Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι για τη Συρία και την Υεμένη

  • [01] Εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

    Επίτιμος δημότης Κυθήρων ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νησί για την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

    Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αντιφώνησή του, «αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη ο τόπος, είναι να ανασάνει και να ξαναβρεί την ελπίδα του. Έχει σε όλον τον κόσμο ανθρώπους που τιμούν την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος - πνευματικές οντότητες, πετυχημένους ανθρώπους στο χώρο του επαγγέλματός τους, οι οποίοι μπορούν και βοηθούν αυτή τη στιγμή τον τόπο. Τα Κύθηρα είναι παντού, το ξέρετε άλλωστε. Το γνώρισα χάρη στους φίλους μου, τον Γιώργο Κασιμάτη, τον Μανώλη Καλοκαιρινό και άλλους, γνώρισα πραγματικά τι σημαίνει ομογένεια Κυθηρίων».

    «Σήμερα, μια σημαντική ημέρα για την ιστορία του νεοελληνικού κράτους, μαζί με τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, ερχόμαστε εδώ για να υποδηλώσουμε και να επανανοηματοδοτήσουμε την περιβόητη "νησιωτικότητα"» δήλωσε από τα Κύθηρα με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

    Για την Περιφέρεια Αττικής, πρόσθεσε η Ρένα Δούρου, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα οφείλουν να γίνουν τοπόσημο. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει με την Πολεοδομία και τη διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων. Η ευχή μας είναι να επισκεπτόμαστε τα δυο νησιά όχι μόνο για να μην ξεχάσουμε την ιστορία της πατρίδας μας, αλλά για να σημειώνουμε νίκες στην καθημερινότητα των πολιτών».

    Με τους αγώνες των παλαιών ριζοσπαστών των Επτανήσων, παρομοίωσε την πολιτική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος Κέρκυρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της ενσωμάτωσης των Επτανήσων με την ελεύθερη Ελλάδα.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι για τη Συρία και την Υεμένη

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε σήμερα την κατάσταση στη Συρία, στην Υεμένη καθώς και στην Ουκρανία με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών.

    Η τηλεφωνική επικοινωνία ήταν η τελευταία σε μια σειρά επαφών σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον τις τελευταίες μέρες για την κρίση στην Μέση Ανατολή καθώς και στην Ουκρανία.

    «Η κατάσταση στη Συρία και την Υεμένη, περιλαμβανομένων και των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας να διευκολύνουν την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας και στα δύο «καυτά σημεία», βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

    Η Ρωσία είναι ένας διεθνής σύμμαχος - με ρόλο κλειδί - του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από την αρχή των εξεγέρσεων στις αρχές του 2011, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους αντάρτες επιδιώκοντας την απομάκρυνση του σύρου Προέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 May 2015 - 22:30:22 UTC