Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον νέο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή και θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική
  • [03] Ξεκινά στην Επιτροπή η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου
  • [04] Η μη καταβολή πληρωμής προς το ΔΝΤ από την Ελλάδα δεν συνιστά αθέτηση πληρωμών για την S&P
  • [05] Π. Λιαργκόβας: Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση
  • [06] Ιταλία: Γυναίκα ελληνικής καταγωγής έχασε τη ζωή της κατά τη διαδικασία εξωσωματικής
  • [07] Οι ΗΠΑ καλούν την Κίνα να σταματήσει να χτίζει νησιά
  • [08] Ο βασιλιάς της Ισπανίας αφαιρεί τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του
  • [09] UNICEF: 20 εκατ. άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη
  • [10] Δωρεάν λαϊκή αγορά για έξι δήμους της Ανατολικής Αττικής
  • [11] Ράμπες προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία σε παραλίες της Αττικής
  • [12] Στη δημοσιότητα φωτογραφίες των ληστών της Αγχιάλου
  • [13] Η συμφωνία είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον νέο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

    "Να ξαναβρεί η ΔΗΜΑΡ τον δρόμο της, γιατί μπορεί να συμβάλλει, με βάση την παράδοσή της, στην σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας", ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον νέο Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον οποίο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πέμπτη.

    Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή, δήλωσε ότι "αυτός είναι ο στόχος, να μπορέσουμε να συμβάλουμε από την μεριά μας στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - όπως πολύ σωστά είπατε - και της Ευρωζώνης, με στόχο να προχωρήσουμε μπροστά και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα".

    Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι "χρειάζεται εθνική συνεννόηση για όλα αυτά τα ζητήματα".

    [02] Αλ. Τσίπρας: Λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή και θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική

    Όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, αυτή θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία, η οποία δεν θα είναι απλά συμφωνία αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δώσει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του, το βράδυ της Πέμπτης, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Απαντώντας στην ερώτηση ποιά είναι η εικόνα από την διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως την εικόνα τη δίνουμε μέρα με την ημέρα ανοιχτά, δεν κρύβουμε τα χαρτιά μας. Αγωνιζόμαστε, διαπραγματευόμενοι, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    [03] Ξεκινά στην Επιτροπή η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου

    Αρχίζει στις 12 το μεσημέρι, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου.

    Σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής το νομοσχέδιο θα πρέπει να συζητηθεί σε μία μόνο συνεδρίαση στην ολομέλεια και η συζήτηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 10 ώρες.

    Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι τη Δευτέρα .

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    [00]

    [04] Η μη καταβολή πληρωμής προς το ΔΝΤ από την Ελλάδα δεν συνιστά αθέτηση πληρωμών για την S&P

    Η μη καταβολή μιας πληρωμής προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ή άλλο επίσημο πιστωτή από την πλευρά της Ελλάδας δεν συνιστά αθέτηση πληρωμών για την Standard & Poor's, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο Μόριτς Κρέμερ, επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων του διεθνούς οίκου.

    Ο Κρέμερ πρόσθεσε πως, καθώς η ταμειακή κατάσταση της Ελλάδας να επιδεινώνεται, ίσως είναι θέμα χρόνου η χώρα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει τους ομολογιούχους ή τις τράπεζες.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η "πραγματική προθεσμία" θα είναι τον Ιούλιο, όταν η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει κάποια από τα ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). "Εάν χάσουν αυτή την πληρωμή, εκτιμώ πως θα ήταν αδύνατο για την ΕΚΤ να συνεχίσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα" είπε.

    Χθες, η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας μετά την μη καταβολή της πληρωμής προς το ΔΝΤ, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης δείχνει πως η τελευταία θέτει ως προτεραιότητα τις συντάξεις και άλλες εσωτερικές οικονομικές ανάγκες έναντι των προγραμματισμένων υποχρεώσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Ο Κρέμερ είπε ότι το δανειακό βάρος μπορεί να είναι υπέρογκο για την χώρα χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη.

    [05] Π. Λιαργκόβας: Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση

    Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση, γιατί σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλη υπερφορολόγηση των πολιτών, υπάρχει πολύ μεγάλο βάρος στην έμμεση φορολογία ΦΠΑ και ο Ελληνας πληρώνει πολύ σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθηγητής κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας.

    Σε ερώτηση αν όντος υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα, ή έλλειψη πολιτικής βούλησης να συλληφθεί η τεράστια φοροδιαφυγή και οι, αφορολόγητες τις περισσότερες φορές, καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και σε φορολογικούς παραδείσους, απάντησε ότι πραγματικά υπάρχει θέμα με την κατανομή των βαρών και δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα μπορούσαν οι περίφημες λίστες. Αν γινόταν κάτι - προσθέτει - σίγουρα θα υπήρχε η δυνατότητα να ελαφρυνθεί το βάρος για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και μικρομεσαία στρώματα.

