Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε. Ζολί: Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για μια καλή συμφωνία
  • [02] Εκρηκτική άνοδος στο χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [03] Αρχίζει την Παρασκευή στην Επιτροπή η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου
  • [04] Εορταστικό κλίμα στη συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
  • [05] Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ ενάντια στο «νέο μνημόνιο»
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων
  • [07] Η Καρίν Βιάρ μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την «Οικογένεια Μπελιέ» που προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες
  • [08] ΑΕΚ: Με Δέλλα στη Σούπερ Λίγκα
  • [09] Υποχρεωτική προσγείωση στη Δανία για το αεροπλάνο που μετέφερε την Εθνική

  • [01] Ε. Ζολί: Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για μια καλή συμφωνία

    "Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια καλή συμφωνία, η οποία δεν θα αποβεί σε βάρος του ελληνικού λαού" δήλωσε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής, Εύα Ζολί σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή της με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Παρουσιάζοντας την κυρία Ζολί, η πρόεδρος της Βουλής εξήρε την προσωπικότητα και τη διαδρομή της κυρίας Ζολί (η οποία υπήρξε ανακρίτρια στις υποθέσεις "Tapie" και "ELF") και την ευχαρίστησε που αποδέχτηκε την πρόσκληση της Βουλής και της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για αρκετές πτυχές σκανδάλων και υποθέσεων διαφθοράς που απασχολούν το δημόσιο βίο. Όπως σημείωσε "είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε μαζί της, να την ενημερώσουμε για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και για τα προκαταρκτικά συμπεράσματα". Και συμπλήρωσε ότι η κυρία Ζολί "ενσαρκώνει και δικαιώνει τις προσδοκίες η πολιτική να τίθεται στην υπηρεσία της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της ισονομίας και της αποκατάστασης της αδικίας".

    [02] Εκρηκτική άνοδος στο χρηματιστήριο της Αθήνας

    Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών, με τους επενδυτές να προεξοφλούν άμεσα επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στις Βρυξέλλες.

    Η αγορά διέσπασε δυναμικά τα επίπεδα των 800 μονάδων, με μοχλό το υψηλό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε κέρδη άνω του 17%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 823,16 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 8,16%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 826,53 μονάδες (+8,60%).

    Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 3,8 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 95,30 εκατ. ευρώ.

    [03] Αρχίζει την Παρασκευή στην Επιτροπή η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου

    Αρχίζει αύριο στις 12 το μεσημέρι, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου.

    Σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής το νομοσχέδιο θα πρέπει να συζητηθεί σε μία μόνο συνεδρίαση στην ολομέλεια και η συζήτηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 10 ώρες.

    Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι τη Δευτέρα .

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    [00]

    [04] Εορταστικό κλίμα στη συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

    Σε συγκινησιακά φορτισμένο αλλά και εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή η συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Η συναυλία ξεκίνησε με την ακρόαση του εθνικού ύμνου και ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος των συγκεντρωμένων συνόδευσε την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος.

    Στο ραδιομέγαρο μετέβησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος συνομίλησε με τη νέα διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το παρών στη συναυλία έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το πλήθος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται το απόγευμα μπροστά από το Ραδιομέγαρο, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της ΠΟΣΠΕΡΤ και οργανώσεων της Αριστεράς, που προσέδωσαν στην όλη συγκέντρωση, ένα έντονα αντιμνημονιακό κλίμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων

    [05] Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ ενάντια στο «νέο μνημόνιο»

    Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο "νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ)".

    Το ΠΑΜΕ έκανε κάλεσμα στο λαϊκό κίνημα για "θέση μάχης", απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, και τα οποία, όπως υποστηρίζει, τσακίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.

    Λίγο νωρίτερα, συγκέντρωση πραγματοποίησε και η ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων τα οποία όπως υποστηρίζεται οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία και εκμετάλλευση των εργαζομένων.

    [06] Αλ. Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Ν.Παππά την ΕΡΤ για να συμμετάσχει όπως είπε στη σημερινή γιορτή της δημοκρατίας.

    Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων, είπε ο πρωθυπουργός. Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, τόνισε υπογραμμίζοντας πως οι τίμιοι αγώνες κάποτε δικαιώνονται και έτσι και οι αγώνες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν.

    [07] Η Καρίν Βιάρ μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την «Οικογένεια Μπελιέ» που προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες

    Χαρακτηρίζεται ως η "πιο συγκινητική κωμωδία της χρονιάς" και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στη Γαλλία φέτος. Μετά τους "'Άθικτους", αλλά και την περσινή κωμωδία "Θεέ Μου, Τι Σου Κάναμε;", η "Οικογένεια Μπελιέ" του Ερίκ Λαρτιγκό -που βγαίνει σήμερα στις ελληνικές αίθουσες- μετρά πάνω από 7 εκατ. εισιτήρια στα γαλλικά ταμεία και 6 υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ, ενώ έχει εξασφαλίσει διανομή σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως.

    Όλη αυτή η επιτυχία ήταν αναπάντεχη για τους συντελεστές της, που είδαν μία σχετικά μικρή παραγωγή να κερδίζει τις καρδιές των απανταχού σινεφίλ, και μάλιστα του απαιτητικού κοινού της Γαλλίας.

    "Δεν περιμέναμε εξαρχής ότι θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην αμεσότητα της ταινίας που μιλάει απευθείας στην καρδιά του θεατή" αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η πρωταγωνίστρια Καρίν Βιαρ, την οποία συναντήσαμε τον περασμένο Μάρτιο, στο πλαίσιο του 16ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, όπου η "Οικογένεια Μπελιέ" κέρδισε το βραβείο Κοινού της διοργάνωσης.

    [08] ΑΕΚ: Με Δέλλα στη Σούπερ Λίγκα

    Ο Τραϊανός Δέλλας θα είναι ο προπονητής της ΑΕΚ και στη Σούπερ Λίγκα. Η συμφωνία προέκυψε μετά από συνάντηση που είχε ο 39χρονος τεχνικός με τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι συνάντηση του Δέλλα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, όπου συζητήθηκαν γενικότερα θέματα οργάνωσης, ενώ έγινε και ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει. Αίφνης, μετέβη στο προπονητικό κέντρο της ομάδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς η τελική απόφαση θα ήταν δική του. Παρουσία του Μπάγεβιτς, η συνάντηση Μελισσανίδη-Δέλλα διήρκεσε κάτι παραπάνω από δύο ώρες και από τα Σπάτα βγήκε... λευκός καπνός. Έτσι, ο Δέλλας γίνεται ο πρώτος προπονητής που θα βρίσκεται στον πάγκο της ίδιας ομάδας από τη Γ΄ εθνική μέχρι και τη Σούπερ Λίγκα σε τρεις διαδοχικές σεζόν.

    [09] Υποχρεωτική προσγείωση στη Δανία για το αεροπλάνο που μετέφερε την Εθνική

    Απρόοπτο γεγονός με την πτήση της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, καθώς το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα Νησιά Φερόε για τον αγώνα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016, προσγειώθηκε υποχρεωτικά στη Δανία και στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, εξαιτίας της πολύ περιορισμένης ορατότητας που επικρατούσε στο αεροδρόμιο προορισμού.

    Η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη για τους διεθνείς, καθώς η πτήση τσάρτερ που θα τους μετέφερε στη βόρεια αυτή γωνιά της Ευρώπης απογειώθηκε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" λίγο μετά τις 15:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Το αεροσκάφος έφτασε πάνω από το αεροδρόμιο του Βάγκαρ, όπου όμως όπως προαναφέρθηκε η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 June 2015 - 20:32:20 UTC