Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: Δεν βοηθούν οι προσωπικές αιχμές
  • [02] «Συμφωνία - επίλυση θέλει η ελληνική κυβέρνηση»
  • [03] Ιταλίδα αστροναύτης έσπασε το ρεκόρ συνεχόμενης παραμονής γυναίκας στο διάστημα
  • [04] Δημιουργήθηκαν «γλυκά» αεροπορικά βιοκαύσιμα από ζαχαρoκάλαμα
  • [05] Hγέτης HDP: Το ΙΚ ευθύνεται για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων
  • [06] ΗΠΑ: Απόφαση για απελευθέρωση κρατούμενου που βρισκόταν 43 χρόνια σε απομόνωση
  • [07] Τα σολάριουμ στην Ελλάδα: Ανησυχητικές υπερβάσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας
  • [08] Κλειστή η Εγνατία Οδός από το Νισέλι μέχρι το Κλειδί Ημαθίας
  • [09] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα λιμάνια της χώρας
  • [10] Δημόσιες κλινικές «διαμάντια», που αντιστέκονται στην κρίση
  • [11] Ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Η Ελλάδα του Μίκη»
  • [12] Ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών, αισθητός στην Αθήνα

  • [01] Ν. Βούτσης: Δεν βοηθούν οι προσωπικές αιχμές

    "Είναι από κάθε άποψη άκαιρο και δεν βοηθάει καθόλου τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατυπώνονται προσωπικές αιχμές απέναντι σε συλλογικά εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας, όπου η πολιτική του εκδημοκρατισμού και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους πολίτες αποτελούν υποχρέωση και στοίχημα της κυβέρνησής μας.

    Ο Γ. Πανούσης υπηρετεί αυτή την πολιτική με όλες του τις δυνάμεις" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης .

    Νωρίτερα, για "στοχευμένες επιθέσεις" των τελευταίων δύο ημερών, έκανε λόγο ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε από την παρουσία αστυνομικών στο Κοινοβούλιο.

    [02] «Συμφωνία - επίλυση θέλει η ελληνική κυβέρνηση»

    "Η ελληνική κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία-επίλυση. Να είναι αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε λίγες ώρες, αρκεί να συναντηθούν και να διαθέτουν την απαραίτητη πολιτική βούληση. Έκανε δε λόγο για "ιστορική ευθύνη" της ευρωπαϊκής ηγεσίας απέναντι στους λαούς της Ευρώπης.

    "Η συμφωνία που μας προσφέρθηκε, σε απάντηση της δικής μας πρότασης, είναι μια συμφωνία που δεν είναι βιώσιμη", δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρουφάκης και επισήμανε ότι σε αυτό δεν διαφώνησε και ο γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα.

    "Έθεσα στον κ. Σόιμπλε την άποψή μας, ότι η συμφωνία που μας προσφέρθηκε, σε απάντηση της δικής μας πρότασης, είναι μια συμφωνία που δεν είναι βιώσιμη. Πρέπει να πω ότι ο δρ Σόιμπλε δεν διαφώνησε, απλά θεώρησε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι και η ελληνική θέση είναι ότι "εάν συμφωνήσουμε σε αυτά που μας ζητούν, σε έξι, δώδεκα μήνες, θα είμαστε και πάλι εδώ - στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες - να συζητάμε την ελληνική κρίση".

    Η ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε, "θέλει μια συμφωνία-επίλυση. Να είναι αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση. Ο ελληνικός λαός το αξίζει". Εμφανίστηκε μάλιστα πεπεισμένος ότι αυτό μπορεί να γίνει: "Θεωρούμε ότι οι ηγέτες μας μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε μερικές ώρες, εφόσον συνευρεθούν και έχουν την πολιτική βούληση να το κάνουν. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης έχει ιστορική ευθύνη απέναντι σους ευρωπαϊκούς λαούς, να βρει αυτή την συμφωνία τώρα".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε "κάποιες στιγμές περισσότερο από άλλες", για να καταλήξει: "Δεν έχει όμως σημασία τι ψυχανεμιζόμαστε. Αυτό που έχει σημασία είναι εμείς οι πολιτικοί της Ευρώπης να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον ιστορικό ρόλο που μας έχει τάξει η Ευρώπη".

    Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για τις επαφές που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στο Βερολίνο, με εκπροσώπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων, αλλά και για την συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του, απόψε, στο Ίδρυμα Hans Boeckler, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), oι Ραλφ Στέγκνερ και Κλάους-Πέτερ Βιλς.

    [03] Ιταλίδα αστροναύτης έσπασε το ρεκόρ συνεχόμενης παραμονής γυναίκας στο διάστημα

    Η 38χρονη Ιταλίδα αστροναύτης Σαμάνθα Κριστοφορέτι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) έγινε πλέον η γυναίκα που έχει παραμείνει συνεχόμενα στο διάστημα περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της αστροναύτη της NASA Σουνίτα Γουίλιαμς.

    Το Σάββατο 6 Ιουνίου, η Κριστοφορέτι δημιούργησε το νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 194 μέρες, 18 ώρες και δύο λεπτά της Γουίλιαμς από τον Ιούνιο του 2007. Η Ιταλίδα έχει ακόμη λίγες μέρες παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έως την Πέμπτη, συνεπώς αναμένεται να αγγίξει τις 200 μέρες στο διάστημα (ανάλογα με το πότε ακριβώς το ρωσικό σκάφος "Σογιούζ" που θα την φέρει πίσω, προσγειωθεί στη στέπα του Καζακστάν).

    [04] Δημιουργήθηκαν «γλυκά» αεροπορικά βιοκαύσιμα από ζαχαρoκάλαμα

    Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να παράγουν αεροπορικά βιοκαύσιμα από βιομάζα ζαχαροκάλαμων. Τα "γλυκά" αυτά καύσιμα, εφόσον χρησιμοποιηθούν μαζικά στο μέλλον από τα αεροσκάφη, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου".

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Αλέξις Μπελ του Τμήματος Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στα "Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών" (PNAS) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι οι καλλιέργειες ζαχαροκάλαμων θα μπορούσαν να γίνονται σε οριακά εδάφη, όπου σήμερα δεν υπάρχουν καλλιέργειες τροφίμων, ώστε να μη δημιουργείται αναταγωνισμός μεταξύ τους.

    [05] Hγέτης HDP: Το ΙΚ ευθύνεται για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων

    Οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος κατά την προεκλογική του καμπάνια πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είπε χθες ο ηγέτης του.

    Τρία άτομα σκοτώθηκαν σε δύο εκρήξεις την Παρασκευή στην κυρίως κουρδική πόλη Ντιγιαρμπακίρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, λίγα λεπτά προτού ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς ξεκινήσει την ομιλία του σε μια ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση. Τουλάχιστον 200 άτομα τραυματίστηκαν.

    Την Κυριακή το HDP έγινε το πρώτο πολιτικό κόμμα με κουρδικές ρίζες στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, περνώντας με ευκολία το όριο του 10% που χρειάζεται ένα κόμμα, κερδίζοντας 80 θέσεις στη νέα βουλή και βοηθώντας να στερήσει την αυτοδυναμία στο ΑΚΡ, το κόμμα στην εξουσία.

    Σε συνέντευξη στο αμερικανικό κανάλι CNN o Ντεμιρτάς είπε ότι η επίθεση, όπως και άλλοι δύο βομβαρδισμοί γραφείων του HDP το Μάϊο, στις οποίες δεν υπήρξαν θύματα, έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. "Πιστεύουμε ότι για να μπορέσουν να εκτελέσουν αυτές τις επιθέσεις, είτε η κρατική συλλογή πληροφοριών ήταν ελλειπής είτε ένιωθαν το κουράγιο να μπορούν να το κάνουν. Στην τελική, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προλαμβάνει τέτοιες επιθέσεις", πρόσθεσε.

    Η επόμενη κυβέρνηση, είπε στο CNN, θα αναθεωρήσει εντελώς την πολιτική της Άγκυρας στη Συρία. "Κυβερνήσεις συνασπισμού δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν ομάδες σαν αυτές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία", σημείωσε.

