Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Αν το σενάριο της υποχώρησης των εταίρων δεν αποδώσει, ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στην ρητορική της ρήξης
  • [02] Γερμανία: Ευπρόσδεκτες οι διμερείς επαφές που μπορούν να συμβάλουν στην διευθέτηση της κρίσης
  • [03] Το κόστος της βίας σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασε τα 14 τρισ. δολάρια το 2014
  • [04] Έκκληση στους πιστωτές και στο ΔΝΤ να επιδείξουν ευελιξία στο ελληνικό θέμα, απηύθυνε ο Τζ. Πιτέλα
  • [05] «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας!» - Συγκεντρώσεις στις 7:30 στο Σύνταγμα και σε όλη τη χώρα
  • [06] Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα μέσα στο καλοκαίρι
  • [07] Η έκθεση για τα "Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης" στο Μουσείο Ακρόπολης
  • [08] Σε δύο εβδομάδες η ΚΥΑ για τη μετατροπή του κτήματος Τατοΐου σε πάρκο αναψυχής
  • [09] Το Βερολίνο κατηγορεί τον Πούτιν ότι επιδεικνύει ψυχροπολεμικά αντανακλαστικά
  • [10] Η καθιστική ζωή κοστίζει 500.000 ζωές και περισσότερα από 80 δισ. ευρώ ετησίως στην Ευρωπαϊκή οικονομία

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Αν το σενάριο της υποχώρησης των εταίρων δεν αποδώσει, ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στην ρητορική της ρήξης

    Την εκτίμηση ότι ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης ελπίζει στην υποχώρηση των εταίρων, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πακέτο που να μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό από την ελληνική πλευρά με κρίσιμο στοιχείο παρέμβαση για ρύθμιση του χρέους διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την ενημέρωση για τη συνάντησή της με τον κ. Τσίπρα, που έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Φώφη Γεννηματά.

    Ο κ. Βενιζέλος,τόνισε ότι ένας από τους πολλούς «αντιμνημονιακούς» μύθους της τελευταίας πενταετίας λέει ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι τοΒ  χρέος και όχι ο κίνδυνος επιστροφής στο πρωτογενές έλλειμμα και η μειωμένη ανταγωνιστικότητα.«Προκειμένου να οικοδομηθεί ο μύθος αυτός αποκρύφτηκε και συκοφαντήθηκε με καλά οργανωμένο πάθος η μεγάλη παρέμβαση που έγινε το 2012 με το κούρεμα (psi) και την ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που οδήγησε σε μείωσή του κατά 180 περίπου δις ευρώ σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, ποσό που ισοδυναμεί πλέον με το 100% του σημερινού ΑΕΠ. Χάρις στη παρέμβαση αυτή η Ελλάδα πληρώνει φέτος για τόκους μόλις το 40% όσων πλήρωνε το 2010. Το υπόλοιπο 60 % έχει κουρευτεί», επεσήμανε.

    Β 

    [02] Γερμανία: Ευπρόσδεκτες οι διμερείς επαφές που μπορούν να συμβάλουν στην διευθέτηση της κρίσης

    Ευπρόσδεκτη χαρακτήρισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κάθε διμερή συνάντηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπορεί να συμβάλει στην διευθέτηση της ελληνικής κρίσης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του αυστριακού Καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στην Αθήνα. Επισήμανε ότι η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ βρίσκεται σε στενή επαφή και ανταλλαγή απόψεων με άλλους ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει αν οι δύο Καγκελάριοι είχαν συνομιλήσει πριν από την συνάντηση του κ. Φάιμαν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι πιο σημαντική είναι η αυριανή μέρα, με την συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι βάση της διαπραγμάτευσης αποτελεί η κοινή θέση των τριών Θεσμών, αν και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις πρέπει να οδηγούν στο επιθυμητό διαρθρωτικό και δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε και επανέλαβε ότι η αλληλεγγύη της ΕΕ και του ΔΝΤ δίδεται με την προϋπόθεση της πρότασης και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την άλλη πλευρά.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου παρέπεμψε στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει πρώτα να δούμε το αποτέλεσμα του Eurogroup, αλλά εξήγησε ότι, εφόσον ζητηθεί, η κυρία Μέρκελ θα βρει ασφαλώς τον χρόνο να συμμετάσχει.Β 

