Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Γλέζος: Ματαιοπονούν όσοι ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη
  • [02] Τζ. Λιου: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο
  • [03] Μ. Βαλς: Ισορροπημένες και θετικές oι ελληνικές προτάσεις
  • [04] Έκθεση για το «Αρχαίο DNA» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • [05] Αυλαία το Σάββατο για το φεστιβάλ «Αισχύλεια 2015»
  • [06] Επανέρχονται οι «Ημέρες Κινηματογράφου» στην Αντίπαρο

  • [01] Μ. Γλέζος: Ματαιοπονούν όσοι ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη

    Δυναμική ήταν στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η σημερινή παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου - η τελευταία με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή.

    Ο πρόεδρος Σουλτς έδωσε το λόγο στον Μ. Γλέζο, μετά το τέλος των προγραμματισμένων παρεμβάσεων, στη συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

    «Παραμερίζω τις ύβρεις, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, εναντίον του ελληνικού λαού. Όποιος βρίζει, αποδεικνύει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Προειδοποιώ όμως, όλους όσους ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, ότι ματαιοπονούν. Η Ευρώπη, λεκτικά, ορθολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά, είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη...» ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος.

    «Διαπιστώνεται διαφωνία απόψεων και εν θερμώ δεν θα το λύσουμε. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός, ώστε εν ψυχρώ να αντιμετωπίσουμε τη λύση. Ζητάμε να μας δώσετε ένα χρονικό περιθώριο, όπου δεν θα δεχόμαστε δάνεια και δεν θα ξοφλάμε δάνεια. Βέβαια δεχόμαστε τις προτάσεις Γιούνκερ για επενδύσεις και περιμένω να το κάνει πράξη. Ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκαιο: Για τη δικαιοσύνη παλεύουμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα» κατέληξε ο κ. Γλέζος.

    Η παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, όπως προαναφέρθηκε, ήταν η τελευταία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - σε έναν χώρο όπου υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής - καθώς έχει καταθέσει ήδη την παραίτησή του.

    [02] Τζ. Λιου: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο

    Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα την Ευρώπη ότι το να μην αποτρέψει μία χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα συνιστούσε ένα γεωπολιτικό λάθος.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, στην ομιλία που εκφώνησε στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, ο Λιου προειδοποίησε επιπλέον ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, επαναλαμβάνοντας τις ανησυχίες που έχει εκφράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «βαθιά» απροθυμία μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα.

    «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ορθά επικεντρώνεται στο ελληνικό χρέος» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

    «Υπάρχουν πολλές άγνωστες (επιπτώσεις) εάν η κατάσταση φθάσει σε ένα σημείο όπου τα πάντα θα καταρρεύσουν στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Λιου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Νομίζω ότι το άγνωστο συνιστά έναν κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Νομίζω ότι είναι σε γεωπολιτικό επίπεδο ένα σφάλμα», τόνισε ο Λιου και προέτρεψε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε μία συμφωνία.

    [03] Μ. Βαλς: Ισορροπημένες και θετικές oι ελληνικές προτάσεις

    Οι προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση της Ελλάδας στους ευρωπαίους εταίρους είναι «ισορροπημένες» και «θετικές», έκρινε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

    «Θα ήθελα να πω εδώ ότι αυτό το αίτημα, αυτή η επιστολή, είναι ισορροπημένη, θετική. Είναι απόδειξη μιας αληθινής βούλησης να υπάρξει πρόοδος και να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς ενώπιον των Γάλλων κοινοβουλευτικών και χαιρέτισε «ένα σημαντικό βήμα που επιτρέπει να γίνει διάλογος».

    [04] Έκθεση για το «Αρχαίο DNA» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

    Πρωτοποριακή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χαρακτήρισαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, την έκθεση «Αρχαίο DNA. Παράθυρο στο παρελθόν και το μέλλον», που ξεκινά στις 15 Ιουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Την έκθεση διοργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο διεξάγει, μέσω της επίκουρης καθηγήτριας του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας Χριστίνας Παπαγεωργοπούλου, έρευνα για το παλαιογενετικό υλικό συγκεκριμένων νεολιθικών θέσεων στη Θεσσαλονίκη, στην Πιερία και στην Κοζάνη.

