Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες
  • [02] Κυβέρνηση: Αναθεωρημένη πρόταση για τους δημοσιονομικούς στόχους
  • [03] Αναστάτωση στο Λευκό Οίκο μετά από απειλή για βόμβα
  • [04] Βέλγιο: Γυναίκα γεννά υγιές μωρό μετά από μεταμόσχευση ιστού ωαρίου
  • [05] Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ - Γκάμπριελ με θέμα την Ελλάδα
  • [06] Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 34χρονος υπεύθυνος του εργοστασίου ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο
  • [07] Τα θύματα της σφαγής του Διστόμου συνεχίζουν να στερούνται δικαιοσύνης, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία
  • [08] Σεισμός 5.3 βαθμών Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Κάσου, έγνε αισθητός στην Κρήτη

  • [01] Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες

    Τριμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση των τριών ηγετών θα πραγματοποιηθεί, στο περιθώριο της Συνόδου της ΕΕ και των κρατών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC), που διεξάγεται την Τετάρτη και την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες

    Όπως ανέφερε επίσης ελληνική κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με:

    -Την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ,

    -Την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ,

    -Τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες,

    -Τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα,

    -Τον αντιπρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ και

    -Τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Τίμερμαν.

    [02] Κυβέρνηση: Αναθεωρημένη πρόταση για τους δημοσιονομικούς στόχους

    "Οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν μία αναθεωρημένη πρόταση που αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και τα απαιτούμενα μέτρα για να επιτευχθούν αυτοί" δήλωσαν στο Euronews και την Έφη Κουτσοκώστα, κυβερνητικές πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις.

    "Η ελληνική πλευρά έγινε πολύ πιο φιλόδοξη όσον αφορά τους στόχους για το δημοσιονομικό πλεόνασμα ώστε να ανακτήσει αξιοπιστία.

    Επιπλέον, η πρόταση περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις σε διοικητικά και παραμετρικά μέτρα που πετυχαίνουν ουσιαστικές αυξήσεις εσόδων" είπαν χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά τις προτάσεις για το ΦΠΑ οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι "η πιο σημαντική αναθεώρηση αφορά τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ που αποφέρει υψηλότερα έσοδα (1,4 δισ. ετησίως) χωρίς να αυξάνονται οι τιμές για τα βασικά αγαθά, όπως τα φάρμακα, η ενέργεια και τα τρόφιμα".

    "Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται απόλυτα να διατηρεί τη δημοσιονομική σταθερότητα και να ακολουθεί τους κοινούς κανόνες της Ευρωζώνης χωρίς να συμβιβάζεται όσον αφορά τους αναδιανεμητικούς της στόχους και την πολιτική της εντολή. Οι αναθεωρημένες προτάσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα την πρόθεση να μετατοπιστεί το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής από τα χαμηλά και μεσαία στρώματα στους πιο πλούσιους Έλληνες που παρέμειναν ανέγγιχτοι από το προηγούμενο πρόγραμμα" ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες

    [03] Αναστάτωση στο Λευκό Οίκο μετά από απειλή για βόμβα

    Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ εκκένωσε προσωρινά την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

    Η απειλή πάντως αφορούσε συγκεκριμένα την αίθουσα Τύπου όπου δίνονται οι συνεντεύξεις και γίνεται η καθημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου

    Όπως ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου από την εκκένωση δεν επηρεάστηκαν άλλα τμήματα του Λευκού Οίκου

    Ο εκπρόσωπος του προέδρου Τζος Έρνεστ είπε ότι ο ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μετακινήθηκε κατά την διάρκεια της εκκένωσης της αίθουσας Τύπου, που απέχει λίγα βήματα από το Οβάλ Γραφείο και την υπόλοιπη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

    [04] Βέλγιο: Γυναίκα γεννά υγιές μωρό μετά από μεταμόσχευση ιστού ωαρίου

    Μια νεαρή Βελγίδα έγινε η πρώτη γυναίκα στο κόσμο που κατάφερε να γεννήσει ένα υγιές αγοράκι αφότου οι γιατροί μεταμόσχευσαν ιστό που είχε αφαιρεθεί από τα ωάριά της όταν ήταν παιδί και διατηρηθεί σε κατάψυξη.

    Η γυναίκα, που είχε διαγνωστεί με δρεπανοκυτταρική αναιμία όταν ήταν 5 χρονών, χρειαζόταν μεταμόσχευση μυελού των οστών για την κατάστασή της, μια διαδικασία που απαιτεί να έχει προηγηθεί χημειοθεραπεία.

    Οι Βέλγοι γιατροί, που σκέφτονταν τις μελλοντικές της πιθανότητες να φτιάξει οικογένεια, αποφάσισαν πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία να αφαιρέσουν το δεξιό ωάριο της ασθενούς όταν ήταν 13 ετών και 11 μηνών και να καταψύξουν κομμάτια του ιστού.

    Ως τώρα έχει υπάρξει επιτυχής γέννα μετά από μεταμόσχευση από ενήλικες δότες, αλλά ποτέ από δότες προεφηβικής ηλικίας.

    Η γυναίκα, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη, δεν είχε ξεκινήσει έμμηνο ρύση όταν έγινε η δειγματοληψία, αν και οι γιατροί της είπαν ότι έδειχνε σημάδια πρώιμης ωρίμανσης, με δημιουργία στήθους γύρω στα 10.

