Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Η έκτακτη Σύνοδος δείχνει πως ήρθε η ώρα της πολιτικής λύσης
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου
  • [03] Aισιόδοξοι Ολάντ και Ρέντσι για εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα
  • [04] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός έχει την ικανότητα να σταθεί στα πόδια του
  • [05] Βρέθηκε νέο κρησφύγετο των ληστών της Αγχιάλου, στην Ανάβυσσο
  • [06] Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών
  • [07] Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εργασιών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων
  • [08] Ρόμπι Γουίλιαμς: Eλλάδα είσαι μαζί μου; Άφησέ με να σε διασκεδάσω!
  • [09] Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
  • [10] «Στροφοδίνες»: Η τελευταία παράσταση του Βίκου Ναχμία στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • [11] Αλ.Τσίπρας: Συμφωνία για οριστική λύση και όχι μετάθεση του προβλήματος
  • [12] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις
  • [13] Δ. Μάρδας: Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις
  • [14] Φρ. Ολάντ: Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό
  • [15] Φρ. Ολάντ: Συμφωνία για την Ελλάδα «το συντομότερο δυνατόν» επιθυμούν Γαλλία-Ιταλία

  • [01] Ν. Παππάς: Η έκτακτη Σύνοδος δείχνει πως ήρθε η ώρα της πολιτικής λύσης

    Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας είναι θετική εξέλιξη και «δείχνει πως ήρθε η ώρα της πολιτικής λύσης», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζει την πεποίθηση ότι «θα πετύχουμε συμφωνία με σεβασμό στους κανόνες, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

    Η Ελλάδα αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση που θα τής επιτρέψει να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του ευρώ χωρίς την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος, κατέστησε σαφές ο κ. Παππάς και σημειώνει ότι όσοι ποντάρουν στην καταστροφή θα διαψευστούν ακόμη μία φορά.

    «Εμείς δεν ζητάμε απλώς συμφωνία, ζητάμε λύση. Για να υπάρξει συμφωνία, αυτή θα πρέπει να είναι επωφελής για τον λαό» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας και σημειώνει ότι η συμφωνία πρέπει να έχει τέτοια χαρακτηριστικά και διάρκεια που να δημιουργεί εμπιστοσύνη. Δεν μπορεί να αφορά μικρό διάστημα και δεν πρέπει να παρατείνει την αβεβαιότητα, προσθέτει.

    Ερωτηθείς αν έχουν μείνει «κόκκινες γραμμές» και ποιες είναι, ο κ. Παππάς απάντησε: «Οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης είναι αυτές που έχουν αποκλείσει την προσπάθεια από θεσμικούς και μη παράγοντες, εκτός και εντός Ελλάδας, να διολισθήσουμε σε μια ειδεχθή για την κοινωνική πλειοψηφία συμφωνία. Η επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων η μη περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αποδέσμευσή μας από την καταστροφική πολιτική λιτότητας, μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους ήταν και παραμένουν οι κόκκινες γραμμές μας».

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο ελληνικό σχέδιο για το χρέος, εξηγεί ότι αποσκοπεί στην εξόφληση των ελληνικών ομολόγων τα οποία διακατέχει η ΕΚΤ με αναχρηματοδότηση από τον ΜΧΣ, είτε μέσω εξαγοράς στο ύψος της πραγματικής αξίας είτε μέσω της επιστροφής στην Ελλάδα των κερδών και συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παππά, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό ως προς την αναδιάρθρωση του χρέους προς το ΔΝΤ, καθώς και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω ενός αναπτυξιακού προγράμματος για το διάστημα 2016-2021.

    Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είναι στην Ευρώπη και επισήμανε ότι «μακάρι να βρούμε λύση που δεν θα το περιέχει».

    [02] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Aισιόδοξοι Ολάντ και Ρέντσι για εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα

    Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι Ματέο Ρέντσι και Φρανσουά Ολαντ σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές κατά την συνέντευξη τύπου, που έδωσαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Ιταλού πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο στην διεθνή έκθεση του Μιλάνου.

