Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να ζητήσει «συγγνώμη» από τον λαό κάλεσε τον Αλ.Τσίπρα, ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Ν. Κακλαμάνης: Επώδυνη θα είναι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση
  • [03] Το βράδυ οι πολιτικές αποφάσεις στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ
  • [04] «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί την εξόντωση της χώρας και του ελληνικού λαού εντός της ευρωζώνης»
  • [05] Ο Ντράγκι ζήτησε εξηγήσεις από τον Αναστασιάδη για τις έρευνες της Αστυνομίας στην Τράπεζα Κύπρου
  • [06] «Υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά»
  • [07] «Να επιδείξουμε μεγαλύτερη υπομονή με την Ελλάδα»
  • [08] Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε κρυσφύγετο των ληστών της Αγχιάλου
  • [09] Πτώση ΙΧ στο λιμάνι της Ραφήνας
  • [10] Νέα πακέτα εισιτηρίων από το Φεστιβάλ Αθηνών
  • [11] Σύσκεψη Κοντονή με Διοικήσεις των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
  • [12] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στις Σέρρες
  • [13] «Αφήστε μας να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε»
  • [14] Νίνης, Ταυλαρίδης και Φούντας στην Εθνική ομάδα
  • [15] Βλ. Πούτιν: Διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα
  • [16] Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο παλαιό πολιτικό σύστημα

  • [01] Να ζητήσει «συγγνώμη» από τον λαό κάλεσε τον Αλ.Τσίπρα, ο Ευ. Βενιζέλος

    "Να ζητήσει "συγγνώμη" από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα, για την παραπλάνηση" κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Για τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι δεν είπε τίποτε καινούριο στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή και τον κάλεσε πρώτα να παρουσιάσει συμφωνία και σχέδιο, μετά να πείσει ότι έχει τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ύστερα να συζητήσουν με βάση την πρότασή του για εθνική ομοψυχία.

    Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δείχνει "αλαζονεία" και "απόλυτη αδιαφορία" για συναίνεση και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λέει αν θα ψηφίσει ή δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία. "Το ΠΑΣΟΚ απέχει από την αμήχανη αντιπολίτευση και την πρόθυμη αντιπολίτευση, που απέχει μόνο μερικά εκατοστά από τη συμβουλευτική συμπολίτευση" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ταυτόχρονα προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ θα φροντίσει να λογοδοτήσει ο σημερινός πρωθυπουργός για τα τρέχοντα και δεν θα κάνει το "ρουσφέτι" που -όπως είπε- έκανε ο κ. Τσίπρας σε διατελέσαντες πρωθυπουργούς με την εξαίρεση τους από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.

    "Αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όχι από την πολιτική"

    "Φίλες, φίλοι,αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποχωρώ από την πολιτική. Οχι από την ευθύνη μου. Οχι από τον αγώνα για τη χώρα. Οχι από τη σχέση με τους πολίτες. Οχι από τη σχέση με την Ιστορία. Η υπεράσπιση έργου και θέσεων είναι εθνικό καθήκον αλήθειας. Υπερβαίνει οποιοδήποτε κομματικό καθήκον, που έχω εκπληρώσει στο ακέραιο". Με αυτά τα λόγια και εμφανώς συγκινημένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρέτισε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο 10ο συνέδριο του κόμματος.

    "Ο Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε "πολιτικό ευνουχισμό""

    Ο Ευ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε "πολιτικό ευνουχισμό". Μάλιστα, οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν θερμά, όταν ανέφερε ότι στελέχη που ανέδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου "μοστράρουν" σήμερα ως υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σχολίασε "η Παναρίτη τους μάρανε...".

    [02] Ν. Κακλαμάνης: Επώδυνη θα είναι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση

    "Επώδυνη" προβλέπει πως θα είναι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντεξή του στην εφημερίδα "Αγορά".

    Συγχρόνως, καλεί τον Αντώνη Σαμαρά "να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες. Να συναντηθούν με τους υποτιθέμενους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζοντας το "σήμερα" και το "αύριο" αυτού του τόπου. Είναι ώρα ευθύνης και για τους δύο".

