Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: Λύση και συμφωνία μέσα στην εβδομάδα
  • [02] Ανατροπή της δύσκολης κατάστασης στις συγκοινωνίες υπόσχεται ο Χρ. Σπίρτζης
  • [03] Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Ρωσίδας τουρίστριας που υπέστη ανακοπή στην Κνωσό
  • [04] Δείγματα με ενεργούς βακίλους της ασθένειας του άνθρακα εστάλησαν κατά λάθος σε 24 εργαστήρια των ΗΠΑ
  • [05] Οι Αρχές της Ουρουγουάης επέτρεψαν σε 12χρονη να κρατήσει το μωρό που κυοφορεί μετά από βιασμό
  • [06] Ο Πούτιν συνεχάρη τον Τζ. Μπλάτερ για την επανεκλογή του στο τιμόνι της FIFA
  • [07] Πεπεισμένος για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, ο Γάλλος πρωθυπουργός

  • [01] Ν. Βούτσης: Λύση και συμφωνία μέσα στην εβδομάδα

    «Μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σήμερα στο «ΣΚΑΪ», ενώ ταυτόχρονα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών.

    Ο κ. Βούτσης προέβλεψε ότι «η συμφωνία θα είναι έντιμη, καθαρή, διαυγής, αλλά και αρκετά επώδυνη», τονίζοντας ότι «αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές», ενώ σημείωσε με έμφαση πως «δεν μπορούμε να πούμε στο λαό ότι θα προχωρήσουμε με άλλα δεκανίκια».

    Για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, είπε ότι «η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε. Αν είναι κάτι να ξινίζει θα ξινίζει σε όλους μας».

    Τέλος, ο κ. Βούτσης απέρριψε το σενάριο «τάιμ άουτ», δηλαδή του «παγώματος» της διαπραγμάτευσης για δύο μήνες μέχρι να υπάρξει συμφωνία, αποδίδοντας την ιδέα στον κ. Σόιμπλε.

    [02] Ανατροπή της δύσκολης κατάστασης στις συγκοινωνίες υπόσχεται ο Χρ. Σπίρτζης

    Σε βαθιά κρίση βρίσκεται ο τομέας των μέσων μαζικής μεταφοράς, αφού η οικονομική ύφεση και τα παρεπόμενά της χτύπησαν και τη δική τους πόρτα. Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για βαθιά συρρίκνωση στον τομέα των συγκοινωνιών λόγω υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού.

    «Οι ελλείψεις προσωπικού, η παλαιότητα του στόλου, η θλιβερή συντήρησή του λόγω της υποχρηματοδότησης, οι ελλείψεις βασικών ανταλλακτικών είναι κύρια προβλήματα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να φέρνουν συρρίκνωση στον τομέα των συγκοινωνιών»δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

    «Η προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να απαξιώσουν κρίσιμους τομείς του δημόσιου τομέα, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η ΥΠΑ, είχε προφανείς στόχους»επισημαίνει, από την πλευρά του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Σχολιάζει πως«δεν είναιτυχαία η έλλειψη προσωπικού στους πιο κρίσιμους κλάδους κάθε δημόσιου φορέα. Δεν είναι τυχαία η επιμελής απαξίωση του εξοπλισμού και η έλλειψη συντηρήσεως σε όλους τους τομείς»,ενώταυτόχρονα«έχουν σπαταληθεί εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες συμβούλων».

    Ωστόσο, διαμηνύει ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εργαζόμενους θα σταματήσουν την απαξίωση παρά τις οικονομικές δυσκολίες.«Θα δοθεί και θα κερδηθείη μάχη της ελληνικής κοινωνίας και των υγιών παραγωγικών δυνάμεων για μια ζωντανή και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, γιαδημόσιους φορείς που θα υπηρετούν την κοινωνία και τον πολίτη, για δημόσιες αξιόπιστες συγκοινωνίες, για το ξεπέρασμα στρεβλών καταστάσεων του παρελθόντος, για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, για την οριστική ανατροπή και διάλυση πολιτικών καταστάσεων που οδήγησαν στο φθηνό ξεπούλημα κρίσιμων τομέων του δημοσίου και των συγκοινωνιών»λέει χαρακτηριστικά.

    [03] Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Ρωσίδας τουρίστριας που υπέστη ανακοπή στην Κνωσό

    Σταθερή αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της Ρωσίδας τουρίστριας η οποία ανάνηψε ύστερα από ανακοπή που υπέστη χθες το πρωί, μετά την πτώση κεραυνού στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

    Η τουρίστρια μεταφέρθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το όποιο βρίσκεται πολύ κοντά στην Κνωσό και που αν και δεν εφημέρευε χθες, άνοιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της τουρίστριας.

    Η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την ίδια.

