Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [02] Την Τετάρτη θα αποφασίσει η ΕΚΤ για την έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα
  • [03] Κ. Πάντοαν: Συνεχίζω να ελπίζω ότι θα υπάρξει μια θετική λύση
  • [04] Ολάντ: Η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχισθεί εφ' όσον το ζητήσουν οι Ελληνες
  • [05] Μερκελ- Γκάμπριελ συζητούν για την Ελλάδα
  • [06] Χωρίς πρόβλημα οι συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ των ξένων τουριστών στην Ελλάδα
  • [07] Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων που έχουν κατατεθεί από το ΙΚΑ στα ΕΛΤΑ
  • [08] Δαβεβαιώσεις της ΔΕΗ για ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας
  • [09] Κανονικά τα δρομολόγια του μετρό
  • [10] Ο ΙΣΘ καλεί τους γιατρούς να εξετάζουν δωρεάν τους ασθενείς που αδυνατούν να πληρώσουν
  • [11] Πως λειτουργεί η αγορά με τα νέα μέτρα
  • [12] Έτοιμοι «ανά πάσα ώρα και στιγμή» για νέες διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ
  • [13] Παραλίγο ατύχημα με δύο αυτο-οδηγούμενα οχήματα, ένα εκ των οποίων της Google

  • [01] Μεγάλη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Με μεγάλη πτώση άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της ελληνικής κρίσης. Οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για τους σοβαρούς κινδύνους εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές της. Η Ελλάδα έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, με τη χώρα να οδηγείται ολοταχώς πως τη στάση πληρωμών, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 2,20% για να διαμορφωθεί στις 6.605,18 μονάδες, μερικά λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών.

    Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 άνοιξε με πτώση 4,7% για να διαμορφωθεί στις 4.821,45 μονάδες.

    Στη Φρανκφούρτη, ο βασικός δείκτης Dax άνοιξε με πτώση 0,76% αλλά γρήγορα υποχώρησε κατά 3,97% για να διαμορφωθεί στις 11.036,53 μονάδες μερικά λεπτά μετά την έναρξη.

    Με πτώση ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο εξαιτίας των ανησυχιών για την ελληνική κρίση. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 596,20 μονάδες, σε ποσοστό 2,9%, και διαμορφώθηκε στις 20.109,95 μονάδες.

    Ισχυρές πιέσεις ασκούνται επί των αποδόσεων των ομολόγων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου με το άνοιγμα της αγοράς χρέους, εξαιτίας των κινδύνων που προέρχονται από μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    Λίγο μετά το άνοιγμα, τα επιτόκια των δεκαετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 2,720% έναντι 2,150% την Παρασκευή πριν από το κλείσιμο. Τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 2,598%, έναντι 2,110 την Παρασκευή.

    [02] Την Τετάρτη θα αποφασίσει η ΕΚΤ για την έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει αν θα αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    Ερωτηθείς για το εάν η έκτακτη ρευστότητα του μηχανισμού ELA θα αυξηθεί πριν το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, δήλωσε: «Την Τετάρτη, θα έχουμε άλλη μια συνάντηση του συμβουλίου της ΕΚΤ , που είναι στην ατζέντα. Δεν θέλω να το προκαταλάβω? Τώρα η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

    «Υποθέτω ότι η πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, άρα μπορώ να φανταστώ ότι αυτή είναι μια βάση για νέες διαπραγματεύσεις (αλλά) εδώ υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες» δήλωσε ο Νοβότνι σε σχέση με το δημοψήφισμα.

    [03] Κ. Πάντοαν: Συνεχίζω να ελπίζω ότι θα υπάρξει μια θετική λύση

    «Συνεχίζω να ελπίζω ότι για την Ελλάδα θα υπάρξει μια θετική λύση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

    Σύμφωνα με τον Πάντοαν, η ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί το μήνυμα του δημοψηφίσματος, τόσο αν κερδίσει το «ναι» (όπως τον διαβεβαίωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης) όσο και αν κερδίσει το «όχι», ενώ θεωρεί ότι αν συγκρίνει, κανείς, την αρχική και την τελευταία πρόταση των θεσμών, διαπιστώνει ότι υπήρξε ευελιξία.

    Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών και πρώην στέλεχος του ΟΟΣΑ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παράλληλα θεωρεί ότι η οικονομία της χώρας του δεν είναι εκτεθειμένη σε κίνδυνο «μετάδοσης της κρίσης» και προσθέτει ότι δεν υπάρχει κάποιο «μυστικό σχέδιο» που να έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ιταλίας.

    Μία αύξηση της αστάθειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, η οποία είναι πιθανή εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα, δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Κάρλο Πάντοαν.

    «Δεν θα εκπλαγώ, αλλά ούτε και θα ανησυχήσω, εάν ενισχυθεί αυτή η αστάθεια στις αγορές. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαθέτει όλα τα εργαλεία για να την αντιμετωπίσει», τόνισεο κ. Πάντοαν.

