Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζ. Πιτέλα: Συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα
  • [02] Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινούν αύριο οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Εφικτή θεωρεί ο πρόεδρος της Κομισιόν μια συμφωνία με την Ελλάδα εντός του χρονικού πλαισίου
  • [04] Για πρώτη φορά ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου θα περιδιαβούν στη διχοτομημένη Λευκωσία
  • [05] Κομισιόν: Σχέδιο μετεγκατάστασης μεταναστών από Ελλάδα και Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ
  • [06] Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος Β. Φάιμαν
  • [07] Με τη φράση «χαίρε δικτάτορα» υποδέχτηκε ο Γιούνκερ τον Ούγγρο πρωθυπουργό Β. Ορμπάν

  • [01] Τζ. Πιτέλα: Συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα

    Εντός της επόμενης εβδομάδας πρέπει να υπάρξει συμφωνία, η οποία πρέπει αφ΄ενός να βοηθάει την Ελλάδα, δίνοντας διέξοδο στη ρευστότητα και το χρέος και αφ΄ετέρου να προβλέπει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

    Αυτό είναι και το μήνυμα που θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό, κατά την αυριανή τους συνάντηση, είπε ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές προσπαθούν ώστε να δοθούν στην Ελλάδα οι καλύτερες δυνατές συνθήκες συμφωνίας, ώστε να μην λειτουργήσει αρνητικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

    Η συμφωνία πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας ότι δεν μπορούν οι ευρωπαικοί θεσμοί να ζητούν μη ρεαλιστικούς στόχους, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν επιθυμούν συμφωνία.

    [02] Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινούν αύριο οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξεκινούν αύριο Σάββατο στις 13.00 οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

    Οι εργασίες θα συνεχιστούν και μεθαύριο Κυριακή.

    [03] Εφικτή θεωρεί ο πρόεδρος της Κομισιόν μια συμφωνία με την Ελλάδα εντός του χρονικού πλαισίου

    Σε πολύ καλό κλίμα, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Κατά τη συνάντηση διάρκειας περίπου μισής ώρας, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο πρόεδρος της Κομισιόν από τη δική του πλευρά επισήμανε ότι έχει γίνει όντως πολύ σημαντική πρόοδος και ότι θεωρεί και αυτός ότι είναι εφικτή μια συμφωνία μέσα στο προσεχές διάστημα, εντός του χρονικού πλαισίου που έχει θέσει η κυβέρνηση.

    Σε σχετική ερώτηση, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης σημείωναν ότι εάν κυριαρχεί η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». Υπογράμμιζαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης και πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική λύση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα. «Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

    Προχωρώντας σε μια σύντομη αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ρίγα της Λετονίας, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για ένα ταξίδι που είχε ουσία, τόσο οι συναντήσεις που έγιναν χτες με την 'Α. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ όσο και η σημερινή με τον κ. Γιούνκερ.

    Για το εάν έδωσε το ταξίδι ώθηση στις διαπραγματεύσεις, οι ίδιες πηγές απαντούσαν «σίγουρα» και επισήμαιναν ότι εκφράστηκε η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές να υπάρξει συμφωνία.

    Διαβάστε επίσης:Γιούνκερ: «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ»

    [04] Για πρώτη φορά ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου θα περιδιαβούν στη διχοτομημένη Λευκωσία

    Την πρόθεσή τους να βρίσκονται τακτικά, εκτός της τράπεζας των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, υλοποιούν αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι θα περιδιαβούν στο εντός των ενετικών τειχών (16ος αιώνας) τμήμα της Λευκωσίας, που είναι διχοτομημένο για πάνω από μισό αιώνα.

    Στη μακρά ιστορία του Κυπριακού, αύριο θα είναι η πρώτη φορά, που ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα περπατήσουν μαζί τόσο στην πλευρά της κυπριακής πρωτεύουσας, που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και στο κατεχόμενο κομμάτι της.

    Στόχος των κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι να έλθουν πιο κοντά σε ανθρώπινο επίπεδο,να αναπτύξουν πνεύμα αλληλοκατανόησης και να συναναστραφούν με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

    [05] Κομισιόν: Σχέδιο μετεγκατάστασης μεταναστών από Ελλάδα και Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προτείνει την επόμενη εβδομάδα να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης περίπου 40.000 άνθρωποι που έφτασαν με πλοιάρια στην Ελλάδα και την Ιταλία και έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί άσυλο, ανταποκρινόμενη έτσι σε αυτό που θεωρεί ότι συνιστά μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις δύο μεσογειακές χώρες.

    Η πρόταση, την οποία αποκάλυψε στο πρακτορείο Ρόιτερς μια πηγή της ΕΕ, είναι συνέχεια του σχεδίου που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι Βρυξέλλες για την υποδοχή 20.000 προσφύγων που σήμερα ζουν σε χώρες εκτός της Ένωσης.

    Η Κομισιόν σχεδιάζει επίσης ένα σύστημα «ποσοστώσεων» για την κατανομή των προσφύγων ανάλογα με το μέγεθος και την οικονομική κατάσταση κάθε χώρας. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να στηριχθούν από τις χώρες εκείνες που θα αναλάβουν να υποδεχτούν κάποιους από τους μετανάστες.

    [06] Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος Β. Φάιμαν

    «Ενδιαφερόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να σταματήσει να τίθεται το ερώτημα "για πόσο θα μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη" και γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια», τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε σημερινές δηλώσεις του από τη Ρίγα, όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Όπως ανέφερε, με τον Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν για την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ίδιος στην Αθήνα μέσα στον Ιούνιο και για την οποία γίνεται τώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές συντονισμός ως προς τον ακριβή χρόνο.

    Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, μια συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας θα πρέπει να την αποφασίσει το ίδιο το Eurogroup, ο ίδιος έχει την εντύπωση πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα βρίσκονται σε ένα «πολύ εντατικό στάδιο» και η επιθυμία του είναι να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά να επιτευχθεί μια σταθερότητα.

    [07] Με τη φράση «χαίρε δικτάτορα» υποδέχτηκε ο Γιούνκερ τον Ούγγρο πρωθυπουργό Β. Ορμπάν

    «Χαίρε, δικτάτορα!»: αυτός ήταν ο χαιρετισμός με τον οποίο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποδέχθηκε σήμερα στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας τον λαϊκιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής δεν άκουσαν την απάντηση του Ορμπάν που διατήρησε το χαμόγελό του. Όμως στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Ούγγρου πρωθυπουργού, ο Μπερταλάν Χαβάσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Ορμπάν είχε πει «Χαίρε Μεγάλε Δούκα», υπαινισσόμενος την πατρίδα του οικοδεσπότη, το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Πάνε χρόνια που ο Ορμπάν απευθύνεται στον Γιούνκερ μ' αυτή την προσφώνηση, διευκρίνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 May 2015 - 16:30:25 UTC