Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιλογή που δίνει στην Ελλάδα δυνατότητα να αναπνεύσει ζήτησε από τους πολίτες η Φ. Γεννηματά
  • [02] Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα της Iskra, καταγγέλλει η συντακτική ομάδα
  • [03] Ο Β.Σόιμπλε τονίζει πως η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης
  • [04] Ν. Τσόμσκι: Αίσχος αποτελούν οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας
  • [05] Δύο Τσέχοι τουρίστες νεκροί από σφαίρες, στην Αλβανία
  • [06] Ο Πούτιν λέει στον Ομπάμα πως θέλει διάλογο βασισμένο στην ισότητα και τον σεβασμό
  • [07] Τρεις νεκροί, εκ των οποίων δύο παιδιά, από την πτώση οβίδας στο Σινά
  • [08] Ξεκίνησε, στη Θεσσαλονίκη, το 9ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας
  • [09] Τέσσερις συλλήψεις σε επεισόδια στα Εξάρχεια

  • [01] Επιλογή που δίνει στην Ελλάδα δυνατότητα να αναπνεύσει ζήτησε από τους πολίτες η Φ. Γεννηματά

    Με νέους και νέες συναντήθηκε το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο Πάρκο Ελευθερίας, συζητώντας για το διακύβευμα του δημοψηφίσματος και την επόμενη μέρα στη χώρα.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη Real News είπε ότι την Κυριακή το βράδυ το «Ναι» του ελληνικού λαού πρέπει να είναι ηχηρό και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την επιλογή που δίνει στην Ελλάδα δυνατότητα για να αναπνεύσει, για να σταθεί και πάλι όρθια και για να διαπραγματευτεί, για να εξαλειφθούν οι ακραίες απαιτήσεις που θέτουν οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι των δανειστών. Για να ξεφύγει, όπως αναφέρει, ο ελληνικός λαός από τον εφιάλτη, μια πρόγευση του οποίου ζούμε αυτές τις μέρες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. «Αυτό που ζούμε σήμερα είναι απλά ένα μικρό τρέιλερ του τι θα ακολουθήσει αν οι Έλληνες παραπλανηθούν και επιλέξουν το "Όχι". Ψηφίζοντας "Ναι" επιλέγουμε την Ευρώπη και το ευρώ, την ασφάλεια που μας παρέχει -ιδιαίτερα τώρα- το γεγονός ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη, ισχυρή και δημοκρατική οικογένεια εθνών. Με την επιλογή μας δεν λέμε "Ναι" στη λιτότητα, αλλά "Ναι" στο μέλλον και την ελπίδα», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

    Είναι ζωτική ανάγκη να δίνει μια ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση της χώρας, όποια κι αν είναι αυτή, ώστε την επομένη Δευτέρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Το ηχηρό μεγάλο "Ναι" δυναμώνει τη φωνή της Ελλάδας και ενισχύει αποφασιστικά τη διαπραγματευτική της θέση για να διασώσουμε κάποια κοινωνικά κεκτημένα και να διασφαλίσουμε δεσμεύσεις και πόρους για την κοινωνική συνοχή, για την ανάπτυξη, για την αναδιάρθρωση και του Δημοσίου χρέους αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για τις αναγκαίες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

    Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι το "Ναι" είναι το μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας. Η μόνη συμβολή του "Όχι" στη διαπραγμάτευση είναι μέσα από αναξιόπιστα και αφερέγγυα πρόσωπα για να οδηγηθούμε σε νέες άγονες συγκρούσεις και ρήξεις, που θα οδηγήσουν την Ελλάδα, όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες, όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και όλες τις γενιές στην περιπέτεια, στη χρεοκοπία και τελικά στη δραχμή».

    Σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα, η κ. Γεννηματά είπε: «Ελάχιστη σημασία θα έχουν οι πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση ενός "Όχι". Καμία πολιτική δύναμη δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για τον ρόλο της σε μια απολύτως κατεστραμμένη χώρα και σε μια απολύτως διαλυμένη κοινωνία και οικονομία. Οπότε δεν θέλω καν να σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση του "Ναι" όμως, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οφείλει να δρομολογήσει μόνη της τις εξελίξεις εκείνες που θα διευκολύνουν τη χώρα να φτάσει σε μία συμφωνία την οποία οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν και να εφαρμόσουν με σθένος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

    [02] Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα της Iskra, καταγγέλλει η συντακτική ομάδα

    «Επίθεση χάκερς και των σκοτεινών κέντρων που τους κατευθύνουν εναντίον της Iskra, που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου» κατήγγειλε η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, «η οργανωμένη αυτή επίθεση έχει στόχο να φιμώσει πολιτικά την Iskra, πράγμα που επιβεβαιώνεται με τα φτηνά συνθήματα και τις παραπλανητικές εικονογραφίσεις που οι εντεταλμένοι προβοκάτορες τοποθέτησαν πάνω στην ιστοσελίδα.

