Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ
  • [02] Γερμανία: Το Βερολίνο θέλει μια λύση, αλλά πρέπει και η Αθήνα να εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση
  • [03] ΥΠΟΙΚ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και ενστόλων
  • [04] Α. Νόβακ: Πολύ πιθανή η συμφωνία με Ελλάδα για τον αγωγό φυσικού αερίου
  • [05] Ακιντζί: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
  • [06] Γερμανία: Ευπρόσδεκτες οι διμερείς επαφές που μπορούν να συμβάλουν στην διευθέτηση της κρίσης
  • [07] Το κόστος της βίας σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασε τα 14 τρισ. δολάρια το 2014
  • [08] Εξέγερση Σύρων μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης
  • [09] Η οικονομία και ο αγωγός θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Πούτιν
  • [10] «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας!» - Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε όλη τη χώρα
  • [11] Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία
  • [12] Π. Λαφαζάνης: Η ΔΕΠΑ πρέπει και θα παραμείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση θέσεων και να επιτευχθεί συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

    Β 

    [02] Γερμανία: Το Βερολίνο θέλει μια λύση, αλλά πρέπει και η Αθήνα να εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση

    «Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί μια λύση, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι και η ελληνική κυβέρνηση από την δική της πλευρά εργάζεται σκληρά για μια τέτοια λύση», δήλωσε ο Διευθυντής της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, μετά την ενημέρωση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των τριών Θεσμών. Πρόσθεσε δε ότι οι επόμενες ενέργειες θα αποφασιστούν μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

    Μετά την ίδια συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Έκχαρτ Ρέμπεργκ στην Επιτροπή Προϋπολογισμού δήλωσε ότι μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι το Eurogroup αύριο θα καταλήξει σε αποτέλεσμα και επισήμανε ότι το εάν θα γίνει μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το θέμα της Ελλάδας, θα αποφασιστεί μετά το Eurogroup. Κάλεσε δε την ελληνική κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος της ευθύνης της έναντι του λαού της.

    Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στην ίδια Επιτροπή Γιοχάνες Καρς σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει στην ελληνική πλευρά ένας αξιόπιστος εταίρος στην προσπάθεια να κρατηθεί επιτυχώς η χώρα στην Ευρωζώνη. «Αυτόν τον εταίρο δεν τον βλέπουμε αυτή την στιγμή», δήλωσε και τόνισε ότι το θέμα είναι και οι μακροπρόθεσμες λύσεις. Ο κ. Καρς, αναφερόμενος στον Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετέφερε δήλωσή του ότι η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, «αλλά δεν θέλουμε να μας κοροϊδεύουν».

    Η εκπρόσωπος της Αριστεράς (Die Linke) Γκεζίνε Λετς άσκησε κριτική ότι η Γερμανία προσπαθεί να χορηγήσει στην Ελλάδα ένα φάρμακο το οποίο η ίδια στην κρίση του 2008 δεν θα είχε ποτέ αποδεχθεί. «Το θέμα είναι η προώθηση της οικονομίας», δήλωσε.

    Β 

    Β 

    [03] ΥΠΟΙΚ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και ενστόλων

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και για υπαλλήλους του δημοσίου, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του δημοσίου», το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση.

    Ειδικότερα, λαμβάνονται υπόψη επιδόματα ευθύνης και προβλέπεται αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών για δημοσίους υπαλλήλους, ενώ λαμβάνεται υπόψη η επικινδυνότητα του επαγγέλματος για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζονται θέματα ίσης μεταχείρισης πολιτών και υπαγωγής υπαλλήλων σε συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό καθεστώς.

    Με το νομοσχέδιο, εξάλλου, αίρονται ασάφειες της υφιστάμενης συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, αντιμετωπίζονται θέματα συμμόρφωσης της Ελλάδας με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα ίσης μεταχείρισης πολιτών, καθώς και διαφύλαξης συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

    Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποσαφηνίζονται θέματα υπαγωγής υπάλληλων σε συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό καθεστώς (Δημόσιο ή ΙΚΑ), λόγω κατάργησης φορέων. Αντιμετωπίζονται διαδικαστικής φύσεως θέματα, τα οποία προκάλεσαν έως και πλήρη αναστολή καταβολής σύνταξης. Β Επίσης, αποκαθίστανται φαινόμενα ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υπάλληλων ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης.

    Ακόμη, ενσωματώνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για δημοσίους υπαλλήλους (π.χ. επιδόματα θέσης ευθύνης, αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών). Τέλος, επεκτείνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα Σώματα Ασφάλειας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω επικινδυνότητας επαγγέλματος.

