Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της
  • [02] Η Ελισάβετ καλεί την Ευρώπη να αποφύγει τη διάσπαση,
  • [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών

  • [01] Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της

    Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες και η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών.Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών θα συνεχισθούν αύριο στις 10:00, ώρα Ελλάδος.

    Νωρίτερα στις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδος θα συναντηθούν τα τεχνικά κλιμάκια για να συζητήσουν λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.

    Σύμφωναμε ελληνικές κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

    Στη συνάντηση που κράτησε έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης μετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στις συνομιλίες συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) ΚλάουςΡέγκλινγκ καθώς επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

    [02] Η Ελισάβετ καλεί την Ευρώπη να αποφύγει τη διάσπαση,

    Η Ελισάβετ της Βρετανίας κάλεσε την Ευρώπη να φροντίσει να αποφύγει τη διάσπαση, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Βερολίνο όπου ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη Μεγάλη Βρετανία».

    Κατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στη Γερμανία, η Ελισάβετ είπε ότι εκείνη και ο. Γκάουκ είδαν την Ευρώπη «στα χειρότερα και στα καλύτερά της» κατά τη διάρκεια της ζωής τους, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα του μεταπολεμικού κόσμου».

    Όπως είπε η Ελισάβετ «ξέρουμε ότι η διάσπαση στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη και ότι χρειάζεται να φροντίσουμε να την αποφύγουμε και στα δυτικά και στα ανατολικά της ηπείρου μας. Αυτό αποτελεί μια κοινή προσπάθεια».

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον, ήταν παρόντες στο δείπνο στην επίσημη κατοικία του Γκάους, το Schloss Bellevue.

    Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος αναμένεται να επισκεφθούν το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν-Μπέλσεν όπου θα συναντηθούν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με επιζώντες και βετεράνους πολέμου που συνέβαλαν στην απελευθέρωση του στρατοπέδου

    [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών

    Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών στην έδρα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

    Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Tαμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Μετείχαν επίσης ο πρόεδρος του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ

    Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

    Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι "η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα".

    Αναφέρουν επίσης ότι "οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες".

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι "η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση" και προσθέτουν ότι "οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα"


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 June 2015 - 0:32:06 UTC