Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες
  • [02] Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Νίκος Δένδιας για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε μια συμφωνία για παραμονή της χώρας στο ευρώ
  • [04] Ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Καστοριά
  • [05] Βράβευση Αιμοδοτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο
  • [06] Πρυτάνεις: Τα πανεπιστήμια δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το 2015
  • [07] Νεκρή μια γυναίκα και τέσσερις τραυματίες σε δυστύχημα με σκάφος στο Τρίκερι Μαγνησίας
  • [08] Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη Μυτιλήνη
  • [09] Κομισιόν: Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παραμένει σε επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες

    Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν τον 5ο πρόεδρο του κόμματος, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από την ηγεσία,ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

    Η ψηφοφορία γίνεται από τη βάση με ανοιχτό μητρώο, που σημαίνει ότι, πέρα από τα ήδη εγγεγραμμένα στους καταλόγους μέλη, μπορούν να ψηφίσουν και όσοι προσέλθουν σήμερα και θελήσουν να εγγραφούν.

    Τη θέση του προέδρου διεκδικούν η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

    Οι κάλπες έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Δήμο, στα ίδια σημεία που είχαν στηθεί και για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 10ο συνέδριο. Άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7μ.μ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στους τρεις υποψήφιους προέδρους και για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και του νέου προέδρου του επισήμανε: "Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καλείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένο αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, που προτείνει εναλλακτική λύση εξουσίας και καλύπτει όλο το εύρος, όχι μόνο της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς, αλλά του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη πραγματικά από προοπτική συγκεκριμένη και χειροπιαστή".

    Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος στη Μεταμόρφωση και αμέσως μετά δήλωσε ότι "η σημερινή ημέρα θα είναι αφετηρία για την ανασυγκρότηση του κόμματος". Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί "θα είμαι πανταχού παρών σε όλη την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της παράταξης".

    "Τώρα είναι η ώρα της βάσης. Σήμερα είναι ημέρα συμμετοχής και απόφασης", δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μόλις ψήφισε στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όπου είναι υποψήφια. Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε όσους πηγαίνουν να ψηφίσουν λέγοντας: "Ξέρω ότι παραμερίζουν πικρίες. Κρατάνε ζωντανή την ελπίδα ότι η παράταξη θα ξανασταθεί στο ύψος των προσδοκιών μας.

    "Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας" υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών θα μεταδοθούν το βράδυ διαδικτυακά από τον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε ότι στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων είχαν πάρει μέρος 35.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Νίκος Δένδιας για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

    Κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα "Πελοπόννησος", με θέμα "Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα".

    Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, "οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε μια κρίσιμη καμπή, διότι η κυβέρνηση, εδώ και μήνες, δεν κάνει το καθήκον της, να κλείσει δηλαδή μια έντιμη συμφωνία, ώστε η οικονομία και η κοινωνία να μπορέσουν να πάνε μπροστά".

    Επίσης, ο πρώην υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι "αυτή την έσχατη στιγμή, η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη διαπραγμάτευση σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι επαχθής, αλλά θα είναι μια συμφωνία.

    Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη στον Ελληνικό λαό", τόνισε ο κ. Δένδιας.

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε μια συμφωνία για παραμονή της χώρας στο ευρώ

    "Πρέπει να τελειώσουμε με τη διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να φερθεί ως πρωθυπουργός και όχι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι το 52% του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θέλει ρήξη. Αυτοί όμως δεν είναι η Ελλάδα. Είναι το κομματικό τους ακροατήριο. Οι υπόλοιποι Έλληνες δε θέλουν ρήξη", τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Παράλληλα κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αποφασίσει με βάση την εθνική εντολή, η οποία είναι σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά μέσα στην Ευρώπη.

    "Δεν πιστεύω ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει πρόθεση να ρίξει τη χώρα στα βράχια, καμιά φορά όμως η καταστροφή έρχεται από λάθος" ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι "Πρέπει ο πρωθυπουργός να κάνει κάτι για να μην έρθει η καταστροφή, δεν φτάνει όμως μόνο να το θέλει. Ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε πως με τη συμφωνία που θα έρθει με την υπογραφή του πρωθυπουργού και των εταίρων, θα συμφωνήσουμε. Στηρίζουμε τη συμφωνία διότι αυτό που προέχει είναι να σωθεί ο ασθενής. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε τα υπόλοιπα".

    [04] Ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Καστοριά

    Στην Καστοριά θα μιλήσει στις 8 απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στην περιφερειακή προσυνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του κόμματος.

    Οι εργασίες της προσυνδιάσκεψης θα αρχίσουν στις 6.30 το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Limneon".

    [05] Βράβευση Αιμοδοτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο

    Τους Έλληνες Αιμοδότες, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και στελέχη του Ιατρικού και Παραϊατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιμοδοσίας Νοσοκομείων, που έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίμα, τίμησε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Στην εκδήλωση που έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης παρέστησαν ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες πρωτοστατούν στην μεταστροφή των αιμοδοτών φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος σε Τακτικούς Μη Αμειβόμενους Εθελοντές Αιμοδότες και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης εθελοντικά προσφερόμενου αίματος.

