Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολ Μέισον: Ο Τσίπρας θέλει μία συμφωνία που θα άρει το αδιέξοδο στη χώρα
  • [02] Στο περιθώριο της αποψινής συνάντησης Άγγ. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ - Ζ. Κλ. Γιούνκερ, το ελληνικό ζήτημα
  • [03] Το Solar Impulse 2 προσγειώθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας

  • [01] Πολ Μέισον: Ο Τσίπρας θέλει μία συμφωνία που θα άρει το αδιέξοδο στη χώρα

    Με τίτλο "Ελλάδα: μία κουκίδα γης που αξίζει να σωθεί;" ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4 Πολ Μέισον δημοσιεύει άρθρο στην ιστοσελίδα του δικτύου, το οποίο αναφέρεται στις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως αυτές διατυπώθηκαν με το άρθρο του στην εφημερίδα «Le Monde».

    Ο Μέισον αναφέρει ότι στο άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η σημαντικότερη αναφορά είναι το σημείο όπου ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι οι αλλαγές στη φορολογία και τις δαπάνες που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αυξήσουν τα έσοδα και αυτό θα το πράξουν χωρίς να έχουν απαραίτητα συνέπειες ύφεσης καθώς δεν μειώνουν περαιτέρω την ενεργό ζήτηση ή δεν μεταθέτουν περισσότερο βάρος στα κοινωνικά στρώματα με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

    Βασικά, προσθέτει ο αρθρογράφος, η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς λιτότητα και οι δανειστές όχι. Και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα παραμένει σε σύγκρουση με τους πιστωτές της, υποστηρίζει ο Μέισον.

    Ως πιο ενδιαφέρον σημείο του άρθρου σχολιάζει το γεγονός ότι ο Τσίπρας κατηγορεί αυτή τη φατρία μεταξύ των δανειστών ότι μπλοκάρει την πρόοδο ? εμμέσως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τους σκληροπυρηνικούς συμμάχους του στην ΕΚΤ- και ότι θέλει να δημιουργήσει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, "όπου ο 'πυρήνας' θα θέτει σκληρούς κανόνες σχετικά με την λιτότητα και την εφαρμογή και θα ορίζει έναν 'υπέρ' υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης με απεριόριστη εξουσία και με την ικανότητα ακόμη και να απορρίπτει τους προϋπολογισμούς κυρίαρχων κρατών που δεν συμβαδίζουν με τις αρχές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

    [02] Στο περιθώριο της αποψινής συνάντησης Άγγ. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ - Ζ. Κλ. Γιούνκερ, το ελληνικό ζήτημα

    Η Ελλάδα δεν αποτελεί επισήμως το αντικείμενο της αποψινής συνάντησης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων θα συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα και ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Στο αποψινό δείπνο εργασίας συμμετέχουν ακόμη οι επικεφαλής των είκοσι μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης (European Roundtable of Industrialists, ERT), καθώς κεντρικό θέμα θα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή και η θέση της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

    [03] Το Solar Impulse 2 προσγειώθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας

    Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, κάνοντας έναν απρογραμμάτιστο σταθμό εξαιτίας της επιδείνωσης των μετεωρολογικών συνθηκών που το υποχρέωσαν να διακόψει την πτήση του επάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό με προορισμό τη Χαβάη.

    Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί χθες (τοπική ώρα) από την Κίνα και προσγειώθηκε ταμεσάνυχτα(τοπική ώρα) στην Ιαπωνία, αφού παράμεινε επί ώρες επάνω από το αρχιπέλαγος.

    Η πτήση του επάνω από τον Ειρηνικό μέχρι τη Χαβάη θα διαρκέσει έξι ημέρες και έξι νύκτες και θα πραγματοποιηθεί όταν θα βελτιωθούν οι μετεωρολογικές συνθήκες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 June 2015 - 16:30:22 UTC