    Ο Φρανσουά Ολάντ, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόνισε:

    «Αύριο αναμένουμε μια οριστική συζήτηση. Η Ελλάδα έστειλε στους θεσμούς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νέες προτάσεις»

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Γάλλος Πρόεδρος είπε: «Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης μας έχει επιβεβαιωθεί κατ΄ επανάληψη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη σεβόμενη τις δεσμεύσεις. Αν η Ελλάδα, έβγαινε από την ευρωζώνη, θα ήταν μια αρνητική εξέλιξη για όλους. Το ζητούμενο είναι ο τρόπος, οι κανόνες που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η συμφωνία θα πρέπει να είναι όσο γίνεται συνολικότερη και μεγάλης διάρκειας, διότι χρειαζόμαστε σταθερότητα».

    Αν υπάρχει βούληση αύριο θα επιτευχθεί συμφωνία, υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και προσθεσε:

    «Η αίσθησή μου είναι ότι υπάρχουν οι συνθήκες για μια συμφωνία τύπου win win. Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, για το καλό της, αλλά και της ευρωζώνης, για το καλό της κοινότητας».

    [04] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός έχει την ικανότητα να σταθεί στα πόδια του

    «Ο ελληνικός λαός έχει την ικανότητα να σταθεί στα πόδια του. Έχει το κουράγιο να σηκώσει τα μανίκια και να εργαστεί, διπλά και τριπλά αν χρειαστεί, για να αποκτήσει η χώρα "νοικοκυριό"», τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και εκτιμά ότι αυτές οι δυσκολίες είναι μηδαμινές μπροστά στην κόπωση και όσα έχει υποστεί τόσα χρόνια.

    «Αρκεί να πειστεί μέσα του πως δεν υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών του, δεν δίνει έναν σκληρό αγώνα, χωρίς νόημα, χωρίς να επιστρέφει αενάως στο μηδέν», διευκρινίζει.

    Στη συνέντευξή του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρομοιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα ως «δύο αναπόσπαστες όψεις της ίδιας πέτρας που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε ακατόρθωτο, να σπάσει στα δύο». Αναρωτιέται «αν είναι ικανή μία κακή "στροφή" του ποταμού, μία τόσο μικρή διαδρομή μέσα στους αιώνες, να αλλάξει τη ροή και τη σύσταση της πέτρας» και συμπληρώνει με βεβαιότητα: «Ασφαλώς και όχι. Όλα μπορούν να διορθωθούν. Γιατί στον ορίζοντα του ποταμού υπάρχει κάτι που μας ενώνει: η κοινή ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτή η ενότητα που ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνουμε πράξη. Έλληνες και Ευρωπαίοι».

    [05] Βρέθηκε νέο κρησφύγετο των ληστών της Αγχιάλου, στην Ανάβυσσο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε ένα ακόμα κρησφύγετο της ομάδας των ληστών η οποία εξαρθρώθηκε στην Αγχίαλο την 29-5-2015.

    Το κρησφύγετο εντοπίστηκε προχτές Παρασκευή, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, στην Ανάβυσσο Αττικής και ήδη βρίσκονται μέσα τα συνεργεία της Εγκληματολογικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούν τους χώρους.

    Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το κρησφύγετο είναι μια μονοκατοικία την οποία είχε νοικιάσει στα τέλη του 2014, με πλαστά στοιχειά, ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν πέσει στα χέρια των αστυνομικών, στη μεζονέτα στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς στην Αγχίαλο Βόλου, όπου συνελήφθησαν οι συνεργοί του, Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης.

    [06] Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, κυρίως δε στην Πελοπόννησο (ειδικότερα στην περιοχή Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας), για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και παραγωγή δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ένα εκ των οποίων φέρεται να είναι ηγετικό μέλος σπείρας στα νότια προάστια. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί δύο φυτείες με μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και εγκαταστάσεις φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειάς της, ενώ έχουν κατασχεθεί πολλά όπλα και πυρομαχικά, πολυτελή αυτοκίνητα και διάφορα χρηματικά ποσά.

    [07] Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εργασιών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

    Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ψηφιακής υποβρύχιας αποτύπωσης και τρισδιάστατης απεικόνισης ακριβείας στην περιοχή του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 μέχρι τις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

    Στην περσινή αντίστοιχη αποτύπωση είχε καταγραφεί η περιοχή της θέσης του ναυαγίου απ' όπου ανελκύστηκαν το 1900 τα περίφημα γλυπτά και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Η γειτνίαση του με δεύτερη θέση όπου εντοπίζεται φορτίο αμφορέων και άγκυρες ίδιας χρονολόγησης κατέστησε αναγκαία την αποτύπωση του ευρύτερου χώρου, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν όλα τα ευρήματα και να εξαχθούν συμπεράσματα για την πιθανή σχέση των δύο θέσεων. Η λεπτομερής αποτύπωση δημιουργεί σαφέστερη εικόνα για τη σχέση των δύο θέσεων, ενώ η τοποθέτηση των ευρημάτων στον αποτυπωμένο πλέον χώρο ενισχύει την κατανόηση του συνόλου των ευρημάτων στις δύο θέσεις.