    Β 

    [03] Το κόστος της βίας σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασε τα 14 τρισ. δολάρια το 2014

    Το κόστος της βίας σε ολόκληρο τον κόσμο έφθασε στο ποσό ρεκόρ των 14,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014, ποσό που αντιστοιχεί στο μέγεθος των οικονομιών της Βραζιλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί, αναφέρει έκθεση για την παγκόσμια ασφάλεια που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το χάσμα ανάμεσα στις λιγότερο και στις περισσότερο ειρηνικές περιοχές του κόσμου έχει βαθύνει με πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να βυθίζονται σε αυξανόμενη βία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου για την Οικονομία και την Ειρήνη (IEP) που εδρεύει στην Αυστραλία.

    Η Συρία κατατάσσεται ως η λιγότερο ειρηνική χώρα στην έκθεση Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2015, ενώ στη Λιβύη καταγράφηκε η σοβαρότερη επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα αυτόν. Η Ισλανδία παραμένει η πιο ειρηνική χώρα.

    «Το κόστος της βίας έχει εν πολλοίς συνδεθεί με την αύξηση των θανάτων σε εμπόλεμες περιοχές, τις συνεχιζόμενες οικονομικές συνέπειες από τις συγκρούσεις στις χώρες αυτές και το αυξημένο κόστος που συνδέεται με τους εκτοπισμένους», δήλωσε ο ιδρυτής του IEP Στιβ Κιλελέα στο Ίδρυμα Τόμσον Ρόιτερς σε τηλεφωνική του συνέντευξη από το Λονδίνο.

    Β 

    [04] Έκκληση στους πιστωτές και στο ΔΝΤ να επιδείξουν ευελιξία στο ελληνικό θέμα, απηύθυνε ο Τζ. Πιτέλα

    Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, ενόψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στην Φρανκφούρτη και αύριο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, απηύθυνε έκκληση «προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» να εργαστούν για την εξεύρεση μιας συνολικής συμβιβαστικής λύσης στο ελληνικό ζήτημα, «ικανής να διασφαλίσει την ακεραιότητα της ευρωζώνης και τη σωτηρία της ΕΕ».

    «Πρέπει να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να βρούμε αυτήν τη συμφωνία εντός των προσεχών ημερών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πιτέλα επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρύθμισης που πρέπει να εφαρμοστούν».Β 

    «Καλούμε επίσης όλους τους διεθνείς πιστωτές, και ιδίως από το ΔΝΤ, να επιδείξουν ευελιξία στις απαιτήσεις τους», τονίζει ο Πιτέλα ζητώντας τους παράλληλα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν το Νοέμβριο του 2012 για ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους το οποίο, όπως αναφέρει, δεν είναι βιώσιμο.

    «Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με τη φωτιά. Είναι το μέλλον της Ευρώπης, που είναι σε κίνδυνο» καταλήγει ο Ιταλός πρόεδρος.

    Β 

    [05] «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας!» - Συγκεντρώσεις στις 7:30 στο Σύνταγμα και σε όλη τη χώρα

    Με σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» καλείται μέσω facebook, συγκέντρωση στο Σύνταγμα, απόψε στις 7.30 το απόγευμα, αλλά και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

    «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι "δανειστές" να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας» τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το "Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας".

    «Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα» προστίθεται στο κάλεσμα και υπογραμμίζεται:

    «Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. Η Δημοκρατία Δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

    Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνει και συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής), μέλη της οποίας σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. «Η χώρα δεν πωλείται και ο λαός δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι λαϊκές κοινωνικές οργανώσεις δεν μπορούν να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας όσο και για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλεί «όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα κατά των τοκογλύφων δανειστών και των απαιτήσεων που θέλουν να επιβάλλουν στην εργατική τάξη, στο λαό».

    Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις διοργανώνονται για σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 25 πόλεις στην Ελλάδα, αλλά και στη Λευκωσία.

    Β 

    [06] Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα μέσα στο καλοκαίρι

    Στο ένα εκατομμύριο υπολογίζεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ενώ η απώλεια των δημοσίων εσόδων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.

    Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου σε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος άμεσα θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οδηγών και αυτό υπολογίζεται ότι θα συμβεί πιθανόν και τον επόμενο μήνα.

