Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νησίδες δράσεων στο άνυδρο και άγονο τοπίο
  • [02] Η δική μου μαμά είχε φριχτότερο τέλος απ' τη δική σου
  • [03] Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα της Iskra, καταγγέλλει η συντακτική ομάδα
  • [04] Β. Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση «δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων»
  • [05] Φονικές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στη Λιβύη
  • [06] Ο Ερντογάν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Τουρκία
  • [07] Διπλή επίθεση ισλαμιστών εναντίον οχυρών του στρατού στο Χαλέπι της Συρίας

  • [01] Νησίδες δράσεων στο άνυδρο και άγονο τοπίο

    του Άγγελου Ρούβαλη*

    «Δημιουργώ οινοτουρισμό» σημαίνει ότι προσφέρω ένα σύνολο τουριστικών υπηρεσιών μέσα στην αμπελουργική ζώνη, εργαζόμενος μαζί με τους ανθρώπους του τουρισμού, του πολιτισμού, με τους επαγγελματίες της εστίασης, των ξενώνων και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων. Σημαίνει ότι προτείνω και δημιουργώ ένα δίκτυο από ποιοτικά σημεία εστίασης της περιοχής που σερβίρουν οπωσδήποτε επώνυμο τοπικό κρασί, από ήρεμους και πολιτισμένους ξενώνες που προσφέρουν ελληνικό πρωινό, εκδηλώσεις πολιτισμού, ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα. Το επώνυμο ελληνικό κρασί έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες, σημαντική πρόοδο στην ποιότητά του αλλά προσφέρει και σημαντικές εισροές στον πολιτισμό και την ανάπτυξη της χώρας.

    Το 2014, ψηφίστηκε μετά από πολλές προσπάθειες η έννοια του οινοτουρισμού «ως παροχή υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους λειτουργικά ενοποιημένους με οινοποιεία και αμπελώνες», καθώς και η έννοια του «επισκέψιμου οινοποιείου». Η μεγάλη αύξηση των επισκέψιμων οινοποιείων στη χώρα μας καθώς και η αύξηση του τουριστικού ρεύματος δημιουργούν μια νέα κατάσταση, η οποία είναι ικανή να προσφέρει σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και στην προώθηση των προϊόντων μια περιοχής.

    Στο άνυδρο και άγονο τοπίο που βιώνει η χώρα οι πολίτες δημιουργούν νησίδες δράσεων, οι οποίες δείχνουν τον άλλο δρόμο.

    Στην αμπελουργική ζώνη της Αιγιαλείας, τα «Οινοξένεια», στα τέλη Αυγούστου κάθε χρόνο, «καλλιεργούν» την τοπική κοινωνία στο δρόμο της ποιοτικής ανάπτυξης. Συνέργειες της εστίασης, της φιλοξενίας, της γαστρονομίας, με τα ποιοτικά προϊόντα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)- ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης) της περιοχής, που ξεκινά από τον Κορινθιακό Κόλπο και αγγίζει τα Καλάβρυτα. Πρωταγωνιστούν επίσης, τα ημιορεινά αμπελουργικά τοπία και ο πολιτισμός. Είναι ενδεικτικό ότι τα τοπικά οινοποιεία είναι στην πρώτη γραμμή των δράσεων αυτών.

    Στη Γαλλία, 7,5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, αφιερώνουν την παραμονής τους στους «δρόμους του κρασιού», οι οποίοι στην Ιταλία ανέρχονται σε 142 διαδρομές. Οι δρόμοι του κρασιού είναι στην πραγματικότητα ένα σύνθετο καινούργιο προϊόν. Δεν είναι μόνο να πουλήσω κρασί ή τοπικά προϊόντα επί τόπου.

  • Ο Άγγελος Ρούβαλης είναι οινοποιός, τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [02] Η δική μου μαμά είχε φριχτότερο τέλος απ' τη δική σου

    του Άρη Μαραγκόπουλου*

    Yπάρχει αυτή η σχετικά πρόσφατη μανία να γράφονται ηθογραφίες για αποδημήσαντες μπαμπάδες ή μαμάδες. Αυτές οι ηθογραφίες ερεθίζουν σε μεγάλο βαθμό (πωλήσεων) το ενδιαφέρον ορισμένου κοινού.