    Μεταξύ αυτών οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στα Νοσοκομεία, Παίδων "Αγια Σοφία, και "Αγλαϊα Κυριακού", Αμφισσας, Γρεβενών, Κορίνθου, "Ελπίς", "Αμαλία Φλέμιγκ", "Αγιος Παύλος" στη Θεσσαλονίκη, "Χατζηκώστα", στα Ιωάννινα, και η υπηρεσία Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο του Ρίο.

    [06] Πρυτάνεις: Τα πανεπιστήμια δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το 2015

    Η οικονομική κατάσταση των πανεπιστημίων, αλλά και οι αλλαγές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ιδρυμάτων που θα επιφέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής, έκτακτης συνόδου των Πρυτάνεων.

    Η σύνοδος, με ομόφωνο ψήφισμά της, επισημαίνει ότι η οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια βρίσκεται σε τραγικό σημείο, καθώς, έως σήμερα, "δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το έτος 2015".

    Σχετικά με τις νομοθετικές αλλαγές, η σύνοδος επιφυλάσσεται να προβεί στη διατύπωση των τελικών της θέσεων, όταν το νομοσχέδιο αναρτηθεί προς διαβούλευση. Σημειώνεται ότι τα δύο παραπάνω ζητήματα θα αποτελέσουν τα κυρίαρχα θέματα της τακτικής συνόδου των πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Ιουνίου.

    [07] Νεκρή μια γυναίκα και τέσσερις τραυματίες σε δυστύχημα με σκάφος στο Τρίκερι Μαγνησίας

    Μια γυναίκα έχασε την ζωή της και άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα κοντά στο Τρίκερι της Μαγνησίας σε ναυτικό δυστύχημα. Η νυχτερινή βόλτα που ξεκίνησε για μια παρέα Βολιωτών, κατέληξε σε τραγωδία όταν με το σκάφος τους ξεκίνησαν γύρω στις 3 την νύχτα να επιστρέψουν στον Βόλο από το νησί του Τρίκερι. Το σκάφος όμως στην περιοχή Αλογόπορος για άγνωστους λόγους, πλησίασε στη στεριά και προσέκρουσε σε βράχια, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

    Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και η 52χρονη η οποία κυριολεκτικά εκτοξεύθηκε και χτύπησε με το κεφάλι της στα βράχια. Άλλο σκάφος που ακολουθούσε και σύμφωνα με πληροφορίες επέβαιναν σ' αυτό φίλοι της παρέας, ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Βόλου και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε νεκρή στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ τα άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στην Χειρουργική Κλινική.

    Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έχει αναλάβει την διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος.

    [08] Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη Μυτιλήνη

    Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ αποτελούμενο από τους κ.κ Κ. Καραγκούνη, Γ. Πλακιωτάκη, Χ. Αθανασίου και Γ. Κουμουτσάκο μετέβη το πρωί στη Μυτιλήνη.

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε την κατάσταση στο νησί δραματική εν μέσω της τουριστικής περιόδου. "Έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Χθες, όλως τυχαίως μετέφεραν άρον άρον 2000 παράτυπους μετανάστες από τη Μυτιλήνη στο κέντρο της Αθήνας, προφανώς για να συνεχίσουν εκεί να λιάζονται", δήλωσε ο κ. Καραγκούνης εξηγώντας ότι έτσι το πρόβλημα μεταφέρθηκε στους Αθηναίους.

    "Το πρόβλημα όμως δεν κρύβεται", πρόσθεσε και ανέφερε ότι "αυτό δεν συνέβαινε επί κυβέρνησης Σαμαρά αλλά συμβαίνει τώρα γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει στείλει μήνυμα πρόσκλησης στους απανταχού λαθρομετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα και μάλιστα, όπως είπε, με ειδικά προνόμια.

    Αυτή η πολιτική έχει εξοργίσει εδώ τους νησιώτες, αλλά εξοργίζει και τους Έλληνες πολίτες", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    [09] Κομισιόν: Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παραμένει σε επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παραμένει σε επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εξεύρεση μιας "αμοιβαία αποδεκτής λύσης εντός των προθεσμιών", όμως ο χρόνος εξαντλείται, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Ο ίδιος υπενθύμισε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να δεχθεί αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, εφόσον έχουν ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το κυριακάτικο φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, εντάσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Επιτροπή. Το ΔΝΤ φέρεται ότι "τορπίλισε" μια συμβιβαστική συμφωνία που υποβλήθηκε από τον Γιούνκερ και προέβλεπε μια αναβολή των περικοπών στις συντάξεις με αντάλλαγμα ισοδύναμες προσπάθειες επί του στρατιωτικού προϋπολογισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 June 2015 - 12:32:23 UTC