    Στο μεταξύ οι άλλοι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι σε καλή κατάσταση χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους. Συνολικά στο νοσοκομείο παρέμειναν το βράδυ επτά άτομα για προληπτικούς λόγους, απ? όπου σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

    [04] Δείγματα με ενεργούς βακίλους της ασθένειας του άνθρακα εστάλησαν κατά λάθος σε 24 εργαστήρια των ΗΠΑ

    Είκοσι τέσσερα εργαστήρια ενδέχεται να έχουν λάβει κατά λάθος ενεργούς βάκιλους της ασθένειας του άνθρακα, οι οποίοι εστάλησαν από το στρατιωτικό εργαστήριο της βάσης Ντάγκγουεϊ στη Γιούτα, εκ των οποίων ένα στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές Αρχές.

    Τα εργαστήρια αυτά πιθανόν έχουν λάβει βάκιλους που είχαν αδρανοποιηθεί με ακτινοβολία, αλλά για άγνωστο λόγο, μερικά δείγματα περιείχαν ακόμη ενεργούς βάκιλους.

    «Δεν υπάρχει κανένας γνωστός κίνδυνος για το ευρύ κοινό, ενώ είναι εξαιρετικά μικρός ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους των εργαστηρίων αυτών» ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

    Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ασθενειών (CDC) έχουν αναλάβει τη διενέργεια έρευνας.

    [05] Οι Αρχές της Ουρουγουάης επέτρεψαν σε 12χρονη να κρατήσει το μωρό που κυοφορεί μετά από βιασμό

    Οι Αρχές της Ουρουγουάης επέτρεψαν σε ένα κορίτσι ηλικίας 12 ετών, που έμεινε έγκυος έπειτα από βιασμό αλλά δεν επιθυμούσε να προχωρήσει σε άμβλωση, να κρατήσει το μωρό αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, σύμφωνα με τον Τύπο. Επικαλούμενη το Ινστιτούτο Παιδιών και Εφήβων της Ουρουγουάης, η διαδικτυακή εφημερίδα Subrayado έγραψε ότι το κορίτσι που διανύει τον πέμπτο μήνα της κύησης θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική και ψυχολογική βοήθεια.

    Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές προσκείμενες στην οικογένειά της, η 12χρονη έχει ελαφριάς μορφής νοητική υστέρηση και αντιμετωπίζει δυσκολίες μάθησης. Η μητέρα της ήθελε το κορίτσι να προχωρήσει σε άμβλωση όμως εκείνη της ζήτησε να κρατήσει το παιδί, αν και γιατροί έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την ικανότητά της να κατανοήσει τις επιπτώσεις της εγκυμοσύνης της και της μητρότητας.

    Το κορίτσι έμεινε έγκυος από τον παππού της θετής αδελφής της αδελφής της, ηλικίας 41 ετών κατά τη διάρκεια επισκέψεων στην οικογενειακή κατοικία στο Μοντεβίδεο.

    Η Ουρουγουάη νομιμοποίησε την άμβλωση έως τη 12η εβδομάδα της κύησης το 2013. Ο νόμος επιτρέπει, στην περίπτωση που η μητέρα είναι θύμα βιασμού, την άμβλωση έως τις 14 εβδομάδες.

    [06] Ο Πούτιν συνεχάρη τον Τζ. Μπλάτερ για την επανεκλογή του στο τιμόνι της FIFA

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον πρόεδρο της FIFAΤζ. Μπλάτερ για την επανεκλογή του, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο. "Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και το υψηλό κύρος θα βοηθήσουν τον Τζόζεφ Μπλάτερ στο μέλλον να ενθαρρύνει την εξάπλωση γεωγραφικά και τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο", αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Η Ρωσία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να συνεργαστεί με τη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία γενικά και ειδικότερα για την προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία, τονίζει το Κρεμλίνο.

    [07] Πεπεισμένος για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, ο Γάλλος πρωθυπουργός

    Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μάνουελ Βαλς, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας .

    Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το «ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε:

    «Από την αρχή της κρίσης η Γαλλία αναζητά μια αποδεκτή λύση για όλους. Υπήρξαν πραγματικές πρόοδοι και είμαστε πάντα πεπεισμένοι ότι μπορεί να βρεθεί μια συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν εργαζόμαστε, σε καμία περίπτωση, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

    Σε ερώτηση της Λα Ρεπούμπλικα αν «το κόμμα του Τσίπρα και οι Podemos ανήκουν σε εκείνη που ο ίδιος χαρακτηρίζει "αριστερά του παρελθόντος"», ο Μάνουελ Βαλς απαντά: «Ο ρόλος του είναι να εφιστά την προσοχή στο να μην γίνονται προεκλογικές υποσχέσεις που δεν μπορούν στη συνέχεια, όταν κανείς κυβερνά, να τηρηθούν. Και με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτείται το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική και η απελπισία των λαών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 May 2015 - 10:30:31 UTC