    Όπως είπε η κυρία Σαββαϊδου ανάλογη δράση θα ξεκινήσει και για τα ΚΤΕΟ ενώ έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρη Ζορμπά ότι έχουν εντοπιστεί και πλαστά συμβόλαια σε περισσότερες από 2000 περιπτώσεις και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

    Πλέον η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει τους ελέγχους και αυτό σημαίνει ότι όταν εντοπίζονται - με τη διασταύρωση των στοιχείων - τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει το 250 ευρώ παράβολο υπέρ δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο αλλιώς τα στοιχεία πηγαίνουν στην αστυνομία και επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.

    [07] Η έκθεση για τα "Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης" στο Μουσείο Ακρόπολης

    Με μια σημαντική πρωτοβουλία, που αφορά την παρουσίαση μοναδικών έργων από αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, τα οποία για διάφορους λόγους -κυρίως απόστασης και δυσκολίας προσβασιμότητας- δεν είναι γνωστά, γιορτάζει τα έκτα του γενέθλια το Μουσείο Ακρόπολης. Πρώτη επιλογή το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης, ένα από τα σπουδαιότερα λόγω σημασίας ευρημάτων, το οποίο βρίσκεται σε φάση ριζικής ανανέωσης και παραμένει κλειστό, συνεπώς τα 252 αντικείμενα που θα το «ταξιδέψουν» στην πρωτεύουσα δεν θα λείψουν από τους επισκέπτες του.

    Η έκθεση, που ξεκινά το Σάββατο 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου, αλλά και του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του στο νησί.

    Η έκθεση έχει θέμα τα περίφημα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης, οι οποίοι θεωρούνταν ότι προστάτευαν τους μυημένους από τους κινδύνους της θάλασσας, ενώ οι ίδιοι οι μύστες πίστευαν ότι γίνονταν ευσεβέστεροι και πιο δίκαιοι άνθρωποι.

    Με αφορμή τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης, ο διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής στη συνέντευξη Τύπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία του Μουσείου την περασμένη χρονιά, που παρά την κρίση πήγε πολύ καλά. Μεταξύ άλλων, το μουσείο κατάφερε:

    - Οι επισκέπτες του να αυξηθούν κατά 300.000 σε σχέση με το 2013-2014, ενώ ο συνολικός αριθμός τους από το άνοιγμα του μουσείου είναι περίπου 8.200.000.

    - Να αναβαθμίσει την παρουσία των εκθεμάτων με τεχνικές βελτίωσης, προσθήκες νέων έργων, αλλαγές στο στήσιμο των αγαλμάτων και συντήρηση γνωστών αριστουργημάτων.

    - Να αποκαταστήσει ψηφιακά τη δυτική ζωφόρο του Παρθενώνα, κάνοντας χρήση κινούμενου φωτισμού, προσθέτοντας χρώμα και συμπληρώνοντας τα χαμένα σήμερα χάλκινα χαλινάρια των αλόγων και τα όπλα των ιππέων.

    - Να είναι έτοιμο (αναμένοντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση) ως προς τη σύνταξη προκαταρκτικής μελέτης για τη διαμόρφωση της ανασκαφής που εκτείνεται στη βάση του Μουσείου σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο και την έκθεση των κινητών ευρημάτων της.

    -Να παράσχει σχολικά προγράμματα σε περισσότερα από 170.000 παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα και 1.123 τρισδιάστατες προβολές για την Ακρόπολη.

    - Να συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που παρουσιάζεται με επιτυχία στον Καναδά και θα συνεχίσει στις ΗΠΑ.

    [08] Σε δύο εβδομάδες η ΚΥΑ για τη μετατροπή του κτήματος Τατοΐου σε πάρκο αναψυχής

    Εν έτει 2015 το Τατόι βγαίνει και πάλι από τη λήθη. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε σε ολιγοήμερη διαβούλευση το σχέδιο χρήσεων, που αφορά στην αξιοποίηση του. Η πρόταση, που βασίζεται σε παλαιότερη μελέτη του Οργανισμού Αθήνας (καταργηθέντος πλέον), προβλέπει τη μετατροπή του κτήματος σε πάρκο αναψυχής, στο οποίο κυρίαρχο ρόλο θα έχει ο συνδυασμός Πολιτισμού και φυσιολατρικών δραστηριοτήτων. Η ΚΥΑ προβλεπόταν στο προεδρικό διάταγμα για την προστασία της Πάρνηθας, στην περιοχή της οποίας υπάγεται.

