσει μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι κάθε πολίτη της χώρας, από τη στιγμή που τόλμησε, ύψωσε το ανάστημά του και είπε: φτάνει πια»!

    [03] Τέρμα οι ουρές και η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποίησε την πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής απογραφής των προστατευόμενων μελών, συζύγων και τέκνων, και την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας στους άμεσα ασφαλισμένους εργαζομένους και συνταξιούχους.

    Έτσι μπαίνει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των χιλιάδων ασφαλισμένων καθώς η ηλεκτρονική απογραφή τους απαλλάσσει από την υποχρέωση της φυσικής παρουσίας στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

    Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό ιστότοπο του ΙΚΑ www.ika.gr όπου παρέχονται διευκρινίσεις και όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν στις διαδικασίες πιστοποίησης των χρηστών.

    [04] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group

    Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες, οι διαπραγματεύσεις, σε επίπεδο Brussels Group, των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου.

    Το μοναδικό σενάριο που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Επιτροπή είναι η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. Σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η θέση της Επιτροπής απέναντι στην πιθανότητα περαιτέρω παράτασης του ελληνικού προγράμματος μετά τον Ιούνιο, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, είπε πως όλοι εργάζονται πάνω στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

    Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι πηγές από τις οποίες προέρχονται αυτά τα σενάρια δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, και εν πάση περιπτώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη σημερινή τακτική ενημέρωση του τύπου, περί ενδεχόμενης κλήσης, την ερχόμενη εβδομάδα, για να παραστούν στην Ευρωβουλή σε συζήτηση για την Ελλάδα, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των προέδρων της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

    [05] Κούρεμα χρέους και «προσωρινή» έξοδο από το ευρώ, προτείνει το γερμανικό ινστιτούτο Ifo

    «Είναι ώρα για ένα μεγάλο κούρεμα χρέους και πιο ριζοσπαστικά μέτρα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του θα έπρεπε να επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει προσωρινά από την ευρωζώνη.

    «Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα, και καθυστερούμε την διαδικασία της κήρυξης χρεοκοπίας, κάτι το οποίο θα ήταν παράνομο στην περίπτωση μιας ιδιωτικής επιχείρησης» δήλωσε ο Ζιν σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου.

    Ο Ζιν, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς με ποιο τρόπο θα μπορούσε η χώρα να επιλύσει τα προβλήματά της, αν παραμείνει εντός της ευρωζώνης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μια έξοδος δεν είναι απαραίτητο να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

    [06] ΟΟΣΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι ανισότητες μεταξύ πλούσιων και φτωχών

    Οι ανισότητες έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ στις περισσότερες από τις χώρες του ΟΟΣΑ και παραμένουν ακόμη μεγαλύτερες σε πολλές αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού που δημοσιεύεται σήμερα και αποκαλύπτει ιδιαίτερα το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

    «Έχουμε φθάσει σ' ένα κρίσιμο σημείο. Οι ανισότητες στις χώρες του ΟΟΣΑ ουδέποτε ήταν τόσο υψηλές από τότε που τις μετράμε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, ο Άνχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας την έκθεση στο Παρίσι, δίπλα στην Μαριάν Τίσεν, επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για την απασχόληση.

    Σήμερα, στη ζώνη του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνει 34 χώρες, το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού έχει εισόδημα 9,6 φορές μεγαλύτερο από το εισόδημα του φτωχότερου 10%, ενώ η αναλογία αυτή ήταν 7,1 φορές στη δεκαετία του 1980 και 9,1 φορές στη δεκαετία του 2000, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Για να μειωθούν οι ανισότητες και να τονωθεί η ανάπτυξη, ο ΟΟΣΑ συνιστά στις κυβερνήσεις να προωθήσουν την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση, να διευρύνουν την πρόσβαση σε πιο σταθερές θέσεις εργασίας και να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις στην παιδεία και την επαγγελματική εκπαίδευση σε όλη τη διάρκεια της ενεργού ζωής.

    Οι ανισότητες στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι περισσότερο έντονες στη Χιλή, το Μεξικό, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και λιγότερο έντονες στη Δανία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και τη Νορβηγία. Ακόμη πιο σημαντικές είναι στις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, όμως έχουν μειωθεί σε ορισμένες από τις χώρες αυτές, ιδιαίτερα στη Βραζιλία, υπογραμμίζεται στην έκθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 May 2015 - 12:30:24 UTC