    Η αποτύπωση έγινε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, υποστηριζόμενη από το Αμερικάνικο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole και σε συνεργασία με εξειδικευμένη ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Sydney, με τη χρήση του αυτόνομου υποβρύχιου οχήματος Sirius.

    Στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης σημαντική ήταν η συμβολή σκάφους που παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως βάση της ερευνητικής ομάδας.

    Η δεύτερη φάση ερευνών για το 2015 προγραμματίζεται για το τέλος της θερινής περιόδου, οπότε θα γίνει η έναρξη της συστηματικής υποβρύχιας ανασκαφικής διερεύνησης του Ναυαγίου, στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος.

    [08] Ρόμπι Γουίλιαμς: Eλλάδα είσαι μαζί μου; Άφησέ με να σε διασκεδάσω!

    ...«Let me entertaιn you», μας παρότρυνε, όπως κάνει άλλωστε και με τον τίτλο της περιοδείας του ο Ρόμπι Γουίλιαμς... και ο ίδιος δεν αρκέστηκε στο να μας διασκεδάσει απλώς... «Έβαλε φωτιά» στη Μαλακάσα με την πληθωρική του παρουσία, το εκκεντρικό του ντύσιμο και τις μοναδικά εκφραστικές του ερμηνείες! Σε ένα υπερθέαμα που τα είχε όλα!

    Άρτια μουσική απόδοση και παρουσία, αλλά και αναπάντεχα οπτικά εφέ.

    Εισβάλλοντας κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή, μέσα σε ένα κατακόκκινο φόντο, φορώντας σμόκιν, ο Ρόμπι Γουίλιαμς αιχμαλώτισε το κοινό- που άγγιζε τα 30.000 άτομα- με το στυλ, την κίνηση, τη θεατρική του παρουσία και την ιδιαίτερη επαφή που απέκτησε μαζί του.

    Πάνω σε ένα διάδρομο 15 μέτρων, που απλωνόταν από τη σκηνή και κατέληγε μπροστά στον κόσμο που τον αποθέωνε - ο Ρόμπι Γουίλιαμς τραγουδούσε, χόρευε και επικοινωνούσε μουσικά με το κοινό με έναν απαράμιλλο τρόπο, σε σημείο που το ίδιο το κοινό συμμετείχε στο σόου, τραγουδώντας και χορεύοντας.

    Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο απόλυτος «περφόρμερ» «τράβηξε» με ρυθμό πάνω στη σκηνή μια νεαρή θαυμάστρια του, η οποία για τα επόμενα 5 λεπτά συμμετείχε μαζί του στην ερμηνεία και τα χορευτικά μιας μεγάλης επιτυχίας του, ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τις Ελληνίδες.

    Όμως ο Ρόμπι Γουίλιαμς, στη σκηνή του Τέρρα Βάιμπ, δεν σταμάτησε να χαρίζει εκπλήξεις στους θαυμαστές του. Παρουσίασε τον πατέρα του Πήτ Γουίλιαμς, και οι δυο τους - πατέρας και γιος- τραγούδησαν μαζί πιασμένοι χέρι-χέρι.

    Χορεύτριες και χορευτές, καθώς και μια πολυμελής μπάντα, πλαισίωνε την σκηνική παρουσία και τα τραγούδια του Γουίλιαμς, ο οποίος ήταν αεικίνητος και εκφραστικός σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

    Έσπευσε να ξεκαθαρίσει ωστόσο, ότι παρά την τόση ενέργεια που διαθέτει δεν παίρνει ναρκωτικά. Δήλωσε απόλυτα ενθουσιασμένος με το κοινό και ...ζήτησε συγνώμη που δεν είχε έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα.

    Έτσι, στην παρθενική του εμφάνιση σε ελληνικό έδαφος, ο λαμπερός καλλιτέχνης υποσχέθηκε μια επόμενη εμφάνισή του στη χώρα μας σε 18 μήνες από σήμερα.