    Λέει ότι "η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές" και υποστηρίζει ότι προσφυγή στις κάλπες θα προκαλούσε "η αλαζονεία και κυρίως η αδυναμία των ΣυριζοΑΝΕΛ".

    Ο κ. Κακλαμάνης αποκαλεί "ευρωλάγνους" όσα στελέχη της Ν.Δ. τάσσονται υπέρ της άνευ όρων ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή και αιτιολογεί: "Όταν επί 3 χρόνια, στηρίζοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ., υποστήριζα ότι δεν πρέπει "άνευ όρων" να συμφωνούμε με τους δανειστές, δεν μπορώ να ζητήσω τώρα να το πράξει η κυβέρνηση-"αλαλούμ" των κ. Τσίπρα και Καμμένου, παρά τις εγκληματικές -πολιτικά- παραλείψεις τους. Αυτοί έχουν το "πεπόνι", αυτοί και το "μαχαίρι"... Εκείνοι είναι που θα αποφασίσουν αν θα οδηγήσουν τη χώρα σε απρόβλεπτες περιπέτειες ή θα καταλήξουν, όπως πιστεύω, σε έναν επώδυνο συμβιβασμό για τον ελληνικό λαό, καθώς θεωρώ ότι θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα, που θα αγγίζουν, για μία ακόμη φορά, την τσέπη όλων μας".

    Ο κ. Κακλαμάνης κρίνει ότι η όποια απόφαση της Ν.Δ. -σχετικά με υπερψήφιση ή μη της αναμενόμενης συμφωνίας- "πρέπει να προκύψει μετά από συζήτηση και ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας". Σε άλλη περίπτωση, οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Σε αυτή την περίπτωση, σε ό,τι αφορά την προσωπική του στάση, σημειώνει: "Αν η συμφωνία είναι η "κυκλοφορούσα", προσωπικά δεν μπορώ να στηρίξω μέτρα πολλαπλάσια του email Χαρδούβελη, που μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, υπήρξαν οι εκλογικές "ταφόπλακες" της παράταξής μου".

    Προσφυγή στις κάλπες "θα οδηγούσε τη χειμάζουσα οικονομία στον "θάνατο" τονίζει. Το σύνθημα "πρώτη φορά Αριστερά" θα γινόταν ταυτόσημο με πολιτικό ανέκδοτο" σημειώνει και προσθέτει: "Αν η αλαζονεία και κυρίως η αδυναμία των ΣυριζοΑΝΕΛ οδηγήσει σε εκλογές, η παράταξή μας είναι εδώ, έτοιμη να δώσει τη μάχη της, όπως κάναμε πάντα στη μακραίωνη ιστορία μας. Αυτή τη φορά το δίλημμα δεν θα είναι το "ψευδεπίγραφο" μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Θα ήταν ευρώ ή δραχμή. Τους περιμένουμε..."

    [03] Το βράδυ οι πολιτικές αποφάσεις στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

    Με τοποθετήσεις των στελεχών-συνέδρων του κόμματος συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, στο σινέ Κεραμεικός. Στο επίκεντρο των ομιλιών βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις για την ολοκλήρωση της διαπραγματευσης και οι διαπραγματευτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης, ο απολογισμός του κόμματος τα τελευταία χρόνια και η πολιτική κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει.

    Οι ομιλίες ολοκληρώνονται το βράδυ, όπου αναμένεται να μιλήσουν οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος Μαρία Γιαννακάκη, πρώην βουλευτής και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ. Κατά τη χθεσινοβραδυνή του ομιλία προς τους συνέδρους ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την προεδρία.

    Το βράδυ αναμένεται να διεξαχθούν οι ψηφοφορίες για την πολιτική απόφαση, ενώ το Συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και νέου Προέδρου.

    [04] «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί την εξόντωση της χώρας και του ελληνικού λαού εντός της ευρωζώνης»

    "Ένα τρίτο μνημόνιο λιτότητας θα είναι ό,τι πιο καταστροφικό για τη χώρα" δηλώνει ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "The Daily Telegraph" και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί την εξόντωση της χώρας και του ελληνικού λαού εντός της ευρωζώνης.

    Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χαρακτηρίζει εξαιρετικά δύσκολη τη σύγκληση της κυβέρνησης με τους "θεσμούς", οι οποίοι -όπως σημειώνει- αντί να επιδιώκουν συμφωνία, ζητούν "γη και ύδωρ" -δηλαδή την λεηλασία της κοινωνίας και τον διασυρμό του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογραμμίζει δε ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης, που πρέπει να κάνουν την επιλογή για το τι θέλουν με την Ελλάδα.

    Ο κ Λαφαζάνης εκφράζει την αντίθεση του σε ενδεχόμενες αποκρατικοποιήσεις στο χώρο της Ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών επιχειρήσεων θα ισοδυναμούσε με μείζον εθνικό έγκλημα και θα έμοιαζε με χαριστική βολή στη χώρα μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής εξόντωσης. "Όχι μόνο δεν μπορώ να συναινέσω σε ενδεχόμενες τέτοιες επιλογές, αλλά και θα τις αντιπαλέψω σθεναρά. Δεν πιστεύω, όμως, ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποδεχθεί εκποίηση του ενεργειακού τομέα της χώρας" αναφέρει χαρακηριστικά.

    Τέλος, ερωτηθείς για την ανησυχία που έχει προσδώσει στην ΕΕ η σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας, ο Π. Λαφαζάνης υποστηρίζει πως η ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλους τους τομείς και η διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο, είναι απολύτως συμβατή με τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ. Οι ελληνορωσικές σχέσεις θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά και ενεργειακά οφέλη για τη χώρα, θα την υποβοηθούσαν να αποκτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία επιλογών, ενώ θα συνέβαλλαν σε περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. "Η νεοψυχροπολεμική απομόνωση της Ρωσίας και οι κυρώσεις σε βάρος της δεν είναι καθόλου φρόνιμη πολιτική" επισημαίνει στη συνέντευξή του ο υπουργός ΠΑΠΕΝ και εκτιμά ότι στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγ. Πετρούπολης μπορεί να επισφραγιστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στη νέα αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS.

    [05] Ο Ντράγκι ζήτησε εξηγήσεις από τον Αναστασιάδη για τις έρευνες της Αστυνομίας στην Τράπεζα Κύπρου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με επιστολή του προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ζήτησε εξηγήσεις αναφορικά με τις έρευνες της Αστυνομίας στην Κέντρική Τράπεζα Κύπρου και την κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών της διοικήτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και συνεργατών της. Οι έρευνες έγιναν ύστερα από καταγγελία κατά της κυρίας Γιωρκάτζη για διαρροή της λίστας με "κόκκινα" δάνεια βουλευτών.

    Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε στις 3 Ιουνίου και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σαφή διάκριση εξουσιών στην Κύπρο. Επίσης, τόνισε ότι η εκτελεστική εξουσία δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.

    Ταυτόχρονα, είπε ο εκπρόσωπος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κύριο Ντράγκι ότι θα κοινοποιήσει την επιστολή του στις αρμόδιες βάσει του Συντάγματος, αρχές, οι οποίες και θα τον ενημερώσουν σχετικά.

    Την είδηση για την επιστολή Ντράγκι δημοσιεύει η εφημερίδα "Πολίτης" , η οποία προσθέτει ότι ο κύριος Ντράγκι υποδεικνύει πως η έρευνα στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας παραβιάζει τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [06] «Υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά»

    Η Ευρωπαική Επιτροπή δεν θέλησε σήμερα να προβεί σε κανένα επίσημο σχόλιο για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι -ως είθισται- δεν σχολιάζει εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

    Ωστόσο, κύκλοι προσκείμενοι στα ηγετικά κλιμάκια των Βρυξελλών αντιμετώπισαν σε γενικές γραμμές με θετικό τρόπο τόσο τους χαμηλούς τόνους, όσο και το κλίμα συναίνεσης που -όπως σημείωσαν- χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση στην Αθήνα. Εκτίμησαν δε πως υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά, με στόχο την αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Ως προς την ημερομηνία μιας ενδεχόμενης επόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλεγαν πως δεν έχει ακόμη οριστεί. Επισήμαιναν, όμως, πως ούτως ή άλλως οι δυο άνδρες αναμένεται να συμπέσουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της συνάντησης κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραιβικής.