    Εύλογο το ερώτημα: Τι είχαν αυτές οι μαμάδες και αυτοί οι μπαμπάδες σε σχέση με τους δικούς μας, ώστε ο δικός τους θάνατος να είναι τόσο αξιομνημόνευτος;

    Ο καθένας μας διαθέτει μια ιστορία δράματος που αφορά την απώλεια ενός προσφιλούς του γονιού, αδελφού, αγαπημένου θείου κλπ. Αλλά δεν το κάνει ρεπορτάζ, ακόμα κι αν έφτασε τον πενθούντα στα όριά του: Στη σκέψη του θανάτου. Το πένθος δεν ξοδεύεται στην παρέα, στο καφενείο, στην αγορά. Επειδή δεν είναι αγοραίο. Δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται. Ο πόνος για τον χαμένο άνθρωπό μας οχυρώνει την ακριβή μνήμη του απέναντι στα αδιάκριτα βλέμματα.

    Πώς εξηγείται επομένως, αυτή η τάση δημοσιοποίησης του ιδιωτικού πένθους; Υπάρχει ένα κοινό που βιώνει την όποια ανασφάλεια που δικαίως του δημιουργεί η κρίση, μέσα από την κλειδαρότρυπα των άλλων? κοινό που σταθερά τρέφεται από τηλεοπτικά trash shows, από επίσης τηλεοπτικά, τύπου Άρλεκιν, βιβλιάρια και από τον κίτρινο Τύπο. Όλες οι δακρύβρεκτες «καταθέσεις» πένθους βαυκαλίζουν την αυτιστική ανάγκη αυτού του κόσμου: Εκείνη που αρνείται πεισματικά να διαχειριστεί την ατομική ανασφάλεια ως συλλογικό πρόβλημα.

    Εννοείται ότι τα εν λόγω αναγνώσματα δεν θα εμφανίζονταν καν στην αγορά αν οι συγγραφείς τους δεν συνωστίζονταν ήδη εκεί, στα αγοραία media, ως ευπώλητα προϊόντα passa tempo. Κανείς δεν διαβάζει αυτές τις ιστορίες από περιέργεια για άγνωστές του μαμάδες και μπαμπάδες. Τις διαβάζει από αρρωστημένη περιέργεια για τον λαϊκό σταρ συγγραφέα τους, ακριβώς όπως καταβροχθίζει αντίστοιχες ιστοριούλες στην Espresso. Δεν είναι ιστορίες πένθους. Είναι ιστορίες προσωπικού marketing.

    Αυτό το life-style πένθος δεν συγκρίνεται φυσικά, με το σιωπηλό πένθος χιλιάδων ανθρώπων που οι γονείς τους αυτοκτόνησαν εξαιτίας της κρίσης. Απλώς πουλάει περισσότερο (και ξεπουλιέται) στη λαϊκή αγορά κανιβαλισμού της μίζερης ζωής μας.

  • Ο Άρης Μαραγκόπουλος είναι συγγραφέας

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [03] Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα της Iskra, καταγγέλλει η συντακτική ομάδα

    «Επίθεση χάκερς και των σκοτεινών κέντρων που τους κατευθύνουν εναντίον της Iskra, που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου» κατήγγειλε η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, «η οργανωμένη αυτή επίθεση έχει στόχο να φιμώσει πολιτικά την Iskra, πράγμα που επιβεβαιώνεται με τα φτηνά συνθήματα και τις παραπλανητικές εικονογραφίσεις που οι εντεταλμένοι προβοκάτορες τοποθέτησαν πάνω στην ιστοσελίδα.