    [09] Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

    Συναυλίες, ξεναγήσεις, παραστάσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιούνται με τη φροντίδα του υπουργείου Πολιτισμού και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

    Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα)

    Κυριακή 21 Ιουνίου, 10:00: Θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.

    Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»: Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Βιβλιοθήκη εκδήλωση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» με ξεναγήσεις στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης, μουσικά happenings για μεγάλους και εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά. Αναλυτικά:

    Πολυχώρος- Κυριακή 21 Ιουνίου, 16:15: Θεατρική παράσταση για παιδιά: «Τα μεγάλα ψέμματα του μικρού Ερμή». Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση της ομάδας Kοπέρνικος δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 4-9 ετών να εξοικειωθούν με τις έννοιες της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας, μέσα από πολλές εκπλήξεις και έντονη διαδραστικότητα. Είσοδος ελεύθερη με Δελτία Εισόδου.

    Κήπος του Μεγάρου Μουσικής- Κυριακή 21 Ιουνίου, 20:00: Το τμήμα χορωδίας Polyphonica Voices (μουσική διεύθυνση: Μαρίζα Βαμβουκλή) και το τμήμα κρουστών Polyphonica Drums (μουσική διδασκαλία: Γιώργος Φασόλης) έχουν ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και φτάνει μέχρι την Αφρική και τη Νότια Αμερική, με γνωστά τραγούδια και κομμάτια από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Στη συνέχεια, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτείνει μια απολαυστική περιήγηση σε συνθέσεις που γράφτηκαν από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Τα σολιστικά μέρη θα ερμηνεύσουν οι τρομπετίστες Παναγιώτης Καίσαρης και Γιάννης Καραμπέτσος και ο βιολονίστας Γιώργος Μάνδυλας. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο μαέστρος Ουίλλιαμ Κούνχαρντ. Θα ακολουθήσουν ο Βασίλης Γισδάκης και ο Δαμιανός Πάντας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια από το νέο τους δίσκο με τίτλο «Της ημέρας τα σκοτάδια». Συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Καραμπίλας (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, φωνητικά), η Έλσα Παπέλη (τσέλο), ο Σταύρος Χύνδας (μπάσο), ο Κωστής Αφεντάκης (ντραμς) και η 'Αννα Σαράντη (φωνητικά-τραγούδι). Η Ημέρα της Μουσικής θα κλείσει με τους Happy Dog Project, και τις γεμάτες ρυθμό μουσικές τους. Είσοδος ελεύθερη.

    Εθνική Λυρική Σκηνή:Κυριακή 21 Ιουνίου, 11.00: Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100). Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1 (Αμφιθέατρο). Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης Μάτας Κατσούλη, θα ερμηνεύσει τραγούδια και χορωδιακά που αγαπά. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα συνθετών, όπως οι Purcell, Schumann, Verdi, Bizet, Rossini, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Κουρουπός κ.α. Είσοδος ελεύθερη.

    Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη)Κυριακή 21 Ιουνίου, 21:00: Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής (MOYSA) σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο κτήριο Μ1. Οι ορχήστρες θα συμπράξουν σε έργα Gustav Holst (Οι Πλανήτες, Έργο 32 i. 'Αρης/ ii. Δίας) και Edward Elgar (Pomp and Circumstance Military Marches, Έργο 39, i. March Αρ. 1, σε Ρε μείζονα). Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει και το έργο του Richard Strauss (Δον Ζουάν, Έργο 20). Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Βράνος. Είσοδος ελεύθερη.

    [10] «Στροφοδίνες»: Η τελευταία παράσταση του Βίκου Ναχμία στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Μπορεί ο Βίκος Ναχμίας να μην πρόλαβε να δει την παράσταση που ετοίμαζε (πέθανε την 1η Ιουνίου 2015, σε ηλικία 64 ετών), οι «Στροφοδίνες» του όμως παρουσιάζονται κανονικά, σε δική του σκηνοθεσία και διδασκαλία στο Φεστιβάλ Αθηνών από τους μαθητές του και ερμηνευτές της. Άλλωστε ο ίδιος ασχολήθηκε όσο λίγοι με τους στροβιλισμούς. Ακολουθώντας την τεχνική της περιδίνησης των δερβίσηδων του τάγματος των Μεβλεβί, χωρίς το βαρύ τυπικό των τελετών τους, σταδιακά συγκρότησε τον δικό του τρόπο εκστατικής ανάτασης.