    [06] ΗΠΑ: Απόφαση για απελευθέρωση κρατούμενου που βρισκόταν 43 χρόνια σε απομόνωση

    Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε την απελευθέρωση του κρατουμένου Αλφρεντ Γούντφοξ, 68 ετών, που βρίσκεται στην απομόνωση εδώ και 43 χρόνια σε φυλακή της Λουιζιάνα και απαγόρευσε στις εισαγγελικές αρχές να τον δικάσουν για τρίτη φορά. Ο Αλφρεντ Γούντφοξ βρίσκεται στην απομόνωση στην περιώνυμη φυλακή της πολιτείας της Λουιζιάνα, την επονομαζόμενη "Ανγκόλα" ή "Αλκατράζ του Νότου", από τις 18 Απριλίου 1972, έπειτα από στάση των κρατουμένων που οδήγησε στον θάνατο δεσμοφύλακα.

    Ο Γούντφοξ έχει δικαστεί δύο φορές για τον θάνατο του δεσμοφύλακα, αλλά και οι δύο δικαστικές αποφάσεις ανατράπηκαν αργότερα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.Ο δικαστής Τζέιμς Μπρέιντι διέταξε την άνευ όρων απελευθέρωσή του και απαγόρευσε τη διεξαγωγή τρίτης δίκης με το επιχείρημα ότι δεν θα είναι δίκαιη.

    Ο Αλφρεντ Γούντφοξ είναι ο τελευταίος από τους τρεις κρατούμενους που ήσαν γνωστοί ως "Angola Three". Οι άλλοι δύο, ο Ρόμπερτ Κινγκ και ο Χέρμαν Ουάλας, απελευθερώθηκαν το 2001 και το 2013 αντίστοιχα.

    Και οι τρεις υπήρξαν μέλη των Μαύρων Πανθήρων και επέμεναν ότι φυλακίστηκαν για εγκλήματα που δεν είχαν διαπράξει, με δικαστικές αποφάσεις οι οποίες ήσαν αποτέλεσμα κακοδικίας. Διεθνείς εκστρατείες έχουν πραγματοποιηθεί με αίτημα την απελευθέρωσή τους.

    [07] Τα σολάριουμ στην Ελλάδα: Ανησυχητικές υπερβάσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας

    Η κατάσταση των σολάριουμ στην Ελλάδα -όπως και σε άλλες χώρες- είναι μάλλον ανησυχητική λόγω της συχνά υπερβολικής έκθεσης των χρηστών σε δυνητικά επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία, πάνω από τις προδιαγραφές ασφαλείας. Με δεδομένο μάλιστα ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει σχετική εθνική νομοθεσία, προκύπτει η ανάγκη να καλυφθεί το σχετικό νομικό κενό, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

    Αν και από το 2009 η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) των μηχανημάτων τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ) έχει χαρακτηρισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) καρκινογενής για τον άνθρωπο, στην ίδια υψηλή κατηγορία με το κάπνισμα, τον αμίαντο και τις ιοντίζουσες ακτινοβολίες, παρόλα αυτά η χρήση των σολάριουμ παραμένει δημοφιλής για λόγους αισθητικής.

    Μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας δεν είχε ποτέ πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος στην ακτινοβολία των σολάριουμ. Η ΕΕΑΕ, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος από άποψη ακτινοπροστασίας τόσο των καταναλωτών-πελατών, όσο και των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους, ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος "Πρίσμα", που καταγράφει τη συνολική επιβάρυνση του ελληνικού πληθυσμού από ακτινοβολίες.

    [08] Κλειστή η Εγνατία Οδός από το Νισέλι μέχρι το Κλειδί Ημαθίας

    Κλειστή είναι η Εγνατία Οδός, από το Νισέλι μέχρι το Κλειδί Ημαθίας.

    Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών του οδικού δικτύου της περιοχής.

