Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Ρομπόλης: Οκτώ στα δέκα στοιχεία της τρόικα για την αγορά εργασίας ήταν λάθος
  • [02] Την καταγγελία του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Siemens, προτείνει ο Σ. Βαλυράκης
  • [03] Γ. Τσιρώνης: Θέλουμε επιχειρηματίες που ήρθαν για να μείνουν και να κάνουν επενδύσεις ποιότητας
  • [04] Ο θαλάσσιος τουρισμός συνιστά μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου
  • [05] Σώα τα ροζ ιγκουάνα στον Ισημερινό, κοπάζει η δραστηριότητα του ηφαιστείου Βολφ
  • [06] Μ. Ρέντσι: Yπάρχουν οι προϋποθέσεις επίτευξης μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της

  • [01] Σ. Ρομπόλης: Οκτώ στα δέκα στοιχεία της τρόικα για την αγορά εργασίας ήταν λάθος

    Για παρεμβάσεις απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτος από την πλευρά της Τρόικα, αλλά και για λάθος στοιχεία που επικαλούνταν για την αγορά εργασίας, μίλησε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, στη σύντομη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

    color:#0F1419;mso-ansi-language:EL;mso-fareast-language:EL;mso-bidi-language: Όπως υποστήριξε ο κ.Ρομπόλης , ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κλιμάκιο της Τρόικα, Σέρβας Ντε Ρουζ, ζητούσε και έκανε παρεμβάσεις για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους. «Οκτώ στα δέκα στοιχεία των Τροϊκανών, σε ότι αφορά την αγορά εργασίας ήταν λάθος. Δεν είχαν βαθιά γνώση της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορείς εξ αποστάσεως να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα όπως είναι η ανεργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόλης. Η κατάθεση του κ. Ρομπόλη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

    [02] Την καταγγελία του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Siemens, προτείνει ο Σ. Βαλυράκης

    Την πεποίθησή του ότι υπάρχουν περιθώρια για την διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος κλήθηκε απόψε προς ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στο πλαίσιο της απόφασης να ανασυρθεί ο «φάκελος» της υπόθεσης.

    Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, είπε πως θα μπορούσε ακόμη και να δρομολογηθεί από την κυβέρνηση καταγγελία της συμφωνίας - συμβιβασμού που συνήφθη το 2012 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens.

    Ο πρώην πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η εκτελεστική, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία αποδείχθηκαν κατώτερες στην διαχείριση του σκανδάλου και στην αξιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής.

    Ο κ. Βαλυράκης, θα βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής και στην επόμενη συνεδρίαση, κατά την οποία θα δεχθεί ερωτήσεις από τους βουλευτές.

    [03] Γ. Τσιρώνης: Θέλουμε επιχειρηματίες που ήρθαν για να μείνουν και να κάνουν επενδύσεις ποιότητας

    «Δε θέλουμε επιχειρηματίες που ήρθαν να αρπάξουν, να καταστρέψουν και να φύγουν. Θέλουμε επιχειρηματίες που ήρθαν για να μείνουν και να κάνουν επενδύσεις ποιότητας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος , Γιάννης Τσιρώνης, παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, σε εκδήλωση του δικτύου του περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεων "Green Angels". Όσον αφορά τις προοπτικές, σε επίπεδο χάραξης πολιτικής, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι «με σωστό χωροταξικό πλαίσιο και σωστό φορολογικό σχέδιο, η χώρα μπορεί να πάει πολύ γρήγορα μπροστά».

    «Μόνο αν αποτιμηθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα γλιτώσουμε από την πελατειακή διελκυστίνδα που οδηγεί κάποιους επιχειρηματίες που χτίζουν ότι να είναι, όπου να είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης, κάνοντας επίσης λόγο για άστοχες αδειοδοτήσεις, αλλά και γραφειοκρατικές συμπληγάδες».

    [04] Ο θαλάσσιος τουρισμός συνιστά μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου

    Η συνεισφορά της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των άλλων μεσογειακών χωρών, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων της πρώτης μέρας του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum, που άνοιξε σήμερα τις πύλες του στον συνεδριακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υποδεχόμενο 800 ηγετικά στελέχη από τις παγκόσμιες βιομηχανίες κρουαζιέρας και yachting.

    Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε με ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία επεσήμανε το σπουδαίο ρόλο τον οποίο διαδραματίζει ο θαλάσσιος τουρισμός στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

    «Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία. Η εν λόγω Επιτροπή θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη βελτίωση της υποδομής και του κανονιστικού πλαισίου, που απαιτούνται για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουριστικού προϊόντος», δήλωσε με την σειρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας επίσης, υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης, ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού είναι σημαντικός, και μέσω αυτού θέλουμε να μας δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης».

    Το 3ο Posidonia Sea Tourism Forum συνεχίζεται και αύριο στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

    [05] Σώα τα ροζ ιγκουάνα στον Ισημερινό, κοπάζει η δραστηριότητα του ηφαιστείου Βολφ

    Η δραστηριότητα του ηφαιστείου Βολφ, στα νησιά Γκαλαπάγκος, έχει περιοριστεί μετά την έκρηξή του την Δευτέρα και δεν συνιστά πλέον απειλή για τα ροζ ιγκουάνα, ένα είδος μοναδικό στον κόσμο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Ισημερινού.

    «Δεν γίνονται πλέον εκρήξεις όπως η χθεσινή, κάτι που μας κάνει να υποθέτουμε ότι κοπάζει η ηφαιστειακή δραστηριότητα» εξήγησε η Αλεσάντρα Αλβαράδο, του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Ισημερινού. «Όμως η ροή της λάβας συνεχίζεται, κάτι που είναι φυσιολογικό σε τέτοιες περιπτώσει», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το φαινόμενο θα μπορούσε να διαρκέσει πολλές ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες.

    Το ηφαίστειο Βολφ, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, εξερράγη την Δευτέρα για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια. Η ενεργοποίησή του έθετε σε κίνδυνο τα περίπου 500 ροζ ιγκουάνα που ζουν μόνο στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το Εθνικό Πάρκο των Γκαλαπάγκος.

    [06] Μ. Ρέντσι: Yπάρχουν οι προϋποθέσεις επίτευξης μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «όλοι μας ελπίζουμε τα πράγματα στην Ελλάδα να βελτιωθούν» και πρόσθεσε ότι «είμαι πεπεισμένος σε μεγάλο βαθμό ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί μια συμφωνία» ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI 3 και θα προβληθεί αργότερα απόψε, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ακόμη ότι «ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος για τους Ιταλούς φορολογούμενους και δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 May 2015 - 20:30:27 UTC