Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ΠτΔ για τις τελευταίες εξελίξεις
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Προσπαθούμε όλοι μαζί να πετύχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή
  • [03] Ο Β. Μεϊμαράκης δεν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [04] Παράταση της τραπεζικής αργίας έως τις 13 Ιουλίου
  • [05] Κρ. Λαγκάρντ: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
  • [06] WikiLeaks: Η NSA υπέκλεπτε τα τηλέφωνα της καγκελαρίας για δεκαετίες
  • [07] Κουέλιου: Δεν θα προσφερθεί οικονομική βοήθεια χωρίς όρους στην Ελλάδα
  • [08] Τέσσερις οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
  • [09] Κ. Παπούλιας: Επείγει η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας

  • [01] Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ΠτΔ για τις τελευταίες εξελίξεις

    Ξεκάθαρο μήνυμα ότι «και το δημοψήφισμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού σε καμία περίπτωση δεν σήμαιναν ρήξη αλλά επανέναρξη όλης αυτής της διαπραγματευτικής προσπάθειας, που έχει έναν και μόνο στόχο την αταλάντευτη παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Στην κρίσιμη σημερινή ημέρα υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που έχουν βαρύνουσα σημασία. Το πρώτο είναι το ξεκαθάρισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε αυτό το λίκνο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Το ξεκαθάρισμα ότι και το δημοψήφισμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού σε καμία περίπτωση δεν σήμαιναν ρήξη αλλά επανέναρξη όλης αυτής της διαπραγματευτικής προσπάθειας, που έχει έναν και μόνο στόχο την αταλάντευτη παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «Κινούμαστε στα πλαίσια της εθνικής γραμμής, που χαράχθηκε τη Δευτέρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την Προεδρία σας» και πρόσθεσε «Χθες καταθέσαμε ακριβώς αυτό το πλαίσιο και στο Eurogroup και στη Σύνοδο των επικεφαλής των χωρών της Ευρωζώνης».

    Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «Στα πλαίσια αυτά, σήμερα, καταθέσαμε επίσημη πρόταση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και αύριο θα καταθέσουμε ανοιχτά τις προτάσεις μας με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό».

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον ενημέρωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός θα έχει, για τον ίδιο λόγο, τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Προσπαθούμε όλοι μαζί να πετύχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή

    «Προσπαθούμε και ο πρωθυπουργός και εμείς να πετύχουμε συμφωνία πολύ πριν την Κυριακή. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την συνάντησή του, το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου , με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής φαίνεται να τηρείται η εθνική γραμμή που έχει συμφωνηθεί. Πρέπει να πείσουμε κάποιους διστακτικούς στην Ευρώπη ότι το μέλλον των Ελλήνων είναι στην καρδιά της Ευρώπης. Είναι οι γνωστοί συντηρητικοί κύκλοι και δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να βγούμε από την ΕΕ, είπε ο κ. Θεοδωράκης ενώ δεν απέκλεισε να γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν θα έχει διαμορφωθεί η συμφωνία.

    Τόνισε ότι ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για τα όσα συζητήθηκαν στη σύνοδο Κορυφής και για τις προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη. Ανέφερε ότι συζητήθηκαν ορισμένα από τα μέτρα για τα οποία είπε ότι είναι γνωστό ότι θα πρέπει να υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις.

    Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ακόμη ότι συνεννοήθηκε με τον πρωθυπουργό για το πώς μπορεί να βοηθήσει το Ποτάμι και δεν αποκλείεται αύριο να βρίσκεται στο εξωτερικό για να πείσει και ο ίδιος για την αναγκαιότητα συμφωνίας.

    [03] Ο Β. Μεϊμαράκης δεν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

    Πηγές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την απορία τους, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να ενημερώσει θεσμικά και δημόσια τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία και επιλέγει κλειστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Ίδιες πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαιναν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή, την οποία απέρριψε ο πρωθυπουργός, ενώ ήταν ανοικτός και στην σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αρκεί σε αυτό να υπήρχαν πρακτικά και να υπήρχε δημόσια καταγραφή των θέσεων.

    Στην Ν.Δ. υπενθυμίζουν την δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για ενημέρωση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κάτι που, όπως λένε, δεν έγινε.

    Κλιμάκιο βουλευτών της Ν.Δ. με εντολή του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες.

    Πρόκειται για την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Κωστή Χατζηδάκη. Στοκός του ταξιδιού στην βελγική πρωτεύουσα είναι να συναντήσουν ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να βοηθήσουν τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας.

    [04] Παράταση της τραπεζικής αργίας έως τις 13 Ιουλίου

    Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι παρατείνεται με υπουργική απόφαση από αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

    Κατά το διάστημα αυτό επιτρέπεται, όπως μέχρι σήμερα, η ανάληψη από τα ΑΤΜ των τραπεζών 60 ευρώ ημερησίως, ενώ από τα καταστήματα που λειτουργούν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα θα μπορούν να κάνουν επιπρόσθετη ανάληψη 120 ευρώ πέραν των 120 ευρώ που έχουν ήδη κάνει ανάληψη.