    Σε ό,τι αφορά το τελικό σχέδιο της ΚΥΑ, στενός συνεργάτης του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση, ενώ έχουν κατατεθεί αρκετές απόψεις τις οποίες επεξεργαζόμαστε. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνουν συναντήσεις με τους δήμους και τον Φορέα Διαχείρισης έτσι ώστε στο τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, να έχουμε καταλήξει στο τελικό κείμενο της ΚΥΑ».

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με ανθρώπους που γνωρίζουν το Τατόι και καταβάλλουν εδώ και χρόνια προσπάθειες για την προστασία και την ανάδειξη ενός μνημείου της Φύσης, του Πολιτισμού και της Αρχιτεκτονικής. Ποιοι είναι αυτοί; Ο ιστορικός Κώστας Σταματόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Βασίλης Κουτσαβλής, πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Κτήματος Τατοΐου που αριθμεί 5.000 μέλη. Και οι δύο συμφωνούν σε ποσοστό 70% με το σχέδιο, αλλά έχουν και τις «κόκκινες γραμμές» τους. Ζητούν τροποποιήσεις των προεδρικών διαταγμάτων, ώστε να προβλεφθούν όλες οι νέες χρήσεις, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η Κοινωνία των Πολιτών ιστορικά στεκόταν και θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Πολιτείας, στα μεγάλα εθνικά θέματα.

    [09] Το Βερολίνο κατηγορεί τον Πούτιν ότι επιδεικνύει ψυχροπολεμικά αντανακλαστικά

    «Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενεργεί βάσει αντανακλαστικών του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι προσθέτει πάνω από 40 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στο πυρηνικό της οπλοστάσιο.

    «Η ανακοίνωση του προέδρου Πούτιν ότι αυξάνει το οπλοστάσιο των στρατηγικών πυραύλων της Ρωσίας είναι περιττή και βεβαίως δεν συμβάλλει στη σταθερότητα και στην άμβλυνση των εντάσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στον ιστότοπο του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel.

    Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατήγγειλαν το σχέδιο της Ουάσιγκτον να αναπτύξει άρματα μάχης και βαρέα όπλα σε κράτη-μέλη του NATO στην Ευρώπη, στα σύνορα της Ρωσίας ή κοντά σε αυτά, κάνοντας λόγο για την πιο επιθετική ενέργεια της Ουάσιγκτον μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας επέκρινε επίσης τις ανακοινώσεις του Πούτιν.

    «Δεν αποτελούν έναν χρήσιμο τρόπο να ξεπεραστούν οι παρούσες δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν στη σχέση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη ή τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες» της Αμερικής, δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

    [10] Η καθιστική ζωή κοστίζει 500.000 ζωές και περισσότερα από 80 δισ. ευρώ ετησίως στην Ευρωπαϊκή οικονομία

    Ένας στους 4 ενήλικες και 4 στους 5 εφήβους στην Ευρώπη ακολουθούν ένα επιβλαβές μοντέλο καθιστικής ζωής και το κόστος αυτής της «σωματικής αδράνειας» για την Ευρωπαϊκή οικονομία υπερβαίνει τα 80 δισ. ευρώ ετησίως. Δηλαδή 5 δισ. ευρώ περισσότερα από την παγκόσμια ετήσια δαπάνη για ογκολογικά φάρμακα.

    Αυτά προκύπτουν από τη νέα μελέτη με τίτλο «Το Οικονομικό Κόστος της Σωματικής Αδράνειας στην Ευρώπη» που δημοσιεύτηκε σήμερα από το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR) με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία.

    Η μελέτη, η οποία ανατέθηκε από τον Διεθνή Σύνδεσμο για τον Μαζικό Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA-International Sport & Culture Association), καταδεικνύει ότι 500.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της σωματικής αδράνειας. Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου προέρχονται από τις ασθένειες που συνδέονται με τη σωματική αδράνεια, όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης τύπου ΙΙ, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος του στήθους.

    Η σωματική αδράνεια κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από το κάπνισμα, όπως αναφέρει η μελέτη, ωστόσο εκτιμάται ότι υπάρχουν οικονομικά και αποτελεσματικά βήματα προκειμένου να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 June 2015 - 14:32:16 UTC