Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισε η εκπαίδευση Σύρων ανταρτών στο τουρκικό έδαφος
  • [02] Δολοφονική απόπειρα κατά του πρωθυπουργού της Λιβύης
  • [03] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση σε ξενώνα στο Αφγανιστάν
  • [04] Τουλάχιστον 15 οι νεκροί στο Τέξας από την καταιγίδα
  • [05] Η Ελλάδα μεταξύ των κεντρικών θεμάτων της G7

  • [01] Άρχισε η εκπαίδευση Σύρων ανταρτών στο τουρκικό έδαφος

    Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής άρχισαν την εκπαίδευση μετριοπαθών Σύρων ανταρτών στο τουρκικό έδαφος για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Το πρόγραμμα εκπαίδευσης, βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη την 19η Φεβρουαρίου έπειτα από κοπιώδεις διαπραγματεύσεις, άρχισε με την εκπαίδευση «μικρών ομάδων» ανταρτών, έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση, μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός των ανταρτών «άρχισε με μικρές ομάδες. Όλες οι υποδομές είναι έτοιμες και το απαραίτητο υλικό έχει παραδοθεί» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

    «Το τουρκικό και το αμερικανικό (σ.σ. στρατιωτικό) προσωπικό που θα συμμετάσχει στην αποστολή έχει αναπτυχθεί» διευκρίνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, προσθέτοντας ακόμη ότι οι μετριοπαθείς Σύροι αντάρτες οι οποίοι θα εκπαιδευθούν επιλέγονται από κοινού από την Άγκυρα και την Ουάσινγκτον.

    [02] Δολοφονική απόπειρα κατά του πρωθυπουργού της Λιβύης

    Ο διεθνώς αναγνωρισμένος πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ-Θινί είπε χθες ότι υπήρξε δολοφονική απόπειρα εναντίον του από οπλοφόρους που άνοιξαν πυρ ενώ έφευγε από μια συνεδρία της εκλεγμένης Bουλής στο αραβικό κράτος όπου επικρατεί η αναρχία. Το επεισόδιο κατέδειξε την κατάσταση διάλυσης της κρατικής εξουσίας στη Λιβύη, όπου δύο κυβερνήσεις και δύο Bουλές, κάθε μια συνδεδεμένη με οπλισμένες φατρίες, μάχονται για τον έλεγχο τέσσερα χρόνια από τότε που επαναστάτες έριξαν τον Μουαμάρ Καντάφι.

    Ο Θινί είπε στο αραβικό ειδησειογραφικό κανάλι Al-Arabiya ότι μόλις έφυγε με αυτοκίνητο από τη βουλή στην πόλη Τομπρούκ, δυτικά της χώρας, τον ακολούθησαν αρκετά αυτοκίνητα με οπλοφόρους και άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας έναν σωματοφύλακα. Δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά το κυβερνητικό συμβούλιό του σε δήλωση είπε ότι οι οπλοφόροι ήταν «πληρωμένοι κακοποιοί» που είχαν προηγουμένως προσπαθήσει να εισβάλλουν στη Βουλή.

    [03] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση σε ξενώνα στο Αφγανιστάν

    Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για μια επίθεση σε ξενώνα στο τμήμα της Καμπούλ που ζουν οι διπλωμάτες, η οποία ξεκίνησε χθες βράδυ και έληξε σήμερα το πρωί μετά από πολύωρη αντιπαράθεση με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

    Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν είπε ότι οι ισλαμιστές ήταν οπλισμένοι με πυραυλοκίνητο εκτοξευτή χειροβομβίδων και άλλα όπλα. Και οι τέσσερις που επιτέθηκαν είναι νεκροί, ενώ δεν αναφέρθηκαν άλλοι νεκροί ή τραυματίες.

    [04] Τουλάχιστον 15 οι νεκροί στο Τέξας από την καταιγίδα

    Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στο Τέξας και την Οκλαχόμα, συμπεριλαμβανομένων τριών ατόμων στο Χιούστον, όπου οι πλημμύρες έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια και γύρω στα 1.000 άτομα έχουν τηλεφωνήσει για βοήθεια στην τέταρτη κατά πληθυσμό πόλη των ΗΠΑ, είπαν οι αρχές χθες.

    Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς είναι τουλάχιστον 30 οι αγνοούμενοι στο Τέξας από τη κακοκαιρία που έπληξε τις δύο πολιτείες το περασμένο εορταστικό τριήμερο. Η πολιτεία του Τέξας έσπασε τα ρεκόρ σε πλημμύρες, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν, γέφυρες παρασύρθηκαν από τα νερά, και ένα φέρετρο εκταφιάστηκε και παρασύρθηκε από τα νερά στην όχθη ενός έλους.

    [05] Η Ελλάδα μεταξύ των κεντρικών θεμάτων της G7

    Στη Δρέσδη συναντώνται από σήμερα έως την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της «Ομάδας των Επτά» (G7) - Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδά- με οικοδεσπότες τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γενς Βάιντμαν, καθώς η Γερμανία ασκεί για το 2015 την Προεδρία της Ομάδας. Από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης αναμένεται να είναι και η Ελλάδα αν και, όπως διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, η G7 δεν αποτελεί το πλαίσιο λήψης αποφάσεων για το ζήτημα.

    Στην Δρέσδη από τις 27 ως τις 29 Μαΐου θα βρεθούν, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο νομπελίστας Ρόμπερτ Σίλερ και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κένεθ Ρόγκοφ και Λάρι Σάμερς.

    Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης επτά χρόνια μετά την αρχή της κρίσης, αλλά και η προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη στο περιβάλλον υπερχρέωσης των κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη το ζήτημα της ρύθμισης των αγορών και της βελτίωσης της συνεργασίας των κρατών σε θέματα φορολογίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 May 2015 - 4:30:27 UTC