Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Η έκτακτη Σύνοδος δείχνει πως ήρθε η ώρα της πολιτικής λύσης
  • [02] «Ευχάριστο το κλίμα στη Μόσχα ύστερα από την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας»
  • [03] Μ. Σαπέν: Να αποφευχθεί το σενάριο ενός Grexit
  • [04] Κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το 53% των Γάλλων
  • [05] ΗΠΑ: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς στο Ντιτρόιτ
  • [06] Ο Ομπάμα κατηγόρησε το λόμπι των όπλων ότι «ελέγχει» το Κογκρέσο
  • [07] Εννέα παιδιά και δέκα ενήλικες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν
  • [08] Μ. Ρέντσι: Εργαζόμαστε όλοι για να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση Τσίπρα
  • [09] Αρχίζει και τυπικά το καλοκαίρι, με το θερινό ηλιοστάσιο
  • [10] Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών νότια της ανατολικής Κρήτης
  • [11] Απόπειρα αυτοκτονίας απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • [12] Ρόμπι Γουίλιαμς: Eλλάδα είσαι μαζί μου; Άφησέ με να σε διασκεδάσω!
  • [13] Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
  • [14] Τέσσερις μέρες και τέσσερις νύχτες στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος
  • [15] Άνοιξε η αυλαία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου
  • [16] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο
  • [17] Γ. Βαρουφάκης: Η επιλογή είναι της Α. Μέρκελ
  • [18] Για την Ελλάδα θα συζητήσουν Ολάντ και Ρέντσι
  • [19] Λιου: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις

  • [01] Ν. Παππάς: Η έκτακτη Σύνοδος δείχνει πως ήρθε η ώρα της πολιτικής λύσης

    Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας είναι θετική εξέλιξη και «δείχνει πως ήρθε η ώρα της πολιτικής λύσης», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζει την πεποίθηση ότι «θα πετύχουμε συμφωνία με σεβασμό στους κανόνες, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

    Η Ελλάδα αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση που θα τής επιτρέψει να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του ευρώ χωρίς την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος, κατέστησε σαφές ο κ. Παππάς και σημειώνει ότι όσοι ποντάρουν στην καταστροφή θα διαψευστούν ακόμη μία φορά.

    «Εμείς δεν ζητάμε απλώς συμφωνία, ζητάμε λύση. Για να υπάρξει συμφωνία, αυτή θα πρέπει να είναι επωφελής για τον λαό» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας και σημειώνει ότι η συμφωνία πρέπει να έχει τέτοια χαρακτηριστικά και διάρκεια που να δημιουργεί εμπιστοσύνη. Δεν μπορεί να αφορά μικρό διάστημα και δεν πρέπει να παρατείνει την αβεβαιότητα, προσθέτει.

    Ερωτηθείς αν έχουν μείνει «κόκκινες γραμμές» και ποιες είναι, ο κ. Παππάς απάντησε: «Οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης είναι αυτές που έχουν αποκλείσει την προσπάθεια από θεσμικούς και μη παράγοντες, εκτός και εντός Ελλάδας, να διολισθήσουμε σε μια ειδεχθή για την κοινωνική πλειοψηφία συμφωνία. Η επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων η μη περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αποδέσμευσή μας από την καταστροφική πολιτική λιτότητας, μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους ήταν και παραμένουν οι κόκκινες γραμμές μας».

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο ελληνικό σχέδιο για το χρέος, εξηγεί ότι αποσκοπεί στην εξόφληση των ελληνικών ομολόγων τα οποία διακατέχει η ΕΚΤ με αναχρηματοδότηση από τον ΜΧΣ, είτε μέσω εξαγοράς στο ύψος της πραγματικής αξίας είτε μέσω της επιστροφής στην Ελλάδα των κερδών και συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παππά, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό ως προς την αναδιάρθρωση του χρέους προς το ΔΝΤ, καθώς και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω ενός αναπτυξιακού προγράμματος για το διάστημα 2016-2021.

    Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είναι στην Ευρώπη και επισήμανε ότι «μακάρι να βρούμε λύση που δεν θα το περιέχει».

    [02] «Ευχάριστο το κλίμα στη Μόσχα ύστερα από την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας»

    Ευχάριστο είναι το κλίμα που επικρατεί στη Μόσχα ύστερα από την ξεκάθαρη θέση που διατύπωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για την εμπορική συνεργασία των δύο χωρών, και αυτό που μένει είναι η ελληνική κυβέρνηση να καλέσει και επίσημα στην Ελλάδα, για ελέγχους, τα ρώσικα κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας «Rosselkhoznadzor», όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής επικεφαλής της, Αλέξι Αλεξένκο (Alexie Alekseenko).

    Όπως επανέλαβε, «είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε νέα βάση, πιο στέρεη, την εμπορική μας συνεργασία με τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των φρούτων και των λαχανικών και προτιθέμεθα να καταρτίσουμε ένα νέο μητρώο εγκεκριμένων εταιρειών».

    Διευκρίνισε δε, ότι μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα η πολιτική απόφαση που θα οδηγήσει στην άρση του ρωσικού εμπάργκο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εξαγωγών από την Ελλάδα στη ρωσική αγορά, θα μπορούσαν οι έλεγχοι να έχουν ολοκληρωθεί και έτσι «να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος».

    Πάντως, όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πιστοποίησης «A CERT», Κωνσταντία Ναλμπάντη, «ήδη από την Παρασκευή έχει ενταθεί σημαντικά το ενδιαφέρον σοβαρών ιδιωτικών επιχειρηματιών από τον κλάδο των φρούτων και των λαχανικών, και από Δευτέρα ξεκινούν δουλειά προκειμένου να δοθούν οι επιπλέον πιστοποιήσεις που ζητούν οι ρωσικές αρχές».

    [03] Μ. Σαπέν: Να αποφευχθεί το σενάριο ενός Grexit

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, επιμένει,σε συνέντευξή του στηγαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche (JDD), στους «μιας άγνωστης έκτασης» κινδύνους που θα εγκυμονούσε μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη και υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

    Ο Σαπέν σημειώνει ότι οι Γάλλοι έχουν «πολύ καλή αίσθηση» των πραγμάτων. «Θέλουν σταθερότητα και ανάπτυξη. Έχουν επίσης συνείδηση του γεγονότος ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ και έχουν καλύψει τα τρία τέταρτα του δρόμου και ότι θα ήταν ένα δράμα να μην καλύψουν το τελευταίο τέταρτο», επισημαίνει.

    Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει επίσης ότι μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη είναι πράγματα που βρίσκονται σε μια «άγνωστη ζώνη». «Οι κίνδυνοι που ενέχονται είναι μιας άγνωστης έκτασης. Επομένως πρέπει να αποφευχθεί αυτό το σενάριο», επιμένει ο Μ. Σαπέν.

    [04] Κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το 53% των Γάλλων

    Η πλειονότητα των Γάλλων (53%) αντιτίθεται σε έναν αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που έγινε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Journal du Dimanche (JDD) και δείχνει μια αντιστροφή της τάσης στην Γαλλία σε σχέση με το 2011 και το 2012.

    Στο ερώτημα: «Εσείς προσωπικά, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν κατάφερνε να μειώσει το χρέος της και το έλλειμμά της, θα τασσόσασταν υπέρ ή κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη;», το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε κατά, ενώ το 46% υπέρ.

    Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει μια αντιστροφή της τάσης, καθώς σε ανάλογη σφυγμομέτρηση τον Νοέμβριο του 2011, το 73% των ερωτηθέντων τασσόταν υπέρ του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ το 27% κατά. Επίσης τον Ιούνιο του 2012, το 65% τασσόταν υπέρ του αποκλεισμού, έναντι του 35% που ήταν κατά.