    Για το τι μέλλει γίνεσθε στο προσεχές μέλλον, ο κ. Λιαρκόβας επισήμανε, ότι τρεις είναι οι ορατές λύσεις. Πρώτο: Η Ελλάδα να μπορέσει να βγει στις αγορές και να δανειστεί τα κεφάλαια που χρειάζεται, αν και υπό τις σημερινές συνθήκες, αυτό δεν φαντάζει ρεαλιστικό. Δεύτερο: η χώρα να καταφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), δεδομένου ότι, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το 2017 χρειάζεται 30 - 40 δισ. ευρώ. Προσθέτει όμως ότι ο νέος αυτός δανεισμός θα συνοδευτεί και με νέο μνημόνιο, γι΄ αυτό και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ανέφερε, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μνημόνιο ως το 2018. Τρίτο: η αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς εκτιμά, ότι στη περίπτωση αυτή θα εξοικονομηθούν κάποιοι πόροι, οι οποίοι θα δώσουν μια ανάσα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

    [06] Ιταλία: Γυναίκα ελληνικής καταγωγής έχασε τη ζωή της κατά τη διαδικασία εξωσωματικής

    Μια 38χρονη γυναίκα ελληνικής καταγωγής, η Αριάννα Ακριβούλη, έχασε τη ζωή της κοντά στο Μπάρι, κατά την διάρκεια διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης.

    Η γυναίκα, η οποία ήταν μόνιμος κάτοικος Ιταλίας, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να έχασε την ζωή της κατά την διάρκεια διαδικασίας απορρόφησης του ωοθυλακικού υγρού.

    Η εισαγγελία του Μπάρι ξεκίνησε έρευνα και δυο γιατροί του νοσοκομείου του Κονβερσάνο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η γυναίκα, έλαβαν κλήση σε απολογία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

    Παράλληλα, έρευνα ξεκίνησε και το υπουργείο Υγείας. Η αρμόδια υπουργός, Μπεατρίτσε Λορεντσίν, απέστειλε στο Κονβερσάνο της Απουλίας ομάδα ειδικών για να εξακριβώσουν τα αίτια του θανάτου της γυναίκας. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται εντός 48 ωρών.

    Οι δυο γιατροί, μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξαν ότι ο θάνατος προήλθε από επιπλοκές που ήταν αδύνατον να προβλεφθούν. Παραδέχθηκαν όμως ότι δεν είναι σε θέση να αναφέρουν την ακριβή αιτία των επιπλοκών αυτών. Οι εισαγγελικές αρχές του Μπάρι αναμένουν περαιτέρω στοιχεία από την νεκροψία της άτυχης γυναίκας.

    Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία του Έλληνα 83χρονου πατέρα της Αριάννας Ακριβούλη στους καραμπινιέρους.

    [07] Οι ΗΠΑ καλούν την Κίνα να σταματήσει να χτίζει νησιά

    Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ συναντήθηκε με ανώτατο στρατηγό της Κίνας χθες και επανέλαβε την έκκληση των ΗΠΑ για τον τερματισμό της δημιουργίας τεχνητών νησιών από την Κίνα στη Νότια Θάλασσα της Κίνας, ενώ υπογράμμισε ότι το Πεντάγωνο παρέμενε δεσμευμένο στην επέκταση των στρατιωτικών του επαφών με την Κίνα.

    Στη συνάντηση με τον στρατηγό Φαν Τσανλόνγκ, υποδιευθυντή της ισχυρής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, ο Κάρτερ δεσμεύτηκε για μια "συνεχή και ουσιαστική στρατιωτική σχέση με την Κίνα" και μίλησε για συνεργασία στους τομείς της ανθρωπιστικής βοήθειας, την αντιμετώπιση καταστροφών, την παρουσία ειρηνευτικών δυνάμεων, την καταπολέμηση της πειρατείας και τη "δημιουργική αντιμετώπιση των διαφορών", είπε το Πεντάγωνο.

    Ο Κάρτερ ζήτησε από την Κίνα να σταματήσει τις επιχωματώσεις και τη στρατιωτικοποίηση των αμφισβητούμενων περιοχών της θάλασσας, και να επιδιώξει μια ειρηνική λύση σε συμφωνία με διεθνείς κανονισμούς. Επιβεβαίωσε επίσης τη δέσμευσή του μέχρι τον Σεπτέμβριο οι δύο χώρες να έχουν συμφωνήσει σ' ένα μνημόνιο κατανόησης που να στοχεύει στην μείωση των πιθανοτήτων να γίνουν ατυχήματα όταν τα αεροπλάνα των δύο κρατών πετούν στον ίδιο χώρο.

    [08] Ο βασιλιάς της Ισπανίας αφαιρεί τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του

    Ο βασιλιάς Φελίπε ο 6ος της Ισπανίας αποφάσισε να ανακαλέσει τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του Κριστίνα, η οποία κατηγορείται για φορολογικά εγκλήματα στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της, ανακοίνωσε χθες το παλάτι.