    [09] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα λιμάνια της χώρας

    "Η κυβέρνηση επιδιώκει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για όλα τα λιμάνια της χώρας" επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

    Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, βρίσκεται σε μια διπλή διαπραγμάτευση: με τους εταίρους μας σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κομμάτι (στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης) και, δεύτερον, για την ίδια τη σύμβαση και τη βελτίωσή της σε μια προσπάθεια να υπάρξει αλλαγή όρων χωρίς την ακύρωση της σύμβασης (είτε για μέρος του λιμανιού είτε για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του).

    Όπως επισήμανε ο κ. Σταθάκης "η κυβέρνηση δεν θα είχε αυτήν την πολιτική για τον ΟΛΠ. Είχαν προαποφασιστεί αυτά, και είχε εγραφεί στον προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τους όρους".

    [10] Δημόσιες κλινικές «διαμάντια», που αντιστέκονται στην κρίση

    Βρίσκονται στο "μάτι του κυκλώνα" και δέχονται σκληρή έως άδικη, πολλές φορές, κριτική, εξαιτίας του δόγματος ότι "νέα είναι μόνο τα κακά νέα". Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει πληγεί ιδιαίτερα από την παρατεταμένη και βαθιά οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα και οι άνθρωποί του δίνουν καθημερινό αγώνα για να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν περιπτώσεις που η θέληση και η προσπάθεια έχουν φέρει λαμπρά αποτελέσματα. Κλινικές που δέχονται ευχαριστήριες επιστολές για το έργο που επιτελούν και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν, από ασθενείς που νοσηλεύτηκαν εκεί ή από συγγενικά τους πρόσωπα. Κλινικές που συμβάλλουν στην έρευνα και ανάπτυξη νέων μεθόδων, που η εκπαίδευσή τους είναι συνεχής και οι δημοσιευμένες εργασίες τους εκατοντάδες. Συνεργάζονται με ερευνητικά κέντρα, Πανεπιστήμια και Νοσηλευτικά Ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού, παρόλο που το περιβάλλον λειτουργία τους είναι τελείως διαφορετικό.

    Πρόκειται για τα "διαμάντια" του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που συνεχίζουν να επιτελούν κορυφαίο επιστημονικό έργο, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε ένα "οδοιπορικό" στα Νοσοκομεία της Αττικής, "Γ. Γεννηματάς", "Αττικόν" και "Ευαγγελισμός", που έχουν τέτοιες κλινικές. Σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, που η ανθρώπινη υπερπροσπάθεια, αλλά και η επιστημονική επάρκεια και οι διοικητικές ικανότητες κάποιων, έχουν καταφέρει να μην αφήσουν την οικονομική κρίση να ακυρώσει τον κοινωνικό τους ρόλο, αποδεικνύοντας ότι και μέσα στην κρίση "τα διαμάντια συνεχίζουν να λάμπουν".

    [11] Ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Η Ελλάδα του Μίκη»

    Μικρό αντίδωρο στην προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος τον ερχόμενο μήνα κλείνει τα 90 του χρόνια, είναι η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, από σήμερα Τρίτη στον Ιανό της οδού Σταδίου, με έργα εμπνευσμένα "από την Ελλάδα του Μίκη".

    Στην έκθεση συμμετέχουν είκοσι έξι καλλιτέχνες και το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα εικαστικό περιβάλλον, που επιχειρεί να χωρέσει την πολυεπίπεδη και πληθωρική δημιουργικότητα του Μ.Θεοδωράκη. Μια απόπειρα εικαστικής σύνθεσης εικόνων βγαλμένων από τα τοπία και την καθημερινή ζωή που περιγράφουν οι μελοποιημένοι στίχοι χιλιοτραγουδισμένων τραγουδιών του, πορτρέτα του Μίκη Θεοδωράκη, σκηνές από την Ελλάδα του 1960-70 και της ταραχώδους πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας, αλλά και εμπνεύσεις από τις συνεργασίες του καλλιτέχνη για το θέατρο.

    [12] Ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών, αισθητός στην Αθήνα

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε από σεισμογράφους σήμερα το πρωί.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκπροσωπώντας τους φορείς του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός έγινε 04:09 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

    Νωρίτερα σήμερα, στις 01:20 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν άσθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 June 2015 - 6:32:15 UTC