Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βερολίνο: «Εποικοδομητική» η χθεσινή τηλεδιάσκεψη
  • [02] Αύριο αναχωρούν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας
  • [03] Πόνταρε 3 ευρώ και κέρδισε ...9,5 εκατ. ο τυχερός της χθεσινής κλήρωσης του Τζόκερ
  • [04] Το Πεκίνο απαγόρευσε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους
  • [05] «Τεχνικά σε πτώχευση» η Malaysia Airlines
  • [06] Από τα μεσάνυχτα σταμάτησε η δυνατότητα συλλογής δεδομένων από την NSA λόγω εκπνοής της νομικής ισχύς της - Πιέζει για ανανέωσή της ο

  • [01] Βερολίνο: «Εποικοδομητική» η χθεσινή τηλεδιάσκεψη

    Σε «εποικοδομητική» ατμόσφαιρα, «όπως και η προσωπική συνάντηση στη Ρίγα», πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Αναφερόμενος στην αποψινή συνάντηση τηςΑ. Μέρκελ με τονΦρ. Ολάντ και τον πρόεδρο στης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στο Βερολίνο, οΣτ. Ζάιμπερτ ανέφερε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και διευκρίνισε ότι στο δείπνο εργασίας συμμετέχουν και οι επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (European Roundtable of Industrialists, ERT), ενώ το κεντρικό θέμα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο στο περιθώριο να συζητηθεί και το ζήτημα της Ελλάδας, αν και δεν θα αποτελέσει το βασικό θέμα.

    [02] Αύριο αναχωρούν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

    Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας έχουν τη δυνατότητα έως και σήμερα να προσκυνήσουν οι πιστοί στον Ιερό Ναό του ομώνυμου Δήμου της Αττικής.

    Η ώρα κλεισίματος του ναού θα προσδιορισθεί από την προσέλευση και του τελευταίου πιστού.

    Αύριο, σε κλίμα σιωπής και κατάνυξης τα ιερά λείψανα θα αναχωρήσουν για τη Βενετία και τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τη συνοδεία του διακόνου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Τζιαν Φράνκο Φιορίν.

    [03] Πόνταρε 3 ευρώ και κέρδισε ...9,5 εκατ. ο τυχερός της χθεσινής κλήρωσης του Τζόκερ

    Πλουσιότερος κατά ...9,5 εκατομμύρια ευρώ έγινε ένας υπερτυχερός πολίτης, ο οποίος χθες, σε πρακτορείο της Αθήνας πόνταρε σε ένα απλό δελτίο, κερδίζοντας στο τζακ - ποτ του Τζόκερ. Εκτός από το υπερτυχερό δελτίο πολύ καλά ήταν τα κέρδη και για την κατηγορία 5+1 καθώς οι νικητές θα μοιραστούν κέρδη περίπου 85.000 ευρώ.

    Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: 16, 19, 29, 38, 39 ΤΖΟΚΕΡ: 11

    [04] Το Πεκίνο απαγόρευσε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους

    Σε ισχύ τέθηκε σήμερα στο Πεκίνο η αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία στην ιστορία της Κίνας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υψηλά πρόστιμα και μία γραμμή επικοινωνίας για καταγγελίες παραβιάσεων.

    Η νομοθεσία καθιστά παράνομο το κάπνισμα σε γραφεία, εστιατόρια, ξενοχοδεία και νοσοκομεία και οι χώροι όπου θα παραβιάζεται η απαγόρευση θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.460 ευρώ.

    Οι χώροι που επανειλημμένως θα παραβιάζουν τη νομοθεσία θα κινδυνεύουν με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους, ενώ οι ίδιοι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο περίπου 29,5 ευρώ.

    Εκτός από το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους, ο νόμος απαγορεύει το κάπνισμα και σε ορισμένους εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.

    [05] «Τεχνικά σε πτώχευση» η Malaysia Airlines

    Η Malaysia Airlines βρίσκεται «τεχνικά σε πτώχευση» δήλωσε σήμερα ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των αερογραμμών της Μαλαισίας, Γερμανός Κριστόφ Μίλερ, ανακοινώνοντας την κατάργηση των 6.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της εταιρίας που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες πέρυσι.

    «Είμαστε τεχνικά σε πτώχευση και η μείωση των αποδόσεων είχε αρχίσει πολύ πριν από τα τραγικά γεγονότα του 2014» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κριστόφ Μίλερ.

    [06] Από τα μεσάνυχτα σταμάτησε η δυνατότητα συλλογής δεδομένων από την NSA λόγω εκπνοής της νομικής ισχύς της - Πιέζει για ανανέωσή της ο Λευκός Οίκος

    Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) ανέστειλε από τα μεσάνυχτα τη συλλογή δεδομένων τηλεφωνικών κλήσεων, η οποία αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2013 με τα έγγραφα που διοχέτευσε στον Τύπο ο Έντουαρντ Σνόουντεν, καθώς δεν απέσπασε την ανανέωση της νομικής ισχύος του προγράμματος αυτού.

    Η αμερικανική Γερουσία δεν κατέληξε σε συμφωνία για να αποτραπεί η εκπνοή του άρθρου 215 του Πατριωτικού Νόμου (Patriot Act) της νομικής βάσης για τη συλλογή των μεταδεδομένων (χρόνος, διάρκεια, αριθμός κλήσης) όλων των τηλεφωνικών κλήσεων των Αμερικανών πολιτών.

    Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την εκπνοή της συλλογής τηλεφωνικών δεδομένων και ζήτησε από τη Γερουσία να διασφαλίσει ότι η νομική ισχύς του προγράμματος θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

    Η Γερουσία θα συνεχίσει αυτή την εβδομάδα να εξετάζει το νομοσχέδιο, καθώς ο Ραντ Πολ δεν μπορεί να καθυστερεί για πάρα πολύ καιρό τη διαδικασία και μεγάλος αριθμός γερουσιαστών, ρεπουμπλικανών και δημοκρατικών, υποστηρίζουν την εξέτασή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 June 2015 - 10:30:32 UTC