    Αφού έκανε χημειοθεραπεία, μεταμόσχευση μυελού οστών και μια φαρμακευτική αγωγή για πάνω από χρόνο για καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματός της, το υπολειπόμενο ωάριό της σταμάτησε να λειτουργεί στα 15 της. Πάνω σ' αυτό το ωάριο συνδέθηκε ο ιστός από το αποψυγμένο ωάριό της και συνέλαβε με φυσικό τρόπο μετά από δύο χρόνια αφού είχε σταματήσει την ορμονοθεραπεία που έκανε μετά τα 15 για να ξεκινήσει ο έμμηνος κύκλος της.

    Όμως 12 χρόνια αργότερα, αφού οι γιατροί της μεταμόσχευσαν με επιτυχία τον αποψυγμένο ιστό ωαρίου, η ασθενής έμεινε έγκυος στα 27 και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι τον Νοέμβριο του 2014.

    [05] Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ - Γκάμπριελ με θέμα την Ελλάδα

    Ο συντονισμός της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα του ελληνικού προγράμματος ήταν το αντικείμενο έκτακτης συνάντησης που είχαν η καγκελάριος Μέρκελ με τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη συνάντηση, η οποία επρόκειτο αρχικά να έχει ως θέμα τον τομέα της ενέργειας, συμμετέχει και ο υπουργός καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ.

    Λίγο νωρίτερα, στην εβδομαδιαία συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους βουλευτές "να μην τρελαίνονται" με τις πληροφορίες που έρχονται συνεχώς από την Αθήνα και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο.

    "Δεν έχω τίποτα να προσθέσω επ' αυτού", δήλωσε κατόπιν η κυρία Μέρκελ.

    [06] Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 34χρονος υπεύθυνος του εργοστασίου ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο

    Χωρίς μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης λειτουργούσε το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά η οποία επί τέσσερις μέρες ήταν σε εξέλιξη, προκαλώντας σοβαρή μόλυνση στην Αθήνα

    Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη ενός 34χρονου προσωρινά υπεύθυνου της εταιρείας ανακύκλωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Αναζητείται ο 46χρονος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κατηγορούμενος για τις ίδιες παραβάσεις.

    Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετέβησαν στον Ασπρόπυργο Αττικής, στο χώρο όπου λειτουργεί το εργοστάσιο, όπου γίνεται κοπή και δεματοποίηση παλαιοχάρτου, πλαστικών και ξύλινων απορριμμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες περιβαλλοντικές συνέπειες που προέκυψαν, από την πυρκαγιά.

    Την ώρα του ελέγχου υπήρχαν πολλές εστίες φωτιάς σε εξέλιξη, ενώ, όπως διαπιστώθηκε στο χώρο της επιχείρησης, που καταλαμβάνει 46 στρέμματα, υπήρχαν δοχεία ορυκτελαίων, ελαστικά αυτοκινήτων και συσκευασίες με φάρμακα, για τα οποία η εταιρεία δεν ήταν αδειοδοτημένη.

    Διαπιστώθηκε επίσης οτι η εταιρεία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης και δεν ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα από την πυρκαγιά να προκληθεί σοβαρή υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

    [07] Τα θύματα της σφαγής του Διστόμου συνεχίζουν να στερούνται δικαιοσύνης, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 61 χρόνων από τη σφαγή στο χωριό Δίστομο του νομού Βοιωτίας, στις 10 Ιουνίου του 1944, τα θύματα και οι οικογένειές τους εξακολουθούν να στερούνται δικαιοσύνης και επανορθώσεων επισημαίνεται σε ανακοίνωση από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

    Η επιτυχής μέχρι σήμερα αξίωση για κρατική ασυλία εκ μέρους της Γερμανίας, προσθέτει, τους έχει στερήσει τις επανορθώσεις εκείνες που θα τους προσέφεραν ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

    "Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι ένα κράτος έχει ασυλία έναντι αξιώσεων για επανορθώσεις για εγκλήματα πολέμου πρέπει να απορριφθεί και τα

    θύματα των εγκλημάτων πολέμου πρέπει να είναι σε θέση να λάβουν αποζημιώσεις", δήλωσε ο Γιώργος Κοσμόπουλος, επικεφαλής της Διεθνούς

    Αμνηστίας στην Ελλάδα.

    Όπως έχει εξηγήσει η Διεθνής Αμνηστία, όλα τα θύματα εγκλημάτων πολέμου, ήδη από το 1907, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν αποζημιώσεις από τα κράτη, για εγκλήματα πολέμου που εκείνα διέπραξαν. Αυτή η υποχρέωση αποζημιώσεως δεν είναι απλά υποχρέωση μιας συνθήκης, αλλά πλέον είναι και μέρος του εθιμικού διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

    [08] Σεισμός 5.3 βαθμών Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Κάσου, έγνε αισθητός στην Κρήτη

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 00:49 σήμερα στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός στις περιοχές του Παλαικάστρου της Ζάκρου Σητείας και του Μακρύ Γιαλού, καθώς και στα νοτιανατολικά παράλια της Κρήτης.

    Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 422 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Κάσου και 49 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Παλαικάστρου Σητείας, ενώ το εστιακό βάθος της ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

    Ακολούθησαν άλλες έξι σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 2,5 έως και 3,1 βαθμών Ρίχτερ σε διάστημα μισής ώρας από εκείνη της 00:49, και πάλι στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 June 2015 - 4:32:18 UTC