    [07] «Να επιδείξουμε μεγαλύτερη υπομονή με την Ελλάδα»

    'Εκκληση στη γερμανική πολιτική ηγεσία να επιδείξει μεγαλύτερη υπομονή έναντι της Ελλάδας, απευθύνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών (BDA) Ίνγκο Κράμερ. Ο επικεφαλής της BDA, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, προειδοποιεί ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό καθώς μπορεί να κρίνει το μέλλον του ίδιου του ευρώ.

    "Η υπόθεση της Ελλάδας δεν έχει μόνο οικονομική.΄Εχει και πολιτική διάσταση. Περιμένω ότι μαζί η Ελλάδα και η Ευρώπη θα ανταποκριθούν σ΄ αυτήν την πρόκληση και να εργαστούν από κοινού για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ" τονίζει ο κ. Κράμερ. "Σε αντίθετη περίπτωση" προειδοποιεί με νόημα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών "όλοι θα αναρωτιούνται σε δέκα χρόνια, γιατί δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα".

    Ο κ. Κράμερ σημειώνει ότι "αν οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και σε μείωση των όποιων συγκριτικά υψηλότερων κοινωνικών παροχών έχουν σε σύγκριση με πολλές δανείστριες χώρες, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μαζί τους".

    [08] Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε κρυσφύγετο των ληστών της Αγχιάλου

    Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο Αττικής. Η έρευνα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σχετίζεται με την υπόθεση των δύο καταζητούμενων ληστών και την αυτοκτονία του συνεργού τους στην Νέα Αγχίαλο Βόλου.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το διαμέρισμα έχει μάλλον νοικιαστεί από έναν εκ των τριών που έμεναν στην Αγχίαλο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι έχει βρεθεί και αν πρόκειται για γιάφκα ή απλώς για ένα από τα πολλά κρυσφύγετα, τα οποία κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας διαθέτει η ομάδα.

    [09] Πτώση ΙΧ στο λιμάνι της Ραφήνας

    Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Ραφήνας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες σε αυτό επέβαινε ένα άτομο.

    Στο σημείο υπήρξε άμεσα κινητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα, ενώ έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, γερανοφόρο όχημα και κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ανέλκυσης του ΙΧ αυτοκινήτου από το γερανοφόρο όχημα με συνδρομή των δυτών.

    [10] Νέα πακέτα εισιτηρίων από το Φεστιβάλ Αθηνών

    Το Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο σήκωσε αυλαία την προηγούμενη Δευτέρα (1η Ιουνίου) ανταποκρίνεται στην αγάπη του κοινού, δημιουργώντας νέα πακέτα προσφορών για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν ακόμη περισσότερες παραστάσεις ή συναυλίες, με συνολική έκπτωση 20%.

    Ειδικότερα, οι φίλοι της μουσικής μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο με 20% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου για τις εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Σταύρος Γασπαράτος-"Expanded piano" (10 και 11 Ιουνίου) και Δήμος Γκουνταρούλης & Ismael Ivo-"Λόγος-Διάλογος" (13 και 14 Ιουνίου).

    Οι φίλοι του θεάτρου μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο με 20% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου για τις παραστάσεις στην Πειραιώς 260: Helter Skelter Company & Θάνος Παπακωνσταντίνου-"Μετατόπιση προς το ερυθρό" (10 και 11 Ιουνίου) και Έφη Θεοδώρου-"Το ατλαζένιο γοβάκι" (26 και 27 Ιουνίου).

    Οι προσφορές διατίθενται από το τηλεφωνικό κέντρο 210-3272000 και από όλα τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ.

