Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορωνάκης: Η συμφωνία που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός θα περνάει από την ΚΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Λύση που θα μας βγάζει από την κρίση και θα αντιμετωπίζει ανάπτυξη και χρέος, δηλώνει ο Ν. Χουντής
  • [03] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Οι συνομιλίες με τους πιστωτές θα ξεκινήσουν και πάλι
  • [04] Ο 1ος αριστερός δήμαρχος σε μεγάλο δήμο των βορείων προαστίων, μιλάει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [05] Kατάληψη στο υπ. Εργασίας από απολυμένους συμβασιούχους
  • [06] Από σήμερα το επίδομα ενοικίου στέγασης
  • [07] Αντίδραση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για τη βεβήλωση αναθηματικής πλάκας στην Αθήνα
  • [08] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό ¶μυνας της Αιγύπτου
  • [09] Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τα περί άφιξης του Brussels Group
  • [10] Σχέδιο ενδυνάμωσης της ευρωζώνης μελετούν Βρυξέλλες και ΕΚΤ σύμφωνα με την «Le Monde»
  • [11] Ντ. Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες, απολύτως φερέγγυες και διαθέτουν ρευστότητα

  • [01] Κορωνάκης: Η συμφωνία που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός θα περνάει από την ΚΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ

    Βέβαιος ότι η όποια συμφωνία υπογράψει ο πρωθυπουργός θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

    "Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός τη συμφωνία που υπογράψει θα είναι μία συμφωνία εντός των ορίων του κόμματος, που θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα. Αυτή η συμφωνία δεν θα είναι μνημόνιο" ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

    Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ, ότι η ομάδα του αποχώρησε από τις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για "σημαντικές διαφορές" στη διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά, ο κ. Κορωνάκης υποστήριξε: "Αυτό που πραγματικά συμβαίνει δεν είναι ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις. Το ΔΝΤ είπε ότι "παραμένω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων". Αυτό που είπε, όμως, είναι ότι οι τεχνικές διαπραγματεύσεις, αυτή την περίοδο, έχουν σταματήσει γιατί εξελίσσεται η πολιτική διαπραγμάτευση και "όταν χρειαστεί θα επανέλθω"".

    [02] Λύση που θα μας βγάζει από την κρίση και θα αντιμετωπίζει ανάπτυξη και χρέος, δηλώνει ο Ν. Χουντής

    "Η διαπραγματευτική προσπάθεια που γίνεται -με δυσκολίες, καθυστερήσεις, τρικλοποδιές- έχει στόχο η συμφωνία που θα προκύψει να είναι μια συμφωνία - λύση, που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης και να επανεκκινήσει την οικονομία" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωετρικών Ν Χουντής.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Αθήνα 984" ανέφερε: "Αν κάνουμε μία συμφωνία που αναπαράγει μνημόνια, ύφεση, λιτότητα, ανεργία, δεν κάναμε τίποτα... Επομένως, θέλουμε ένα πρόγραμμα που θα μας βγάζει από την κρίση και θα αντιμετωπίζει την ανάπτυξη και το χρέος. Στοιχεία αυτού του προγράμματος πρέπει να έχει η συμφωνία κατά την άποψη της κυβέρνησης. Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε μία συμφωνία που θα αναπαράγει μνημονιακή λογική και που δεν θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Με τέτοια χαρακτηριστικά θα περάσει στη Βουλή και θα περάσει και στον λαό και θα τη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις".

    [03] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Οι συνομιλίες με τους πιστωτές θα ξεκινήσουν και πάλι

    Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της θα ξεκινήσουν και πάλι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι τώρα εναπόκειται στην Ελλάδα να κάνει την επόμενη κίνηση.

    "Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό" δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Culture. "Εξέτασα το θέμα αυτό χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίο πέρασα δύο ώρες, έχοντας συναντηθεί μαζί του τόσες πολλές φορές προηγουμένως", δήλωσε.

    "Έθεσα ένα αριθμό παρατηρήσεων και προτάσεων τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το βράδυ της Πέμπτης" είπε. Ερωτηθείς κατά πόσο είναι δυνατή μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες, είπε: "Μια συμφωνία είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες", προσθέτοντας ότι "Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο".

    [04] Ο 1ος αριστερός δήμαρχος σε μεγάλο δήμο των βορείων προαστίων, μιλάει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Πρώτος αριστερός δήμαρχος σε μεγάλο δήμο των βορείων προαστίων, στο αστικό Χαλάνδρι -κάτι που μέχρι πρόσφατα θα φάνταζε σχήμα οξύμωρο- ο Σίμος Ρούσσος δεν επιδιώκει τη δημοσιότητα. Ομως, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ανάληψης των καθηκόντων του έχει βρεθεί συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, οι αιτίες που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν ευχάριστες ούτε για τον ίδιο, ούτε για την πόλη του: Πρόσφατα το γραφικό θεατράκι στη ρεματιά Χαλανδρίου και σημαντική έκταση πρασίνου έγιναν στάχτη από μεγάλη φωτιά εμπρηστών. Ο ίδιος διώκεται για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της άρνησής του να δώσει στοιχεία για τη μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων του δήμου σε αορίστου χρόνου, παρότι έχει καταργηθεί η σχετική ρύθμιση και έχει ψηφιστεί καινούριο νομοθετικό πλαίσιο. Αντιδράσεις από ορισμένους προκαλεί η πρωτοβουλία του κατά τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να ακουστεί, μεταξύ άλλων, και ο ύμνος του ΕΑΜ. Βρίσκεται αντιμέτωπος με τις εντάσεις που προκαλούνται από την επιχειρούμενη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των ΡΟΜΑ πίσω από το Νομισματοκοπείο.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε στο γραφείο του κ. Ρούσσου, στο δημαρχείο, για μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη.