    «Ανεξάρτητα από την απελευθερωτική, ευφορική επενέργεια της τεχνικής που», όπως έλεγε ο δάσκαλος των στροβιλισμών και του διαλογισμού Βίκος Ναχμίας, «περνάει μέσω της λειτουργίας των κατοπτρικών νευρώνων και στους θεατές, η ομορφιά της κίνησής τους αποτελεί ικανό λόγο για τη σκηνική παρουσίασή της».

    Έντεκα στροβιλιστές, στίχοι του Ρουμί, βίντεο και μουσικές της σουφικής παράδοσης μαζί με καινούργιες του Λάμπρου Πηγούνη, συνθέτουν τη σκηνική πράξη της παράστασής του, η οποία παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 (Κτίριο Ε) από το Σάββατο, 20/06 έως και τη Δευτέρα 22/06.

    [11] Αλ.Τσίπρας: Συμφωνία για οριστική λύση και όχι μετάθεση του προβλήματος

    Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τους 'Αγγελα Μέρκελ - Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

    Κατα τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

    Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

    [12] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε σήμερα ότι η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    "Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν" είπε ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ισπανίας. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα "εφόσον εφαρμόζονταν μεταρρυθμίσεις".

    [13] Δ. Μάρδας: Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις

    Κανονικά θα πληρωθούν στο τέλος του Ιουνίου οι μισθοί και οι συντάξεις, διαβεβαίωσε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. «Επιδιώκουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, καλύπτονται μισθοί και συντάξεις και άλλες υποχρεώσεις που έχει το κράτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

    Σε ό,τι αφορά την πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει συνδέσει την πληρωμή του ΔΝΤ με το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Δεν είναι θέμα ρευστότητας, είναι θέμα πολιτικής απόφασης» διευκρίνισε.

    Αναφερόμενος, τέλος, στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι «πάμε για συμφωνία». «Αν δεν ήθελαν οι εταίροι συμφωνία θα μπορούσαν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Όλα δείχνουν ότι πάμε για συμφωνία» υπογράμμισε.

    [14] Φρ. Ολάντ: Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό

    «Δεν μπορεί να χαθεί ούτε ένα λεπτό για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι.

    Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε:

    «Υπάρχει η αρχή της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αλλά πρέπει να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να βγει η χώρα από την κατάσταση αυτή. Σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη πρόκειται για αρχή της Ευρωζώνης, βάσει της οποίας παρασχέθηκε και παρέχεται στήριξη στην Ελλάδα για να μείνει στην Ευρωζώνη. Τι θέλουν να πουν Ιταλία και Γαλλία; Ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο. Οι συζητήσεις για την Ελλάδα πρέπει να συνεχισθούν σήμερα και αύριο. Την Δευτέρα και την Πέμπτη έχουμε δυο Συνόδους Κορυφής και τα σημεία αναφοράς πρέπει να είναι οι ευρωπαϊκές αρχές αλλά και το να μπορέσει η Ελλάδα να λάβει τις χρηματοδοτήσεις που αναμένει».

    Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε:

    «Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να προσφερθεί λύση που να επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Είναι βασικής σημασίας να εργασθούν για αυτό και οι Έλληνες. Στην κυβέρνησή τους, στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνουμε όλη μας την καλή διάθεση, την συνεργασία μας, αλλά για να επιτευχθεί συμφωνία χρειάζεται η καλή διάθεση και των δυο πλευρών».

    [15] Φρ. Ολάντ: Συμφωνία για την Ελλάδα «το συντομότερο δυνατόν» επιθυμούν Γαλλία-Ιταλία

    Η Γαλλία και η Ιταλία θα ήθελαν να επιτευχθεί «μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν» για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, δήλωσε σήμερα από το Μιλάνο ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

    «Η κοινή θέση» της Ρώμης και του Παρισιού είναι «να επιτευχθεί συμφωνία και όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο» είπε ο Φρ. Ολάντ στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην παγκόσμια έκθεση του Μιλάνου, συνοδευόμενος από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.

    Οι δύο ηγέτες πρόκειται να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου γύρω στις 15.30 (ώρα Ελλάδας).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 June 2015 - 14:32:12 UTC