Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό» απάντησε ο Μανώλης Γλέζος στον Μάρτιν Σουλτς
  • [02] Το ΑΕΠ στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά -0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2015
  • [03] Δεν μπορώ να φανταστώ περαιτέρω υποχωρήσεις προς την Ελλάδα λέει ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ
  • [04] Στο 0,4% ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο
  • [05] Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία
  • [06] Hγέτης HDP: Το ΙΚ ευθύνεται για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων
  • [07] Στην Ελλάδα επιστρέφει η Τόνια Ηλία, έπειτα από δέκα χρόνια φυγοδικίας
  • [08] Ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ. Ξεκινούν οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ
  • [09] Ο Γιάννης Θεωνάς είναι ο νέος Διοικητής του ΙΚΑ
  • [10] Ελβετοί δικαστικοί εξέτασαν τον Ν. Ζήγρα στο πλαίσιο έρευνας για «ξέπλυμα χρημάτων» μέσω καταθέσεων
  • [11] Δυο νέα κείμενα προτάσεων προς τους θεσμούς κατέθεσε η Αθήνα
  • [12] Ευρωπαϊκή πηγή: Η Αθήνα έχει υποβάλει αντιπρόταση στους διεθνείς πιστωτές της
  • [13] Η Apple ανακοίνωσε τη νέα της μουσική υπηρεσία την Apple Music

  • [01] «Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό» απάντησε ο Μανώλης Γλέζος στον Μάρτιν Σουλτς

    "Ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νομίζω ότι δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να τη στραγγαλίσετε" ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

    Η ακριβής παρέμβαση του κ. Γλέζου έχει ως εξής:

    "Λυπούμαι ιδιαίτερα που είμαι υποχρεωμένος και πάλι να αναφερθώ σε εσάς, προσωπικά. Πριν από λίγο ακούσαμε έναν ωραίο ρητορικό λόγο που ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, σχετικά με τα δικτατορικά καθεστώτα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Όμως, σήμερα η ελεύθερη Ελλάδα, μία χώρα που εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού για να χαράξει τη δική της πορεία, συναντάει τη σφοδρή αντίδραση, τόσο από την πλευρά των τριών θεσμών, όσο και από τη δική σας πλευρά. Κι αυτό μου κάνει εντύπωση. Με ποιο δικαίωμα; Ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νομίζω ότι δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να τη στραγγαλίσετε. Μακριά τα χέρια όλων των δανειστών από την Ελλάδα. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό".

    [02] Το ΑΕΠ στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά -0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2015

    Ύφεση -0,2% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ στην ευρωζώνη και στην "ΕΕ των 28" καταγράφηκε ανάπτυξη 0,4%.

    Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε σήμερα η Eurostat που έδωσε στη δημοσιότητα τη δεύτερη εκτίμησή της για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2015 στην ΕΕ.

    Τα κράτη μέλη που κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης είναι η η Τσεχία (3,1%), η Κύπρος και η Ρουμανία (1,6%), η Πολωνία (1%), η Βουλγαρία και η Ισπανία (0,9%).

    Αντίθετα, ύφεση σημειώθηκε στη Λιθουανία (-0,6%), στην Εσθονία (-0,3%), στην Ελλάδα (-0,2%) και στη Φινλανδία (-0,1%).

    Aξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 το ΑΕΠ των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,2%, έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

    [03] Δεν μπορώ να φανταστώ περαιτέρω υποχωρήσεις προς την Ελλάδα λέει ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

    Σκληρή στάση ως προς την Ελλάδα τηρεί ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γκέοργκ Σέλινγκ. Όπως δήλωσε δεν αναμένει οι πιστωτές και οι θεσμοί να κάνουν περαιτέρω υποχωρήσεις προς την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις με τη χώρα.

    "Πιστεύω ότι οι θεσμοί και οι πιστωτές έχουν κάνει τόσες πολλές υποχωρήσεις προς τους Έλληνες που δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρξουν κι άλλες" ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

    [04] Στο 0,4% ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο

    Κατά 0,4% αυξήθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

    Βασικός λόγος της αύξησης είναι η κατανάλωση των νοικοκυριών.