    "Η επίσημη εφημερίδα του κράτους θα εκδόσει αύριο [Παρασκευή] την βασιλική απόφαση σύμφωνα με την οποία η Αυτού Μεγαλειότης ανακαλεί τη χρήση του τίτλου Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από την Αυτού Μεγαλειότητα, την Ινφάντα Κριστίνα" σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που παλατιού.

    Η 49χρονη πριγκίπισσα κατηγορείται επίσημα για φορολογικές παραβάσεις σε σχέση με προσωπικές υποθέσεις του άντρα της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, 47. Η δικαστική διαδικασία δεν έχει λήξει ακόμα. Ο τίτλος της δούκισσας της είχε απονεμηθεί το 1997 από τον πατέρα της Χουάν Κάρλος ενώ ήταν ακόμα βασιλιάς. Η Κριστίνα ντε Μπορμπόν είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου.

    [09] UNICEF: 20 εκατ. άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη

    Το 80% του πληθυσμού της Υεμένης, ή περισσότερο από 20 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται στην ανάγκη κάποιας μορφής ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς οι αεροπορικές επιθέσεις υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και ο εμφύλιος πόλεμος καταστρέφουν τη φτωχή χώρα, ανέφερε χθες ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

    Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά περίπου 5 εκατ. ανθρώπους σε σχέση με την τελευταία έκθεση του οργανισμού την περασμένη εβδομάδα.

    Για περισσότερες από 11 εβδομάδες η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει τους αντάρτες Χούτι, την μαχητική ομάδα που κυριαρχεί στην Υεμένη, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τον εξόριστο πρόεδρο της χώρας στην εξουσία και να υποστηρίξει ντόπιους μαχητές να αντισταθούν στην προέλαση των Χούτι σε πεδία μαχών σε όλη την χώρα.

    [10] Δωρεάν λαϊκή αγορά για έξι δήμους της Ανατολικής Αττικής

    Δωρεάν κοινωνική λαϊκή αγορά σε έξι δήμους για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών την Κυριακή, 10.30π.μ. - 12.30μ.μ. στο Κορωπί (Πλατεία Αγάλματος).

    Οι δικαιούχοι θα πρέπει, προσερχόμενοι στον χώρο της λαϊκής αγοράς, να επιδεικνύουν κάποιο έγγραφο (κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου, ανεργίας κ.λ.π.) που να αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση

    [11] Ράμπες προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία σε παραλίες της Αττικής

    Δύο ηλεκτροκίνητες ράμπες κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (SEATRAC), τοποθέτησε η Περιφέρεια Αττικής μετά από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνας Θανοπούλου και του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη, σε παραλίες με ασφαλές βάθος όπως οι Αλυκές Αναβύσσου και η Γαλάζια Ακτή Λαγονησίου.

    Το σύστημα SEATRAC είναι πρωτοποριακό, έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών, και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και Αμερική. Βασικά αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

    [12] Στη δημοσιότητα φωτογραφίες των ληστών της Αγχιάλου

    Ολόκληρο άλμπουμ φωτογραφιών από ένοπλες ληστείες, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και στοιχεία των μελών της ομάδας ληστών που εξαρθρώθηκε απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αγχίαλο Βόλου, έδωσε και επισήμως πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, ζητώντας την συνεργασία των πολιτών, για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους.

    Πρόκειται για τους δύο που συνελήφθησαν στην μεζονέτα που είχαν νοικιάσει στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς Αγχιάλου, όπου αυτοκτόνησε ο συνεργός τους Σπύρος Δραβίλας, 34 ετών και έναν ακόμα από τους δράστες της ένοπλης ληστείας, πέρσι τον Αύγουστο στο Δίστομο, ο οποίος φέρεται ότι είχε ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες της συμμορίας, αλλά δεν βρέθηκε στο σπίτι και συνεχίζει να καταζητείται.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συλληφθέντες είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου του Αθανασίου και της Βενετίας, 44 ετών και ο επικηρυγμένος με 600.000 ευρώ, ως μέλος της περιβόητης συμμορίας των ληστών με τα μαύρα, που έδρασε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, Γρηγόρης Τσιρώνης του Γεωργίου και της Σταματίνας, 37 ετών.

    Ο τρίτος που καταζητείται είναι ο Γιώργος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, η φωτογραφία του οποίου είναι από αστυνομική ταυτότητα που είχε εκδοθεί στο όνομα του, το 2007.

    [13] Η συμφωνία είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση

    Μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της παραμένει δυνατή και εξαρτάται από την πολιτική βούληση, υποστήριξε την Πέμπτη από τη Μαδρίτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    "Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο" είπε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος. "Είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος και μια συμφωνία είναι δυνατή. Αυτό που πραγματικά απαιτείται είναι πολιτική βούληση", συνέχισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 June 2015 - 4:32:23 UTC