    Στο μεταξύ, ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως ο Στέφανο Φασσίνα, ο Αρτούρο Σκόττο του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», αλλά και ο εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς της Φόρτσα Ιτάλια στην βουλή Ρενάτο Μπρουνέττα, ζήτησαν από τον Πάντοαν να πληροφορήσει λεπτομερώς το κοινοβούλιο, με παρέμβασή του, και να εξηγήσει πώς η Ιταλία εννοεί να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα και να συμβάλει εποικοδομητικά σε εξεύρεση λύσης.

    [04] Ολάντ: Η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχισθεί εφ' όσον το ζητήσουν οι Ελληνες

    «Εύχομαι, εάν η Ελλάδα το αποφασίσει, να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά το τέλος ενός μίνι υπουργικού συμβουλίου μισής ώρας με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

    «Εναπόκειται όμως στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς να το πουν ( για την συνέχιση). Η Γαλλία είναι πάντα διαθέσιμη για τη συνέχιση του διάλογου σήμερα ή αύριο» είπε ο πρόεδρος Ολάντ .

    «Σήμερα είναι πάντα δυνατή μια συμφωνία, αύριο θα εξαρτηθεί από την απάντηση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα που τους προτείνεται. Η Γαλλία είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είναι έτοιμη να δράσει, δεν μπορεί όμως να το κάνει παρά μόνο υπάρχει κοινή θέληση για κατάληξη σε λύση» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Ο Φρανσουά Ολάντ εξήγησε ότι η ΕΚΤ θα τροφοδοτεί με ρευστότητα την Ελλάδα μέσω του ELA έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

    [05] Μερκελ- Γκάμπριελ συζητούν για την Ελλάδα

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ θα έχουν συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξετάσουν την ελληνική κρίση. Η συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 14:30 τοπική ώρα, (15:30 ώρα Ελλάδας).

    Στη συνέχεια θα ενημερώσουν από κοινού τους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο.

    [06] Χωρίς πρόβλημα οι συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ των ξένων τουριστών στην Ελλάδα

    «Τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση, δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό». Αυτό τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προκειμένου ενημερώσει όσους επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα.

    Παράλληλα επισημαίνεται ότι υφίσταται απόλυτη επάρκεια τόσο καυσίμων όσο και όλων των προϊόντων και υπηρεσιών, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη ζωή των επισκεπτών της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια και στα νησιά.

    Από την πλευρά της Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να εγγυάται την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της που την έχουν καταστήσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς».

    Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι ο «ελληνικός τουρισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών μας. Οι τουρίστες μας που βρίσκονται ήδη εδώ αλλά και αυτοί οι οποίοι προγραμματίζουν να έρθουν, δεν πρόκειται να επηρεαστούν καθόλου από τα γεγονότα και ότι μπορούν να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα».

    [07] Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων που έχουν κατατεθεί από το ΙΚΑ στα ΕΛΤΑ

    Κανονικά θα γίνει σε όλη την χώρα η πληρωμή των συντάξεων που έχουν κατατεθεί από το ΙΚΑ στα ΕΛΤΑ και αφορούν δικαιούχους που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους από τα ΕΛΤΑ.

    Τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων λειτουργούν κανονικά για όλες τις υπηρεσίες, εκτός των τραπεζικών συναλλαγών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Eurobank.

    Στην ιστοσελίδα www.elta.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τον πίνακα των ταχυδρομικών καταστημάτων που λειτουργούν καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο μέχρι τις 20.30'

    [08] Δαβεβαιώσεις της ΔΕΗ για ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας

    Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μετρά για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί παρέσχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων η συνεδρίαση της οποίας αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Δημοσίου.

    «Η ΔΕΗ ήταν και παραμένει παράγων σταθερότητας για τη χώρα", τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης. "Είμαστε έτοιμοι, πρόσθεσε, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και τους πιστωτές για την κατασκευή της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», η άδεια της οποίας θα εκδοθεί ίσως και αυτή την εβδομάδα , αν όχι την επόμενη. Η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί στην προκαταβολή, ώστε να γίνει η έναρξη των εργασιών».

    Σύμφωνα με πληροφορίες από χθες το βράδυ στη ΔΕΗ γίνονται συνεχείς συσκέψεις για την κατάρτιση σχεδίου διαχείρισης της κρίσης.

    [09] Κανονικά τα δρομολόγια του μετρό

    Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια του μετρό στη γραμμή Ανθούπολη - Ελληνικό.Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός της Δάφνης, βρέθηκε για λίγες ώρες εκτός λειτουργείας, λόγω της πτώσης μιας γυναίκας στις γραμμές του μετρό.

    [10] Ο ΙΣΘ καλεί τους γιατρούς να εξετάζουν δωρεάν τους ασθενείς που αδυνατούν να πληρώσουν

    Να εξετάζουν κανονικά χωρίς αμοιβή τους ασθενείς που αδυνατούν να πληρώσουν καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τα μέλη του με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

    Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Με δεδομένο ότι από σήμερα το πρωί ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καλούμαστε όλοι στην έκτακτη αυτή περίσταση να συμπεριφερθούμε ανάλογα. Τις επόμενες ημέρες, όλοι εμείς, οι ιατροί της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει με ηρεμία, ψυχραιμία, νηφαλιότητα και συγκατάβαση να συνεχίσουμε την άσκηση των καθηκόντων μας. Λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη οικονομική δυσκολία των συμπολιτών μας, το Διοικητικό Συμβούλιο σας καλεί να εξυπηρετείτε - στο διάστημα αυτό - τους ασθενείς κανονικά χωρίς να λαμβάνετε αμοιβή από όσους αδυνατούν και έχουν ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών».

