Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θανάσιμος τραυματισμός 36χρονης τουρίστριας από πτώση βράχου στην Κρήτη
  • [02] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη
  • [03] Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών βόρεια του Τόκιο
  • [04] Οι αμερικανικές αρχές απενεργοποίησαν ύποπτο μηχανισμό κοντά στο Καπιτώλιο
  • [05] Οι πολίτες της ΕΕ που κατοικούν στη Βρετανία δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στο επικείμενο δημοψήφισμα
  • [06] Πέθανε ο Αμερικανός τρομπετίστας Μάρκους Μπελγκρέιβ
  • [07] Οι γρήγοροι χτύποι της καρδιάς αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

  • [01] Θανάσιμος τραυματισμός 36χρονης τουρίστριας από πτώση βράχου στην Κρήτη

    Από πτώση βράχου, έχασε τη ζωή της το βράδυ της Κυριαικής 36χρονη τουρίστρια από την Τσεχία, η οποία βρισκόταν για διακοπές στην Κρήτη. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην παραλία «Γλυκά νερά» της περιοχής Σφακίων. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν εκεί με το σύντροφο της όταν αποκολλήθηκε τμήμα του βράχου που υψώνεται κάθετα με την παραλία, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της.

    Στο σημείο μετέβη το ιατρικό φουσκωτό σκάφος του δήμου Σφακίων προκειμένου να παραλάβει τη γυναίκα για να τη μεταφέρει στην Χώρα Σφακίων και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Στην παραλία, όπου συνέβη το περιστατικό, διαμένουν πολλές φορές κατασκηνωτές ενώ ο μόνος τρόπος πρόσβασης σε αυτή είναι είτε από ένα ορειβατικό μονοπάτι, είτε δια θαλάσσης.

    [02] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σε χθεσινή του συνέντευξη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη, αλλά και ότι δεν θα πρέπει να περιμένει περαιτέρω υποχωρήσεις από τη Γερμανία. Μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε περαιτέρω υποχωρήσεις από την πλευρά της Γερμανίας για την επίλυση του προβλήματος του χρέους της.

    Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός. «Γι' αυτό δεν χρειάζεται να μιλάμε για εναλλακτικές». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Αθήνα «μένει να καταβάλει πολλές προσπάθειες για να εκπληρώσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε».

    Ο Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος είναι προϋπόθεση για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προϋπόθεση για τα πάντα, για τα όσα μπορούν και δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Και δυστυχώς είμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό», σχολίασε. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Της εύχομαι καλή δύναμη και φυσικά θα έχει κάθε υποστήριξη, όμως δεν μπορεί να αποφύγει την επίλυση του προβλήματος αυτού», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

    [03] Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών βόρεια του Τόκιο

    Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή του Τόκιο, ανακοίνωσε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία. Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημίες. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, ωστόσο η λειτουργία του μετρό της ιαπωνικής πρωτεύουσας διακόπηκε για λίγη ώρα.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στην επαρχία Σαϊτάμα, βόρεια του Τόκιο.

    [04] Οι αμερικανικές αρχές απενεργοποίησαν ύποπτο μηχανισμό κοντά στο Καπιτώλιο

    Οι αμερικανικές αρχές ανατίναξαν μια χύτρα ταχύτητας που βρέθηκε σε ένα όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στο Καπιτώλιο και αργότερα συνέλαβαν τον κάτοχο του αυτοκινήτου. Βόμβες μέσα σε χύτρες ταχύτητας χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτώσουν τρεις ανθρώπους και να τραυματίσουν περισσότερους από 250 άλλους στον Μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013.

    Αξιωματικοί της αστυνομίας του Καπιτωλίου σε περιπολία ρουτίνας εντόπισαν το ύποπτο όχημα στην 3η Οδό απέναντι από τον δυτικό κήπο του Καπιτωλίου, δήλωσε η εκπρόσωπος, υπολοχαγός Κίμπερλι Σνάιντερ. Βρήκαν τη χύτρα ταχύτητας και επίσης ανίχνευσαν μία οσμή βενζίνης. Η έρευνα που ακολούθησε δεν βρήκε τίποτα επικίνδυνο, αλλά ο κάτοχος του αυτοκινήτου, ένας άνδρας από τη Βιρτζίνια, συνελήφθη και η άδειά του ανακλήθηκε.