    Το ΑΕΠ είχε ήδη αυξηθεί κατά 0,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2014, ανακοίνωσε η Eurostat, που αναθεώρησε ανοδικά την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 0,3%.

    [05] Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία

    Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση μιας φονικής πυρκαγιάς σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων έξω από το Κίεβο, ενώ αγνοείται η τύχη τριών πυροσβεστών έπειτα από ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε από την πυρκαγιά.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί είχε επεκταθεί σε τουλάχιστον 16 δεξαμενές, στις περισσότερες από τις οποίες αποθηκευόταν βενζίνη, στέλνοντας μια τεράστια στήλη καπνού στον ουρανό πάνω από την περιοχή που περιβάλλει τον χώρο αποθήκευσης καυσίμων κοντά στο Βασίλκιφ, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Κίεβο.

    Η τύχη τριών πυροσβεστών αγνοείται αφότου μία ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή καθώς μάχονταν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά και ένας από αυτούς υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Περίπου 62 μονάδες της πυροσβεστικής και τρία τρένα που μεταφέρουν νερό και προμήθειες έχουν κινητοποιηθεί, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

    [06] Hγέτης HDP: Το ΙΚ ευθύνεται για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων

    Οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος κατά την προεκλογική του καμπάνια πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είπε χθες ο ηγέτης του.

    Τρία άτομα σκοτώθηκαν σε δύο εκρήξεις την Παρασκευή στην κυρίως κουρδική πόλη Ντιγιαρμπακίρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, λίγα λεπτά προτού ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς ξεκινήσει την ομιλία του σε μια ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση. Τουλάχιστον 200 άτομα τραυματίστηκαν.

    Την Κυριακή το HDP έγινε το πρώτο πολιτικό κόμμα με κουρδικές ρίζες στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, περνώντας με ευκολία το όριο του 10% που χρειάζεται ένα κόμμα, κερδίζοντας 80 θέσεις στη νέα βουλή και βοηθώντας να στερήσει την αυτοδυναμία στο ΑΚΡ, το κόμμα στην εξουσία.

    Σε συνέντευξη στο αμερικανικό κανάλι CNN o Ντεμιρτάς είπε ότι η επίθεση, όπως και άλλοι δύο βομβαρδισμοί γραφείων του HDP το Μάϊο, στις οποίες δεν υπήρξαν θύματα, έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. "Πιστεύουμε ότι για να μπορέσουν να εκτελέσουν αυτές τις επιθέσεις, είτε η κρατική συλλογή πληροφοριών ήταν ελλειπής είτε ένιωθαν το κουράγιο να μπορούν να το κάνουν. Στην τελική, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προλαμβάνει τέτοιες επιθέσεις", πρόσθεσε.

    Η επόμενη κυβέρνηση, είπε στο CNN, θα αναθεωρήσει εντελώς την πολιτική της Άγκυρας στη Συρία. "Κυβερνήσεις συνασπισμού δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν ομάδες σαν αυτές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία", σημείωσε.

    [07] Στην Ελλάδα επιστρέφει η Τόνια Ηλία, έπειτα από δέκα χρόνια φυγοδικίας

    "Τελικά σε λίγη ώρα επιστρέφω στην Ελλάδα. Από τον Μάιο του 2011 έδωσα έναν σκληρό αγώνα εδώ στη Βρετανία, κάτω από αντίξοες και άνισες συνθήκες, για να αποδείξω ότι η δίωξή μου δεν ήταν δίκαιη. Τώρα θα πρέπει να κάνω το ίδιο και στην Ελλάδα. Και εκεί θα δώσω τη μάχη για να αποδείξω την αθωότητά μου" ανέφερε η πρώην δικαστικός Τόνια Ηλία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγη ώρα πριν μπει στο αεροπλάνο που θα την μεταφέρει από το Λονδίνο στην Αθήνα, έπειτα από 10 χρόνια φυγοδικίας.

    Υποστήριξε ότι "δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερα, από τα πέντε, ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος μου έχουν αποσυρθεί", ενώ είπε πως "και το πέμπτο θα έπρεπε να είχε εκπέσει καθώς όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου κρίθηκαν αθώοι από τα ελληνικά δικαστήρια".

    Ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι η δίωξη ξεκίνησε πριν από χρόνια εξαιτίας των πεποιθήσεων της και πρόσθεσε: "Το μόνο που ζητάω είναι δίκαιη και αμερόληπτη αντιμετώπιση. Γνωρίζω ότι οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι. Θα παρακαλούσα θερμά τα Μέσα Ενημέρωσης να σεβαστούν την επιθυμία μου ότι προς το παρόν δεν θέλω να κάνω καμία άλλη δήλωση ούτε εδώ ούτε στην Ελλάδα. Όταν είμαι έτοιμη θα μιλήσω για όλα" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τόνια Ηλία.

    Η πρώην δικαστικός, το 2005 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο τότε λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Λίγο πριν τη σύλληψή της διέφυγε στο εξωτερικό καθώς όπως η ίδια υποστήριξε αργότερα "την εποχή εκείνη πίστευε ότι κινδύνευε η ζωή της". Εις βάρος της είχαν εκδοθεί πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα. Τον Μάιο του 2011,συνελήφθη στο Μπράιτον της Αγγλίας όπου δούλευε ως καθηγήτρια Γαλλικών και κυκλοφορούσε ως Γαλλίδα υπήκοος με το όνομα Αντωνία Ζαμίν. Στο βρετανικό δικαστήριο αρχικά αρνήθηκε την πραγματική της ταυτότητα. Όταν οι ισχυρισμοί της κατέπεσαν φυλακίστηκε για 19 μήνες στις φυλακές του Χόλουγουεϊ.

    Από την αποφυλάκιση της και μετά, τον Δεκέμβριο του 2012, διέμενε σε ένα μικρό δωμάτιο σε διαμέρισμα του βόρειου Λονδίνου κάτω από αυστηρούς περιοριστικούς όρους, φορώντας παράλληλα το περιβόητο βραχιολάκι. Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να αποτρέψει την έκδοσή της στην Ελλάδα με κάθε ένδικο μέσο. Έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και πολιτικό άσυλο, το οποίο όμως τελικά απορρίφθηκε από τις βρετανικές αρχές. Αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών

    [08] Ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ. Ξεκινούν οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ

    Ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ (ομάδας Β). Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα: Συστήματα Ψηφιακών Ηλεκτρονικών, Τεχνολογία Εκτυπώσεων, Μηχανές Πλοίου Ι, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διαμόρφωση Τοπίου.

    Παράλληλα, σήμερα ξεκινά το πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων, για τα ΓΕΛ (Γενικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά), με την εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας. Οι επαναληπτικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τρίτη, 16 Ιουνίου, με την εξέταση του μαθήματος επιλογής όλων των κατευθύνσεων, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

    Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Ιουνίου, με εξεταζόμενο μάθημα τα Αγγλικά και θα ολοκληρωθούν μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη, 24 Ιουνίου, με τα μαθήματα των Γερμανικών και των Ιταλικών.

    Όσον αφορά τις υγειονομικές εξετάσεις και τις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ),αυτές θα διεξαχθούν στο διάστημα 15 έως και 26 Ιουνίου.

    Περί τα μέσα του μηνός, οι υποψήφιοι (από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), θα μπορούν να παραλάβουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από τα λύκεια, ώστε να τον χρησιμοποιήσουν κατά την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.

    Οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

    [09] Ο Γιάννης Θεωνάς είναι ο νέος Διοικητής του ΙΚΑ

    Ο Γιάννης Θεωνάς είναι ο νέος Διοικητής του ΙΚΑ, έπειτα από την παραίτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Η παραίτηση υπεβλήθη στις 2 Ιουνίου και την έκανε δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. Ο κύριος Σπυρόπουλος επικαλέστηκε σχετικά με την παραίτηση του προσωπικούς λόγους, ενώ θα ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι το τέλος του μήνα όπως του ζήτησε ο κ.Στρατούλης.

    Ο αναπληρωτής υπουργός αφού ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα διοικητή για την άψογη συνεργασία τους ζήτησε από τον κ.Σπυρόπουλο να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ορισμό του νέου διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Ο κύριος Στρατούλης πρότεινε για νέο διοικητή το Γιαννη Θεωνά ο οποίος είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ στο παρελθόν κατείχε θέσεις ως στέλεχος στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ως γενικός γραμματέας στη ΓΣΕΕ.