    [11] Πως λειτουργεί η αγορά με τα νέα μέτρα

    Κλειστές παραμένουν οι τράπεζες μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

    Οι καταθέσειςείναι πλήρως διασφαλισμένες διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους.στις 16:00.

    Τι ισχύει ανά περίπτωση

    Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις καταθέσεις

    Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες. Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις αξιολογήσειςτης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Αν σε μία κάρτα είναι συνδεδεμένοι περισσότεροι λογαριασμοί

    Σε κάρτες με περισσότερους συνδεδεμένους λογαριασμούς το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ την ημέρα.

    Αν ένας λογαριασμός έχει περισσότερους δικαιούχους

    Σε λογαριασμούςμε περισσότερους δικαιούχους και περισσότερες κάρτες το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ για κάθε κάρτα δικαιούχου. Για παράδειγμα σε ένα λογαριασμό με δύο δικαιούχους που έχουν από μία κάρτα, το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ ανά κάρτα, δηλαδή 120 ευρώ για το λογαριασμό.

    Ανάληψη μετρητών με πιστωτική κάρτα

    Ανάληψη μετρητών με πιστωτική κάρτα γίνεται μέχρι το ημερήσιο όριο. Η συναλλαγή αυτή επιβαρύνεται με το επιτόκιο και προμήθεια που ορίζονται από τη σύμβαση με την Τράπεζα που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα.

    Η πιστωτική ή χρεωστική μου κάρτα για αγορές

    Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή μου με την Τράπεζα.

    Η πιστωτική ή ηχρεωστική κάρτα για να αγορές στο ίντερνετ

    Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα.

    Οι πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών χρησιμοποιούνται κανονικά

    Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούνται κανονικά. Για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα ισχύει ό,τι και για τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών.

    Οι συντάξεις

    Οι συντάξεις θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς.Οι αναλήψεις θα γίνονται με βάση το ημερήσιο όριο.

    Δωρεάν οι αστικές συγκοινωνίες

    Δωρεάν θα είναι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

    Χωρίς πρόβλημα οι συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ των ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

    «Τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση, δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό».

    Αυτό τονίζει ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προκειμένου ενημερώσει όσους επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα.

    Παράλληλα επισημαίνεται ότι υφίσταται απόλυτη επάρκεια τόσο καυσίμων όσο και όλων των προϊόντων και υπηρεσιών, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη ζωή των επισκεπτών της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια και στα νησιά.

    [12] Έτοιμοι «ανά πάσα ώρα και στιγμή» για νέες διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

    Έτοιμοι για νέες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα «ανά πάσα ώρα και στιγμή» είναι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς- Γεργκ Σέλινγκ.

    «Αναζητούμε οποιαδήποτε λύση, θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Σέλινγκ από τη Βιέννη.

    Εξάλλου ο Αυστριακός υπουργός επεσήμανε ότι η Αθήνα ήταν αυτή που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    [13] Παραλίγο ατύχημα με δύο αυτο-οδηγούμενα οχήματα, ένα εκ των οποίων της Google

    Σύγκρουση παραλίγο να σημειωθεί το περασμένο Σάββατο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ μεταξύ δύο αυτο-οδηγούμενων οχημάτων, ένα εκ των οποίων ανήκει στην Google.

    Ένα αυτοκίνητο μάρκας Lexus, το οποίο ανήκει στην Google, έκοψε την πορεία ενός Audi της εταιρείας Delphi Automotive, καθώς αυτό προσπαθούσε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας.

    Ο Τζον Αμπσμέιερ της Delphi, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο της εταιρείας δήλωσε ότι το όχημα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια αλλαγής λωρίδας και να λάβει «κατάλληλα μέτρα» προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση με ένα παρόμοιο όχημα της Google.

    Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, η Google δεν έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο ή ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν, ωστόσο πιστεύεται ότι είναι το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται δύο αυτο-οδηγούμενα οχήματα.

    Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τελικά αποφεύχθηκε η σύγκρουση, το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί το πρώτο «ατύχημα» της Google. Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία παραδέχτηκε ότι τα αυτο-οδηγούμενα οχήματά της έχουν εμπλακεί σε συνολικά 13 ατυχήματα στο διάστημα των 6 ετών που αυτά κινούνται δοκιμαστικά στους δρόμους της Καλιφόρνιας. Δύο εκ των ατυχημάτων έλαβαν χώρα μόλις τον περασμένο μήνα. Η Google εμμένει στην άποψή της ότι όλα τα περιστατικά οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος και όχι στο σύστημα των αυτοκινήτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 June 2015 - 10:32:19 UTC