    [05] Οι πολίτες της ΕΕ που κατοικούν στη Βρετανία δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στο επικείμενο δημοψήφισμα

    Η πλειονότητα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στη Βρετανία δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα που σχεδιάζει να διεξαγάγει το Λονδίνο για την παραμονή ή έξοδο της χώρας από την ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Οι διατάξεις για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αναμένεται να παρουσιαστούν στο κοινοβούλιο στις 28 Μαΐου, καθώς ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ξεκινά μία διπλωματική εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλίσει μεταρρυθμίσεις από την ΕΕ.

    Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Κάμερον ανέφερε πως οι εκλογικοί κατάλογοι για το δημοψήφισμα θα βασιστούν σε «εκείνους των βουλευτικών εκλογών» που διεξήχθησαν στις 7 Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι η πλειονότητα των πολιτών άλλων χωρών της ΕΕ που κατοικούν στη βρετανική επικράτεια δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν.

    Όπως και στις βουλευτικές εκλογές, στις κάλπες θα κληθούν οι κάτοικοι της Βρετανίας που είναι πολίτες της Ιρλανδίας ή της Κοινοπολιτείας, που περιλαμβάνει 53 χώρες, από τις οποίες οι δύο είναι επίσης μέλη της ΕΕ: η Μάλτα και η Κύπρος.

    Ο Κάμερον, ο οποίος μόλις επανεξελέγη, δεσμεύθηκε να εξασφαλίσει από την ΕΕ μεταρρυθμίσεις σε θέματα όπως η μετανάστευση, οι όροι απόκτησης κοινωνικών βοηθημάτων και η δυνατότητα άρνησης μίας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενοποίησης, προτού ζητήσει από το εκλογικό σώμα να απαντήσει ναι ή όχι στο ερώτημα αν η Βρετανία πρέπει να παραμείνει μέλος της Ένωσης. Το δημοψήφισμα μπορεί να διεξαχθεί από το 2016 και μετά.

    [06] Πέθανε ο Αμερικανός τρομπετίστας Μάρκους Μπελγκρέιβ

    Ο Αμερικανός τρομπετίστας Μάρκους Μπελγκρέιβ, ο οποίος έπαιξε με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της τζαζ, όπως ο Ρέι Τσαρλς και ο Ντίζι Γκιλέσπι, απεβίωσε χθες σε ηλικία 78 ετών. Ο μουσικός, που καταγόταν από το Ντιτρόιτ, απεβίωσε στο Αν Άρμπορ του Μίτσιγκαν από καρδιακή ανεπάρκεια, ανέφερε η εφημερίδα Detroit Free Press.

    Ο Μπελγκρέιβ άσκησε μεγάλη επιρροή στη σκηνή της τζαζ του Ντιτρόιτ και συνέχισε να παίζει σχεδόν μέχρι τον θάνατό του, συμμετέχοντας ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου σε σύντομα jam sessions μαζί με άλλους μουσικούς, ανέφερε η εφημερίδα.

    Ο Μάρκους Μπελγκρέιβ έγινε επαγγελματίας τρομπετίστας σε ηλικία 12 ετών και έπαιξε με τον Ρέι Τσαρλς στα τέλη της δεκαετίας του '50 και στις αρχές της δεκαετίας του '60.

    [07] Οι γρήγοροι χτύποι της καρδιάς αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

    Οι άνθρωποι, οι οποίοι εμφανίζουν ταχυπαλμία ακόμη και σε φάση ανάπαυσης, κινδυνεύουν περισσότερο από την εκδήλωση διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι πιθανώς μπορεί να εντοπισθούν τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για διαβήτη, με βάση τον καρδιολογικό έλεγχο.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής αναπληρωτή καθηγητή Σιάνγκ Γκάο του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό επιδημιολογίας «International Journal of Epidemiology», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 73.000 ανθρώπους επί μία τετραετία. Όπως διαπιστώθηκε, όσοι συστηματικά εμφάνιζαν περισσότερους καρδιακούς παλμούς, είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη, για προδιαβήτη, καθώς και για μετατροπή του προδιαβήτη σε κανονικό διαβήτη. Κάθε δέκα πρόσθετοι παλμοί σχετίζονταν κατά μέσο όρο με 23% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 May 2015 - 6:30:25 UTC