    Με τα νέα δεδομένα η διοίκηση του ΙΚΑ διαμορφώνεται με τον Γιάννη Θεωνά στη θέση του διοικητή, και τους Γιάννη Δούκα, Διονύση Καλαματιανό και Βασιλική Τριανταφυλλίδη στις θέσεις των υποδιοικητών.

    [10] Ελβετοί δικαστικοί εξέτασαν τον Ν. Ζήγρα στο πλαίσιο έρευνας για «ξέπλυμα χρημάτων» μέσω καταθέσεων

    Εξηγήσεις επί 8 ώρες έδωσε σε κλιμάκιο Ελβετών δικαστικών λειτουργών που βρίσκονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής για έρευνα της ελβετικής Δικαιοσύνης που αφορά "ξέπλυμα χρημάτων", έδωσε ο Νίκος Ζήγρας καταδικασμένος στη υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών από τις συμβάσεις για τη προμήθεια και των γερμανικών υποβρυχίων και των TORM1, επί υπουργίας του εξαδέλφου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

    Ο κ. Ζήγρας, που βρέθηκε για δεύτερη φορά ενώπιον των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης, φέρεται να ρωτήθηκε για συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν προκύψει και επεξεργάζονται από την έρευνα στην Ελβετία για ενδεχόμενες πράξεις νομιμοποίησης χρημάτων προερχόμενων από εγκληματική δραστηριότητα μέσω ελβετικών τραπεζών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζήγρας φέρεται να κλήθηκε να δώσει απαντήσεις όσον αφορά την εμπλοκή σε διακίνηση παράνομων χρημάτων συγκεκριμένου Ελληνοελβετού τραπεζικού στελέχους, κατηγορούμενου ενώπιον της ελβετικής Δικαιοσύνης και προσωρινά κρατούμενου σε φυλακές της χώρας. Κατά την εκδοχή του εξαδέλφου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, ο εν λόγω τραπεζικός δημιούργησε λογαριασμό εξωχώριας εταιρείας σε τράπεζα της Γενεύης της οποίας οικονομικός δικαιούχος εμφανιζόταν εν αγνοία του -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- ο κ. Ζήγρας.

    Το κλιμάκιο των Ελβετών, που στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει λάβει κατάθεση τον Φεβρουάριο του 2014 και από τον πρώην υπουργό 'Ακη Τσοχατζόπουλο, θα παραμείνει σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα έως και την Τετάρτη, προκειμένου να εξετάσει και άλλους εμπλεκόμενους σε ύποπτες συναλλαγές με ελβετικές τράπεζες μεταξύ των οποίων και άλλους συγκατηγορουμένους του πρώην υπουργού 'Άμυνας.

    [11] Δυο νέα κείμενα προτάσεων προς τους θεσμούς κατέθεσε η Αθήνα

    Κυβερνητική πηγή στην Αθήνα επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι υποβλήθηκε πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

    Η ελληνική κυβέρνηση, μετά την έκφραση αντίθεσης απ' όλα τα ελληνικά κόμματα στην πρόταση των θεσμών, συνεχίζει την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, στη βάση της πρότασης που έχει καταθέσει, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Όπως προσθέτουν ότι η κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή παρέδωσε χθες στον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων με στόχο αφενός να κλείσει η διαφορά στο δημοσιονομικό με εναλλακτικές προτάσεις, και αφετέρου να προσδιοριστεί ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

    "Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο, περιμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτησή τους" αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Νωρίτερα ευρωπαϊκή πηγή είχε δηλώσει ότι η Αθήνα υπέβαλε στους διεθνείς πιστωτές της αντιπρόταση για μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την επανάληψη της χρηματοδότησης της χώρας.

    "Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει "αντιπρόταση" στους θεσμούς, "οι οποίοι τη μελετούν",, δήλωσε η ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες.

    Όπως όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, η τρισέλιδη αντιπρόταση που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές στις Βρυξέλλες καλύπτει μόνο δημοσιονομικούς στόχους.

    Η Ελλάδα υπέβαλε στους πιστωτές και ένα ξεχωριστό έγγραφο, επίσης τριών σελίδων, για το πώς να αντιμετωπιστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, στο οποίο η κυβέρνηση ζήτησε να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για να αποπληρώσει τα ομόλογα ύψους 6,7 δισεκ. ευρώ που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τα οποία λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανέφεραν οι δύο αξιωματούχοι που επικαλείται το πρακτορείο.