    [11] Σύσκεψη Κοντονή με Διοικήσεις των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, συγκάλεσε σύσκεψη το μεσημέρι στο γραφείο του, ενόψει των τελικών της Α1 μπάσκετ ανάμεσα στους "αιώνιους" που αρχίζουν την Κυριακή, με τη συμμετοχή της διοικητικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνου Παπαδόπουλου, του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Γιώργου Χαλβατζάκη, καθώς και του Αθλητικού Εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

    Ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του έδειξε ικανοποιημένος από τη συνάντηση και μίλησε για μια διεξοδική, πολιτισμένη και παραγωγική συζήτηση με τους παράγοντες των δύο μεγάλων συλλόγων και τόνισε ότι αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι το ζήτημα της ισονομίας κατά τη διάρκεια των αγώνων και της πιστής τήρησης των νόμων. "Συμφωνήσαμε όλοι στο ότι πρέπει να τηρηθούν οι κανονισμοί με αυστηρότητα, καθώς και ο νόμος προς πάσα κατεύθυνση" είπε χαρακτηριστικά.

    Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων επεσήμαναν από την πλευρά τους το ενδιαφέρον της Πολιτείας και του υφυπουργού Αθλητισμού για την διεξαγωγή των αγώνων, υπογράμμισαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ τους έγιναν σε ένα καλό επίπεδο, πως από την πλευρά τους θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κυλήσουν όλα ήρεμα και ευχήθηκαν να διεξαχθούν οι αγώνες τόσο στο ΣΕΦ όσο και στο ΟΑΚΑ σε ήρεμο και πολιτισμένο πλαίσιο.

    [12] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στις Σέρρες

    Μία ειδική, μοναδική διαδρομή motocross με φυσικά άλματα και επικίνδυνες στροφές θα έχουν να διασχίσουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, οι θαρραλέοι μοτοσικλετιστές που θα διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα endurο που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στις Σέρρες.

    Νωρίς, χθες το απόγευμα οι διαγωνιζόμενοι οδηγοί, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τις δυνατές νεροποντές, πραγματοποίησαν το super test και αγωνίστηκαν μέσα στο ποτάμι του Αη Γιώργη στις Σέρρες, παίρνοντας μια πρώτη "γεύση" από τις ειδικές διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν από σήμερα.

    Η διαδρομές θα περιλαμβάνουν πολύ μεγάλα ποσοστά off road, ενώ οι τέσσερις κύκλοι του αγώνα, δίνουν την δυνατότητα στους λάτρεις του αθλήματος, να απολαύσουν συχνά περάσματα από τις δώδεκα ειδικές διαδρομές του αγώνα που θα περιλαμβάνουν διαδρομές Enduro, Motocross και Extreme.

    Η εκκίνηση του παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα ξεκινήσει το πρωί από κεντρικό δρόμο βορειανατολικά της πόλης των Σερρών, στην οδό εξοχών, στην Κοιλάδα, ενώ η διαδρομή θα λάβει χώρα, στην περιοχή του Αη Γιώργη και του Ελαιώνα.

    Ο 4ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τις μεγάλες εργοστασιακές ομάδες, καθώς και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

    Τη διοργάνωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στις Σέρρες, ανέλαβε το Αθλητικό σωματείο Auto - Moto Club of Serres (ΛΑΜΣ), υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ, ενώ ξεχωριστή είναι η συμμετοχή των εθελοντών από όλη την Ελλάδα που βοηθούν στη διεκπεραίωση του πρωταθλήματος.

    [13] «Αφήστε μας να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε»

    Για 10η διαδοχική χρονιά και 15η συνολικά από το 1992, διεκδικούν στους τελικούς της Α1 στο μπάσκετ το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Ενόψει του πρώτου αγώνα (Κυριακή 7/6, 19:30), οι δύο προπονητές Γιάννης Σφαιρόπουλος και Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι δύο αρχηγοί Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης έστειλαν προς τους φιλάθλους μήνυμα ειρήνης.

    "Αφήστε τις δύο ομάδες να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε", προέτρεψε τους φιλάθλους ο Σπανούλης προς αποφυγή βίαιων επεισοδίων. "Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά θα παλέψουμε", είπε ο Διαμαντίδης. "Έχουμε δουλέψει πολύ καλά για να φτάσουμε εδώ που είμαστε", δήλωσε ο Σφαιρόπουλος. "Τις δύο προηγούμενες χρονιές που είχε προβάδισμα ο Ολυμπιακός, καταφέραμε να στεφθούμε πρωταθλητές", θύμισε ο Μανωλόπουλος. "Ας κερδίσει ο καλύτερος", ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.