    «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η βρώμικη και προβοκατόρικη επίθεση εναντίον της Iskra έγινε μετά τις μεγαλιώδεις συγκεντρώσεις του ΟΧΙ σε όλη την Ελλάδα, μόλις μια ημέρα πριν το δημοψηφισμα και σε μια περίοδο που η αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή ύψη».

    «Η Iskra ενοχλεί βαθύτατα το πολιτκό κατεστημένο και όσους μηχανεύονται να υπονομεύσουν την ομαλή δημοκρατική πορεία της χώρας με την ψήφο και τους αγώνες του λαού. Το νεό παρακτάτος και οι δυνάμεις της ανωμαλίας δεν πρόκειται να πετύχουν τους αθλιους αντιδημοκρατικούς στόχους τους.

    «Καλούμε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της Iskra, τον αριστερό προοδευτικό κόσμο και όλους τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες να στηρίξουν τη μαχόμενη ιστοσελίδα και το ΟΧΙ την Κυριακή.Οι υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκληματος οφείλουν να ενεργήσουν τάχιστα για να αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν παραδειγματικά τα σκοτεινα κέντρα που οργάνωσαν την επίθεση στην Ιskra» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Ο Β.Σόιμπλε τονίζει πως η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild πως οι Έλληνες θα αποφασίσουν στο αυριανό δημοψήφισμα αν θα κρατήσουν το ευρώ ή θα μείνουν προσωρινά χωρίς αυτό, όμως τόνισε ότι η χώρα παραμένει μέρος του κοινού νομίσματος.

    «Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Είτε με το ευρώ είτε προσωρινά χωρίς αυτό - μόνον οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν σ' αυτό το ερώτημα. Και είναι σαφές ότι δεν θα εγκαταλείψουμε αβοήθητους τους ανθρώπους στην Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του στην Bild.

    Ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε επίσης πως οι κίνδυνοι διάχυσης της κρίσης είναι περιορισμένοι.

    «Ακόμη κι αν φθάναμε στο σημείο να καταρρεύσουν μερικές μεμονωμένες τράπεζες, ο κίνδυνος της διάχυσης είναι σχετικά μικρός (...) Οι αγορές έχουν αντιδράσει με αυτοσυγκράτηση τις λίγες τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει πως το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο» δήλωσε ο Σόιμπλε στη γερμανική εφημερίδα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως οποιεσδήποτε συνομιλίες με την Ελλάδα για την επίτευξη μιας συμφωνίας στήριξης έναντι μεταρρυθμίσεων θα είναι "πολύ δύσκολες" μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, αλλά πρόσθεσε πως μέσα σ' ένα χρόνο η Ευρώπη θα είναι ισχυρότερη απ' ό,τι ήταν πριν από την ελληνική κρίση.

    Η ευρωζώνη πρέπει να περιμένει για να δει τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος, δήλωσε ο Σόιμπλε, όμως το Eurogroup θα εξετάσει οποιοδήποτε νέο αίτημα εκ μέρους της Αθήνας για έναρξη συνομιλιών.

    [04] Ν. Τσόμσκι: Αίσχος αποτελούν οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας

    Ο Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι σε δήλωσή του για την εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου χαρακτηρίζει αίσχος τη συμπεριφορά της «τρόικας» απέναντι στην Ελλάδα. «Η πολιτική της λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, από οικονομικής απόψεως είναι παράλογη και καταστροφική για τη χώρα. Η συμπεριφορά της "τρόικας" αποτελεί αίσχος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως στόχος τους είναι να διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η αντίσταση στις βόρειες τράπεζες και στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν θα γίνει ανεκτή και πως οι επιδιώξεις για δημοκρατία και σεβασμό της λαϊκής βούλησης πρέπει να εγκαταλειφθούν. Είναι μια επίδειξη δύναμης και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί αυτή η επαίσχυντη φάρσα στην οποία γαλλικές και γερμανικές τράπεζες επωφελούνται από τα δεινά του ελληνικού λαού» αναφέρει στη δήλωσή του ο Νόαμ Τσόμσκι.

    Ο Αμερικανός διανοητής εκφράζει την άποψη ότι «το ελληνικό δημόσιο χρέος έπρεπε να αναδιαρθρωθεί ριζικά ή να κηρυχθεί παράνομο και να διαγραφεί». Εκτιμά δε πως «ό,τι κι αν επιλέξει η Ελλάδα απ΄ αυτά που προσφέρονται, είτε αυτό είναι έξοδος από την ευρωζώνη είτε υπακοή στις προσταγές των δανειστών, οι συνέπειες θα είναι πικρές για τον ελληνικό λαό». «Είναι μία άθλια επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων λύσεων. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα ενθαρρύνει την παγκόσμια αλληλεγγύη που θα σώσει τους ίδιους αλλά και όλους τους άλλους από την σκληρή μοίρα που υπαγορεύουν οι σημερινοί ηγεμόνες» καταλήγει στη δήλωσή του για την εφημερίδα «Πολίτικα» ο Νόαμ Τσόμσκι.

