Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα
  • [02] Επιστροφή στη λογική και στον σεβασμό της νομιμότητας, συνέστησε στην πολιτική ηγεσία της Αλβανίας ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
  • [03] «Οι Κασσάνδρες είναι δίπλα στον πρωθυπουργό», λέει το Ποτάμι
  • [04] Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ: Ο χρόνος πιέζει για επίτευξη συμφωνίας
  • [05] Άνοδος των ομολόγων και του ευρώ, μετά τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα
  • [06] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 20 άνδρες στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Παλμύρας
  • [07] Η UEFA ζήτησε την αναβολή των εκλογών της FIFA μετά το σκάνδαλο

  • [01] ΝΔ: Η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι ευρωπαίοι εκπρόσωποι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία.

    «Τα λεφτά τελείωσαν, όπως διαβεβαιώνουν υπουργοί της κυβέρνησης. Η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα. Και μέσα σε όλα αυτά θριαμβολογούν ότι θα μπορέσουν να καταβληθούν και αυτό το μήνα μισθοί και συντάξεις. Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καραγκούνης.

    Διαβάστε επίσης:

    «Οι Κασσάνδρες είναι δίπλα στον πρωθυπουργό», λέει το Ποτάμι

    ΚΚΕ: Νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις στο πλαίσιο συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών

    Ευ. Βενιζέλος: Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας που θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

    [02] Επιστροφή στη λογική και στον σεβασμό της νομιμότητας, συνέστησε στην πολιτική ηγεσία της Αλβανίας ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ

    «Η πολιτική ηγεσία της φίλης και γείτονος χώρας διολισθαίνει, λόγω και έργω, καθημερινά» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

    «Η επιστροφή στη λογική και στο σεβασμό της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου, αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω» πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

    Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, αναφερόμενος στη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, είχε δηλώσει στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα, ότι "δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας".

    [03] «Οι Κασσάνδρες είναι δίπλα στον πρωθυπουργό», λέει το Ποτάμι

    Να εγκαταλείψει τη μέχρι σήμερα τακτική του και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις, καλεί τον Πρωθυπουργό το Ποτάμι, μετά τη δήλωση του πρώτου για Κασσάνδρες που πρέπει ο λαός να αγνοήσει.

    «Όταν ο κ. Τσίπρας καλεί να κλείσουμε τα αυτιά στις Κασσάνδρες, προφανώς έχει στο μυαλό του εκείνους στο κυβερνητικό στρατόπεδο που μιλούν για Κούγκια και προαναγγέλλουν ρήξη και επιστροφή στη δραχμή - το ίδιο μήκος κύματος με ακραίους στην ΕΕ που θέλουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», αναφέρεται στη ανακοίνωση του Ποταμιού, όπου εκτιμάται ως θετική η αναφορά ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, παρότι "συνεχίζει να επικρατεί βαθύ σκοτάδι για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης».

    [04] Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ: Ο χρόνος πιέζει για επίτευξη συμφωνίας

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ζήτησε σήμερα να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία που θα επιτρέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υπό τον όρο ότι η Αθήνα "θα συμβάλει" προς αυτήν την κατεύθυνση.

    "Ο χρόνος πιέζει, πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν εξαντληθεί η ρευστότητα της Ελλάδας. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα μετράει" είπε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Λισαβόνα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ρούι Μασέτε.

    Η γερμανική κυβέρνηση "είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο στόχος μας, που όμως θα επιτευχθεί μόνο αν η Ελλάδα συμβάλει", προειδοποίησε. "Αν έβγαινε η Ελλάδα από την ευρωζώνη, δεν θα νικούσε κανείς. Η Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις οικονομικές συνέπειες" μιας εξόδου από το ευρώ και "η Ευρώπη θα γινόταν στόχος επικρίσεων εάν δεν καταφέρουμε να επιλύσουμε το ελληνικό πρόβλημα", συνέχισε.

    [05] Άνοδος των ομολόγων και του ευρώ, μετά τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα

    Ανοδικά κινούνται τα ελληνικά ομόλογα, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Θετικά αντέδρασε η αγορά των ομολόγων, μετά το κλείσιμο του ΗΔΑΤ στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος επεσήμανε ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές μας.

    Είναι ενδεικτικό ότι, πριν απο λίγο, στο κλείσιμο της αγοράς του Λονδίνου, η απόδοση του 2ετους ομολόγου είχε υποχωρήσει στο 23,6% από 24.9% που κυμαίνονταν στις 5 μ.μ.

    Αντιστοίχως, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 11,09% από 11,11%.

    Η εικόνα αυτή της αγοράς αποτυπώνεται και σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, με τίτλο "Τα Ελληνικά ομόλογα ανεβαίνουν καθώς αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία για το χρέος της" ("Greek Bonds Rise as Official Says Nation Close to Accord on Debt"). Εξάλλου, το ίδιο πρακτορείο απέδωσε και την ανοδική αντίδραση του ευρώ στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας, παρά τις αμφιβολίες που εξέφρασαν παράγοντες της ΕΕ: "Το ευρώ ενισχύεται καθώς η Ελλάδα εργάζεται πάνω σε ένα προσχέδιο συμφωνίας με τους πιστωτές της" ("Euro Strengthens as Greece Works to Draft Deal With Creditors") είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ. Το ευρώ ανέκαμψε στα 1,0887 από τα 1,0891 δολ. που είχε υποχωρήσει νωρίτερα.

    [06] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 20 άνδρες στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Παλμύρας

    Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν σήμερα 20 άνδρες μέσα στο αρχαίο αμφιθέατρο της Παλμύρας, με την κατηγορία ότι ήταν υποστηρικτές της κυβέρνησης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    «Εκτέλεσαν περίπου 20 άνδρες στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο και κάλεσαν ανθρώπους να παρακολουθήσουν την εκτέλεση», δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, επικαλούμενος πηγές στην πόλη.

    Υποστηρικτές του ΙΚ ανάρτησαν μήνυμα στο Twitter στο οποίο ανέφεραν ότι ένας αριθμός ανθρώπων δολοφονήθηκε από την οργάνωση μέσα στο αρχαίο αμφιθέατρο, τμήμα των αρχαιοτήτων της Παλμύρας, που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

    [07] Η UEFA ζήτησε την αναβολή των εκλογών της FIFA μετά το σκάνδαλο

    Την αναβολή των αρχαιρεσιών της FIFA, για την ανάδειξη νέου προέδρου, ζήτησε η UEFA μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που σημειώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Ζυρίχη.

    Ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το συνέδριο της FIFA θα πρέπει να αναβληθεί και οι προεδρικές εκλογές της να διεξαχθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες», τόνισε ο Ινφαντίνο στο ξενοδοχείο «Σέρατον».

    Διαβάστε επίσης:

    «Τρίζει το οικοδόμημα» της FIFA εξ αιτίας σκανδάλων διαφθοράς


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 May 2015 - 18:30:27 UTC