    [14] Νίνης, Ταυλαρίδης και Φούντας στην Εθνική ομάδα

    Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Σέρχιο Μαρκαριάν, ανακοίνωσε τα ονόματα των διεθνών που συμπεριέλαβε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τα Νησιά Φερόε στις 13 Ιουνίου, για την προκριματική φάση του EURO 2016, και για το φιλικό με την Πολωνία στις 16 Ιουνίου.

    Νέο πρόσωπο στην Εθνική είναι ο Ταξιάρχης Φούντας, ενώ επιστρέφουν σε αυτή Νίνης και Ταυλαρίδης, ο δεύτερος ύστερα από 10 χρόνια και συγκεκριμένα μετά το 2005 και τα παιχνίδια με Μεξικό και Ιαπωνία για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

    [15] Βλ. Πούτιν: Διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα

    Διατηρούμε με την Ελλάδα πολύ στενές ιστορικές σχέσεις και σχέσεις καλής συνεργασίας, δηλώνει για την Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Ομως, συμπληρώνει, συνιστά κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού να βρίσκεται σε κάποιες ενώσεις ή ζώνες.

    "Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον και κατά συνέπεια θα ήταν λανθασμένο να προσπαθήσουμε τώρα να μαντέψουμε και αντιπαραγωγικό για την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία" παρατηρεί ο Ρώσος πρόεδρος, ερωτώμενος για τη στάση της Ρωσίας σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ.

    Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας "σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, αν η Ρωσία είναι διατεθειμένη να της προσφέρει πολιτική στήριξη και οικονομική βοήθεια", ο Ρώσος πρόεδρος απαντά: "Αναπτύσσουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ή ότι βρίσκεται στην ευρωζώνη. Διατηρούμε με τη χώρα αυτή πολύ στενές ιστορικές σχέσεις και καλής συνεργασίας. Αλλά είναι μία κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού να βρίσκεται σε κάποιες ενώσεις ή ζώνες. Δεν γνωρίζουμε τί θα συμβεί στο μέλλον και κατά συνέπεια θα ήταν λανθασμένο να προσπαθήσουμε τώρα να μαντέψουμε και αντιπαραγωγικό τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την ελληνική οικονομία".

    [16] Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο παλαιό πολιτικό σύστημα

    Δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του Ποταμιού σε μια "περισσότερο μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ" ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημεριδα Λε Μόντ. Συγχρόνως, ασκεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, διαπιστώνοντας αρνητικό απολογισμό μέχρι τώρα και δηλώνοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο παλιό πολιτικό σύστημα".

    "Θα ήθελα να είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν μπορώ. Δεν πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις. Είναι φιλοευρωπαίοι στην Ευρώπη, αλλά λαϊκιστές στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτό ακριβώς το παλιό πολιτικό σύστημα" υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού και καταλογίζει στη κυβέρνηση ότι δεν προχωρά σε νομοθετική πρωτοβουλία για ανατροπή σε τριγωνικές σχέσεις μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και τηλεοπτικών σταθμών, όπου τα κόμματα κρατούν ως μέσο πίεσης στα ΜΜΕ την απειλή παρέμβασης στις τράπεζες για να σταματήσουν να δανείζουν τα κόμματα.

    "Αν ο κ. Τσίπρας σχηματίσει μια περισσότερο ανοιχτόμυαλη κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε και να του προτείνουμε μεταρρυθμιστικές και φιλοευρωπαϊκές προσωπικότητες από το Ποτάμι και από αλλού, ακόμη και μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ" σημειώνει ο κ. Θοεδωράκης προτείνοντας τρεις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, την Παιδεία και τις ιδιωτικοποιήσεις.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα να προκαλέσει νέες εκλογές. "Το στοίχημα αυτών των εκλογών δεν θα ήταν παρά η επιστροφή στη δραχμή, στο παλιό ελληνικό νόμισμα και αυτό είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Αλλά ακόμα και αν η κυβέρνηση καταφέρει να φτάσει σε μια συμφωνία -την οποία εμείς θα στηρίξουμε στη Βουλή- αυτή η συμφωνία κινδυνεύει να καταψηφιστεί από ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 June 2015 - 12:32:12 UTC