    Αντίθετοι στον αποκλεισμό της Ελλάδας δηλώνουν στην μεγάλη πλειονότητά τους οι υποστηρικτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (ποσοστό 68% τάσσεται κατά έναντι 31% που είναι υπέρ), ενώ οι υποστηρικτές του κυρίου κόμματος της αντιπολίτευσης, "Οι Ρεπουμπλικάνοι", τάσσονται σε μικρή πλειοψηφία υπέρ του αποκλεισμού (51% έναντι 47% που τάσσεται επίσης κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου). Υπέρ τάσσονται οι υποστηρικτές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου σε ποσοστό 73%, με μόνον ένα 27% από αυτούς να τάσσεται κατά.

    [05] ΗΠΑ: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς στο Ντιτρόιτ

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν χθες από πυροβολισμούς που ερίφθησαν κατά την διάρκεια μιας γιορτής σε ένα γήπεδο μπάσκετ στο Ντιτρόιτ, στην οποία παρευρίσκονταν πολλά παιδιά, γράφει σήμερα η εφημερίδα Detroit Free Press.

    Ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι αναζητεί τους υπόπτους για την επίθεση αυτή, προσθέτει η εφημερίδα.

    Πολλά παιδιά παρευρίσκονταν στην γιορτή, δήλωσε στην εφημερίδα ο υπεύθυνος της αστυνομίας Στιβ Ντόλαντ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της επίθεσης μπορεί να ήταν ένας από αυτούς που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. "Πιστεύω ότι στόχος ήταν ένα άτομο, οι άλλοι απλώς βρέθηκαν την λάθος ώρα στο λάθος μέρος", σημείωσε.

    Μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς βρίσκονται τουλάχιστον 3 γυναίκες, προσθέτει η εφημερίδα.

    Η άλλοτε πρωτεύουσα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν, εξήλθε πέρυσι από την κατάσταση χρεοκοπίας, έπειτα από μια μακρά διαδικασία και μια αναδιάρθρωση του χρέους του, το οποίο έφτανε τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [06] Ο Ομπάμα κατηγόρησε το λόμπι των όπλων ότι «ελέγχει» το Κογκρέσο

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε την απάθεια του κόσμου που σε συνδυασμό με τον στενό «έλεγχο» που ασκεί στο Κογκρέσο η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA), το πανίσχυρο αμερικάνικο λόμπι των όπλων, παρεμποδίζουν την υιοθέτηση αυστηρότερης νομοθεσίας για τα όπλα.

    Μιλώντας σε μια συνέντευξη που βιντεοσκοπήθηκε την Παρασκευή, μόλις δύο μέρες μετά την δολοφονία 9 ανθρώπων στην εκκλησία μαύρων στην Νότια Καρολίνα, ο Ομπάμα δήλωσε πως δεν προβλέπει σύντομα αλλαγές στην νομοθεσία για τα όπλα.

    «Δυστυχώς, ο έλεγχος που ασκεί η Εθνική Ένωση Όπλων στο Κογκρέσο είναι εξαιρετικά ισχυρός», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης του στην εκπομπή "WTF with Marc Maron", που αναρτήθηκε από την εφημερίδα New York Times.

    [07] Εννέα παιδιά και δέκα ενήλικες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 19 Αφγανοί έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων 9 παιδιά, από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου σε μια νότια επαρχία του Αφγανιστάν, την ώρα που οι Ταλιμπάν καταλάμβαναν μια σημαντική περιοχή στον βορρά, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην μάχη για τον έλεγχο της πόλης Κουντούζ, ανακοίνωσαν σήμερα Αφγανοί αξιωματούχοι.

    Χθες το βράδυ 19 άνθρωποι, εκ των οποίων 9 παιδιά και 8 γυναίκες, σκοτώθηκαν και 5 τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτή βόμβας στην νότια επαρχία Χελμάντ, δήλωσε ο υπεύθυνος της αστυνομίας Χάτζι Τζάναν Άκα.

    [08] Μ. Ρέντσι: Εργαζόμαστε όλοι για να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση Τσίπρα

    Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα είναι αφιερωμένη τη Δευτέρα στην αναζήτηση οριστικής λύσης για τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, σε παρέμβασή του μέσω διαδικτύου.

    Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε:

    «Υπάρχει ιδιαίτερη ένταση στις διεθνείς αγορές και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής σχετικά με τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Εργαζόμαστε όλοι για να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση Τσίπρα. Η ευρωπαϊκή δραστηριοποίηση, όμως, πρέπει να συνοδευθεί από μια πραγματική προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να κάνει. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί. Και οι Έλληνες, όμως, πρέπει να κάνουν ό,τι τους αναλογεί. Πολλά χιαστά τηλεφωνήματα, τις ώρες αυτές».

    [09] Αρχίζει και τυπικά το καλοκαίρι, με το θερινό ηλιοστάσιο

    Για πολλούς το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε, όμως από αστρονομική άποψη αυτό θα συμβεί το απόγευμα, συγκεκριμένα στις 19:39 ώρα Ελλάδος, οπότε θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο, το οποίο θα εγκαινιάσει και τυπικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας. Την ίδια περίπου στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και έτσι θα αρχίσει ο χειμώνας.

    Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

    Από σήμερα Κυριακή, οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά τη φθινοπωρινή ισημερία.

    [10] Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών νότια της ανατολικής Κρήτης

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 22:52 το βράδυ του Σαββάτου στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της ανατολικής Κρήτης και έγινε αισθητή στις περιοχές Ιεράπετρας, Μακρύ Γιαλού και στα νότια παράλια του Νομού Λασιθίου.

    Η δόνηση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρο της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 104 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας,ενώ το εστιακό βάθος της ανέρχεται στα 10 χιλιόμετρα.

    [11] Απόπειρα αυτοκτονίας απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

    Μία ακόμα απόπειρα αυτοκτονίας, 57χρονου, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ειδικότερα, ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert», ότι χρήστης του Διαδικτύου εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω σχετικής ανάρτησης που πραγματοποίησε στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

    Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί, προέκυψε η άμεση ταυτοποίηση του συγκεκριμένου ατόμου, καθώς και η περιοχή όπου βρισκόταν, ενώ ενημερώθηκε αμέσως το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

    Στο πλαίσιο των επισταμένων ερευνών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, εντοπίστηκε ο 57χρονος και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

    [12] Ρόμπι Γουίλιαμς: Eλλάδα είσαι μαζί μου; Άφησέ με να σε διασκεδάσω!

    ...«Let me entertaιn you», μας παρότρυνε, όπως κάνει άλλωστε και με τον τίτλο της περιοδείας του ο Ρόμπι Γουίλιαμς... και ο ίδιος δεν αρκέστηκε στο να μας διασκεδάσει απλώς... «Έβαλε φωτιά» στη Μαλακάσα με την πληθωρική του παρουσία, το εκκεντρικό του ντύσιμο και τις μοναδικά εκφραστικές του ερμηνείες! Σε ένα υπερθέαμα που τα είχε όλα!

    Άρτια μουσική απόδοση και παρουσία, αλλά και αναπάντεχα οπτικά εφέ.

    Εισβάλλοντας κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή, μέσα σε ένα κατακόκκινο φόντο, φορώντας σμόκιν, ο Ρόμπι Γουίλιαμς αιχμαλώτισε το κοινό- που άγγιζε τα 30.000 άτομα- με το στυλ, την κίνηση, τη θεατρική του παρουσία και την ιδιαίτερη επαφή που απέκτησε μαζί του.

    Πάνω σε ένα διάδρομο 15 μέτρων, που απλωνόταν από τη σκηνή και κατέληγε μπροστά στον κόσμο που τον αποθέωνε - ο Ρόμπι Γουίλιαμς τραγουδούσε, χόρευε και επικοινωνούσε μουσικά με το κοινό με έναν απαράμιλλο τρόπο, σε σημείο που το ίδιο το κοινό συμμετείχε στο σόου, τραγουδώντας και χορεύοντας.

    Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο απόλυτος «περφόρμερ» «τράβηξε» με ρυθμό πάνω στη σκηνή μια νεαρή θαυμάστρια του, η οποία για τα επόμενα 5 λεπτά συμμετείχε μαζί του στην ερμηνεία και τα χορευτικά μιας μεγάλης επιτυχίας του, ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τις Ελληνίδες.

    Όμως ο Ρόμπι Γουίλιαμς, στη σκηνή του Τέρρα Βάιμπ, δεν σταμάτησε να χαρίζει εκπλήξεις στους θαυμαστές του. Παρουσίασε τον πατέρα του Πήτ Γουίλιαμς, και οι δυο τους - πατέρας και γιος- τραγούδησαν μαζί πιασμένοι χέρι-χέρι.

    Χορεύτριες και χορευτές, καθώς και μια πολυμελής μπάντα, πλαισίωνε την σκηνική παρουσία και τα τραγούδια του Γουίλιαμς, ο οποίος ήταν αεικίνητος και εκφραστικός σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

    Έσπευσε να ξεκαθαρίσει ωστόσο, ότι παρά την τόση ενέργεια που διαθέτει δεν παίρνει ναρκωτικά. Δήλωσε απόλυτα ενθουσιασμένος με το κοινό και ...ζήτησε συγνώμη που δεν είχε έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα.

    Έτσι, στην παρθενική του εμφάνιση σε ελληνικό έδαφος, ο λαμπερός καλλιτέχνης υποσχέθηκε μια επόμενη εμφάνισή του στη χώρα μας σε 18 μήνες από σήμερα.

    [13] Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

    Συναυλίες, ξεναγήσεις, παραστάσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιούνται με τη φροντίδα του υπουργείου Πολιτισμού και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

    Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα)

    Κυριακή 21 Ιουνίου, 10:00: Θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.

    Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»: Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Βιβλιοθήκη εκδήλωση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» με ξεναγήσεις στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης, μουσικά happenings για μεγάλους και εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά. Αναλυτικά:

    Πολυχώρος- Κυριακή 21 Ιουνίου, 16:15: Θεατρική παράσταση για παιδιά: «Τα μεγάλα ψέμματα του μικρού Ερμή». Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση της ομάδας Kοπέρνικος δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 4-9 ετών να εξοικειωθούν με τις έννοιες της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας, μέσα από πολλές εκπλήξεις και έντονη διαδραστικότητα. Είσοδος ελεύθερη με Δελτία Εισόδου.

    Κήπος του Μεγάρου Μουσικής- Κυριακή 21 Ιουνίου, 20:00: Το τμήμα χορωδίας Polyphonica Voices (μουσική διεύθυνση: Μαρίζα Βαμβουκλή) και το τμήμα κρουστών Polyphonica Drums (μουσική διδασκαλία: Γιώργος Φασόλης) έχουν ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και φτάνει μέχρι την Αφρική και τη Νότια Αμερική, με γνωστά τραγούδια και κομμάτια από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Στη συνέχεια, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτείνει μια απολαυστική περιήγηση σε συνθέσεις που γράφτηκαν από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Τα σολιστικά μέρη θα ερμηνεύσουν οι τρομπετίστες Παναγιώτης Καίσαρης και Γιάννης Καραμπέτσος και ο βιολονίστας Γιώργος Μάνδυλας. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο μαέστρος Ουίλλιαμ Κούνχαρντ. Θα ακολουθήσουν ο Βασίλης Γισδάκης και ο Δαμιανός Πάντας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια από το νέο τους δίσκο με τίτλο «Της ημέρας τα σκοτάδια». Συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Καραμπίλας (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, φωνητικά), η Έλσα Παπέλη (τσέλο), ο Σταύρος Χύνδας (μπάσο), ο Κωστής Αφεντάκης (ντραμς) και η 'Αννα Σαράντη (φωνητικά-τραγούδι). Η Ημέρα της Μουσικής θα κλείσει με τους Happy Dog Project, και τις γεμάτες ρυθμό μουσικές τους. Είσοδος ελεύθερη.

