Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προοπτική βιώσιμης λύσης, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα για νέα σκληρά μέτρα
  • [03] Σαμαράς: Παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ
  • [04] Το Eurogroup θα συνέλθει αυτήν την εβδομάδα
  • [05] Υποχώρηση κατά 1,54% του ευρώ έναντι του δολαρίου
  • [06] Συνεδριάζει αύριο το Euro Working Group
  • [07] Η Λ.Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις θυρίδες
  • [08] Η δημοκρατία νίκησε στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας
  • [09] Z. Γκάμπριελ: Ο Τσίπρας έκοψε τις τελευταίες γέφυρες
  • [10] Το αποτέλεσμα δημιουργεί άγνωστο σκηνικό και απαιτείται αίσθημα ευθύνης, λέει ο πρόεδρος της Ιταλίας
  • [11] Μέρκελ και Ολάντ θέλουν Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης την Τρίτη
  • [12] Ν.Βούτσης: Ιστορική για τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη η σημερινή ημέρα
  • [13] Δ. Παπαδημούλης: Ισχυρό μήνυμα ότι ο λαός επιθυμεί να μείνει στην ευρωζώνη με αξιοπρέπεια

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προοπτική βιώσιμης λύσης, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

    Δεδομένη και σεβαστή η ετυμηγορία του ελληνικού λαού , τόνισε η Φώφη Γεννηματά για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επισημαίνοντας ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανεξάρτητα αν ψήφισαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ, επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ και προσδοκούν μια λυτρωτική λύση.

    «Έχουμε χρέος να είμαστε και είμαστε ενωμένοι, για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που έχουμε μπροστά μας. Η χώρα πρέπει να βγει από το αδιέξοδο που οδηγήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και με ευθύνη των ακραίων δυνάμεων της Ευρώπης» επεσήμανε και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προοπτική μιας βιώσιμης συμφωνίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει δημιουργικά.

    «Τώρα είναι η ώρα του πρωθυπουργού, να κάνει πράξη τη δέσμευση του για συμφωνία εντός 48 ωρών. Να ξεπεραστεί η ασφυξία, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια. Να ομαλοποιηθεί άμεσα η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική ζωή στη χώρα. Ο κ. πρωθυπουργός οφείλει σήμερα, τώρα, να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς τους εταίρους μας, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ κατέληξε λέγοντας ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν μπορούν άλλο να υποφέρουν καθώς έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα για νέα σκληρά μέτρα

    Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να επιβάλλει στον λαό μας νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια διαρκείας. Η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας με βάση την πρότασή του πριν τρείς μέρες προς τους τρείς θεσμούς, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο χειρότερο μνημόνιο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Κάλεσε τον λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και τόνισε, είπε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμονοπωλιακής-αντικαπιταλιστικης πάλης και υπογράμμισε ότι απαντάμε στην απόπειρα πόλωσης και διχασμού με την ενότητα της εργατικής τάξης.

    [03] Σαμαράς: Παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ

    Την παραίτησή του από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.Σε τηλεοπτική του δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινά την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [04] Το Eurogroup θα συνέλθει αυτήν την εβδομάδα

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνέλθουν αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος

    [05] Υποχώρηση κατά 1,54% του ευρώ έναντι του δολαρίου

    Το ευρώ υποχώρησε στο 1,0968 δολάριο (-1,54%) έπειτα από το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

    [06] Συνεδριάζει αύριο το Euro Working Group

    Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες αύριο θα συνεδριάσει το Euro Working Group ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

    [07] Η Λ.Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις θυρίδες

    Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κα Λούκα Κατσέλη σχολίασε ότι: «Η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι.»

    [08] Η δημοκρατία νίκησε στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας

    Ο επικεφαλής του ισπανικού κινήματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας δήλωσε ότι "η δημοκρατία νίκησε στην Ελλάδα", με μήνυμά του στο Twitter.

    [09] Z. Γκάμπριελ: Ο Τσίπρας έκοψε τις τελευταίες γέφυρες

    Είναι «δύσκολο να φανταστεί κανείς» νέες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μετά την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έκοψε τις τελευταίες γέφυρες» ανάμεσα στη χώρα του και την Ευρώπη, πρόσθεσε ο ηγέτης του SPD σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο.

    «Μετά την άρνηση των κανόνων του παιγνιδιού της ευρωζώνης, όπως εκφράζεται από το ΟΧΙ, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς διαπραγματεύσεις για προγράμματα βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων».