    Συγκεκριμένα, η έκθεση περιλαμβάνει αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο στο στάδιο της ανάλυσης του αρχαίου DNA, πλούσιο εποπτικό υλικό που επεξηγεί την πολύπλοκη και χρονοβόρα αυτή, διαδικασία, καθώς και 96 ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στις περιοχές έρευνας από τις οποίες προέρχεται το σκελετικό υλικό. Στόχος της είναι να δοθεί μια σφαιρική εικόνα της ανθρώπινης δραστηριότητας στις θέσεις αυτές και να παρουσιαστούν, με κατανοητό τρόπο, όλα τα διαδοχικά στάδια της παλαιογενετικής έρευνας.

    [05] Αυλαία το Σάββατο για το φεστιβάλ «Αισχύλεια 2015»

    Με την βεβαιότητα ότι ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο της κρίσης, μέσα στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, ο δήμος Ελευσίνας σηκώνει στις 11 Ιουλίου, την αυλαία των «Αισχυλείων», ενός Φεστιβάλ που μετρά σαράντα χρόνια δημιουργικής πορείας.

    Οκτώ θεατρικές παραστάσεις κι ανάμεσα τους η τριλογία της Ορέστειας από τον κινεζικό θίασο Beijing Pingju Theater σε σκηνοθεσία του Λούο Τζιν Λιν, επτά μουσικές συναυλίες, ένας μαραθώνιος με εννέα έργα σύγχρονης ελληνικής θεατρικής δημιουργίας, κινηματογραφικές προβολές και τρεις εικαστικές εκθέσεις θα ξεδιπλωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

    Στο ατμοσφαιρικό, γεμάτο ενέργεια, Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας και στα πλαίσια του καθιερωμένου και σημαντικού εικαστικού προγράμματος των Αισχυλείων, συμμετέχει εφέτος ο διάσημος Λιβανέζος μουσικός καλλιτέχνης Ταρέκ Ατούι, με το έργο «I/E Eleusis». Πρόκειται για ένα πρότζεκτ ηχογραφήσεων και περφόρμανς ειδικά σχεδιασμένο για την Ελευσίνα σε συνεργασία με τον Άγγλο μουσικό Κρις Γουάτσον, και τον φωτογράφο Αλεξάντερ Γκίρκινγκερ. Το πρότζεκτ επιμελείται η ομάδα locus Αthens και συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι μουσικοί, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τις διαφορετικές περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

    Η αναγνώριση των Αισχυλείων με την είσοδο τους στη λίστα των καλύτερων Φεστιβάλ της Ευρώπης αλλά και η απονομή του λογότυπου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFFE) για το 2015-2016, ενισχύουν την υποψηφιότητα του δήμου Ελευσίνας για τη διεκδίκηση και κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, εκτιμά ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς.

    Στην παρουσίαση σήμερα του προγράμματος των Αισχυλείων, ο ίδιος αναφέρθηκε στο παραπάνω γεγονός, σημειώνοντας ότι «πιστοποιεί την εξωστρέφεια του Φεστιβάλ, την έντονη συμμετοχή της κοινωνίας στις δράσεις του και την βαθιά προσήλωση στην υπηρεσία των τεχνών».

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των Αισχυλείων στον ιστότοτοπο www.aisxylia.gr

    [06] Επανέρχονται οι «Ημέρες Κινηματογράφου» στην Αντίπαρο

    Επανέρχονται από τις 18 έως 21 Ιουλίου και για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο νησί της Αντιπάρου, οι «Ημέρες Κινηματογράφου», με προβολές πρόσφατων ελληνικών μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια κινηματογράφου, «ακολουθώντας το παράδειγμα του κόσμου του ελληνικού κινηματογράφου που σε πείσμα των καιρών εξακολουθεί να δημιουργεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες» τονίζουν οι διοργανωτές.

    Στον θερινό κινηματογράφο της Αντιπάρου «Cine Oliaros» θα προβληθούν ταινίες των Μαργαρίτα Μαντά, Πέτρου Σεβαστίκογλου, Θάνου Αναστόπουλου, Απόστολου Καρακάση, και μια επιλογή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους.

    Οι προβολές πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, όπως και τα εργαστήρια δημιουργίας ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιήσουν οι σκηνοθέτες για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, για τα οποία όμως απαιτείται αίτηση συμμετοχής, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Οι Ημέρες κινηματογράφου Αντιπάρου, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 July 2015 - 16:32:19 UTC