Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λιου για τις διαπραγματεύσεις
  • [02] ΕΚΤ: Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη
  • [03] Β. Πούτιν: Η Ρωσία θα στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς τις χώρες που θα την απειλήσουν
  • [04] Todos somos Grecia! - Είμαστε όλοι Ελλάδα
  • [05] «Ένα grexit θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την αυστριακή οικονομία»
  • [06] Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκιδική
  • [07] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Β. Φάιμαν την Τετάρτη
  • [08] Γ. Σακελλαρίδης: Θετικό που ο Ζ.Κ. Γιούνκερ διαφοροποιείται
  • [09] Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη - Α. Γκουρία αύριο στο Παρίσι

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λιου για τις διαπραγματεύσεις

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε απόψε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την συνομιλία "εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές".

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επανέλαβε ότι το υπουργείο του εξακολουθεί να βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές σε σχέση με την εξελισσόμενη κατάσταση στην Ελλάδα.

    Ο Λιου υπογράμμισε ότι είναι επείγουσα ανάγκη για την Ελλάδα να προβεί σε μια σοβαρή κίνηση για να βρεθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές της και ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα είχε άμεσες επιπτώσεις για την Ελλάδα και ευρείες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

    Β 

    Β 

    [02] ΕΚΤ: Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη

    Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη και η αποχώρηση από το ενιαίο νόμισμα δεν προβλέπεται βάσει της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επανέλαβε σήμερα ο Ιβ Μερς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

    "Θεωρούμε τη συμμετοχή στην ευρωζώνη αμετάκλητη και αυτό ισχύει βάσει της παραδοχής ότι οι κανονισμοί και η συνθήκη (σ.σ. της ΕΕ) έχουν γραφτεί", σημείωσε ο Μερς σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ο Ιβ Μερς έδωσε αυτή την απάντηση ερωτηθείς σχετικά με το τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη και το νέο σύστημα T2S της ΕΚΤ, για αξιόγραφα αποτιμημένα σε ευρώ, το οποίο τίθεται σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα.

    Ο Μερς τόνισε ότι δεν θα ήθελε να υπεισέλθει στη σεναριολογία σχετικά με την αποχώρηση οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ και πρόσθεσε πως η ευρωπαϊκή προσέγγιση βασίζεται στη συνεργασία και στην επίτευξη συμφωνίας ακόμη και σε "δύσκολες καταστάσεις".

    Β 

    [03] Β. Πούτιν: Η Ρωσία θα στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς τις χώρες που θα την απειλήσουν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς οποιεσδήποτε χώρες που ενδεχομένως την απειλήσουν και εξέφρασε την ανησυχία του για την ύπαρξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα της χώρας.

    «Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας...προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται» δήλωσε.

    Ο Πούτιν δήλωσε επίσης, έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Φινλανδό Πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο στο Προεδρικό Μέγαρο έξω από την Μόσχα, ότι η καλύτερη εγγύηση της ασφάλειας της Φινλανδίας είναι η ουδετερότητα της.

    Β 

    Β 

    [04] Todos somos Grecia! - Είμαστε όλοι Ελλάδα

    Ένα βίντεο συμπαράστασης στην προσπάθεια της Ελλάδας καιΒ υποστήριξης στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος της Βουλής από τους Ισπανούς. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του βίντεο «από τις πλατείες θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους Έλληνες». Β 

    [05] «Ένα grexit θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την αυστριακή οικονομία»

    Μία χρεοκοπία της Ελλάδας και μία έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη θα είχε για την Αυστρία καταστροφικές συνέπειες, προειδοποίησε σε ημερίδα στη Βιέννη ο επικεφαλής του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Καρλ Άιγκινγκερ, παραπέμποντας στην "πλήρη αποσταθεροποίηση" που θα προκαλούσε κάτι τέτοιο, στην ιδιαίτερα σημαντική για την Αυστρία, περιοχή της Ανατολικής και Νοτιανατολικής Ευρώπης.

    Βέβαια, κατά την άποψη αναλυτών στη Βιέννη, οι άμεσοι κίνδυνοι για τις αυστριακές επιχειρήσεις δεν φαίνονται τόσο μεγάλοι, καθώς το συνολικό ύψος των αυστριακών εξαγωγών στην Ελλάδα το 2014 ανερχόταν μόνον σε 412 εκατομμύρια ευρώ, και η Ελλάδα βρισκόταν μόλις στην 45η θέση στον κατάλογο των χωρών για τις αυστριακές εξαγωγές. Παραταύτα, ο Καρλ Άγκινγκερ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις έμμεσες συνέπειες:

    Το "χάος" που θα προκαλούνταν στην Ελλάδα από μία χρεοκοπία και μία έξοδο από το ευρώ, θα επιδρούσε "τρομακτικά" σε χώρες όπως το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, στις οποίες θα έχανε τη λάμψη της η Ε.Ε., γεγονός που θα ήταν μια ευκαιρία για τη Ρωσία να καλύψει πολιτικά το κενό στα Βαλκάνια - εκτίμησε ο ομιλητής.

    Β 

    [06] Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκιδική

    Μικρή ύφεση παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε από νωρίς το μεσημέρι στην ανατολική Χαλκιδική, κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή της Ουρανούπολης. Η μάχη με τις φλόγες θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα από τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που βρίσκονται στην περιοχή.

    Με τη δύση του ηλίου ολοκλήρωσαν τις ρίψεις τους τα συνολικά έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχείρησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να απογειωθούν εκ νέου, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις τους.

    Η δασική φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κομίτσα και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη, κατακαίγοντας χαμηλή βλάστηση, όπως πουρνάρια και θάμνους, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές και εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι η φωτιά έκαψε 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

    Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας γύρω από τις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται έξω από την Ουρανούπολη. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν τέθηκε ζήτημα εκκένωσης τουριστικών καταλυμάτων.

    Β 

    [07] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Β. Φάιμαν την Τετάρτη

    Με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Δημοκρατίας της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, συναντάται αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 και Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

    Β 

    [08] Γ. Σακελλαρίδης: Θετικό που ο Ζ.Κ. Γιούνκερ διαφοροποιείται

    «Το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ».

    Αυτό σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε δήλωση που έκανε με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και υπογραμμίζει ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιούνκερ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών». Συμπλήρωσε δε πως «είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις».

    Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ακόμα ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών».

    Β 

    [09] Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη - Α. Γκουρία αύριο στο Παρίσι

    Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, 'Ανχελ Γκουρία, θα έχει αύριο το απόγευμα στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στις αγορές προϊόντων, στο χονδρικό εμπόριο, στον κατασκευαστικό κλάδο, στον τραπεζικό τομέα, στα ΚΕΠ επιχειρήσεων (One Stop Shops), στην αγορά εργασίας, στις προμήθειες του Δημοσίου και στους μηχανισμούς καταπολέμησης της διαφθοράς.

    Β 

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 June 2015 - 20:32:12 UTC