    [05] Δύο Τσέχοι τουρίστες νεκροί από σφαίρες, στην Αλβανία

    Δύο Τσέχοι τουρίστες σκοτώθηκαν με πυρά αυτόματου όπλου χθες, Παρασκευή, το βράδυ στην Αλβανία ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους και κατευθύνονταν προς ένα φυσικό πάρκο στα βόρεια της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, η οποία συνέλαβε δέκα υπόπτους.

    Τα πτώματα του Μίχαελ Σβάτος, 27 ετών, και της Άννα Κοσίνοβα, 36 ετών, ανακαλύφθηκαν στο Πρεκάλ, σε απόσταση 150 χλμ. βορείως των Τιράνων, μέσα στο αυτοκίνητό τους που έφερε πινακίδες της Τσεχικής Δημοκρατίας, διευκρίνισε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με τα θύματα.

    [06] Ο Πούτιν λέει στον Ομπάμα πως θέλει διάλογο βασισμένο στην ισότητα και τον σεβασμό

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ σε έναν διάλογο βασισμένο στην ίση μεταχείριση και τον αμοιβαίο σεβασμό, στο συγχαρητήριο μήνυμα που απηύθυνε στονΑαμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.Ο Πούτιν δήλωσε πως οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις παραμένουν σημαντικές για την επίλυση παγκόσμιων κρίσεων. Οι δύο χώρες έχουν διαφωνίες σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αμυντικά ζητήματα και τη δημοκρατία.

    «Στο συγχαρητήριο μήνυμά του, ο Ρώσος Πρόεδρος επισήμανε ότι, παρά τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις παραμένουν ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια» αναφέρεται σε δήλωση του Κρεμλίνου.Ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρουν λύσεις στα πιο περίπλοκα διεθνή ζητήματα και να απαντήσουν μαζί στις παγκόσμιες απειλές και προκλήσεις, αν βασίσουν τη σχέση τους στις αρχές της ισότητας και του αλληλοσεβασμού των συμφερόντων τους, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

    [07] Τρεις νεκροί, εκ των οποίων δύο παιδιά, από την πτώση οβίδας στο Σινά

    Τρεις άμαχοι, εκ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από την πτώση μιας οβίδας τη νύχτα που πέρασε στο σπίτι τους στην Αίγυπτο κατά την διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώνονται μεταξύ του στρατού και των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, δήλωσαν αξιωματούχοι.Ο αιγυπτιακός στρατός διεξάγει εδώ και δύο χρόνια επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στο βόρειο Σινά για να σταματήσει τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που έχουν στόχο τις δυνάμεις της τάξης και οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

    Κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας, μια 45χρονη γυναίκα, ένα κορίτσι και ένα αγόρι 10 ετών, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν από την πτώση μιας οβίδας στο σπίτι τους στην περιοχή Σέιχ Ζουουέιντ, όπου έχουν ξεσπάσει νέες μάχες ανάμεσα σε τζιχαντιστές και τον στρατό, δήλωσαν αξιωματούχοι της ασφάλειας και της υγείας.Μια γυναίκα και ένα 13χρονο κορίτσι τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    [08] Ξεκίνησε, στη Θεσσαλονίκη, το 9ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας

    Με τη συμμετοχή 65 ερευνητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων από πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας, ξεκίνησε και φέτος το Διεθνές Θερινό Σχολείο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Nanotechnology 2015» που διοργανώνει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

    Πρόκειται για την 9η συνεχή χρονιά που πραγματοποιείται το θερινό σχολείο στις Νανοτεχνολογίες, στο οποίο έχουν φοιτήσει όλα αυτά τα χρόνια περίπου 1.000 ερευνητές από όλο τον κόσμο. Οι θεματικές με τις οποίες θα ασχοληθεί φέτος είναι οι νανοτεχνολογίες, τα οργανικά ηλεκτρονικά και η νανοϊατρική, ενώ θα δοθούν διαλέξεις από καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού (Κέιμπριτζ και Γένοβας) για την παραγωγή ακτινοβολίας λέιζερ από τη χρήση γραφενίου (καινοτόμο υλικό με πολύ μικρές διαστάσεις αλλά εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες και μεγάλη ηλεκτρική αγωγιμότητα), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει επίδειξη, καθώς και για το μέλλον του γραφενίου και τι μπορεί να προσφέρει.

    [09] Τέσσερις συλλήψεις σε επεισόδια στα Εξάρχεια

    Τέσσερις συλλήψεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης στα Εξάρχεια.Ειδικότερα, ομάδα νεαρών, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σουλτάνη στην πλατεία Εξαρχείων, έβγαλαν στον δρόμο κάδους απορριμμάτων και τους έβαλαν φωτιά.

    Δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν προσωρινά την οδό Στουρνάρη, ενώ οι νεαροί πετούσαν βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

    Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, τα οποία κρατούνται στη ΓΑΔΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 July 2015 - 12:32:14 UTC