    [05] Kατάληψη στο υπ. Εργασίας από απολυμένους συμβασιούχους

    Περίπου 70 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟAEE εισέβαλαν το πρωί στο υπουργείο Εργασίας και έφτασαν μέχρι τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη με στόχο να τον συναντήσουν.Ο κ.Στρατούλης δεν βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα,ενώ οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ παραμένουν στο υπουργείο έχοντας καταλάβει μέρος του 7ου ορόφου.

    Οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ βρίσκονται ήδη για πέμπτη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις οι οποίες ξεκίνησαν με την κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης του ΟΑΕΕ με πάγιο αίτημά τους την επαναπρόσληψή τους,σύμφωνα και με δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν. Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο υπουργείο Εργασίας μέχρι να καταφέρουν να συναντήσουν τελικά τον υπουργό και να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

    [06] Από σήμερα το επίδομα ενοικίου στέγασης

    Από σήμερα ξεκινάει να δίνεται το μηνιαίο επίδομα κάλυψης ενοικίου στέγασης, που σε πρώτη φάση αφορά 1073 άτομα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης και το κονδύλι που διατίθεται είναι ύψους 9,4 εκατ. ευρώ. Τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

    Αυτό τόνισε, την Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη. Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους.

    [07] Αντίδραση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για τη βεβήλωση αναθηματικής πλάκας στην Αθήνα

    Την απογοήτευση και την αγανάκτησή της για το βανδαλισμό της αναθηματικής πλάκας για τα 13,000 Ελληνόπουλα Εβραϊκού θρησκεύματος που εξοντώθηκαν στο ¶ουσβιτς-Μπίρκεναου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

    Η πλάκα, βρίσκεται στην Πλατεία Πάφου, στην Αθήνα και βεβηλώθηκε χθες τα ξημερώματα, με την αναγραφή ναζιστικών συμβόλων.

    "Αυτή η πράξη βανδαλισμού, προσβάλλει τη μνήμη του 1.500.000 και πλέον αθώων παιδιών που εξοντώθηκαν στους θαλάμους αερίων και κάηκαν στα κρεματόρια, ή απεβίωσαν ως αποτέλεσμα των απάνθρωπων ιατρικών πειραμάτων και λοιπών μεθόδων βασανιστηρίων που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    [08] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό ¶μυνας της Αιγύπτου

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Αμύνης της Αιγύπτου, στρατηγό Σέντκι Σόμπχι Σαγίντ Αχμέντ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. Τον υπουργό ¶μυνας της Αιγύπτου συνόδευε ο Έλληνας ομόλογός του Πάνος Καμμένος.

    Νωρίτερα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον στρατηγό Σέντκι Σόμπχι Σαγίντ Αχμέντ.

    Κατά τη συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση σε Ελλάδα και Αίγυπτο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, την ανατολική Μεσόγειο και την Λιβύη.

    Ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της Αιγύπτου ευχήθηκε στον υπουργός ¶μυνας της Αιγύπτου να επιτύχουν οι προσπάθειες για την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στη χώρα του.

    [09] Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τα περί άφιξης του Brussels Group

    Προϊόν επιστημονικής φαντασίας, χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τις πληροφορίες την είδηση περί άφιξης του Brussels Group στην Αθήνα.

    Νωρίτερα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε μεταδόσει ότι αναμένεται σήμερα στην Αθήνα Brussels Group για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

    [10] Σχέδιο ενδυνάμωσης της ευρωζώνης μελετούν Βρυξέλλες και ΕΚΤ σύμφωνα με την «Le Monde»

    Σχέδιο για την "εκ θεμελίων ενίσχυση" της ευρωζώνης, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναθεώρηση των Συνθηκών μελετούν οι 4 επικεφαλής : ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ, ο Ντόναλντ Τουσκ του Συμβουλίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ του Eurogroup.

    Την πληροφορία δίνει στην πρωινή ηλεκτρονική της έκδοση η "Le Monde", υποστηρίζοντας ότι μπόρεσε να αποκτήσει το σχετικό κείμενο το οποίοι "οι τέσσερις" προτίθενται να παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης και 26ης Ιουνίου.

    Σημειώνεται ότι το σημερινό κείμενο δεν είναι το τελικό και ότι στο ενδιάμεσο, είναι πιθανόν να γίνουν αλλαγές.

    [11] Ντ. Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες, απολύτως φερέγγυες και διαθέτουν ρευστότητα

    "Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες και διαθέτουν ρευστότητα" διαβεβαιώνει η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί, σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    "Δεν έχω καμία αμφιβολία. Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες και διαθέτουν ρευστότητα. Τα ελληνικά εποπτικά όργανα έχουν κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής. Υπήρξαν βέβαια δύσκολες φάσεις γι αυτά τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένες για δύσκολους καιρούς όσο σήμερα".

    Ερωτηθείσα αν θεωρεί πρόβλημα το γεγονός ότι οι απαιτήσεις του δημοσίου προς τις ελληνικές τράπεζες ξεπερνούν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου τους, η κ Νουί σημειώνει ότι "αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό θέμα, αλλά ένα γενικό θέμα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 June 2015 - 10:32:22 UTC