Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να μην επιτρέψει ο ελληνικός λαός την ανατροπή της κυβέρνησης
  • [02] Eurogroup: Διακοπή των συνομιλιών μέχρι το δημοψήφισμα
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Στη σωστή κατεύθυνση η ελληνική πρόταση, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους
  • [04] Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις πριν εξεταστεί η ελάφρυνση του χρέους της

  • [01] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να μην επιτρέψει ο ελληνικός λαός την ανατροπή της κυβέρνησης

    «Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από κείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής για να ξαναπαραδώσουν την χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης», κάλεσε τον ελληνικό λαό η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Σε δήλωσή της ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον λαό να ψηφίσει «όχι» και να υπερασπιστεί τη μόνη κυβέρνηση που τον εμπιστεύτηκε και του παρέδωσε την εξουσία που πηγάζει από αυτόν, τη μόνη Βουλή που ο ίδιος εξέλεξε και η οποία του επιστρέφει την εξουσία που πηγάζει από αυτόν και ασκείται υπέρ αυτού.

    [02] Eurogroup: Διακοπή των συνομιλιών μέχρι το δημοψήφισμα

    Τη διακοπή των συνομιλιών μέχρι το δημοψήφισμα αποφάσισε το Eurogroup, το οποίο λαμβάνει υπόψη του τις τροποποιήσεις που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στην πρόταση των θεσμών και περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

    «Δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, της απόφασης για δημοψήφισμα και την αρνητική εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης, η βασική μας απόφαση ήταν ότι δεν υπάρχει έδαφος για συνέχιση των συνομιλιών», είπε μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ και συνέχισε: «Μέχρι την Κυριακή δεν θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες σε κανένα επίπεδο, ούτε σε επίπεδο υπουργών ούτε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών για περαιτέρω προτάσεις και οικονομικές διευθετήσεις».

    Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του για την παρούσα κατάσταση δεδομένης της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού να είναι μέρος της Ευρώπης και να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης, δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη υποστήριξή του στον ελληνικό λαό.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Στη σωστή κατεύθυνση η ελληνική πρόταση, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους

    «Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι «αυτό που μας χωρίζει από τους θεσμούς είναι μόνον η βιωσιμότητα του χρέους» ενώ τόνισε ότι«σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα bail in (σ.σ. κούρεμα καταθέσεων)».

    Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν αναμένεται νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής.

    Το Eurogroup θα εξετάσει αν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης βάσει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνηςΓερούν Ντάισελμπλουμ.

    [04] Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις πριν εξεταστεί η ελάφρυνση του χρέους της

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις πριν οι ευρωπαίοι εταίροι της εξετάσουν την απομείωση του δημοσίου χρέους της.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η Λαγκάρντ ερωτήθηκε τι κατά τη γνώμη της πρέπει να έλθει πρώτο, οι δεσμεύσεις της Αθήνας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ή η ελάφρυνση του εξωτερικού χρέους της από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

    "Δοθέντος του πού βρισκόμαστε, υποψιάζομαι ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο να δούμε μια σοβαρή πρωτοβουλία για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και έπειτα από αυτό να ακολουθήσει η άλλη πλευρά", μειώνοντας το ελληνικό χρέος, απάντησε η Λαγκάρντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 July 2015 - 22:32:15 UTC