    Από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργούν θα καταβάλλεται το ποσό των 120 ευρώ και στους δικαιούχους επιδομάτων του ΟΑΕΔ.

    Το ποσό των 120 ευρώ θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από τα καταστήματα της Εθνικής και οι δικαιούχοι συντάξεων που καταβάλλονται από ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού.

    Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το κοινό ότι όπως και τις προηγούμενες εργάσιμες και μη ημέρες ελέγχει σε 24ωρη βάση τα 1416 ΑΤΜ και φροντίζει για τον έγκαιρο και επαρκή εφοδιασμό τους.

    [05] Κρ. Λαγκάρντ: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε σήμερα σε ομιλία της στο ινστιτούτο Brookings ότι θεωρεί «απαραίτητη» την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και διαβεβαίωσε ότι ο διεθνής χρηματοοικονομικός οργανισμός παραμένει «δεσμευμένος» στις προσπάθειες να εξευρεθεί λύση στην ελληνική κρίση.

    «Μια αναδιάρθρωση του χρέους είναι κατά τη γνώμη μας απαραίτητη στην περίπτωση της Ελλάδας ώστε να καταστεί βιώσιμο», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, θέση η οποία βρίσκεται στον αντίποδα εκείνης των Ευρωπαίων, που απορρίπτουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο προς το παρόν.Εξάλλου, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες του σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

    «Το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει μια γραμμή που δεν συνεπάγεται ότι σιωπούμε, αλλά προσπαθούμε να έχουμε στο μυαλό μας τις εξελίξεις και να μην είμαστε υπερβολικοί στις θέσεις που διατυπώνουμε», ανέφερε.«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση οξείας κρίσης, η οποία είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί σοβαρά και άμεσα», επέμεινε η Κριστίν Λαγκάρντ.

    [06] WikiLeaks: Η NSA υπέκλεπτε τα τηλέφωνα της καγκελαρίας για δεκαετίες

    H Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έκαναν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι πιο στενοί συνεργάτες της, επί χρόνια, ενώ κατασκόπευε το προσωπικό των προκατόχων της, αποκάλυψε σήμερα ο ιστότοπος WikiLeaks.

    Σύμφωνα με μία έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος, η NSA κατασκόπευε την Μέρκελ και το προσωπικό της για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και πολύ πιο εκτεταμένα απ' ό,τι πιστευόταν μέχρι σήμερα. Ο WikiLeaks υποστηρίζει ότι η NSA παρακολουθούσε για μεγάλο διάστημα 125 αριθμούς τηλεφώνων ανώτερων και ανώτατων Γερμανών κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών.

    Ο ιστότοπος έδωσε στη δημοσιότητα τα δεδομένα από τουλάχιστον τρεις συνομιλίες της Μέρκελ που υπεκλάπησαν και στοιχεία που ανήκουν σε αριθμούς τηλεφώνου της καγκελαρίου, βοηθών της, του γραφείου της, ακόμα και του φαξ της.

    [07] Κουέλιου: Δεν θα προσφερθεί οικονομική βοήθεια χωρίς όρους στην Ελλάδα

    Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κουέλιου υπογράμμισε σήμερα ότι η έγκριση από μέρους των χωρών μελών της ευρωζώνης ενός νέου προγράμματος στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας θα συνοδεύεται απαραιτήτως από αυστηρούς όρους.

    Στη σύνοδο της ευρωζώνης «όλοι είπαν ότι είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα. Αλλά δεν δίνεται δάνειο χωρίς όρους, ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά αλλού στον κόσμο», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο.

    [08] Τέσσερις οι νεκροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

    Την σορό ακόμη ενός άντρα που φέρεται να επέβαινε στο μοιραίο σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και βυθίστηκε χθες, εντόπισε σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

    Η σορός, εντοπίστηκε από πλοίο του Λιμενικού σήμερα το απόγευμα, 5 ναυτικά μίλια νότια του Φαρμακονησίου και μεταφέρθηκε στην Λέρο. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 4, ενώ οι έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του ναυαγίου συνεχίζονται.

    [09] Κ. Παπούλιας: Επείγει η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας

    «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Επείγει η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας ώστε να αποτραπεί ένας τεράστιος εθνικός κίνδυνος», δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τις τρέχουσες εξελίξεις.

    «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μιλούν για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση και έτσι πρέπει να γίνει. Όμως για να μπορούμε να μιλάμε για τη βιωσιμότητα της οικονομίας και την κοινωνική δικαιοσύνη θα πρέπει να ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Διαφορετικά, η καταστροφή θα είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 July 2015 - 20:32:19 UTC