    Β 

    [04] Α. Νόβακ: Πολύ πιθανή η συμφωνία με Ελλάδα για τον αγωγό φυσικού αερίου

    Μεγάλη είναι η πιθανότητα Ελλάδα και Ρωσία να υπογράψουν συμφωνία για την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν στο έδαφος της Ελλάδας τη συνέχεια του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου, "Turkish Stream", δήλωσε από τη Μαδρίτη ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

    «Ναι, ένα τέτοιο σχέδιο ετοιμάζεται και νομίζω ότι η πιθανότητα υπογραφής του (σ.σ. στο περιθώριο του Φόρουμ) είναι μεγάλη? Θα είναι μια συμφωνία, αλλά τώρα δεν θα σας πω πώς θα ονομάζεται. Όταν θα το υπογράφουμε, θα πούμε με ακρίβεια, για τις προθέσεις των πλευρών να κατασκευάσουν αγωγό φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελλάδας», είπε ο κ. Νόβακ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι.

    Το ρωσικό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι χθες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι είναι έτοιμη προς υπογραφή η πολιτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για την υποστήριξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου (Greek Stream), που θα αποτελεί συνέχεια του υπό κατασκευή αγωγού Turkish Stream.

    Β 

    [05] Ακιντζί: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

    Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και οι δύο κοινότητες στην Κύπρο πρέπει να επικεντρωθούν στην προοπτική της λύσης του Κυπριακού.

    Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό «Μπαϊράκ» ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε η φάση της αξιολόγησης στις συνομιλίες. «Τώρα έχουμε στο χέρι μας τις προσεγγίσεις και τις απόψεις των δύο πλευρών», είπε. Σε ό,τι αφορά την προοπτική της τελικής λύσης, ο τουρκοκύπριος ηγέτης επεσήμανε: «Ο στόχος μας είναι η συνολική λύση. Ένα ομόσπονδο οικοδόμημα, το οποίο θα γλυτώσει από την αβεβαιότητα τις επόμενες γενιές, θα εντάξει την τουρκοκυπριακή κοινότητα στο Διεθνές Δίκαιο και θα βασίζεται στην συνεργασία δυο συνιστωσών πολιτειών».

    Β 

    [06] Γερμανία: Ευπρόσδεκτες οι διμερείς επαφές που μπορούν να συμβάλουν στην διευθέτηση της κρίσης

    Ευπρόσδεκτη χαρακτήρισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κάθε διμερή συνάντηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπορεί να συμβάλει στην διευθέτηση της ελληνικής κρίσης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του αυστριακού Καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στην Αθήνα. Επισήμανε ότι η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ βρίσκεται σε στενή επαφή και ανταλλαγή απόψεων με άλλους ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει αν οι δύο Καγκελάριοι είχαν συνομιλήσει πριν από την συνάντηση του κ. Φάιμαν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι πιο σημαντική είναι η αυριανή μέρα, με την συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι βάση της διαπραγμάτευσης αποτελεί η κοινή θέση των τριών Θεσμών, αν και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις πρέπει να οδηγούν στο επιθυμητό διαρθρωτικό και δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε και επανέλαβε ότι η αλληλεγγύη της ΕΕ και του ΔΝΤ δίδεται με την προϋπόθεση της πρότασης και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την άλλη πλευρά.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου παρέπεμψε στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει πρώτα να δούμε το αποτέλεσμα του Eurogroup, αλλά εξήγησε ότι, εφόσον ζητηθεί, η κυρία Μέρκελ θα βρει ασφαλώς τον χρόνο να συμμετάσχει.Β 

    Β 

    [07] Το κόστος της βίας σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασε τα 14 τρισ. δολάρια το 2014

    Το κόστος της βίας σε ολόκληρο τον κόσμο έφθασε στο ποσό ρεκόρ των 14,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014, ποσό που αντιστοιχεί στο μέγεθος των οικονομιών της Βραζιλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί, αναφέρει έκθεση για την παγκόσμια ασφάλεια που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το χάσμα ανάμεσα στις λιγότερο και στις περισσότερο ειρηνικές περιοχές του κόσμου έχει βαθύνει με πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να βυθίζονται σε αυξανόμενη βία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου για την Οικονομία και την Ειρήνη (IEP) που εδρεύει στην Αυστραλία.

    Η Συρία κατατάσσεται ως η λιγότερο ειρηνική χώρα στην έκθεση Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2015, ενώ στη Λιβύη καταγράφηκε η σοβαρότερη επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα αυτόν. Η Ισλανδία παραμένει η πιο ειρηνική χώρα.

    «Το κόστος της βίας έχει εν πολλοίς συνδεθεί με την αύξηση των θανάτων σε εμπόλεμες περιοχές, τις συνεχιζόμενες οικονομικές συνέπειες από τις συγκρούσεις στις χώρες αυτές και το αυξημένο κόστος που συνδέεται με τους εκτοπισμένους», δήλωσε ο ιδρυτής του IEP Στιβ Κιλελέα στο Ίδρυμα Τόμσον Ρόιτερς σε τηλεφωνική του συνέντευξη από το Λονδίνο.

    Β 

    [08] Εξέγερση Σύρων μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης

    Άλλη μια εξέγερση μεταναστών και προσφύγων σημειώθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με αίτημα να ταυτοποιηθούν επί τόπου και όχι στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του νησιού, όπως τους ανακοινώθηκε από τις Αρχές.