    [10] Το αποτέλεσμα δημιουργεί άγνωστο σκηνικό και απαιτείται αίσθημα ευθύνης, λέει ο πρόεδρος της Ιταλίας

    Στο αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Μιταρέλα τονίζοντας ότι δημιουργείται «ένα "άγνωστο έως τώρα σκηνικό και απαιτείται αίσθημα ευθύνης».

    Ο δε υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σάντρο Γκότζι τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση πρέπει να ξαναρχίσει, οι μεν να κατανοήσουν το δίκιο των δε και να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος».

    Σύμφωνα με τον Γκότζι «ο ελληνικός λαός εκφράστηκε σε απόλυτα δημοκρατική διαδικασία και στο μέλλον θα μπορούσαν να οργανωθούν πανευρωπαϊκά δημοψηφίσματα για ζωτικής σημασίας θέματα».

    [11] Μέρκελ και Ολάντ θέλουν Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης την Τρίτη

    Τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα επιθυμούν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    Την είδηση γαι την επιθυμία της σύγκλησης Συνόδου Κορυφής για τις χώρες της ζώνης του ευρώ, ανακοίνωσε το Βερολίνο.

    [12] Ν.Βούτσης: Ιστορική για τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη η σημερινή ημέρα

    Ιστορική για τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Πρώτο καθήκον δικό μας», τόνισε ο κ. Βούτσης, «είναι να προσέξουμε αυτόν τον λαό και να κάνουμε κάθετί ώστε να ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα τις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζει σήμερα ο λαός μας».

    Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα στην Ελλάδα, με όρους ιστορικότητας, έγινε ένα μικρό βήμα για τον ελληνικό λαό και τη χώρα και ένα πολύ μεγάλο βήμα για την Ευρώπη και τους λαούς τους, για να εκφράσει την ελπίδα του πως όταν το καταλάβουν οι λαοί της Ευρώπης θα είναι πιο ευτυχισμένοι.

    [13] Δ. Παπαδημούλης: Ισχυρό μήνυμα ότι ο λαός επιθυμεί να μείνει στην ευρωζώνη με αξιοπρέπεια

    «Ισχυρό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να μείνει στην ευρωζώνη και την Ευρώπη με αξιοπρέπεια, ως ισότιμος εταίρος και όχι ως αποικία χρέους» χαρακτηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

    «Από αύριο το πρωί πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους πάνω στο νέο έδαφος που δημιουργεί η βούληση του ελληνικού λαού , προκειμένου το ταχύτερο δυνατόν να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία και για την Ελλάδα και για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ευρωζώνης», τονίζει ο κ.Παπαδημούλης και προσθέτει : «Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κινηθεί ταχύτατα και με συνέπεια προς αυτή την κατεύθυνση , εκπροσωπώντας και συνυπολογίζοντας όχι μόνο τη γνώμη αυτών που ψήφισαν όχι αλλά του 100% του ελληνικού λαού. Το μήνυμα μας από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές και σταθερό: Μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια και διεκδικούμε με σκληρή προσπάθεια, με αλλαγές στη χώρα μας να γίνει η Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο ισότιμο κράτος της ευρωζώνης και όχι μια αποικία χρέους καταδικασμένη στην ύφεση, την ανεργία και τις εκρηκτικές ανισότητες».

    Ερωτηθείς για την αυριανή συνάντηση Ολάντ- Μέρκελ και το ενδεχόμενο βιώσιμης συμφωνίας , ο κ. Παπαδημούλης τονίζει: « Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει το κοινό συμφέρον και ο ρεαλισμός που επιβάλει συμφωνία αμοιβαία αποδεκτή το ταχύτερο δυνατόν . Οι προσπάθειες ορισμένων σκληροπυρηνικών κύκλων να χρησιμοποιήσουν το δημοψήφισμα για να φθείρουν ή και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα λειτούργησαν σαν μπούμεραγκ . Όπως επίσης ως μπούμεραγκ λειτούργησε για τους εμπνευστές της η προσπάθεια των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα να κάνουν κυριολεκτικά μονομερή πλύση εγκεφάλου υπέρ του ναι, ορισμένες φορές υπερβαίνοντας και τα όρια όχι μόνο της δεοντολογίας αλλά και της ίδιας της νομιμότητας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το διαφαινόμενο αποτέλεσμα- γιατί θα πρέπει να περιμένουμε και την οριστική επισημοποίησή του- αποτελεί ένα μήνυμα δημοκρατίας αλλά και αξιοπρέπειας»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 July 2015 - 20:32:21 UTC