    Εθνική Λυρική Σκηνή:Κυριακή 21 Ιουνίου, 11.00: Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100). Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1 (Αμφιθέατρο). Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης Μάτας Κατσούλη, θα ερμηνεύσει τραγούδια και χορωδιακά που αγαπά. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα συνθετών, όπως οι Purcell, Schumann, Verdi, Bizet, Rossini, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Κουρουπός κ.α. Είσοδος ελεύθερη.

    Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη)Κυριακή 21 Ιουνίου, 21:00: Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής (MOYSA) σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο κτήριο Μ1. Οι ορχήστρες θα συμπράξουν σε έργα Gustav Holst (Οι Πλανήτες, Έργο 32 i. 'Αρης/ ii. Δίας) και Edward Elgar (Pomp and Circumstance Military Marches, Έργο 39, i. March Αρ. 1, σε Ρε μείζονα). Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει και το έργο του Richard Strauss (Δον Ζουάν, Έργο 20). Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Βράνος. Είσοδος ελεύθερη.

    [14] Τέσσερις μέρες και τέσσερις νύχτες στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος

    Tο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τις πύλες του από την Κυριακή 21 έως και την Τετάρτη 24 Ιουνίου για μία σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Η νύχτα μέρα». Οι εκδηλώσεις θα επιτρέψουν σε όσους τις παρακολουθήσουν να δουν «πρώτοι» πως έχει ήδη διαμορφωθεί ο νέος αυτός χώρος Πολιτισμού στην πρωτεύουσα. Η Μίλυ Πασχάλη, δ/ντρια προγραμματισμού και παραγωγής του ΚΠΙΣΝ μίλησε στη κάμερα του ΑΠΕ - ΜΠΕ για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πολύχρωμο και «ευωδιαστό» πάρκο που έχει ήδη διαμορφωθεί.

    «Βρισκόμαστε στο μεγάλο ξέφωτο» λέει στην κάμερα και μας οδηγεί στο χώρο του πάρκου όπου θα πραγματοποιηθούν οι μεγάλες συναυλίες και τα μεγάλα θεάματα του 4ημέρου. Η προβολή των video art που θα χρωματίσουν τη θεματική αυτού του 4ημέρου τιτλοφορείται Fireflies in the Night. Οι συναυλίες ξεκινούν με τον Δ. Σαββόπουλο ο οποίος θα έχει μαζί του την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Το πρόγραμμα θ΄ανοίξει η Underground Youth Orchestra, μια ορχήστρα νέων σπουδαστών Μουσικής, την οποία διευθύνει ο δημιουργός της Κ. Ηλιάδης.

    Την Τρίτη 23 Ιουνίου θα τερματίσουν στο χώρο οι 2016 δρομείς που θα συμμετάσχουν στο βραδινό αγώνα δρόμου. Θα ξεκινήσουν από το Παναθηναϊκό Στάδιο και θα καταλήξουν εδώ (πάρκο Σταύρος Νιάρχος). Θα υπάρξουν επίσης αθλητικές δραστηριότητες, Καραγκιόζης και δημιουργικά προγράμματα για παιδιά. O διεθνούς φήμης σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ θα παίξει ένα παιχνίδι σιμουλτανέ εναντίον 15 νεαρών πρωταθλητών, ηλικίας 8-14 ετών. Η δ/ντρια προγραμματισμού και παραγωγής του ΚΠΙΣΝ υπογραμμίζει ότι «το πρόγραμμα των εκδηλώσεων απευθύνεται σ΄ ένα πολύ μεγάλο κοινό και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων, συνηθειών, χόμπι, αναγκών πληροφόρησης και ψυχαγωγίας ενώ ταυτόχρονα προτείνει νέες ιδέες και τρόποι ζωής, άθλησης, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και αναψυχής». Στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνονται οι νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο απλώνεται σε έκταση 170 στρεμμάτων και καλύπτει το 85% της επιφάνειας του χώρου. Πρόκειται για ένα πανέμορφο ευωδιαστό κήπο γεμάτο ελιές και μυρωδικά της ελληνικής γης με πάνω από 600 δέντρα και 62.000 θάμνους. Η Μίλυ Πασχάλη μιλά στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και για τον Renzo Piano «που είναι ο αρχιτέκτονας του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ενας διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας, έργα του οποίου βρίσκει κανείς σ όλον τον κόσμο». Συνολικά στο έργο εργάζονται 1100 άνθρωποι. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί τα κελύφη των κτιρίων (της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής). Συνολικά, το έργο ολοκληρώνεται και παραδίδεται στην Ελληνική Πολιτεία το 2016, οπότε και θ΄αναλάβει την αποκλειστική διαχείρισή του.