    Οι πρόσφυγες και μετανάστες (100 Ιρακινοί και 200 Σύροι), διέμεναν μέχρι χθες στον Καρά Τεπέ, όπου συνεπλάκησαν με Αφγανούς και Πακιστανούς. Μετά τα επεισόδια, μεταφέρθηκαν στο εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης, όπου σήμερα τους ανακοινώθηκε πως θα πρέπει να μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησής τους. Για τη μεταφορά πείστηκαν οι Ιρακινοί, όχι όμως και οι Σύροι, οι οποίοι ξεκίνησαν διαδήλωση από το κολυμβητήριο με κατεύθυνση τη συμβολή του λιμανιού με την οδό Τζέιμς Αριστάρχου και με στόχο να κλείσουν τον δρόμο, διεκδικώντας άμεση ταυτοποίηση στο κολυμβητήριο και έκδοση δικαιολογητικών, για να φύγουν την ίδια μέρα στην Αθήνα.

    Ομάδα λιμενικών σταμάτησε τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένας λιμενικός από έναν Σύρο και να γενικευτεί η σύγκρουση.

    [09] Η οικονομία και ο αγωγός θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Πούτιν

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσουν, στη διάρκεια της συνάντησής τους, την Παρασκευή, στην Αγία Πετρούπολη, την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται από ελληνικό έδαφος, δήλωσε ο βοηθός επί διεθνών ζητημάτων του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ.

    Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας «είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα» παρατήρησε ο κ. Ουσακόφ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την επικείμενη συνάντηση. «Θα συζητηθεί -και ο Έλληνας (σ.σ. πρωθυπουργός), μου φαίνεται ότι αναμφίβολα θα ενημερώσει την ηγεσία μας για τις περιπέτειες στις σχέσεις με τη Γερμανία, την ηγεσία της ΕΕ, όλα αυτά είναι τώρα επίκαιρα», πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ.

    Σε ερώτηση εάν η Ρωσία θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ο κ. Ουσακόφ επισήμανε ότι στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, που θα γίνει στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, «διάφορα ζητήματα θα συζητηθούν». «Στο βαθμό που οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι παραδοσιακά θετικές, εποικοδομητικές και φιλικές, νομίζω ότι υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα θα διεξαχθεί η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ, άλλοτε πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

    Β 

    [10] «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας!» - Συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε όλη τη χώρα

    Με σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» πραγματοποιείται αυτή την ώρα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

    «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι "δανειστές" να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας» τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το "Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας".

    «Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα» προστίθεται στο κάλεσμα και υπογραμμίζεται:

    «Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. Η Δημοκρατία Δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

    Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνει και συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής), μέλη της οποίας σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. «Η χώρα δεν πωλείται και ο λαός δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι λαϊκές κοινωνικές οργανώσεις δεν μπορούν να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας όσο και για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλεί «όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα κατά των τοκογλύφων δανειστών και των απαιτήσεων που θέλουν να επιβάλλουν στην εργατική τάξη, στο λαό».

    Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 25 πόλεις στην Ελλάδα, αλλά και στη Λευκωσία.

    Β 

    [11] Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία

    Μετά από περίπου δυόμισι ώρες συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και τα τεχνικά κλιμάκια που συνεργάζονται με την Ελλάδα για ορισμένες μεταρρυθμίσεις, ο ΟΟΣΑ εξέδωσε το παρακάτω ανακοινωθέν:

    «Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν ύστερα από αίτημα της Ελλάδας την υποστήριξη του ΟΟΣΑ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει σε διάφορους τομείς των πολιτικών της.

    Ο Άνχελ Γκουρία και ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησαν οι μεταρρυθμίσεις να επικεντρωθούν στο χονδρικό εμπόριο, στην αγορά των μίντια, στις κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες.

    Επίσης, μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς, και τις προμήθειες στο Δημόσιο, και συνεφώνησαν για τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας, και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή και την επίβλεψη αυτών των μεταρρυθμίσεων».

    Β 

    [12] Π. Λαφαζάνης: Η ΔΕΠΑ πρέπει και θα παραμείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο

    Τη δέσμευση ότι η ΔΕΠΑ πρέπει και θα παραμείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, ενώ στον ΔΕΣΦΑ, μετά και τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί το πλειοψηφικό πακέτο στον έλεγχο του Δημοσίου, επανέλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ (ΣΕΔΕΠΑ, ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, ΣΕΔΕΣΦΑ και ΠΣΕΦΑ).

    Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε την ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο τομέας του φυσικού αερίου και να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και σε νέα πεδία, προκειμένου να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά την ανάπτυξη της χώρας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει το καθεστώς δύο ταχυτήτων στους εργαζόμενους των δύο εταιρειών, με τη σταδιακή ενσωμάτωση στο τακτικό προσωπικό τους των εργαζομένων στους εργολάβους.

    Β 

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 June 2015 - 18:32:13 UTC