Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο παλαιστινιακό αγώνα
  • [02] Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αύριο στο ευρωκοινοβούλιο
  • [03] Γ. Σταθάκης: Θα πληρωθούν κανονικά μισθοί και συντάξεις την ερχόμενη εβδομάδα
  • [04] Ευ. Τσακαλώτος: Υπάρχει η πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα
  • [05] Μπ. Ταλεγόν: Ο ελληνικός λαός οφείλει να αισθάνεται υπερήφανος για το μάθημα δημοκρατίας που παραδίδει
  • [06] «Η Ελλάδα παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για διακοπές», ανακοίνωσε η TUI Ελλάς
  • [07] Αίτημα για χρηματοδότηση από τον ΕΜΣ και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων, θα υποβάλλει η κυβέρνηση
  • [08] Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο παλαιστινιακό αγώνα

    Την φιλία και την υποστήριξη της Ελλάδας στον παλαιστινιακό αγώνα επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από τη Ραμάλα, όπου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη.

    «Είμαστε παλιοί φίλοι και υπήρχε πάντα αμοιβαία αλληλεγγύη μεταξύ μας» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς μετά τη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ Αλ- Μάλκι, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα πάντα υποστήριζε τον παλαιστινιακό αγώνα και το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο και βιώσιμο κράτος της Παλαιστίνης. Η στήριξή μας συνεχίζεται σήμερα».

    Στη Ραμάλα, όπως εξήγησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, συνεχίστηκαν οι συζητήσεις για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων που είχαν ξεκινήσει στην Αθήνα, αλλά και για την κατάσταση στην περιοχή, για τον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρ της ειρήνης, της ευημερίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή», καθώς και «για τις εξελίξεις και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή που είναι προς το κοινό μας συμφέρον».

    [02] Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αύριο στο ευρωκοινοβούλιο

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί αύριο το πρωί στην συζήτηση προτεραιότητας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της Τρίτης καθώς και της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚ.

    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συμμετάσχουν στη συζήτηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30 πμ τοπική ώρα Γαλλίας στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. Ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς θα προεδρεύσει της συζήτησης.

    [03] Γ. Σταθάκης: Θα πληρωθούν κανονικά μισθοί και συντάξεις την ερχόμενη εβδομάδα

    Τη διαβεβαίωση ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικότατα την άλλη εβδομάδα με ή χωρίς συμφωνία, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley .

    Σύμφωνα με προδημοσίευση της δημοσιογράφου στο twitter, για τη συνέντευξη που θα μεταδοθεί στη 1 π.μ. ώρα Ελλάδος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με εντολή να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σύνοδος Κορυφής θα εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα προς την ΕΚΤ για να αυξήσει τον ELA την Τετάρτη.

    [04] Ευ. Τσακαλώτος: Υπάρχει η πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα

    «Υπάρχει η πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την αποχώρησή του από το κτίριο του Συμβουλίου της ΕΕ, πριν από λίγο.

    [05] Μπ. Ταλεγόν: Ο ελληνικός λαός οφείλει να αισθάνεται υπερήφανος για το μάθημα δημοκρατίας που παραδίδει

    Το γνωστό, μαχητικό και λαοπρόβλητο, στέλεχος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος - Psoe Μπεατρίθ Ταλεγόν, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση από το κόμμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την αναλγησία» που όπως δήλωσε, επιδεικνύει η παράταξη αυτή απέναντι στον δοκιμαζόμενο από την κρίση και την οικονομική στενότητα ελληνικό λαό.

    Η Μπεατρίθ Ταλεγόν, λίγες ώρες μετά την απόφασή της, δέχθηκε να μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε τα επόμενα πολιτικά της βήματα και τάχθηκε υπέρ της ενότητας των δυνάμεων της Αριστεράς στη Μεσόγειο, για μία πολιτική που θα υπερβαίνει τα συμφέροντα των αγορών και θα υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και των πολιτών της.

    Η Μπεατρίθ Ταλεγόν διαμηνύει στον Ελληνικό λαό να αισθάνεται υπερήφανος για το μάθημα της ιστορίας που, κατά την ίδια, παραδίδει στους άλλους λαούς, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

    [06] «Η Ελλάδα παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για διακοπές», ανακοίνωσε η TUI Ελλάς

    «Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών. Οι κρατήσεις συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι επειδή οι ταξιδιωτικές εταιρείες είναι κατάλληλα προετοιμασμένες προκειμένου να διασφαλίσουν ευχάριστες διακοπές για τους επισκέπτες τους».

    Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η TUI Ελλάς η οποία είναι μέλος της TUI Travel PLC (η TUI Travel PLC είναι από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες παγκοσμίως) και υπογραμμίζει ότι αυτή η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.

    Το 2015 ο όμιλος TUI αναμένει ένα νέο ρεκόρ αφίξεων, σημειώνεται στην ανακοίνωσή της και σημειώνει το γεγονός ότι στην μακρά αυτή περίοδο διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., η TUI επέλεξε να πραγματοποιήσει στα τέλη του Ιουνίου στην Κρήτη, την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματός της, παρουσία σημαντικών τουριστικών φορέων και μέσων ενημέρωσης.

    «Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού που βασίζεται στο ότι η Ελλάδα θα έχει πάντα τον ήλιο, την θάλασσα και την μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων της», αναφέρεται στη ανακοίνωση της TUI Ελλάς.

    [07] Αίτημα για χρηματοδότηση από τον ΕΜΣ και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων, θα υποβάλλει η κυβέρνηση

    Την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να υποβάλλει αύριο νέο αίτημα για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων βεβαίωσαν από τις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές.

    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνισαν πως υπάρχει ευρεία κατανόηση απ? όλες τις πλευρές ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να συμφωνηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε υπάρχει η ανάγκη για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία.

    Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι αυτή η συμφωνία να καλύψει τις ανάγκες του τρέχοντος μήνα. Τέλος, οι ίδιες πηγές είπαν ότι ο πρωθυπουργός θα εκθέσει σήμερα στους ομολόγους του κείμενο προτάσεων που θα συνδυάζει τις προτάσεις των θεσμών, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

    [08] Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της ευρωζώνης.

    Η ελληνική κυβέρνηση αύριο θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Νωρίτερα, στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

    Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν 'ακούμε' και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η μεγάλη βιώσιμη συμφωνία». Αύριο συνέρχεται, με τηλεδιάσκεψη, το Eurogroup προκειμένου να εξεταστεί το «κοινό έδαφος».

    Εξάλλου, την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να υποβάλλει αύριο νέο αίτημα για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων βεβαίωσαν από τις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές.

    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνισαν πως υπάρχει ευρεία κατανόηση απ' όλες τις πλευρές ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να συμφωνηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε υπάρχει η ανάγκη για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία.

    Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι αυτή η συμφωνία να καλύψει τις ανάγκες του τρέχοντος μήνα. Τέλος, οι ίδιες πηγές είπαν ότι ο πρωθυπουργός θα εκθέσει σήμερα στους ομολόγους του κείμενο προτάσεων που θα συνδυάζει τις προτάσεις των θεσμών, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 July 2015 - 20:32:19 UTC