    Ένας εξ αυτών υποστήριξε ότι το αναθεωρημένο ελληνικό σχέδιο είναι ένα ασαφές αναμάσημα των προηγούμενων προτάσεων και συνεχίζει να μην θεωρείται αξιόπιστο. Ο έτερος αξιωματούχος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αξιολογούν το σχέδιο, το οποίο παρελήφθη σήμερα το πρωί.

    Αμφότεροι οι αξιωματούχοι, επισημαίνει το Bloomberg, ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς δεν έχουν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως για το θέμα αυτό.

    Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι η ελληνική αντιπρόταση βασίζεται κυρίως στην αγορά από την πλευρά της Αθήνας των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η ΕΚΤ, μια ιδέα την οποία υποστηρίζει εδώ και καιρό ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που δεν κατονομάζεται.

    [12] Ευρωπαϊκή πηγή: Η Αθήνα έχει υποβάλει αντιπρόταση στους διεθνείς πιστωτές της

    Η Ελλάδα έχει υποβάλει στους διεθνείς πιστωτές της αντιπρόταση για μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την επανάληψη της χρηματοδότησης της χώρας, δήλωσε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή.

    Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει "αντιπρόταση" στους θεσμούς, "οι οποίοι τη μελετούν", δήλωσε η ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες, χωρίς να δώσει στοιχεία για το περιεχόμενό της.

    Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, δύο απεσταλμένοι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας από τους οποίους είναι ο επικεφαλής της πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρίσκονται από χθες στις Βρυξέλλες για να αποτιμήσουν "τα περιθώρια" διαπραγμάτευσης ενόψει ενδεχόμενης συμφωνίας με τους πιστωτές. Είχαν συνομιλίες με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

    Σημειώνεται πως με βάση και τις διαβουλεύσεις αυτές μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών που ολοκληρώνονται σήμερα, με την επιστροφή από τις Βρυξέλλες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, του υπουργού αναπληρωτή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργου Χουλαράκη, οι οποίοι είχαν συζητήσεις με κορυφαίους παράγοντες της Κομισιόν θα διαμορφωθεί η νέα πρόταση της κυβέρνησης. Την πρόταση αυτή, η οποία, όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, θα αποτελεί εξέλιξη της προτάσεων της προηγούμενης εβδομάδας, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στην αυριανή συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με στόχο να επιτευχθεί η συμφωνία που είναι οι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης.

    [13] Η Apple ανακοίνωσε τη νέα της μουσική υπηρεσία την Apple Music

    Τη νέα της μουσική υπηρεσία Apple Music παρουσίασε η Apple κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Worldwide Developer Conference 2015 (WWDC)ι η οποία, όπως ευελπιστεί η εταιρεία, θα αποτελέσει αντάξιο ανταγωνιστή του Spotify.

    Το Apple Music αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στις 30 Ιουνίου και όπως ισχυρίζεται η εταιρεία θα προσφέρει μία "επαναστατική" music streaming υπηρεσία, η οποία θα επικρατήσει του ανταγωνισμού με χαρακτηριστικά όπως το 24/7 ραδιόφωνο και η επιλογή κοινωνικής δικτύωσης "Connect".

    "Αγαπάμε τη μουσική", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, κατά τη διάρκεια της WWDC. "Η μουσική αποτελεί ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής και της κουλτούρας μας και έχουμε μακροχρόνια σχέση με τη μουσική στην Apple", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η νέα αυτή υπηρεσία θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα όχι μόνο να ακούσουν οποιοδήποτε από τα 30 εκατομμύρια τραγούδια που είναι διαθέσιμα στο iTunes, αλλά και να επιλέξουν για τη μουσική τους ψυχαγωγία το Beat 1, τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της Apple, που θα παίζει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα έχει βάση σε 3 τοποθεσίες, τη Νέα Υόρκη, το Λος 'Αντζελες και το Λονδίνο, όπου διάφοροι DJs θα επιλέγουν τα μουσικά κομμάτια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 June 2015 - 10:32:19 UTC