Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις στο Μαξίμου ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας
  • [02] Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Λονδίνο
  • [03] Διάσωση Κόκκινου Διαβόλου στον αέρα!
  • [04] Β. Φάιμαν: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες

  • [01] Διαβουλεύσεις στο Μαξίμου ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας

    Σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου, της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, έχει από τις 3 μμ στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με θέμα την τακτική της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.

    Διαβάστε επίσης:Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης

    [02] Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Λονδίνο

    Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

    Η διαδήλωση αυτή, η πρώτη μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, συνιστά "την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργιών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα", δήλωσε ο Σαμ Φέρμπερν, ένας εκπρόσωπος της ομάδας People's Assembly που οργάνωσε την κινητοποίηση.

    "Δεν θα σταματήσουμε μέχρι που η λιτότητα που επιβάλλεται στη χώρα να αποτελέσει παρελθόν" πρόσθεσε.

    [03] Διάσωση Κόκκινου Διαβόλου στον αέρα!

    Ένας αλεξιπτωτιστής του βρετανικού στρατού, της περίφημης μονάδας επιδείξεων των "Κόκκινων Διαβόλων" σώθηκε την τελευταία στιγμή, μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, όταν τον έπιασε στον αέρα ένας συνάδελφός του καθώς το αλεξίπτωτό του δεν είχε ανοίξει κανονικά και κατευθυνόταν με ταχύτητα προς το έδαφος.

    Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που παρουσιάζεται πρόβλημα σε ένα αλεξίπτωτο της συγκεκριμένης ομάδας η οποία αποτελείται από 12 μέλη του Τάγματος των Αλεξιπτωτιστών της Βρετανίας.

    Το επεισόδιο σημειώθηκε αργά την Παρασκευή, σε μια επίδειξη στο Γουαϊτχέιβεν της βορειοδυτικής Αγγλίας. Οι θεατές ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες από τη διάσωση του άνδρα: ένας συνάδελφός του, το αλεξίπτωτο του οποίου είχε ανοίξει κανονικά, πρόλαβε και έπιασε με τα πόδια του τα μπερδεμένα σκοινιά.

    [04] Β. Φάιμαν: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες

    «Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση, γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προειδοποιεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία με τους Έλληνες, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και προς τούτο πρέπει να διεξαχθούν εντατικές συνομιλίες» τονίζει.

    Ο Αυστριακός καγκελάριος πιστεύει, όπως σημειώνει, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. με τον οποίο είχε συνομιλίες την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Ελλάδα), κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα, τόνισα ότι υπάρχει μια σειρά από σημεία που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα. Σε αυτά συγκαταλέγεται η καταπολέμηση της απάτης και το κράτος δικαίου. Και εδώ υπάρχει ακόμη μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φάιμαν.

    Κατά την άποψη του, οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι παντού στην ΕΕ οι άνθρωποι πληρώνουν φόρους, «κάτι που δεν κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες ή το κάνουν ανεπαρκώς». «Αυτό στοιχίζει πάρα πολλά στους Έλληνες. Πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά» προσθέτει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 June 2015 - 14:32:05 UTC