    «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η βρώμικη και προβοκατόρικη επίθεση εναντίον της Iskra έγινε μετά τις μεγαλιώδεις συγκεντρώσεις του ΟΧΙ σε όλη την Ελλάδα, μόλις μια ημέρα πριν το δημοψηφισμα και σε μια περίοδο που η αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή ύψη».

    «Η Iskra ενοχλεί βαθύτατα το πολιτκό κατεστημένο και όσους μηχανεύονται να υπονομεύσουν την ομαλή δημοκρατική πορεία της χώρας με την ψήφο και τους αγώνες του λαού. Το νεό παρακτάτος και οι δυνάμεις της ανωμαλίας δεν πρόκειται να πετύχουν τους αθλιους αντιδημοκρατικούς στόχους τους.

    «Καλούμε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της Iskra, τον αριστερό προοδευτικό κόσμο και όλους τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες να στηρίξουν τη μαχόμενη ιστοσελίδα και το ΟΧΙ την Κυριακή.Οι υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκληματος οφείλουν να ενεργήσουν τάχιστα για να αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν παραδειγματικά τα σκοτεινα κέντρα που οργάνωσαν την επίθεση στην Ιskra» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [04] Β. Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση «δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων»

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν «προβλέψιμη» διότι η Αθήνα «δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

    Όποιος «γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. την εκλογή του τον Ιανουάριο) αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα.

    «Για αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό (...) το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά» συνέχισε ο Σόιμπλε.

    Το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα βγει από την ευρωζώνη «σε σύντομο χρονικό διάστημα» είναι ένα ερώτημα στο οποίο «μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. «Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό στην Ελλάδα» είπε ακόμη.

    Ο Σόιμπλε έκρινε ότι είναι «σχετικά μικρός» ο «κίνδυνος μετάδοσης» της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι ελληνικές τράπεζες «είναι κλειστές προς το παρόν» και το ευρωπαϊκό σύστημα τραπεζικής εποπτείας «παρακολουθεί την κατάσταση», ανέφερε. «Οι αγορές έχουν αντιδράσει με πολύ συνετό τρόπο τις τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο» εκτίμησε.

    [05] Φονικές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στη Λιβύη

    Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν από την έκρηξη αρκετών αυτοκινήτων που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης, δήλωσε χθες ιατρική πηγή. Σύμφωνα με το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Lana, οι νεκροί ανέρχονται σε 5 και οι τραυματίες σε 15. Μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης αυτής βρίσκονται «γυναίκες και παιδιά» προσθέτει το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

    Στην Ντέρνα σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αντίπαλων ισλαμιστών μαχητών και των ενόπλων δυνάμεων της κυβέρνησης που αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα. Η πόλη αυτή στην ανατολική Λιβύη αποτελεί ένα μόνο από τα μέτωπα στην πολύπλευρη σύγκρουση στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα, όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και διάφορες ένοπλες οργανώσεις πολεμούν για τον έλεγχό της τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.

    [06] Ο Ερντογάν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Τουρκία

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν νέες εκλογές, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συμμαχίας, καθώς το κόμμα του απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

    Ο Ερντογάν αναμένεται να αναθέσει την επόμενη εβδομάδα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συμμαχίας στον νυν πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, τον ηγέτη του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν αυτός θα καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή υποστήριξη ώστε να έχει σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    [07] Διπλή επίθεση ισλαμιστών εναντίον οχυρών του στρατού στο Χαλέπι της Συρίας

    Ισλαμιστές αντάρτες συνέχισαν χθες Παρασκευή μια διπλή επιχείρηση με στόχο να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας θέσεις του στρατού στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού, της πόλης που αποτελούσε άλλοτε την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας και το καθεστώς ελέγχει σήμερα μόνο εν μέρει.

    Το Χαλέπι είναι μοιρασμένο από τον Ιούλιο του 2012 στους τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες (ανατολικά), και εκείνους που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος (δυτικά). Η κατάσταση επί του πεδίου ουσιαστικά παραμένει αμετάβλητη τα τελευταία τρία χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 July 2015 - 6:32:16 UTC