Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γ. Βαρουφάκη, το βράδυ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών
  • [03] Τη μνήμη του στρατηγού Στ. Σαράφη τιμά ανήμερα της 58ης επετείου θανάτου του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κ. Ήσυχος
  • [04] Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Δίστομο με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός»
  • [05] Για το ασημένιο από το Πόζναν μιλά ο Γιάννης Χρήστου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γ. Βαρουφάκη, το βράδυ

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων θα τεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που αναμένεται να έχει το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών

    «Η μη επίτευξη συμφωνίας, μέχρι στιγμής, δεν οφείλεται σε μια υποτιθέμενη άτεγκτη, αδιάλλακτη και ακατανόητη στάση της Ελλάδας. Αλλά στην επιμονή ορισμένων θεσμικών παραγόντων να καταθέτουν προτάσεις παράλογες και να δείχνουν παντελή αδιαφορία τόσο στην πρόσφατη δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, όσο και στη δημόσια παραδοχή και των τριών θεσμών ότι θα υπάρξει η αναγκαία ευελιξία, ώστε να γίνει σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ».

    Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

    «Η πρώτη στρατηγική», τονίζει, «επιδιώκει την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης σε ένα πλαίσιο ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και των πολιτών της. Οι υπέρμαχοι αυτής της στρατηγικής ξεκινούν από το δεδομένο ότι δεν είναι δυνατόν να ζητείται από την νέα ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα ίδια με την προηγούμενη ?η οποία, δεν πρέπει να ξεχνάμε, απέτυχε παταγωδώς. Και ξεκινούν από αυτό το δεδομένο, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να καταργήσουμε τις εκλογές σε όσες χώρες βρίσκονται σε πρόγραμμα. Να αποδεχτούμε, δηλαδή, να διορίζονται οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί από τους θεσμούς και οι πολίτες να αποστερούνται από το δικαίωμα του εκλέγειν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.

    Καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο σημαίνει την ολοκληρωτική κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, το τέλος κάθε προσχήματος και την αρχή μιας διάσπασης και ενός απαράδεκτου διχασμού της Ενωμένης Ευρώπης. Σημαίνει εν τέλει την αρχή για την δημιουργία ενός τεχνοκρατικού τερατουργήματος, που θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη εντελώς ξένη προς τις ιδρυτικές της αξίες.

    Η δεύτερη στρατηγική επιδιώκει ακριβώς αυτό: Τη διάσπαση και τον διχασμό της Ευρωζώνης και συνακόλουθα της Ε.Ε.

    Ποια στρατηγική θα επικρατήσει; Εκείνη του ρεαλισμού για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δημοκρατίας ή η στρατηγική της ρήξης και της διχοτόμησης;

    Αν κάποιοι, πάντως, νομίζουν ή, θέλουν να πιστεύουν, ότι η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα διαπράττουν μεγάλος λάθος. Θα τους πρότεινα απλώς να ξαναδιαβάσουν το αριστούργημα του Χέμινγουεϊ: "Για ποιον χτυπά η καμπάνα;"».

    [03] Τη μνήμη του στρατηγού Στ. Σαράφη τιμά ανήμερα της 58ης επετείου θανάτου του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κ. Ήσυχος

    Στους αγώνες και το ήθος του στρατηγού Στέφανου Σαράφη, ανήμερα της 58ης επετείου του θανάτου του, αναφέρεται σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

    Ανάμεσα σε άλλα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει: «Ο Στέφανος Σαράφης υπήρξε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με διακρίσεις στα πολεμικά πεδία, με δημοκρατικό ήθος και αγώνες και με καθοριστικό ρόλο στη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τιμά τους προερχόμενους από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, προσφέροντας με το προσωπικό τους παράδειγμα ένα διαχρονικό μάθημα στις επόμενες γενιές».

    «Τιμάμε τη μνήμη του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη και στο πρόσωπο του τους αγώνες της ανυπότακτης γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, που έγραψε με χρυσά γράμματα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία. Σώζοντας την ιστορική μνήμη, φωτίζουμε το δρόμο στις επόμενες γενιές» προσθέτει ο κ. Ήσυχος.

    [04] Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Δίστομο με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός»

    Δύο αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Δίστομο με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός».

    Χθες στην Αθήνα διεξήχθη ανοιχτός λαϊκός αγώνας δρόμου, μήκους 5.500 μέτρων, ο «Δρόμος Ελπίδας», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 74 ετών από την υποστολή της ναζιστικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 1941 από τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα και τον Μανώλη Γλέζο.

    Διοργανωτές ήταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ). Αφετηρία και τερματισμός ήταν ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη.

    O κ. Γλέζος προέτρεψε τους συμμετέχοντες: «Μην τρέξετε, για μας. Τρέξτε για σας, τρέξτε για την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο, τρέξτε για 'κείνους που θα καταφέρουν να φτάσουν στο τέρμα και να εξασφαλίσουν ελευθερία για όλους τους λαούς και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες.

    Εξάλλου, σήμερα διεξήχθη στο μαρτυρικό Δίστομο, ο «31ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου», στο πλαίσιο του 10ημέρου των εκδηλώσεων που αρχίζουν από σήμερα στη μνήμη των 218 Διστομιτών που σφαγιάσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944.

    Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 10η Ιουνίου, 71η επέτειο της Σφαγής. Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων είναι «Μνήμη- Πένθος- Ελπίδα».

    [05] Για το ασημένιο από το Πόζναν μιλά ο Γιάννης Χρήστου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Πόζναν και ο Γιάννης Χρήστου απέδωσε σε τεχνικό λάθος την απώλεια του χρυσού απέναντι στην πανίσχυρη Μεγάλη Βρετανία. Μαζί με τους τρεις συναθλητές του, πάντως θα τα δώσουν όλα για την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παγκόσμιο της Γαλλίας, όπως υποσχέθηκε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έμπειρος κωπηλάτης.

    Λίγες ώρες μετά την επίπονη προσπάθεια στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Πόζναν, ο Γιάννης Χρήστου, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποδίδοντας σε τεχνικό λάθος την απώλεια του χρυσού απέναντι στην πανίσχυρη Μεγάλη Βρετανία. Μαζί με τους τρεις συναθλητές του (Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Διονύση Αγγελόπουλο) θα τα... δώσουν όλα για την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Παγκόσμιο της Γαλλίας το καλοκαίρ. «Θα θέλαμε το χρυσό! Θέλαμε να περάσουμε τους Άγγλους, αλλά σήμερα έδωσαν τον καλό εαυτό τους, ήταν δύσκολη κούρσα και μας πέρασαν για ένα δευτερόλεπτο και κάτι. Η βρετανική τετράκωπος δεν είναι η κάτοχος του χρυσού στους Ολυμπιακούς του 2012... έχει να χάσει από το 2000! Εμείς το πιστεύαμε σίγουρα πως θα μπορούσαμε σήμερα να τους νικήσουμε. Απλά κάναμε κάποια λάθη μέσα στην κούρσα. Ξέρουμε τι ακριβώς ήταν το λάθος, ήταν λάθος τεχνικής φύσης και όχι θέμα στρατηγικής. Ελπίζω να μην το ξανακάνουμε την επόμενη φορά που θα βρεθούμε στην ίδια κούρσα με φόντο... το βάθρο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 May 2015 - 16:30:23 UTC