    [15] Άνοιξε η αυλαία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου

    Άνοιξε τις πύλες του το 24ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, με μια μοναδική παράσταση που έδωσε το νεανικό σύνολο «Chicago Consort», που ταξίδεψε από την Αμερική και μάγεψε το κοινό του φεστιβάλ, στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

    Νεαροί δεξιοτέχνες του βιολιού παρουσίασαν ένα ποικιλόχρωμο πρόγραμμα που περιλάμβανε μεταγραφές κλασικών κομματιών, ταγκό αλλά και μουσική από τον κινηματογράφο και καταχειροκροτήθηκαν.

    Το φεστιβάλ συνεχίζεται απόψε στον πολυχώρο «Φουγάρο» με ένα μουσικό πρόγραμμα που ταξιδεύει στην Ευρώπη των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, με την Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι, τον Φώτη Μυλωνά στα, πνευστά, κιθάρα, μαντολίνο και την Άλκηστη Ραυτοπούλου στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις. Αύριο βράδυ στο Βουλευτικό, ο Κωνσταντίνος Δεστούνης, που βραβεύτηκε στον φετινό «39th International Maria Callas Grand Prix- PIANO», θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με έργα Chopin, Lizst και Beethoven.

    [16] Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο

    Ξεκινά σε λίγο συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας συζητήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Το επιδιώκουμε» απάντησε ο Γ. Σταθάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, στο ερώτημα εάν εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα.

    [17] Γ. Βαρουφάκης: Η επιλογή είναι της Α. Μέρκελ

    «Όλα εξαρτώνται τώρα από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας» γράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και απευθύνεται στην καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, αποδίδοντάς της τη μεγαλύτερη ευθύνη για την έκβαση της Συνόδου. «H επιλογή είναι δική της» τονίζει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος του άρθρου, ο κ. Βαρουφάκης γράφει ότι «η καγκελάριος στέκεται τη Δευτέρα ενώπιον μιας αποφασιστικής επιλογής: να φθάσει σε μια έντιμη συμφωνία με μια κυβέρνηση η οποία έχει απορρίψει τα πακέτα "διάσωσης" και επιδιώκει λύση μια για πάντα μέσω διαπραγματεύσεων. Ή να ακολουθήσει τις Σειρήνες της κυβέρνησής της, οι οποίες την προτρέπουν να ανατρέψει τη μόνη ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι προσηλωμένη σε αρχές και μπορεί να φέρει τον ελληνικό λαό στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων». Πολύ φοβάμαι, συνεχίζει ο υπουργός Οικονομικών, ότι «η επιλογή είναι δική της».

    [18] Για την Ελλάδα θα συζητήσουν Ολάντ και Ρέντσι

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσει το ζήτημα της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σήμερα, στο περιθώριο των εγκαινίων του γαλλικού περιπτέρου στην Παγκόσμια Έκθεση του Μιλάνου, σύμφωνα με το Ελυζέ.

    «Η συζήτηση θα αφορά βασικά την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου και τα θέματα της επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα» έγινε γνωστό το Σάββατο από το περιβάλλον του Φρανσουά Ολάντ.

    [19] Λιου: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις

    Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, σύμφωνα με το ηχογραφημένο κείμενο μίας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και θα μεταδοθεί αύριο.

    Ο υπουργός μιλούσε σε βέλγους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα μαζί με τον βασιλιά Φίλιππο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 June 2015 - 8:32:13 UTC